Info
x
Un fum din tigara...inspira bunastare sau expira viata?
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 23:51
multi dintre noi fumeaza si cred ca tot atat de multi isi doresc sa se opreasca din acest obicei...cine a reusit si, in ce mod?; cine a reusit partial si, de ce a esuat'; cine nu reuseste sa se abtina din fumat? si...cine nu vrea sa se lase de fumat...?
|
|
Fosta membra 9am.ro 7130 mesaje Membru din: 28/04/2010 |
Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 23:54
din moment ce ai facut topicul la sectiunea "femei" presupun ca astepti raspuns numai de la femei.
Raporteaza abuz de limbaj
sdpoCVHBU IUBH M[BNWUGFN idn [tptbgb bg
|
|
elvysmodo85 4 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 00:08
De la: Haps, la data 2009-07-03 23:54:20din moment ce ai facut topicul la sectiunea "femei" presupun ca astepti raspuns numai de la femei. nu...,astept de la cei care se regasesc in aceste intrebari si,cred ca mica mea greseala are de fapt un beneficiu...aici ratingul e foarte mare
Raporteaza abuz de limbaj |
|
id_florentin 431 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Botosani |
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 13:50
Presupun ca fumatorii de pe forum au iesit la o pauza de-o tigara si nu pot raspunde
|
blackpanther 347 mesaje Membru din: 31/03/2009 |
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 13:56
De la: tinuotin, la data 2009-07-04 13:50:45Presupun ca fumatorii de pe forum au iesit la o pauza de-o tigara si nu pot raspunde ai dreptate
Ca sa-ti atingi obiectivele trebuie sa fii un visator…. Asa ca nu mai pierde vremea, trimite totul la naiba si du-te sa te culci !!!
|
|
Antony 237 mesaje Membru din: 22/11/2007 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 14:18
App de asta,am si eu o intrebare. D c toti fumatorii se simt iritati cand vb despre renuntat la fumat si sunt reticenti in aceasta privinta?...Sau altii si mai vrednici,raspund cu celebra fraza: "eu pot,dar nu vreau!"
|
Fosta membra 9am.ro 955 mesaje Membru din: 5/06/2009 |
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 14:44
De la: Antoni, la data 2009-07-04 14:18:44App de asta,am si eu o intrebare. D c toti fumatorii se simt iritati cand vb despre renuntat la fumat si sunt reticenti in aceasta privinta?...Sau altii si mai vrednici,raspund cu celebra fraza: "eu pot,dar nu vreau!" Antoni on topic: nicotina determina eliberarea de serotonina si dopamina la nivelul terminatiilor nervoase inervate simpatic ... ele sunt responsabile de inducerea "starii de bine" , iar lipsa lor
2 > 1
|
|
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 14:47
Sparg eu gheatza.
Prima tigara am fumato pe la 6 ani. M-au invatat baietii din cartier. Desi prima data m-am inecat am continuat sa trag din tigara. Eram in centrul atentiei, toti radeau, eu eram mic si prost si faceam tot ce-mi ziceau ca la mama acasa Am fumat tigara dupa tigara pana am lesinat si bineinteles ca nu m-am oprit acolo, eram in top, eram pe val, eram cel mai tare, baietii furnizau tigarile eu le fumam. Mi-am creiat imunitatea acum si nu ma mai inecam. Era un plan simplu, ma simteam de parca aveau grija de mine. Am continuat tot asa si am inceput sa fumez si la scoala. Eram ultimul care intra in clasa, intram dupa profesor pentru ca intarziam. Nu se putea fuma in curtea scolii, era bine supravegheata, asa ca fumam printre blocuri in locuri retrase. La un momentdat locatarii blocurilor dadeau disperati telefon la scoala si se plangeau ca elevii fumeaza, vorbesc urat, se bat, arunca chistoace sub geam la ei. N-a trecut mult timp si directoarea scolii s-a pus la panda si normal ca a pris clase intregi. Eu am scapat atunci si a trebuit sa schimb locul, acum si mai departe de scoala. Am inceput sa intarzii si mai mult. Cand intram in clasa tot aerul se schimba. Profesorii s-au obisnui si nu-mi mai cereau socoteala ( de ce ai intarziat, de ce mesteci guma, guma nu-ti acopera mirosul de tigara de pe haine ... ) A venit si sezonul bacului cand toti elevii sunt stresati si deci numarul tigarilor trebuie suplimentat. Eram foarte slab si bolnavicios. Dupa bac m-am imbolnavit de pleomonie si totusi asta nu m-a oprit sa continui sa fumez. Scuipam muci negrii, respiram greu, ma inecam... Presupun ca asta a fost semnalul de desteptare. Am facut raza la plaman si doctorul a incremenit. Era clara directia in care ma indreptam, la varsta aia aveam plamanii varza. Era timpul sa renunt la fumat, dar cum? Acum era mai mult decat un obicei. Era ca o deprindere, o a doua natura a mea, doar am invatato la 6 ani. Cam greu sa schimbi un obicei asa de bine inradacinat. Aveam nevoie de un drog mai usor asa ca m-am apucat de sport. Era benefic, si 2 ore pe zi uitam de tigari. Cand ieseam afara aveam tot timpul buzunarele pline cu seminte si buzele crapate de la ele. La sala gafaiam si eram tot timpul obosit, noaptea visam ca fumez, baietii radeau de mine si incercau sa ma ademeneasca asa ca am inceput sa-i ocolesc. Am scimbat anturajul in favoare sportivilor, colegi de antrenament in mare parte. Dupa ce m-am linistit putin am renuntat la seminte, deja ma obisnuiam sa scuip si-mi strica stilul. Schimbare s-a simtit imediat, aratam mult mai bine, ma simteam mult mai bine. N-am mai fumat de mult, nu mai simt nevoia, dar tigara inca ma atrage. Al are pe vino-n coace, un fum nu strica...Probabil asta-i pretul pe care trebuie sa-l ploatesc pentru naivitatea mea Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 14:56
De la: Antoni, la data 2009-07-04 14:18:44App de asta,am si eu o intrebare. D c toti fumatorii se simt iritati cand vb despre renuntat la fumat si sunt reticenti in aceasta privinta?...Sau altii si mai vrednici,raspund cu celebra fraza: "eu pot,dar nu vreau!" Toata lumea se simte amenintata cand vrei sa-i schimbi. Tigara face parte din viata lor si doar ei hotarasc daca o lasa sau nu. Pe mine nimeni n-a putut sa ma determine sa ma las de fumat si eram doar un copil. Parintii au esuat, profesorii n-aveau nici o sansa, prietenii ma indemnau sa continui.... deci tu ce crezi. Promisiuni, amenintari, note mici, peste toate am trecut... Trebuie sa vrei tu. De dragul meu s-a lasat si tata de fumat. A vazut cat de mult ma chinui eu si cat de mult ma deranjeaza asa ca la inceput fuma afara dupa care a renuntat, dar s-a apucat mama. Ca-n telenovele, si mama-i tare incapatanata. Concluzia: nu poti determina pe cineva sa se lase de fumat daca el nu o doreste. Pentru a renunta la fumat trebuie sa te schimbi sa schimbi stilul de viata si nu toata lumea-i adeptul schimbarilor in special cand vine vorba de propria persoana Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 16:02
De la: Oksana, la data 2009-07-04 14:44:42De la: Antoni, la data 2009-07-04 14:18:44App de asta,am si eu o intrebare. D c toti fumatorii se simt iritati cand vb despre renuntat la fumat si sunt reticenti in aceasta privinta?...Sau altii si mai vrednici,raspund cu celebra fraza: "eu pot,dar nu vreau!" Asa e,nu te contrazic ca nu fumez si tot ce este legat de tigari nu reprezinta o prioritate pentru mine. Da` stai ca nu mai lamurit, "iar lipsa lor ....?" Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 17:44
anxietate, nervozitate, lipsa concentrarii, tremor fin al degetelor ... iar la unele persoane creste apetitul
2 > 1
|
|
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 17:52
la care se mai adauga o pofta acuta de pi..da
|
|
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 17:55
De la: Haps, la data 2009-07-04 17:52:44la care se mai adauga o pofta acuta de pi..da ciudat ... nu am resimtit nici partea asta
2 > 1
|
|
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 17:57
De la: Oksana, la data 2009-07-04 17:55:33De la: Haps, la data 2009-07-04 17:52:44la care se mai adauga o pofta acuta de pi..da asta pentru ca ai
|
|
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 18:03
De la: Haps, la data 2009-07-04 17:57:14De la: Oksana, la data 2009-07-04 17:55:33De la: Haps, la data 2009-07-04 17:52:44la care se mai adauga o pofta acuta de pi..da atunci concluzia logica e ca lasatul de fumat e mai usor pt fem :D Raporteaza abuz de limbaj
2 > 1
|
|
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 18:11
De la: Oksana, la data 2009-07-04 18:03:20De la: Haps, la data 2009-07-04 17:57:14De la: Oksana, la data 2009-07-04 17:55:33De la: Haps, la data 2009-07-04 17:52:44la care se mai adauga o pofta acuta de pi..da Gresit...la femei se adauga o pofta acuta de p..a!
|
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 18:21
De la: Antoni, la data 2009-07-04 18:11:08De la: Oksana, la data 2009-07-04 18:03:20De la: Haps, la data 2009-07-04 17:57:14De la: Oksana, la data 2009-07-04 17:55:33De la: Haps, la data 2009-07-04 17:52:44la care se mai adauga o pofta acuta de pi..da pizza! ..mai Antoni se vede ca nu cunosti femeile :)) Raporteaza abuz de limbaj
2 > 1
|
|
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 18:37
De la: Oksana, la data 2009-07-04 18:21:06De la: Antoni, la data 2009-07-04 18:11:08De la: Oksana, la data 2009-07-04 18:03:20De la: Haps, la data 2009-07-04 17:57:14De la: Oksana, la data 2009-07-04 17:55:33De la: Haps, la data 2009-07-04 17:52:44la care se mai adauga o pofta acuta de pi..da Exact Oksana,dar ma intreb ce s`ar intampla daca toate femeile care fumeaza ar simti o pofta acuta de pizza.PS:daca te numeri printre aceasta cat. de femei pun pariu ca ai IMC peste medie.
|
googoodoll 1642 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Constanta |
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 20:18
cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia .
daca esti nefumator, de ce simti nevoia sa iti dai cu parerea? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 20:38
De la: googoodoll, la data 2009-07-04 20:18:27cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia . Acelasi lucru pot sa spun si eu despre tine "Nu-i treaba magarului de unde beau oile apa" R:de ciuda! Raporteaza abuz de limbaj |
|
elvysmodo85 4 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 23:40
De la: tinuotin, la data 2009-07-04 14:56:48De la: Antoni, la data 2009-07-04 14:18:44App de asta,am si eu o intrebare. D c toti fumatorii se simt iritati cand vb despre renuntat la fumat si sunt reticenti in aceasta privinta?...Sau altii si mai vrednici,raspund cu celebra fraza: "eu pot,dar nu vreau!" Tinu,meriti felicitari pt performanta! Dar nu toti pot gasi calea de iesire din acestimpas.Cred ca,odata intrat in acest joc,trebuie sa joci pana pierzi,si nu numai o data,ci de repetate ori(cei care fumeaza stiu foarte bine ce pierd,in fiecare dimineata cand se trezesc si incep ziua cu...o tigara).Eu,nu fumez de foarte mult timp,"doar" de trei ani,insa mi se pare ca as fuma de o viata,zic asta pt ca,in prezent,ajung la 25-30 tigari pe zi... Am incercat sa le las,dar in zadar.Cu nicoret nu am resit mai mult de o zi jumate sa stau fara a fuma,am incercat zi cu vointa,dar...in adoua seara a cedat,asta acum vreo 7 luni in urma si,de atunci,m-am lasat de a mai incerca sa nu mai fumez,pt ca simt ca nu voi reusi...desi imi doresc,imi doresc sa fiu din nou un om normal!!!
|
Adrian_S 137 mesaje Membru din: 22/11/2007 |
Postat pe: 5 Iulie 2009, ora 00:15
De la: , la data 2009-07-03 23:51:25multi dintre noi fumeaza si cred ca tot atat de multi isi doresc sa se opreasca din acest obicei...cine a reusit si, in ce mod?; cine a reusit partial si, de ce a esuat'; cine nu reuseste sa se abtina din fumat? si...cine nu vrea sa se lase de fumat...? Eu fumez de aproape 9 sau 10 ani nu mai tin minte sigur. Ca toata lumea sau poate ca o parte dintre fumatori tot din prostie m'am apucat si eu. Pana acum am reusit sa stau fara sa fumez de 2 ori in interval de 1 saptamana odata iar a 2-a ora aproape 2 saptamani, asta din cauza ca in acele 2 perioade am avut raceli mai dure ca sa zic asa, dar apoi dupa ce m'am vindecat normal ca am revenit la vechiul obicei, la un moment dat devine o obijnuinta. As vrea sa pot sa renunt la ele deoarece ma resimt usor cand urc scari plus ca mirosul lor nu este prea placut, dar cu toate astea cand fumez o tigare simt ceva placut si in acelasi timp relaxant, pentru mine este o senzatie placuta. Totusi cand sunt in preajma prietenei fumez foarte putin sau chiar deloc, chiar nu simt nevoia in acele momente. Iar ca sa te poti lasa de fumat consider ca ai nevoie de sustinere si vointa de fier. Celor care vor sa renunte, mult succes!
|
Postat pe: 5 Iulie 2009, ora 00:35
De la: modo, la data 2009-07-04 23:40:16De la: tinuotin, la data 2009-07-04 14:56:48De la: Antoni, la data 2009-07-04 14:18:44App de asta,am si eu o intrebare. D c toti fumatorii se simt iritati cand vb despre renuntat la fumat si sunt reticenti in aceasta privinta?...Sau altii si mai vrednici,raspund cu celebra fraza: "eu pot,dar nu vreau!" Cred ca nu esti motivat. Pentru a face o schimbare asa mare ai nevoie de un impuls pe masura. Eu mi-am vazut plamanii pe film, i-am scuipat, ma sufocam, gafaiam cand urcam 2 scari, si toate astea pentru ca nu m-am oprit din fumat cand aveam pleomonie. Daca nu gasesti un motiv bun sa te lasi, nu te vei lasa. La inceput efectele fumatului nu sunt vizibile. Te omoara lent si nu-ti dai seama. Orice ti-as spune tu vei face ce vrei. Eu am fumat de mic, mi-am fixat bine obiceiul in sange iar cand m-am lasat nu foloseam nicoret sau alte prostii. Daca vrei, reusesti, daca nu, nu. Bafta Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am047754 2954 mesaje Membru din: 15/05/2009 |
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 08:43
am 7 luni de cand m-am lasat de fumat
|
COSTIN_21 4 mesaje Membru din: 22/11/2007 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 07:31
Daca nu ai vointa poti incerca dar nu o sa ai nici un rezultat.Am incercat de foarte multe ori dar degeaba. Daca esti nervos te calmezi cu o tigare,daca bei o bere e aiurea sa o bei si sa nu poti trage un fum,daca bei cafeaua dimineata simti ca nu poti sa respiri fara o tigare,dupa o partida o tigare iti da o stare de bine,daca te enerveaza sefu
te calmezi cu o tigare. Starea aia de bine pe care o cunoaste orice fumator! Cu toate ca stim cat de rau ne fac tigarile,multi nu au vointa. Asta e. Un viciu al vieti. Just do It!
Just do It!
|
|
baytu_ionut 485 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 08:18
Mha sincer sunt in plin proces de a ma lasa!!!! e foarte foarte greu si nu pot sa reusesc cu nu mai fumez si m-am oprit,in cazul meu tigara ma calmeaza la maxim!
|
Fosta membra 9am.ro 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 08:26
De curand am aflat de la o prietena care fuma destul de multe tigari pe zi, ca, a citit o carte si a reusit sa se lase de fumat. Cartea era in format PDF, asa ca am rugat-o sa mi-o trimita si mie. Eram foarte curios daca are efect si la mine...(fumator de 12 ani). Spre surprinderea mea chiar a avut efect.... '' Allen Carr -In sfarsit nefumator.Metoda de a renunta la fumat." Pot sa spun ca a fost chiar usor sa ma las....
PS. Cine vrea sa-i trimit cartea pe mail sa imi trimita un id.
|
hawk_eye 402 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tg Mures |
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 08:39
Da, dificila problema asta cu lasatul de fumat; nu atat decizia de moment de a te lasa ridica probleme, cat decizia permanenta de a nu te re-apuca, care este atacata in permanenta de acel gest-reflez de a aprinde o tigara legat de orice fleac de intamplare sau activitate a noastra. S-a cam spus anterior tot ce era de spus pe tema asta, s-a subliniat necesitatea vointei, gasirea de ocupatii alternative care sa ocupe timpul dedicat fumatului si sa abata atentia, s-au enumerat unele posibile tratamente mai mult sau mai putin medicamentoase, s-a adus in mod util in discutie si necesitatea unei motivatii suficiente. Din pacate, nici metoda inlocuirii cu tigara electronica se pare ca nu da rezultate satisfacatoare; stau si ma gandesc ca poate ar trebui inventata o altfel de tigara, electronica x ba, care sa ofere ceva asemanator plamanilor, ceva mai consistent decat aerul pur si simplu, dar ceva care sa nu fie fum si sa nu fie nociv. Poate ca ar fi o alternativa satisfacatoare pana la renuntarea completa, sau ar putea ramane o alta obisnuinta aiurea, costisitoare, dar mai putin nesanatoasa pentru fumator si pentru mediu. Intrebarea care se ridica in acest caz este cine anume (ma refer la marile companii), ar fi cu adevarat interesat sa investeasca in studiul, elaborarea unui prototip si productia unui astfel de inlocuitor, cata vreme fabricile producatoare de tigari clasice castiga foarte bine de pe urma lor si ar face orice sa impiedice o schimbare de asemenea proportii in cererea pietei ( e ceva similar companiilor producatoare de petrol care obstructioneaza studiul si introducerea pe piata a automobilelor cu propulsie electrica, din motive lesne de inteles...). Poate ca ministerele sanatatii din tarile dezvoltate nu au facut destul pentru a oferii solutii viabile de renuntare la fumat, iar companiile particulare nu prea au interes sa o faca, nefiind suficient motivate de eventualele profituri. In aceste conditii, ramane o problema deschisa si din pacate, rezolvabila doar pe plan individual prin vointa etc., etc. ...
|
hawk_eye 402 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tg Mures |
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 09:00
Scuze pentru ca am scris "reflez" in loc de "reflex" dar, dupa ce am scris mesajul, nu am apelat la acea minunata optiune de modificare a lui dupa obisnuita verificare, deoarece eram grabit sa ies la o tigara sa-mi reordonez ideile, iar cand m-am intors era prea tarziu...!
|
matrafox111 1 mesaj Membru din: 22/11/2007 |
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 09:12
ma duk la o pipa
|
|
|

si bineinteles ca nu m-am oprit acolo, eram in top, eram pe val, eram cel mai tare, baietii furnizau tigarile eu le fumam. Mi-am creiat imunitatea acum si nu ma mai inecam. Era un plan simplu, ma simteam de parca aveau grija de mine. Am continuat tot asa si am inceput sa fumez si la scoala. Eram ultimul care intra in clasa, intram dupa profesor pentru ca intarziam. Nu se putea fuma in curtea scolii, era bine supravegheata, asa ca fumam printre blocuri in locuri retrase. La un momentdat locatarii blocurilor dadeau disperati telefon la scoala si se plangeau ca elevii fumeaza, vorbesc urat, se bat, arunca chistoace sub geam la ei. N-a trecut mult timp si directoarea scolii s-a pus la panda si normal ca a pris clase intregi. Eu am scapat atunci si a trebuit sa schimb locul, acum si mai departe de scoala. Am inceput sa intarzii si mai mult. Cand intram in clasa tot aerul se schimba. Profesorii s-au obisnui si nu-mi mai cereau socoteala ( de ce ai intarziat, de ce mesteci guma, guma nu-ti acopera mirosul de tigara de pe haine ... ) A venit si sezonul bacului cand toti elevii sunt stresati si deci numarul tigarilor trebuie suplimentat. Eram foarte slab si bolnavicios. Dupa bac m-am imbolnavit de pleomonie si totusi asta nu m-a oprit sa continui sa fumez. Scuipam muci negrii, respiram greu, ma inecam... Presupun ca asta a fost semnalul de desteptare. Am facut raza la plaman si doctorul a incremenit. Era clara directia in care ma indreptam, la varsta aia aveam plamanii varza. Era timpul sa renunt la fumat, dar cum? Acum era mai mult decat un obicei. Era ca o deprindere, o a doua natura a mea, doar am invatato la 6 ani. Cam greu sa schimbi un obicei asa de bine inradacinat. Aveam nevoie de un drog mai usor asa ca m-am apucat de
Dar nu toti pot gasi calea de iesire din acestimpas.Cred ca,odata intrat in acest joc,trebuie sa joci pana pierzi,si nu numai o data,ci de repetate ori(cei care fumeaza stiu foarte bine ce pierd,in fiecare dimineata cand se trezesc si incep ziua cu...o tigara).Eu,nu fumez de foarte mult timp,"doar" de trei ani,insa mi se pare ca as fuma de o viata,zic asta pt ca,in prezent,ajung la 25-30 tigari pe zi... Am incercat sa le las,dar in zadar.Cu nicoret nu am resit mai mult de o zi jumate sa stau fara a fuma,am incercat zi cu vointa,dar...in adoua seara a cedat,asta acum vreo 7 luni in urma si,de atunci,m-am lasat de a mai incerca sa nu mai fumez,pt ca simt ca nu voi reusi...desi imi doresc,imi doresc sa fiu din nou un om normal!!!