back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce inseamna pentru voi echitatea intr-o relatie? dar egalitatea?

Pagini: << 1 2 3 4 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1586 mesaje
Postat pe: 15 Decembrie 2010, ora 10:28

De la: breath_in_deep, la data 2010-12-15 08:53:18La mine era invers , ajungeam obosit de la munca si faceam mancare , curatenia doar in week , pe ea nu o multumea mancarea facuta de mine , spunea ca nu e foame pt ca a mancat pe drum diverse prostii pe drum , si cand ii era foame comanda pizza .Asta e realitatea , din pacate nimic nu se mai apreciaza nici mici detalii , Fantassy iti recomand pe cineva care sa te aprecieze asa cum esti tu ca personalitate , si sunt sigur ca prietenul tau nu te-a "apreciat" indeajuns incat sa vada ce"sotie" are , foarte bine ca ai pus piciorul in prag.O seara placuta!

Eh, asta e, nu doar ca faceai mancare si curatenie, dar ai ajuns si sa te plangi ca o muiere!
Si eu fac adesea , toate acestea seara cand vin de la serviciu, dar o fac cu placere. Nu e pusa eticheta de treburi femeiesti pe acestea, trebuiesc facute de cineva si eu sunt CINEVA in casa!

Raporteaza abuz de limbaj
ladybloddy

6 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 15 Decembrie 2010, ora 11:09

Echitatea nu o sa fie niciodata asa cum o dorim noi, pentru ca noi avem o viziune ei au alta. Draga mea, in primul rand aduna-ti prietenele si iesi cu ele, la teatru la shopping, la o cafea, unde iti place tie si crede-ma ca o sa te simti fantastic. Daca devine gelos si suspicios, am mai patit-o si eu, ii spui frumos sa vina cu tine sa se convinga. Noi nu stam impreuna, dar petrecem destul de mult timp unul langa altul si activitatile separate au venit din dorinta de a fi liberi si sa nu ne mai sufocam atat. Bine al meu iese in cluburi si la chefuri cu o gasca din care nu cunosc pe nimeni si nici nu vrea sa ma ia. Am destule motive sa fiu suparata pe el si echitabil ar fi sa fac si eu acelasi lucru, dar nu il fac pt. ca nu am chef sa ma duc in cluburi daca nu simt nevoia. Asa ca faptul ca nu iese prea des, sa fii multumita, iar ca nu iese cu tine, e problema lui, tu iesi si fara el. Cu curatenia si mancarea inca n am aflat secretul, pt ca si la mine tot eu fac

mrc_adi

75 mesaje
Postat pe: 15 Decembrie 2010, ora 11:26

o sa ai o refelatie daca iti spun ce gandesc eu
ti se pare echitabil 33 si 23?
vremuri diferite, mentalitati diferite, nevoi sociale si personale diferite, medii diferite ...
acu tre sa tii cont de faptul ca unele persoane nu doar prin prisma educatiei dar a principiilor si valorilor proprii tin la eticheta de femeie si barbat, mai precis am multe cunostinte de genul el ea la serviciu, copii crescuti de mama, tata, bona si alte strainatati in care impart absolut totul, egalitate la sange, munca asidua si tampita de ambele parti genul de relatie adancita in capitalism
iar unele cupluri din mediul meu sunt mai clasice unde femeia si barbatul au roluri foarte bn definit, de ex un cuplu ce mie mi se pare ca s-au dezvoltat familiar cel mai bn, acolo fiecare isi are bn atributiunile, el e barbat 5 ani a muncit doar el (precizez ca are un job bn platit dar nu ioesit din comun), ea a stat in prenatal ceva de gen si a fost mama a 2 copii, timp de 5 ani si va mai fi , iar la ei relatia decurge de genul ea gospodina in casa, el stalpul casei si responsabil cu venituri si alte chestiuni, nu prea am inteles eu la inceput de ce nu muncesc amdoi, dar acu inteleg cand ma uit ca copiii lor si la ai altora crescuti de straini
asa ca mai bn sa va stabiliti clar forma de relatie la care puteti ajunge in consens dar sa nu uit sa ti spun diferenta dintre cei 2 ai mei e doar de 2 ani, ceea ce crede ma conteaza enorm ca mod de perceptie a vietii si dezvoltare, iti spun deschis deoarece intre mine si prietena mea sunt cam 7 ani si sincer iti spun ca lumile noastre sunt total paralele

Fosta membra 9am.ro

1302 mesaje
Postat pe: 15 Decembrie 2010, ora 11:41

De la: mrc, la data 2010-12-15 11:26:51o sa ai o refelatie daca iti spun ce gandesc eu
vremuri diferite, mentalitati diferite, nevoi sociale si personale diferite, medii diferite ...
acu tre sa tii cont de faptul ca unele persoane nu doar prin prisma educatiei dar a principiilor si valorilor proprii tin la eticheta de femeie si barbat, mai precis am multe cunostinte de genul el ea la serviciu, copii crescuti de mama, tata, bona si alte strainatati in care impart absolut totul, egalitate la sange, munca asidua si tampita de ambele parti genul de relatie adancita in capitalism
iar unele cupluri din mediul meu sunt mai clasice unde femeia si barbatul au roluri foarte bn definit, de ex un cuplu ce mie mi se pare ca s-au dezvoltat familiar cel mai bn, acolo fiecare isi are bn atributiunile, el e barbat 5 ani a muncit doar el (precizez ca are un job bn platit dar nu ioesit din comun), ea a stat in prenatal ceva de gen si a fost mama a 2 copii, timp de 5 ani si va mai fi , iar la ei relatia decurge de genul ea gospodina in casa, el stalpul casei si responsabil cu venituri si alte chestiuni, nu prea am inteles eu la inceput de ce nu muncesc amdoi, dar acu inteleg cand ma uit ca copiii lor si la ai altora crescuti de straini
asa ca mai bn sa va stabiliti clar forma de relatie la care puteti ajunge in consens dar sa nu uit sa ti spun diferenta dintre cei 2 ai mei e doar de 2 ani, ceea ce crede ma conteaza enorm ca mod de perceptie a vietii si dezvoltare, iti spun deschis deoarece intre mine si prietena mea sunt cam 7 ani si sincer iti spun ca lumile noastre sunt total paralele

depinde mult ce fel de om esti, sunt unii fericiti cu genul asta de relatie, in care ea e gospodina si el castiga bani. Dar nu toate femeile se simt implinite cu asta. Si de fapt sunt si barbati "de casa", care nu stralucesc la lucru dar fac totul in casa. Cel mai important esta sa il gasesti pe ala cu care te potrivesti, care sa vrea aceleasi lucruri ca si tine.

A se vedea, pt exemplificare: Carte "Cele 5 limbaje ale iubirii" , filmul "the Joneses" si altele, astea mi-au venit acum in cap.

cine spune ce-i normalitatea?
fantassy

630 mesaje
Postat pe: 15 Decembrie 2010, ora 11:58

De la: Ema_J, la data 2010-12-15 10:13:43
De la: fantassy, la data 2010-12-09 16:01:17
De la: miss_darine, la data 2010-12-09 13:41:35 ai sa razi draga mea...dar multe dintre noi, nu avem parte de menajera aceea care vine odata pe saptamana...deci din punctul asta de vedere esti o norocoasa ...in rest totul tine de dresaj, vrei echitate... nu stai sa plangi, ci o ceri...nu ti se da...atunci folosesti acelasi comportament, chiar daca nu te caracterizeaza...nu merge nici asa...atunci nu poti decat sa spui pass, sau sa induri cu stoicism

menajera aceea vine pentru ca el nu vrea sa ne "rupem" din timpul nostru liber sa stam sa facem curat in fiecare saptamana, doar ca el uita ca mai trebuie sa si mancam si de asta nu se ocupa menajera...
asa ca, probabil, din punctul lui de vedere, el crede ca e chiar putin ceea ce fac... hmmm? este? pe bune?
poate ca daca nu aveam ambitii personale in afara de a avea grija de barbat si de casa... atunci stiu sigur ca nu as fi vazut in asta o problema, dar cum nu-i asa... offfffff

sunt cam multe ambitii pt 23 ani ... adica, si cariera, si castiga bine, si face de toate in casa, si e tinerica, si citeste ca sa evolueze, si face cursuri, nu-i prea mult ? …
Nimeni nu te pune sa faci toate astea. Sotul meu avea pretentia ca atunci cand vine de la servici sa ii incalzesc mancarea si sa i-o servesc in farfurie, asta nu pt ca muncea mai mult sau castiga mai mult, ci pt ca « asa se face », « asta e datoria ta, daca ma iubesti ». Cand asta nu s-a intamplat, si-a incalzit-o singur, ca doar nu era sa stea flamand. Cand nici hainele nu s-au mai adunat singure, a invatat sa faca curat in dulap, cand hainele nu s-au mai spalat singure, a invatat sa foloseasca masina de spalat, cand copilul i-a cerut de mancare si eu nu am fost in preajma, a invatat sa se descurce, totul se invata.
Mama a facut TOTUL in casa, tata venea de la servici si se punea la televizor si de acolo comanda. Tot timpul l-am invinovatit, dar de fapt vina era a mamei, care a acceptat asta, care a continuat sa faca asta ani in sir, pana cand nu s-a mai putut face nimic.
In cazul tau, totusi, cred ca si dramatizezi un pic. Esti tanara si eram si eu asa, plina de draci la varsta ta. Gandeste-te ca totusi te iubeste si are consideratie pt tine, daca ti-a adus o menajera. Nu mai purta discutii pe tema asta, barbatii urasc sa fie cicaliti cu treburile casnice, pur si simplu nu le mai fa, iesi singura daca el nu vrea, aranjeaza-te, ocupa-te de tine si ai sa vezi cum toate se rezolva, daca tine la tine si te vrea. Sa tii casa curata si sa ai mancare nu e un scop in viata, dupa cum ai spus-o si tu, asa ca nu te mai stresa sa faci ceva ce chiar nu conteaza. Lasa vasele toate murdare si apari in fundu’ gol pe acolo, sigur nu le mai vede si nici mancare nu-i mai trebuie !

he he he... nu zici rau nici la prima parte nici mai incolo. cand am incetat sa le mai fac, si-a facut singur sau s-a dus sa-si ia din alta parte (restaurant, fast food :)
iar ambitii am pentru ca sunt satula sa fiu un zombie care nu mai simte nici o placere in munca pe care o face, ca sa nu urlu cand vad o groaza de inculti, inepti si mitocani care castiga mai bine ca mine doar pentru ca au stiut pe cine sa pupe'n dos... pana la urma, nu are legatura cu restul lumii, e vorba de a ma depasi pe mine insami si a ajunge sa fac ceva ce-mi place. si el ASTA aperciaza la mine, ca nu ma multumesc cu putin.

Fosta membra 9am.ro

1302 mesaje
Postat pe: 15 Decembrie 2010, ora 12:15

he he he... nu zici rau nici la prima parte nici mai incolo. cand am incetat sa le mai fac, si-a facut singur sau s-a dus sa-si ia din alta parte (restaurant, fast food :)
iar ambitii am pentru ca sunt satula sa fiu un zombie care nu mai simte nici o placere in munca pe care o face, ca sa nu urlu cand vad o groaza de inculti, inepti si mitocani care castiga mai bine ca mine doar pentru ca au stiut pe cine sa pupe'n dos... pana la urma, nu are legatura cu restul lumii, e vorba de a ma depasi pe mine insami si a ajunge sa fac ceva ce-mi place. si el ASTA aperciaza la mine, ca nu ma multumesc cu putin. [/quote]

pai inseamna ca ai rezolvat problema. Nu faci, se descurca singur
cat despre restul, tu stii ce vrei si ce te face fericita, munceste daca asta te implineste , o sa obosesti tu mai incolo.

cine spune ce-i normalitatea?
fantassy

630 mesaje
Postat pe: 15 Decembrie 2010, ora 12:21

De la: mrc, la data 2010-12-15 11:26:51o sa ai o refelatie daca iti spun ce gandesc eu

nu stiu ce sa zic, la noi chiar nu se simte diferenta asa ca o schindare abisala. e adevarat ca e putin probabil sau posibil ca eu sa fi castigat banii lui la varsta mea, dar el mereu imi spune ca el nu castiga banii astia cand era de varsta mea si nici nu-si asumase responsabilitatile pe care mi le-am asumat eu. totodata, el e constient ca eu mai am de trecut prin niste experiente si mereu imi spune ca el trebuie sa fie puternic pentru ca daca eu cad el sa fie acolo sa ma prinda...

Oksana_

1552 mesaje
Postat pe: 15 Decembrie 2010, ora 14:07

De la: fantassy, la data 2010-12-15 11:58:56
sunt cam multe ambitii pt 23 ani ...
Sa tii casa curata si sa ai mancare nu e un scop in viata, dupa cum ai spus-o si tu, asa ca nu te mai stresa sa faci ceva ce chiar nu conteaza. Lasa vasele toate murdare si apari in fundu’ gol pe acolo, sigur nu le mai vede si nici mancare nu-i mai trebuie !

he he he... nu zici rau nici la prima parte nici mai incolo.

Asa zisa 'exploatare' a femeii de catre partener e o treaba ...insa salubritatea si igiena locului in care traiesti ca singur locatar ori co-locatar tine de altceva :)
Aspiratorul ,Fairy si Domestos sunt aliatii tuturor (indiferent de sex)!

fantassy

630 mesaje
Postat pe: 15 Decembrie 2010, ora 14:49

De la: Oksana_, la data 2010-12-15 14:07:15
De la: fantassy, la data 2010-12-15 11:58:56
sunt cam multe ambitii pt 23 ani ...
Sa tii casa curata si sa ai mancare nu e un scop in viata, dupa cum ai spus-o si tu, asa ca nu te mai stresa sa faci ceva ce chiar nu conteaza. Lasa vasele toate murdare si apari in fundu’ gol pe acolo, sigur nu le mai vede si nici mancare nu-i mai trebuie !

he he he... nu zici rau nici la prima parte nici mai incolo.

Asa zisa 'exploatare' a femeii de catre partener e o treaba ...insa salubritatea si igiena locului in care traiesti ca singur locatar ori co-locatar tine de altceva :)
Aspiratorul ,Fairy si Domestos sunt aliatii tuturor (indiferent de sex)!

asta-i clar! nu poti sta in mizerie!!!! eu innebunesc... de fapt, ne si potrivim, nici unuia nu-i place sa fie ceva de facut in casa si sa nu facem...

lucishadow2000

187 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 15 Decembrie 2010, ora 15:15

De la: fantassy, la data 2010-12-09 11:39:57Studiu de caz: el 33, ea 23, iubire mare la amandoi, el bani destul de multi dar nu exagerat(deci nu e caz de pitzipongeala), ea cam de 5 ori mai putin (dar destul de multi pentru varsta ei si peste media care se castiga in domeniul ei), ea trebuie sa "compenseze" discrepanta financiara prin a face cam TOATE treburile casnice, el crede ca daca plateste o menajera saptamanal care vine si sterge prafu, matura pe jos, pune la spalat si ii calca (scuzati cacofonia) camasile e de ajuns, ea crede ca ar trebui sa mai puna si el mana sa spele un vas (eventual ala in care a mancat ) si sa nu o lase pe ea de ziua ei sa spele 30 min vase in timp ce el citeste linistit in pat, el crede ca are dreptul sa se relaxeze cand vine dupa o zi grea de munca, ea crede ca are SI EA dreptul asta, el zice ca ea trebuie sa aibe grija cu banii "de casa" dar tot el cumpara tv de 3.000 ron si memorie de 2 tera de 1.000 ron , ea il trage de maneca la cheltuielile ce i se par exagerate dar fara a fi stresanta si la cumparaturi pune inapoi in raft 2/4 din ce a pus el in cos, el "uita" sa mai iasa si cu prietenii lui la o bere sau cu ea la o distractie sau la teatru/opera/parc/patinoar, ea incearca sa faca fata la master-proiecte/casa-cumparaturi si gatit cate o zi intreaga/serviciu-treburile zilnice si altele pe langa/nevoile personale de educatie si de auto-depasire-cursuri,seminare, carti de citit etc.

Asadar, revin la intrebarea initiala... ce pana mea mai inseamna echitate... mai exact?! Ca eu una simt ca imi vine sa iau manusile de box cand eu fac mancarea, pun masa, il strig sa vina, mancam, apoi el se duce linistit la tv si eu raman sa strang every single time!!!

Stiu ca gresesc si eu in multe chestii, dar cum repari ceva ce a mers mai mult decat bine pana acum... ceva care facea doi oameni fericiti si care acum

Asta nu e nici un fel de echitate, aproape nici relatie nu poate fi numita.E simplu din perspectiva lui:daca ea tot cistiga mai putini bani de ce sa nu fie si menajera, gospodina, amanta, servitoare cu functiile prin cumul.El e masculul alfa iar ea este jucarua lui.El este alfa si omega, inceputul si sfirsitul, imparatul absolut ea fiind un exemplu de supusenie.
Poate am exagerat un pic (azi e miercuri) insa red ca lucrurile stau altfel intr-o relatie.e vorba despre un mimin de respect pentru celalalt.Nu stiu ce relatie aveti voi, daca nu sunteti inca casatoriti, insa e foarte clar ca pe mai departe lucrurile vor aluneca spre rau.
Spune-i clar ce te deranjeaza, daca nu intelege inseamna ca problemele sunt mai mari si mai profunde decit par.
Intr-o relatie daca unul preia friiele permanent, mai devreme sau mai tirziu, se va iesi violent in decor.
Nu mai suntem in evul mediu intr-o societate patriarhala unde femeia trebuie sa execute fara sa comenteze dorintele masculului.
In rest numai de bine si incearca macar o discutie, bafta.

Fosta membra 9am.ro

1586 mesaje
Postat pe: 15 Decembrie 2010, ora 15:24

Echitate n-a fost pe lume nici o data , nici chiar in comunism unde aveau sloganul:,,De la fiecare dupa capacitate si fiecaruia dupa necesitate..''
Sloganul e bun si-ntr-o familie dar aplicat cu dragoste.

mrc_adi

75 mesaje
Postat pe: 15 Decembrie 2010, ora 17:27

sunt unele lucruri in viata care isi au rolul lor strict, iar o relatie inseamna mai mult de unul, daca esti pregatit sa o accepti avanseaza daca nu esti pregatit atunci asteapta momentul oportun si fa ceea ce iti dicteaza momentul, cand esti mama tre sa fii mama si sotie nu secretara

proex

7 mesaje
Postat pe: 15 Decembrie 2010, ora 17:57

texte de telenovela - vezi Columbeanu si Monica

KNIGHT_31

944 mesaje
Oras: Alba-Iulia

Postat pe: 15 Decembrie 2010, ora 19:53

PE CIT DE MULT IMI PLACE SA FAC MINCARE (IN GENERAL MA RELAXEAZA) PE ATIT DE PUTIN IMI PLACE SA SPAL VASE, CARE DESI IA MAI PUTIN TIMP MI SE PARE CEVA FOARTE STRESANT SI O FAC DE OBICEI IN ZILELE IN CARE NU LUCREZ.

Fosta membra 9am.ro

215 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 15 Decembrie 2010, ora 21:44

Majoritatea comentariilor acuza barbatii care se comporta barbateste.
OK.
Echitate si egalitate!
E bine ca fiecare sa stea la locul lui. Tu sa fii femeie, iar el sa fie barbat.
Sunt convins ca atunci cand el a reparat instalatia sanitara, sau a dat gauri cu bormasina nu ti-a cerut ajutorul.
Fantassy, tu preferi un barbat care sa stea la coada cratitei sau unul care sa-ti repare totul prin casa?
Din cate remarc e chestie mai mult de egoism: tu speli vase iar el citeste - inechitate! Daca vrei ca totul sa fie echitabil, spune-i ce treburi barbatesti sunt de facut... dar nu-l pune la munci femeiesti pt ca atunci se simte "tinut sub papuc", se poate simti jignit.
Nu vreau sa fiu inteles gresit... asa cum tie nu-ti place sa tai lemne sau sa repari masina nici lui nu-i place sa coase, sa croseteze, sa gateasca, sa spele rufe etc. Noi barbatii nu suntem facuti pt astea!
In schimb sunt o gramada de treburi casnice care ne fac placere: ascutitul cutitelor, facutul pantofilor, reparatul instalatiilor, amenajari interioare, pescuit, etc.

horia_coman2002

33 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 15 Decembrie 2010, ora 22:37

Scuza-ma dar tu nu ai habar de o relatie asa ca hai sa-ti spun eu ceea ce inseamna ca o femeie sa faca ce trebuie pt.un barbat ar trebui ca si ea sa aprecieze ceea ce face el.
Nu stiti decat sa fiti individualiste si cand dati peste cineva care va apreciaza nu stiti decat sa faceti figuri si va mai intrebati ce si cum de vi se intampla voua dar sa-ti mai spun ceva !!!! gandeste-te la cate suflete ai nenorocit tu in viata asta si pe urma o sa-ti gasesti raspunsul pentru ca in viata trebuie la un moment dat sa mai si platesti.
Daca barbatul de langa tine nu-si spala farfuria ofera-i dragostea ta si o sa vezi ce poate face pt.tine.

cazacucezar

15 mesaje
Postat pe: 16 Decembrie 2010, ora 11:49

Obisnuieste-l asa si vei exploda cindva!Compromisurile din partea amindoura inseamna echitate.Ce zici?

fantassy

630 mesaje
Postat pe: 16 Decembrie 2010, ora 11:52

De la: pantegrus, la data 2010-12-15 22:37:15Scuza-ma dar tu nu ai habar de o relatie asa ca hai sa-ti spun eu ceea ce inseamna ca o femeie sa faca ce trebuie pt.un barbat ar trebui ca si ea sa aprecieze ceea ce face el.
Nu stiti decat sa fiti individualiste si cand dati peste cineva care va apreciaza nu stiti decat sa faceti figuri si va mai intrebati ce si cum de vi se intampla voua dar sa-ti mai spun ceva !!!! gandeste-te la cate suflete ai nenorocit tu in viata asta si pe urma o sa-ti gasesti raspunsul pentru ca in viata trebuie la un moment dat sa mai si platesti.
Daca barbatul de langa tine nu-si spala farfuria ofera-i dragostea ta si o sa vezi ce poate face pt.tine.

se pare ca poti invata multe crtiticandu-i pe altii
sper ca ce ai spus sa te ajute si pe tine in viata ta de zi cu zi

rothmans_yuppy

7870 mesaje
Oras: Baia Mare

Postat pe: 16 Decembrie 2010, ora 11:55

De la: roibuvaleriu, la data 2010-12-15 21:44:53Majoritatea comentariilor acuza barbatii care se comporta barbateste.
OK.
Echitate si egalitate!
Sunt convins ca atunci cand el a reparat instalatia sanitara, sau a dat gauri cu bormasina nu ti-a cerut ajutorul.
Fantassy, tu preferi un barbat care sa stea la coada cratitei sau unul care sa-ti repare totul prin casa?
Din cate remarc e chestie mai mult de egoism: tu speli vase iar el citeste - inechitate! Daca vrei ca totul sa fie echitabil, spune-i ce treburi barbatesti sunt de facut... dar nu-l pune la munci femeiesti pt ca atunci se simte "tinut sub papuc", se poate simti jignit.
Nu vreau sa fiu inteles gresit... asa cum tie nu-ti place sa tai lemne sau sa repari masina nici lui nu-i place sa coase, sa croseteze, sa gateasca, sa spele rufe etc. Noi barbatii nu suntem facuti pt astea!
In schimb sunt o gramada de treburi casnice care ne fac placere: ascutitul cutitelor, facutul pantofilor, reparatul instalatiilor, amenajari interioare, pescuit, etc.

buna idee roibule, si mie dintre toate treburile casnice, pescuitul imi place cel mai mult

fantassy

630 mesaje
Postat pe: 16 Decembrie 2010, ora 11:57

De la: cazacucezar, la data 2010-12-16 11:49:34Obisnuieste-l asa si vei exploda cindva!Compromisurile din partea amindoura inseamna echitate.Ce zici?

uau! minunat raspuns...
dar e nasol cand fiecare este blocat in propriul punct de vedere ca sa mai vada si the big picture... la noi a functionat reafirmarea sentimentelor fara teama. in clipa in care unul din noi a spus: "eu inca te iubesc si nu inteleg de ce nu ne intelegem..." celalalt a consimtit si atmosfera s-a relaxat si a inceput sa aibe sens din nou. problemele din cuplu care prezumtiv au ratiuni exterioare... nu sunt de fapt asa, poate ca e nevoie sa sti, sa ti se spuna ca esti iubit si ca fiecare iubeste in felul lui...

mncpetre

1226 mesaje
Postat pe: 16 Decembrie 2010, ora 11:58

De la: roibuvaleriu, la data 2010-12-15 21:44:53Majoritatea comentariilor acuza barbatii care se comporta barbateste.
OK.
Echitate si egalitate!

Sti care e faza cea mai atre...ca prin casa nu se strica zilnic ceva..si nu necesita zilnic frigiderul sau priza nu situ ce reparatie....deci unde e echitatea pana la urma???si nu e vb sa spalatul vaselor sau ajutatul in ogspodarie e o treaba pur femeiasca...asta asa e incetatenita de la mosi stramosi...echitatea intr-o relatie inseaman sa iti pese de celalat,sa fi acolo cand are nevoie de tine,nu unu sa faca una alta prin casa si altu sa vizioneze telenovele la tv...si asa pierdem o gramadaa de vreme din viata nostra la munca ,macar cand ajungem acasa la sot/sotie/iubit/iubita,s apetercem mai mult timp in compania lui/ei.

fantassy

630 mesaje
Postat pe: 16 Decembrie 2010, ora 12:02

De la: rothmans, la data 2010-12-16 11:55:11
OK.
Echitate si egalitate!

buna idee roibule, si mie dintre toate treburile casnice, pescuitul imi place cel mai mult

daca pescuieste ca sa aduca hrana in casa, are voie, daca nu....
glumeam...

rothmans_yuppy

7870 mesaje

Postat pe: 16 Decembrie 2010, ora 12:02

De la: pitica, la data 2010-12-16 11:58:44
OK.
Echitate si egalitate!

Sti care e faza cea mai atre...ca prin casa nu se strica zilnic ceva..si nu necesita zilnic frigiderul sau priza nu situ ce reparatie....deci unde e echitatea pana la urma???si nu e vb sa spalatul vaselor sau ajutatul in ogspodarie e o treaba pur femeiasca...asta asa e incetatenita de la mosi stramosi...echitatea intr-o relatie inseaman sa iti pese de celalat,sa fi acolo cand are nevoie de tine,nu unu sa faca una alta prin casa si altu sa vizioneze telenovele la tv...si asa pierdem o gramadaa de vreme din viata nostra la munca ,macar cand ajungem acasa la sot/sotie/iubit/iubita,s apetercem mai mult timp in compania lui/ei.

bine pitico, le-ai mai dat si idei unora, sa vezi acuma cum s-or apuca sa defecteze aparatura de prin casa

fantassy

630 mesaje
Postat pe: 16 Decembrie 2010, ora 12:04

De la: pitica, la data 2010-12-16 11:58:44
OK.
Echitate si egalitate!

pitica... sti ca esti tare cu ce zici!? nici nu m-am gandit la asta. practic treaba lui se termina la un moment dat, dar eu/noi femeile stam zilnic si facem aceleasi lucruri... care ne consuma timp si energie, iar ei fac una sau doua chestii mai mari, pe care noi nu le putem face, si ... puf... gataaaaa... hmmmmm... interesting....

fantassy

630 mesaje
Postat pe: 16 Decembrie 2010, ora 12:07

oare echitatea in chestia asta este ca noi nu am putea s-o facem si ei pot (dat gauri cu bormasina etc.) si de asta noi trebuie sa facem altele in schimb???
pai daca e asa, eu vreau sa dau gauri 10 minute cu bormasina si sa stau 1 ora la tv cu berea'n mana si el sa faca mancare si sa spele vasele 3 ore daca asta e echitate!!!

mncpetre

1226 mesaje
Postat pe: 16 Decembrie 2010, ora 12:09

De la: lucishadow2000, la data 2010-12-15 15:15:34
De la: fantassy, la data 2010-12-09 11:39:57Studiu de caz: el 33, ea 23, iubire mare la amandoi, el bani destul de multi dar nu exagerat(deci nu e caz de pitzipongeala), ea cam de 5 ori mai putin (dar destul de multi pentru varsta ei si peste media care se castiga in domeniul ei), ea trebuie sa "compenseze" discrepanta financiara prin a face cam TOATE treburile casnice, el crede ca daca plateste o menajera saptamanal care vine si sterge prafu, matura pe jos, pune la spalat si ii calca (scuzati cacofonia) camasile e de ajuns, ea crede ca ar trebui sa mai puna si el mana sa spele un vas (eventual ala in care a mancat ) si sa nu o lase pe ea de ziua ei sa spele 30 min vase in timp ce el citeste linistit in pat, el crede ca are dreptul sa se relaxeze cand vine dupa o zi grea de munca, ea crede ca are SI EA dreptul asta, el zice ca ea trebuie sa aibe grija cu banii "de casa" dar tot el cumpara tv de 3.000 ron si memorie de 2 tera de 1.000 ron , ea il trage de maneca la cheltuielile ce i se par exagerate dar fara a fi stresanta si la cumparaturi pune inapoi in raft 2/4 din ce a pus el in cos, el "uita" sa mai iasa si cu prietenii lui la o bere sau cu ea la o distractie sau la teatru/opera/parc/patinoar, ea incearca sa faca fata la master-proiecte/casa-cumparaturi si gatit cate o zi intreaga/serviciu-treburile zilnice si altele pe langa/nevoile personale de educatie si de auto-depasire-cursuri,seminare, carti de citit etc.

Asadar, revin la intrebarea initiala... ce pana mea mai inseamna echitate... mai exact?! Ca eu una simt ca imi vine sa iau manusile de box cand eu fac mancarea, pun masa, il strig sa vina, mancam, apoi el se duce linistit la tv si eu raman sa strang every single time!!!

Stiu ca gresesc si eu in multe chestii, dar cum repari ceva ce a mers mai mult decat bine pana acum... ceva care facea doi oameni fericiti si care acum

Asta nu e nici un fel de echitate, aproape nici relatie nu poate fi numita.E simplu din perspectiva lui:daca ea tot cistiga mai putini bani de ce sa nu fie si menajera, gospodina, amanta, servitoare cu functiile prin cumul.El e masculul alfa iar ea este jucarua lui.El este alfa si omega, inceputul si sfirsitul, imparatul absolut ea fiind un exemplu de supusenie.
Poate am exagerat un pic (azi e miercuri) insa red ca lucrurile stau altfel intr-o relatie.e vorba despre un mimin de respect pentru celalalt.Nu stiu ce relatie aveti voi, daca nu sunteti inca casatoriti, insa e foarte clar ca pe mai departe lucrurile vor aluneca spre rau.
Spune-i clar ce te deranjeaza, daca nu intelege inseamna ca problemele sunt mai mari si mai profunde decit par.
Intr-o relatie daca unul preia friiele permanent, mai devreme sau mai tirziu, se va iesi violent in decor.
Nu mai suntem in evul mediu intr-o societate patriarhala unde femeia trebuie sa execute fara sa comenteze dorintele masculului.

sunt deacord cu tine...ai pus pct pe i...insa uite si eu ma confrunt cu aceiasi pb...al meu nu vrea sa faca mai nimic din ceea ce imi doresc eu ,vrea sa faca numai ce ii place lui,si zice daca tu vrei sa mergi cu mine bine daca ,nu ..nu...eu ma duc ..(asta e un mic ex.)si chair nu mai stiu nici eu cum sa pun pb ca sa il fac sa inteleaga ca nu e corect asa....vb ta ,pana la urma rel asta o sa ajunga rau ..pt ca la el nu exista echitate,e ff incapatanat si face numai cum vrea el.cand il intreb de ce nu isi doreste sa faca anumite lucruri impreuna cu mine ,imi rasp in doi meri trei peri ceva acolo aiurea sau glumeste sau tace ...
uneori e atat de dificil sa ii mai intelegi pe barbati

rothmans_yuppy

7870 mesaje

Postat pe: 16 Decembrie 2010, ora 12:14

De la: pitica, la data 2010-12-16 12:09:41

sunt deacord cu tine...ai pus pct pe i...insa uite si eu ma confrunt cu aceiasi pb...al meu nu vrea sa faca mai nimic din ceea ce imi doresc eu ,vrea sa faca numai ce ii place lui,si zice daca tu vrei sa mergi cu mine bine daca ,nu ..nu...eu ma duc ..(asta e un mic ex.)si chair nu mai stiu nici eu cum sa pun pb ca sa il fac sa inteleaga ca nu e corect asa....vb ta ,pana la urma rel asta o sa ajunga rau ..pt ca la el nu exista echitate,e ff incapatanat si face numai cum vrea el.cand il intreb de ce nu isi doreste sa faca anumite lucruri impreuna cu mine ,imi rasp in doi meri trei peri ceva acolo aiurea sau glumeste sau tace ...

asa, ai mare dreptate si voi sunteti niste carti deschise, doar ca sunt cam multe pagini, care nu sunt puse in ordine

mncpetre

1226 mesaje
Postat pe: 16 Decembrie 2010, ora 12:14

De la: fantassy, la data 2010-12-16 12:07:48oare echitatea in chestia asta este ca noi nu am putea s-o facem si ei pot (dat gauri cu bormasina etc.) si de asta noi trebuie sa facem altele in schimb???
pai daca e asa, eu vreau sa dau gauri 10 minute cu bormasina si sa stau 1 ora la tv cu berea'n mana si el sa faca mancare si sa spele vasele 3 ore daca asta e echitate!!!

Hahahah..pai da ..chair asa....si eu pot sa schimb un bec in casa sau sa pun priza la locul ei ..ssa schimb o garnitura la baterie ..si etc....si intrebarea vine acumm ...de ce eu ca femeie stiu sa faca treburile astea despre care se zice ca ar trebui facute de barbati???si inversul de ce nu e valabil decat in rare cazuri??adica de ce barbatii nu-s instare sau (mai bine zis nu vor )....sa faca mancare sau sa spele vasele sau sa dea cu aspiratorul..
eu zic ca e vb de mentalitate ,de felul cum l-a educat mamica acasa ,si de incapatanarea lui ...ca unii zic pai ce ma io sunt femeia in casa sa fac deastea????
ehhh ar fi multe de zis si de comentatt

mncpetre

1226 mesaje
Postat pe: 16 Decembrie 2010, ora 12:19

De la: rothmans, la data 2010-12-16 12:14:26
De la: pitica, la data 2010-12-16 12:09:41

Asta nu e nici un fel de echitate, aproape nici relatie nu poate fi numita.E simplu din perspectiva lui:daca ea tot cistiga mai putini bani de ce sa nu fie si menajera, gospodina, amanta, servitoare cu functiile

asa, ai mare dreptate si voi sunteti niste carti deschise, doar ca sunt cam multe pagini, care nu sunt puse in ordine

ehh draga rothmans ...si unele femei sunt ...te doare mintea cand te gandesti ..gen columbeanca si multe altele de genul ei....

fantassy

630 mesaje
Postat pe: 16 Decembrie 2010, ora 12:28

Pagini: << 1 2 3 4 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ce inseamna pentru voi echitatea intr-o relatie? Dar egalitatea?
Mergi la: