back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce inseamna pentru voi echitatea intr-o relatie? dar egalitatea?

Pagini: 1 2 3 4 >> Sari la pagina:

fantassy

630 mesaje
Postat pe: 9 Decembrie 2010, ora 11:39

Studiu de caz: el 33, ea 23, iubire mare la amandoi, el bani destul de multi dar nu exagerat(deci nu e caz de pitzipongeala), ea cam de 5 ori mai putin (dar destul de multi pentru varsta ei si peste media care se castiga in domeniul ei), ea trebuie sa "compenseze" discrepanta financiara prin a face cam TOATE treburile casnice, el crede ca daca plateste o menajera saptamanal care vine si sterge prafu, matura pe jos, pune la spalat si ii calca (scuzati cacofonia) camasile e de ajuns, ea crede ca ar trebui sa mai puna si el mana sa spele un vas (eventual ala in care a mancat ) si sa nu o lase pe ea de ziua ei sa spele 30 min vase in timp ce el citeste linistit in pat, el crede ca are dreptul sa se relaxeze cand vine dupa o zi grea de munca, ea crede ca are SI EA dreptul asta, el zice ca ea trebuie sa aibe grija cu banii "de casa" dar tot el cumpara tv de 3.000 ron si memorie de 2 tera de 1.000 ron , ea il trage de maneca la cheltuielile ce i se par exagerate dar fara a fi stresanta si la cumparaturi pune inapoi in raft 2/4 din ce a pus el in cos, el "uita" sa mai iasa si cu prietenii lui la o bere sau cu ea la o distractie sau la teatru/opera/parc/patinoar, ea incearca sa faca fata la master-proiecte/casa-cumparaturi si gatit cate o zi intreaga/serviciu-treburile zilnice si altele pe langa/nevoile personale de educatie si de auto-depasire-cursuri,seminare, carti de citit etc.

Asadar, revin la intrebarea initiala... ce pana mea mai inseamna echitate... mai exact?! Ca eu una simt ca imi vine sa iau manusile de box cand eu fac mancarea, pun masa, il strig sa vina, mancam, apoi el se duce linistit la tv si eu raman sa strang every single time!!!

Stiu ca gresesc si eu in multe chestii, dar cum repari ceva ce a mers mai mult decat bine pana acum... ceva care facea doi oameni fericiti si care acum

Raporteaza abuz de limbaj
Kaki

245 mesaje
Oras: Alexandria

Postat pe: 9 Decembrie 2010, ora 12:23

Egalitatea intr-o relatie din punctul de vedere al treburilor casnice nu exista pt ca inca se traieste dupa conceptul ca femeia trebuie sa se ocupe de casa si de tot ce implica asta. Sunt cazuri in care el ajuta, sunt cazuri mai fericite in care lui ii place sa gateasca si face asta din placere … dar cele mai multe cazuri sunt asa cum ai descries si tu, ea gateste, spala vase, strange masa. Poate in unele cupluri asta nu e o problema, poate el compenseaza altfel si femeia nu se simte ca o gospodina si atat. Si daca sunt si copii atunci sa fie mama si gospodina, kiar daca ea are si service, ala e pe planul doi in mintea lor. Doar ei sunt obositii si merita relaxare

Fosta membra 9am.ro

1586 mesaje
Postat pe: 9 Decembrie 2010, ora 12:36

Kaki, sa nu generalizam. Sunt exceptii!
vreau sa spun ca familiile unde femeia munceste mai mult si-si asuma mai multe responsabilitati, sunt exceptii. Se bate moneda prea mult pe aceasta tema tocmai pentru ca femeile fiind mai volubile, le place sa se laude cu tot ceea ce fac.

Fosta membra 9am.ro

1586 mesaje
Postat pe: 9 Decembrie 2010, ora 12:38

Ai vazut si gaina cand se oua, ce galagie face, cat cotcodaceste, sa afle toti minunea!!

Kaki

245 mesaje
Oras: Alexandria

Postat pe: 9 Decembrie 2010, ora 12:45

De la: CRITEO, la data 2010-12-09 12:38:06Ai vazut si gaina cand se oua, ce galagie face, cat cotcodaceste, sa afle toti minunea!!

pai da si e normal, pt ca este cu adevarat o minune.
sau nu esti de acord ca femeia face minuni prin faptul ca naste?

miss_darine

1799 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Decembrie 2010, ora 13:41

ai sa razi draga mea...dar multe dintre noi, nu avem parte de menajera aceea care vine odata pe saptamana...deci din punctul asta de vedere esti o norocoasa ...in rest totul tine de dresaj, vrei echitate... nu stai sa plangi, ci o ceri...nu ti se da...atunci folosesti acelasi comportament, chiar daca nu te caracterizeaza...nu merge nici asa...atunci nu poti decat sa spui pass, sau sa induri cu stoicism

monaco

1609 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 9 Decembrie 2010, ora 13:55

(miss darine )

@Fantassy,zici ca "a mers bine" pana acum...
S-a intamplat ceva sau ACUM vezi tu altfel situatia ?

sau... poate ai deschis acest topic la suparare ?!...

"necompletat..,necompletat..,fara comentarii pe forum ..." Daca se simte ..cineva....: atunci, de ce vrei prieteni aici? Dupa avatar?? Cred ca glumesti... TRADUCERE : NU colectionarilor de avatare !
fantassy

630 mesaje
Postat pe: 9 Decembrie 2010, ora 15:54

De la: monaco, la data 2010-12-09 13:55:45(miss darine )

@Fantassy,zici ca "a mers bine" pana acum...
S-a intamplat ceva sau ACUM vezi tu altfel situatia ?

sau... poate ai deschis acest topic la suparare ?!...

s-a intamplat ca ne-am mutat singuri impreuna (pana acum stateam cu inca un cuplu intr-un apt de 4 cam)... si de cand ne-am mutat eu am devenit din iubita... NEVASTA!!! si nu in sensul bun...

fantassy

630 mesaje
Postat pe: 9 Decembrie 2010, ora 16:01

De la: miss_darine, la data 2010-12-09 13:41:35 ai sa razi draga mea...dar multe dintre noi, nu avem parte de menajera aceea care vine odata pe saptamana...deci din punctul asta de vedere esti o norocoasa ...in rest totul tine de dresaj, vrei echitate... nu stai sa plangi, ci o ceri...nu ti se da...atunci folosesti acelasi comportament, chiar daca nu te caracterizeaza...nu merge nici asa...atunci nu poti decat sa spui pass, sau sa induri cu stoicism

menajera aceea vine pentru ca el nu vrea sa ne "rupem" din timpul nostru liber sa stam sa facem curat in fiecare saptamana, doar ca el uita ca mai trebuie sa si mancam si de asta nu se ocupa menajera...
asa ca, probabil, din punctul lui de vedere, el crede ca e chiar putin ceea ce fac... hmmm? este? pe bune?
poate ca daca nu aveam ambitii personale in afara de a avea grija de barbat si de casa... atunci stiu sigur ca nu as fi vazut in asta o problema, dar cum nu-i asa... offfffff

Fosta membra 9am.ro

1586 mesaje
Postat pe: 9 Decembrie 2010, ora 16:13

De la: Kaki, la data 2010-12-09 12:45:45
De la: CRITEO, la data 2010-12-09 12:38:06Ai vazut si gaina cand se oua, ce galagie face, cat cotcodaceste, sa afle toti minunea!!

MINUNEA CONSIDER CA E PRUNCUL CE SE NASTE!
Insasi viata e o minune! Femeia cat si barbatul isi aduc aportul lor...

mihu68

5 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 9 Decembrie 2010, ora 18:16

ECHITATE s. f. 1. egalitate, dreptate, nepartinire. cinste. 2. comportare bazata pe respectarea riguros reciproca a drepturilor si a obligatiilor, pe satisfacerea în mod egal a intereselor fiecaruia.
O.K. Stim toti ce inseamna asta, dar ce ne da dreptul sa nu respectam aceasta definitie, asta nu mai stiu. Cred ca tine de fiecare in parte. Cine te poate obliga sa te chinui singur(a) intr-o relatie? Sau cat de mult ti-o doresti asa? Ai posibilitati: fa mancare doar pentru tine, spala doar vasele tale, nu te mai culca cu el, nu mai fa lucruri pe care se asteapta sa le faci si atunci sigur se va intreba Ce puii mei s-a intamplat. SAU va puneti frumos la masa si ncepeti sa discutati aspecte, ale vietii din trecut si cele actuale. Puteti incepe cu primavara si sa terminati cu iarna La sfarsit o sa stai sa te intrebi cat de mult merita ...

Avem doua variante: a trai
berila

1111 mesaje

Postat pe: 12 Decembrie 2010, ora 17:37

Pai da, ca plodu se face doar de catre femeie in fond...

Fantasy, strange din dinti
Ai devenit femeie!

www.evilmilk.com/pictures/Crushed_By_A_Tree.htm

O sa ai o revelatie.

What's cookin`, good lookin`?
Fosta membra 9am.ro

215 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 12 Decembrie 2010, ora 22:20

fantassy, din cate inteleg eu... esti cam puturoasa!
daca dai in greu ca speli niste vase si gatesti pt 2 persoane, ce te faci cand mai vin si 1-2 copii?
barbatu-to sta la servici 8 ore si-ti aduce de cinci ori mai multi bani decat aduci tu, iti mai ia si menajera... nu ti se pare suficient?
fii isteata: cumpara farfurii si tacamuri de unica folosinta - scapi de spalatul vaselor; cumpara semipreparate sau preparate, apeleaza la catering - scapi de gatit; aniversarile organizeaza-le la un restaurant!
simplu, nu?

fantassy

630 mesaje
Postat pe: 13 Decembrie 2010, ora 15:38

De la: berila, la data 2010-12-12 17:37:15

Pai da, ca plodu se face doar de catre femeie in fond...

Fantasy, strange din dinti
Ai devenit femeie!

www.evilmilk.com/pictures/Crushed_By_A_Tree.htm

O sa ai o revelatie.

oooofff... ce cute e berila! :)
de fapt a inceput sa ma amuze situatia acum ca va citesc comentariile, desi aseara (tarziu in noapte, si ofuscata ca imi raspunde cu aceeasi moneda - silence treatment - dupa ce am facut primul gest de capitulare) l-am anuntat ca de azi incep sa-mi caut alta locuinta...

fantassy

630 mesaje
Postat pe: 13 Decembrie 2010, ora 15:41

De la: roibuvaleriu, la data 2010-12-12 22:20:01fantassy, din cate inteleg eu... esti cam puturoasa!
daca dai in greu ca speli niste vase si gatesti pt 2 persoane, ce te faci cand mai vin si 1-2 copii?
barbatu-to sta la servici 8 ore si-ti aduce de cinci ori mai multi bani decat aduci tu, iti mai ia si menajera... nu ti se pare suficient?
fii isteata: cumpara farfurii si tacamuri de unica folosinta - scapi de spalatul vaselor; cumpara semipreparate sau preparate, apeleaza la catering - scapi de gatit; aniversarile organizeaza-le la un restaurant!
simplu, nu?

problema nu e de ce e de facut prin casa si eu nu sunt capabila sa le fac, ca doar le-am facut pana acum. problema e ca el se implica doar cu bani si asta ma enerveaza (nu am nevoie de banii lui!!!). in plus, putea daca tot nu se implica aici sa aduca in peisaj alte activitati... sa mergem la patinoar, la opera, teatru etc. dar nu sa ma tina in casa ca pe o... femeie proasta si nedemna de a iesi la bratul lui (nu sunt nici urata, nici proasta, nici inculta)... so... spune-mi tu mie unde ramane nevoia mea de distractie si culturalizare cand el ma tine in casa?!?!!? cum sa nu ma enervez?!?!?

Oksana_

1552 mesaje
Postat pe: 13 Decembrie 2010, ora 18:06

De la: fantassy, la data 2010-12-13 15:41:36
si eu nu sunt capabila sa le fac, ca doar le-am facut pana acum. problema e ca el se implica doar cu bani si asta ma enerveaza (nu am nevoie de banii lui!!!)...

cum sa nu ma enervez?!?

mi se pare just. momentan nu esti decat prietena lui si este anormal sa iti puna in carca indatoriri care nu ti se cuvin.

pe de alta parte ai gresit si tu. trebuia sa pui piciorul in prag de la inceput & toate nemultumirile scrise aici pe formul era musai sa fie comunicate (pe un ton dulce si calm !) prietenului tau ..atunci cand v-ati mutat impreuna . desi nici acum nu este tarziu

Oksana_

1552 mesaje
Postat pe: 13 Decembrie 2010, ora 18:10

De la: fantassy, la data 2010-12-13 15:41:36
.. so... spune-mi tu mie unde ramane nevoia mea de distractie si culturalizare cand el ma tine in casa?!?!!? cum sa nu ma enervez?!?!?

...aveti personalitati prea diferite , i guess.
cu mersul la opera am patit-o si eu. daca nu-i face placere nu il poti obliga. cauta doritori in cercul de prieteni.

Fosta membra 9am.ro

7130 mesaje
Postat pe: 13 Decembrie 2010, ora 22:55

voi chiar va dati cu parerea ???!!!

sdpoCVHBU IUBH M[BNWUGFN idn [tptbgb bg
Fosta membra 9am.ro

4090 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2010, ora 22:59

De la: Haps, la data 2010-12-13 22:55:27voi chiar va dati cu parerea ???!!!

la ce ca-mi dau si eu!

analizez, judec si dau verdicte!
Fosta membra 9am.ro

215 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 13 Decembrie 2010, ora 23:04

Inchipuie-ti ca asa cum il inveti acum, asa va ramane toata viata!
Sunt doua variante:
1 el nu a descoperit pana acum placerea acelor activitati (patinoar, opera, teatru etc.) - atunci trebuie sa preiei tu initiativa
2 nu le agreeaza - atunci tu trebuie fie sa renunti la ele, fie sa le faci singura sau cu altcineva (nerecomandat), fie sa renunti la el daca au o asa mare importanta pt tine.
Casatoria implica multe renuntari. Deci consider ca acum e momentul sa iti impui dorintele, tabieturile, obisnuintele. E posibil sa adopte si el o parte din modul tau de viata!
In ceea ce priveste banii lui... eu zic sa mai reflectezi!

fantassy

630 mesaje
Postat pe: 14 Decembrie 2010, ora 15:46

ha ha ha.. Hapsuletz... normal ca-si dau cu parerea... asta si vreau.. sa aflu daca's doar eu nebuna sau mai sunt si altii ca mine

Oksana_

1552 mesaje
Postat pe: 14 Decembrie 2010, ora 19:24

De la: fantassy, la data 2010-12-14 15:46:26asta si vreau.. sa aflu daca's doar eu nebuna sau mai sunt si altii ca mine

mah eu am observat ca
... oamenii care se considera putin nebuni sunt de obicei in limitele normalitatii, iar cei care isi aroga o normalitate absoluta au cu adevarat ceva probleme la mansarda :))

breath_in_deep

9 mesaje

Postat pe: 15 Decembrie 2010, ora 08:53

La mine era invers , ajungeam obosit de la munca si faceam mancare , curatenia doar in week , pe ea nu o multumea mancarea facuta de mine , spunea ca nu e foame pt ca a mancat pe drum diverse prostii pe drum , si cand ii era foame comanda pizza .Asta e realitatea , din pacate nimic nu se mai apreciaza nici mici detalii , Fantassy iti recomand pe cineva care sa te aprecieze asa cum esti tu ca personalitate , si sunt sigur ca prietenul tau nu te-a "apreciat" indeajuns incat sa vada ce"sotie" are , foarte bine ca ai pus piciorul in prag.O seara placuta!

fantassy

630 mesaje
Postat pe: 15 Decembrie 2010, ora 09:50

De la: breath_in_deep, la data 2010-12-15 08:53:18La mine era invers , ajungeam obosit de la munca si faceam mancare , curatenia doar in week , pe ea nu o multumea mancarea facuta de mine , spunea ca nu e foame pt ca a mancat pe drum diverse prostii pe drum , si cand ii era foame comanda pizza .Asta e realitatea , din pacate nimic nu se mai apreciaza nici mici detalii , Fantassy iti recomand pe cineva care sa te aprecieze asa cum esti tu ca personalitate , si sunt sigur ca prietenul tau nu te-a "apreciat" indeajuns incat sa vada ce"sotie" are , foarte bine ca ai pus piciorul in prag.O seara placuta!

imi pare rau sa aud asta...
dar sa sti ca unde e iubire adevarata, astea sunt chestii peste care treci... le discuti, reafirmi sentimentele si o iei incet de la capat...
aseara am discutat si am ajuns la concluzia ca de cand ne-am mutat amandoi ne-am straduit prea tare sa facem sa mearga ceva ce... mergea foarte bine mersi inainte el a inceput sa fie mai focusat pe confortul si bunastarea caminului nostru, eu pe a fi mereu mancare buna si curat in casa, si am uitat pe undeva pe acolo sa ne bucuram unul de celalalt... si chiar de noi insine.
multe din cauze erau exterioare... eu nu vroiam sa ma duc in spalatorie sa strang sau sa atarn hainele de la spalat ca era frig acolo, nu ca mi-era lene, iar el se supara ca eu nu o fac pentru ca mi-e lene si eu nu-i puteam spune ca e prea frig acolo ca zicea ca sunt o plangacioasa (nu ca ar fi zis-o vreodata, dar asa imi imaginam eu, cred ca asa ma vedeam eu ) asa ca nu ma duceam sa o fac... acum avem incalzire centralizata... si e divin...
treaba cu varsta nu a fost niciodata o problema. nu am simtit nici o diferenta pentru ca ne intalneam undeva la mijloc (cred ca amandoi avem de fapt 27-28 de ani )

baytu_ionut

485 mesaje
Postat pe: 15 Decembrie 2010, ora 09:53

N-o sa mearga,echilibru!!!de asta-i nevoie

fantassy

630 mesaje
Postat pe: 15 Decembrie 2010, ora 09:53

De la: Oksana_, la data 2010-12-14 19:24:22
De la: fantassy, la data 2010-12-14 15:46:26asta si vreau.. sa aflu daca's doar eu nebuna sau mai sunt si altii ca mine

mah eu am observat ca
... oamenii care se considera putin nebuni sunt de obicei in limitele normalitatii, iar cei care isi aroga o normalitate absoluta au cu adevarat ceva probleme la mansarda :))

vorba aceea... trebuie sa fi un pic destept ca sa-ti dai seama ca esti prost, asa cum trebuie sa fi un pic sanatos ca sa-ti dai seama ca esti nebun...

Fosta membra 9am.ro

1302 mesaje
Postat pe: 15 Decembrie 2010, ora 10:13

De la: fantassy, la data 2010-12-09 16:01:17
De la: miss_darine, la data 2010-12-09 13:41:35 ai sa razi draga mea...dar multe dintre noi, nu avem parte de menajera aceea care vine odata pe saptamana...deci din punctul asta de vedere esti o norocoasa ...in rest totul tine de dresaj, vrei echitate... nu stai sa plangi, ci o ceri...nu ti se da...atunci folosesti acelasi comportament, chiar daca nu te caracterizeaza...nu merge nici asa...atunci nu poti decat sa spui pass, sau sa induri cu stoicism

menajera aceea vine pentru ca el nu vrea sa ne "rupem" din timpul nostru liber sa stam sa facem curat in fiecare saptamana, doar ca el uita ca mai trebuie sa si mancam si de asta nu se ocupa menajera...
asa ca, probabil, din punctul lui de vedere, el crede ca e chiar putin ceea ce fac... hmmm? este? pe bune?
poate ca daca nu aveam ambitii personale in afara de a avea grija de barbat si de casa... atunci stiu sigur ca nu as fi vazut in asta o problema, dar cum nu-i asa... offfffff

sunt cam multe ambitii pt 23 ani ... adica, si cariera, si castiga bine, si face de toate in casa, si e tinerica, si citeste ca sa evolueze, si face cursuri, nu-i prea mult ? …
Nimeni nu te pune sa faci toate astea. Sotul meu avea pretentia ca atunci cand vine de la servici sa ii incalzesc mancarea si sa i-o servesc in farfurie, asta nu pt ca muncea mai mult sau castiga mai mult, ci pt ca « asa se face », « asta e datoria ta, daca ma iubesti ». Cand asta nu s-a intamplat, si-a incalzit-o singur, ca doar nu era sa stea flamand. Cand nici hainele nu s-au mai adunat singure, a invatat sa faca curat in dulap, cand hainele nu s-au mai spalat singure, a invatat sa foloseasca masina de spalat, cand copilul i-a cerut de mancare si eu nu am fost in preajma, a invatat sa se descurce, totul se invata.
Mama a facut TOTUL in casa, tata venea de la servici si se punea la televizor si de acolo comanda. Tot timpul l-am invinovatit, dar de fapt vina era a mamei, care a acceptat asta, care a continuat sa faca asta ani in sir, pana cand nu s-a mai putut face nimic.
In cazul tau, totusi, cred ca si dramatizezi un pic. Esti tanara si eram si eu asa, plina de draci la varsta ta. Gandeste-te ca totusi te iubeste si are consideratie pt tine, daca ti-a adus o menajera. Nu mai purta discutii pe tema asta, barbatii urasc sa fie cicaliti cu treburile casnice, pur si simplu nu le mai fa, iesi singura daca el nu vrea, aranjeaza-te, ocupa-te de tine si ai sa vezi cum toate se rezolva, daca tine la tine si te vrea. Sa tii casa curata si sa ai mancare nu e un scop in viata, dupa cum ai spus-o si tu, asa ca nu te mai stresa sa faci ceva ce chiar nu conteaza. Lasa vasele toate murdare si apari in fundu’ gol pe acolo, sigur nu le mai vede si nici mancare nu-i mai trebuie !

cine spune ce-i normalitatea?
Fosta membra 9am.ro

1302 mesaje
Postat pe: 15 Decembrie 2010, ora 10:15

De la: breath_in_deep, la data 2010-12-15 08:53:18La mine era invers , ajungeam obosit de la munca si faceam mancare , curatenia doar in week , pe ea nu o multumea mancarea facuta de mine , spunea ca nu e foame pt ca a mancat pe drum diverse prostii pe drum , si cand ii era foame comanda pizza .Asta e realitatea , din pacate nimic nu se mai apreciaza nici mici detalii , Fantassy iti recomand pe cineva care sa te aprecieze asa cum esti tu ca personalitate , si sunt sigur ca prietenul tau nu te-a "apreciat" indeajuns incat sa vada ce"sotie" are , foarte bine ca ai pus piciorul in prag.O seara placuta!

of, da, nu te mai apreciaza, saracuta de tine, ca speli podeaua si faci de mancare! Niciodata un barbat (si de fapt nici o femeie) nu va fii innebunit/a dupa cineva care tine casa ca un pahar! ci dupa altceva ...

Fosta membra 9am.ro

1302 mesaje
Postat pe: 15 Decembrie 2010, ora 10:19

nu te dezminti!

Fosta membra 9am.ro

1302 mesaje
Postat pe: 15 Decembrie 2010, ora 10:20

De la: Oksana_, la data 2010-12-14 19:24:22

mah eu am observat ca

clar!

Pagini: 1 2 3 4 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ce inseamna pentru voi echitatea intr-o relatie? Dar egalitatea?
Mergi la: