Info
x
Un fum din tigara...inspira bunastare sau expira viata?
|
roxy_rox19 48 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 09:16
De la: Argus, la data 2009-07-07 08:39:19Da, dificila problema asta cu lasatul de fumat; nu atat decizia de moment de a te lasa ridica probleme, cat decizia permanenta de a nu te re-apuca, care este atacata in permanenta de acel gest-reflez de a aprinde o tigara legat de orice fleac de intamplare sau activitate a noastra. S-a cam spus anterior tot ce era de spus pe tema asta, s-a subliniat necesitatea vointei, gasirea de ocupatii alternative care sa ocupe timpul dedicat fumatului si sa abata atentia, s-au enumerat unele posibile tratamente mai mult sau mai putin medicamentoase, s-a adus in mod util in discutie si necesitatea unei motivatii suficiente. Din pacate, nici metoda inlocuirii cu tigara electronica se pare ca nu da rezultate satisfacatoare; stau si ma gandesc ca poate ar trebui inventata o altfel de tigara, electronica x ba, care sa ofere ceva asemanator plamanilor, ceva mai consistent decat aerul pur si simplu, dar ceva care sa nu fie fum si sa nu fie nociv. Poate ca ar fi o alternativa satisfacatoare pana la renuntarea completa, sau ar putea ramane o alta obisnuinta aiurea, costisitoare, dar mai putin nesanatoasa pentru fumator si pentru mediu. Intrebarea care se ridica in acest caz este cine anume (ma refer la marile companii), ar fi cu adevarat interesat sa investeasca in studiul, elaborarea unui prototip si productia unui astfel de inlocuitor, cata vreme fabricile producatoare de tigari clasice castiga foarte bine de pe urma lor si ar face orice sa impiedice o schimbare de asemenea proportii in cererea pietei ( e ceva similar companiilor producatoare de petrol care obstructioneaza studiul si introducerea pe piata a automobilelor cu propulsie electrica, din motive lesne de inteles...). Poate ca ministerele sanatatii din tarile dezvoltate nu au facut destul pentru a oferii solutii viabile de renuntare la fumat, iar companiile particulare nu prea au interes sa o faca, nefiind suficient motivate de eventualele profituri. In aceste conditii, ramane o problema deschisa si din pacate, rezolvabila doar pe plan individual prin vointa etc., etc. ... |
|
roxy_rox19 48 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 09:16
De la: Argus, la data 2009-07-07 08:39:19Da, dificila problema asta cu lasatul de fumat; nu atat decizia de moment de a te lasa ridica probleme, cat decizia permanenta de a nu te re-apuca, care este atacata in permanenta de acel gest-reflez de a aprinde o tigara legat de orice fleac de intamplare sau activitate a noastra. S-a cam spus anterior tot ce era de spus pe tema asta, s-a subliniat necesitatea vointei, gasirea de ocupatii alternative care sa ocupe timpul dedicat fumatului si sa abata atentia, s-au enumerat unele posibile tratamente mai mult sau mai putin medicamentoase, s-a adus in mod util in discutie si necesitatea unei motivatii suficiente. Din pacate, nici metoda inlocuirii cu tigara electronica se pare ca nu da rezultate satisfacatoare; stau si ma gandesc ca poate ar trebui inventata o altfel de tigara, electronica x ba, care sa ofere ceva asemanator plamanilor, ceva mai consistent decat aerul pur si simplu, dar ceva care sa nu fie fum si sa nu fie nociv. Poate ca ar fi o alternativa satisfacatoare pana la renuntarea completa, sau ar putea ramane o alta obisnuinta aiurea, costisitoare, dar mai putin nesanatoasa pentru fumator si pentru mediu. Intrebarea care se ridica in acest caz este cine anume (ma refer la marile companii), ar fi cu adevarat interesat sa investeasca in studiul, elaborarea unui prototip si productia unui astfel de inlocuitor, cata vreme fabricile producatoare de tigari clasice castiga foarte bine de pe urma lor si ar face orice sa impiedice o schimbare de asemenea proportii in cererea pietei ( e ceva similar companiilor producatoare de petrol care obstructioneaza studiul si introducerea pe piata a automobilelor cu propulsie electrica, din motive lesne de inteles...). Poate ca ministerele sanatatii din tarile dezvoltate nu au facut destul pentru a oferii solutii viabile de renuntare la fumat, iar companiile particulare nu prea au interes sa o faca, nefiind suficient motivate de eventualele profituri. In aceste conditii, ramane o problema deschisa si din pacate, rezolvabila doar pe plan individual prin vointa etc., etc. ... tigara bio...
Raporteaza abuz de limbaj |
|
hawk_eye 402 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tg Mures |
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 09:29
Daria, tu ce parere ai vis-a-vis de acest subiect, nu am vazut sa postezi in topicul asta si as dori sa aflu motivele, daca se poate...!
|
ondin1919 8 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Hunedoara |
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 09:35
De la: Haps, la data 2009-07-03 23:54:20din moment ce ai facut topicul la sectiunea "femei" presupun ca astepti raspuns numai de la femei. pentru cei care vor sa renunte rapid si fara probleme exista acum un nume .. alan carr..si o carte excelenta..la mine o functionat acesta carte si de asemenea la multi prieteni carora numai le-am povestit in cateva minute despre ea. bafta deci search on google for ALAN CARR. Raporteaza abuz de limbaj |
|
KKLLAAUUSS 49 mesaje Membru din: 22/11/2007 |
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 09:49
mai,eu n-am fumat niciodata(in afara de un pachet de snagov in o excursie prin clasa 4-a)deci nu stiu cum e,nu pot sa zic ca inteleg,da,mesaj pentru fumoatoare:
a fost odat o fata foarte frumoasa si desteapa,cum al vostru sincer credea ca nu o sa aibe parte,dar dupa ce i-a gemut aia in nas,de i-a lesinat si aparatura,orcate calitatzi avea(si chiar avea)nu se putea nici o relatzie cu ea ,mu vreau sa jignesc pe nimeni dar...mai bine stateam cu capu in wc,sa nu mai vorbim de dintzi galbeni,plamani gauritzi,sistem imunitar varza,toxine etc.nu-mi spunetzi :"a,avea aia ceva la stomac"am recunoscut mirosul ala la toate fumatoarele cu exceptia celor care aveau o igiena exagerata(sa-tzi dedici viatza asa,spalat de 5 ori pe zi,apa de gura,atza dentara,tratamente la dentist si acasa,iar nu e bine),parca nu se merita nu?cum sa fii sexy,inteligenta,dulce,intelegatoare,etc si pe dinauntru gaunoasa? Raporteaza abuz de limbaj
lasa-te in voia vietzii.totul e doar o lectie...mai grea sau mai usoara.
|
|
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 09:49
De la: ondin, la data 2009-07-07 09:35:02De la: Haps, la data 2009-07-03 23:54:20din moment ce ai facut topicul la sectiunea "femei" presupun ca astepti raspuns numai de la femei. Cred ca te referi la Allen Carr de fapt, nu-i asa? Pentru ca Alan Carr se pare ca a fost un comediant englez care nu a scris nimic pe aceasta tema. Pentru cei interesati, daca va permite admin-ul de aici (totusi, e o cauza nobila, nu?), postez un link : www.scribd.com/doc/6355558/Allen-Carr-In-sfarsit-nefumator Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 09:59
Ok, voi studia cartea azi sau maine si voi reveni cu un scurt comentariu pro x contra, vedem noi...!
|
KKLLAAUUSS 49 mesaje Membru din: 22/11/2007 |
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 10:06
cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia .
daca esti nefumator, de ce simti nevoia sa iti dai cu parerea? misto asta,ceva de genu,daca nu ai sida de ce vorbesti,ce-ai putea tu sa stii? si al doilea raspuns ar fi:ca sa te miri tu amice,orcine are dreptu la o parere,inclusiuv tu,fie ca ne place s-au nu. Raporteaza abuz de limbaj
lasa-te in voia vietzii.totul e doar o lectie...mai grea sau mai usoara.
|
|
|
|
|
iustind2000 14 mesaje Membru din: 22/11/2007 |
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 10:40
din moment ce vrei sfaturi si de la baieti, am sa iti dau si eu unul... e clar ca esti fumator inrait, dar care vrea sa scape si ai incercat mai multe modalitati, dar nu a mers niciuna... eu am sa-ti dau un caz concret... si mama mea, dar si alti prieteni s-au lasat in urma unor vesti nasoale gen "daca nu te lasi o sa mori" si ajutati de cei din jur au reusit...acum la tn poate nu e asa acuta treaba, asa ca iti dau cel mai bun si sincer sfat... fa un pact cu Dumnezeu sau cu tn..." frate uite promit ca nu fumez pana in toamna, daca ma ajuti sa trec peste nush ce problema te macina"... uite eu am facut exact faza asta cu bacu... la mn nu era vb de tigari ci de ceva mult mai nasol si am reusit pana acum sa ma tin de promisiune... i-am promis lui Dumnezeu ca o sa ma las, daca ma ajuta sa trec bacu si l-am trecut...
daca pt a scapa de problema asta nu ai ajutor de la amici, ai sa-l gasesti acolo unde te astepti mai putin.. bafta si sa auzin numai de bine;) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 955 mesaje Membru din: 5/06/2009 |
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 12:29
In concluzie ... ce marca de tigari fumati / preferati ?
Raporteaza abuz de limbaj
2 > 1
|
|
sebakunstpaul 1 mesaj Membru din: 22/11/2007 Oras: Timisoara |
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 12:54
Am inceput sa fumez in liceu, dupa catzva ani am ajuns la 1 pachet/zi, si am tzinut'o asha ceva vreme, multzi ani ...
pana cand anul trecut am ajuns sa fumez 2x pechet/zi... Gandul de a ma lasa de fumat ma bantuia destul de demult, si de catzva ani am avut tentative, stimulat si de faptul ca tatal meu a murit de cancer pulmonar acum catziva ani, gndul de ama lasa s'a accentuat, DAR ... mie imi placea sa fumez, si inconshtient am trait totdeauna cu "cliseul" pot sa ma las dar nu vreau", iar prietenii imi spuneau ca las'ca vezi tu ca atunci cand o sa vrei nu vei putea... Anul trecut in Iulie dupa un exces de fumat + noptzi pierdute lucrand, m'a rashcait gatul, si aveam senzatzia ca inghit scoartza de copac totimpul ... si treaba asta m'a suparat asha tare ca am zis imi bag eu P@#$ in ele de tzigari... mai aveam 3 tzigari, am zis ca le fumez pana seara, ca dimineatza sa ma trezesc fara tzigari la'ndemana. A doua zi a inceput fara tzigari, de atuni toate zilele incep fara tigari ... ![]() Nu a fost greau, ma tenta dar eram asha suparat pe ele, ca am trecut ushor peste tentatzie, dupa doua zile de nefumat, cand s'a oprit langa mine un constructor cu haine de shantier duhnind a tzigari, mi'a venit sa vomit, si ma ingrozea gandul ca eu duhneam asemanator ca fumator ...
|
Greenie 4535 mesaje Membru din: 13/04/2009 |
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 13:22
De la: Oksana, la data 2009-07-07 12:29:32In concluzie ... ce marca de tigari fumati / preferati ? Ale mele sunt verzi
|
kiku 154 mesaje Membru din: 22/11/2007 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 15:03
toti prostii fumeaza, eu le-as cumpara prostilor tigari si i-as face sa se creada importanti...si uite asa as scapa de ei....ducaseeeee.pacat ca nu mor mai repede si au timp sa se razgindeasca...maaare pacat
|
linda 1592 mesaje Membru din: 22/11/2007 Oras: Constanta |
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 15:12
De la: kiku, la data 2009-07-07 15:03:40toti prostii fumeaza, eu le-as cumpara prostilor tigari si i-as face sa se creada importanti...si uite asa as scapa de ei....ducaseeeee.pacat ca nu mor mai repede si au timp sa se razgindeasca...maaare pacat si maica-ta cred c-a abuzat de tigari cand a fost gravida cu tine, doar asa se poate explica de ce ai mintea aia asa incetosata... Raporteaza abuz de limbaj |
|
cornel_mg_yuppy 1 mesaj Membru din: 22/11/2007 Oras: Timisoara |
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 17:22
Acuma incerc sa renunt definitiv la tigar.Sa incep sa fumez este cred ceea mai mare greseala pe care am putut sa o fac pana la varsta pe care o am acuma insa sper sa o pot indrepta.Cand m-am apucat, sa fumez era o distractie tampita dar o practocau majoritatea "baietilor din coltu'blocului'" chiar daca era un obicei foarte nociv nu cum spun altii ca sunt altele care iti dauneaza si mai mult,e adevarta isa decizia de a ne face rau fumand ne apartine in totalitate chiar este ceva ce poate fi controlat.
Sper ca toate campaniile antifumat care se deruleaza prin tara si prin lume sa aiba un minim de efect asupra celor care fumeaza,daca nu renunta definitiv macar sa reduca sau sa mai ia o pauza din cand in cand si sa uite sa se mai apuce din nou MERITA sa uiti de tigari. Raporteaza abuz de limbaj
c.m
|
|
Fosta membra 9am.ro 50 mesaje Membru din: 22/11/2007 |
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 20:18
De la: linda, la data 2009-07-07 15:12:55De la: kiku, la data 2009-07-07 15:03:40toti prostii fumeaza, eu le-as cumpara prostilor tigari si i-as face sa se creada importanti...si uite asa as scapa de ei....ducaseeeee.pacat ca nu mor mai repede si au timp sa se razgindeasca...maaare pacat ahahahaha :))))) Raporteaza abuz de limbaj |
|
GEKADOS 134 mesaje Membru din: 21/06/2009 Oras: Iasi |
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 21:00
si eu sint fumator,am fumat de mic ,am incercat de multe ori sa ma las,am intrerupt de multe ori si iar m-am apucat.nicotina din singe isi spune cuvintul.un doctor mia zis cindva ca dupa prima tigara devii dependent.ca sintem dependenti de nicotina este cam rau la sanatate.dar daca acele persoane care nu fumeaza ne acuza pe noi fumatorii,inseamna ca nu-si vad gunoiul din ochiul lor.da de astia care sint alcoolici ce ziceti nefumatorilor sau de astia care se drogheaza.alea sint vicii periculoase nu noi ca fumam. aia sint pericol public iesind beat sau drogat in strada,a fuma o tigara iti faci rau doar tie,nu vad de ce ar deveni problema altcuiva.eu va felicit ca nu fumati si detineti un control al mintii mai profund decit noi cei care apelam la tigara...
|
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 21:09
si in alta ordine de idei argus are dreptate cu ce a relatat mai sus ,cine vrei sa faca campanie antifumat fabricantii de tigari? ei sint monopolul statului si tre sa cistige de pe urma noastra,iar campaniile de antifumat au fost citeva, dar cam anemice..
|
googoodoll 1642 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Constanta |
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 21:16
ashhhh, de unde ? aia cu raduleasca a fost chiar viguroasa :D
|
sopfos1 16 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 22:01
Draga cipri 30
Sunt o tanara a acestor vremuri tulburi si gasind solutia salvatoare acum cativa ani in tigari am constatat ca e practic imposibil sa ma las de tigari.parca spuneai ceva de o carte care te-a ajutat sa o termini cu acest viciu,,,,pls..mi-o trimiti si mie? Adresa de mail,,,,sopfos@gmail.com Iti multumesc anticipat,,,,, Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 23:29
De la: KKLLAAUUSS, la data 2009-07-07 10:06:19cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia . te contrazic, daca nu ai sida, nu ai cum sa stii cum se simt cei care au, deci parerile tale sunt irelevante, tinand cont si de faptul ca nu vrei sub nici o forma sa interactionezi cu ei,sau cu fumatorii care "put". fumatoare fiind, evit relatiile prea apropiate cu nefumatori, si cred ca e o regula generala. nu te deranjez, nu ma calca pe gat, ca nu e nici frumos, nici sanatos. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 955 mesaje Membru din: 5/06/2009 |
Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 00:35
De la: googoodoll, la data 2009-07-07 23:29:05 de ce nu am aflat de regula asta mai din vreme ?!
Raporteaza abuz de limbaj
2 > 1
|
|
Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 00:48
:)))))
exceptiile intaresc regula :-P Raporteaza abuz de limbaj |
|
id_florentin 431 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Botosani |
Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 00:50
De la: dasca777, la data 2009-07-06 08:43:57am 7 luni de cand m-am lasat de fumat Felicitari. Cati indivizi ai pocnit in timpul asta
|
Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 00:53
De la: COSTIN_21, la data 2009-07-07 07:31:48Daca nu ai vointa poti incerca dar nu o sa ai nici un rezultat.Am incercat de foarte multe ori dar degeaba. Daca esti nervos te calmezi cu o tigare,daca bei o bere e aiurea sa o bei si sa nu poti trage un fum,daca bei cafeaua dimineata simti ca nu poti sa respiri fara o tigare,dupa o partida o tigare iti da o stare de bine,daca te enerveaza sefu Asta suna a reclama Urmeaza si tu modelul Dasca:Te lasi de fumat, te inregistrezi pe un forum si le urezi tuturor moarte in chinuri Mori
|
Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 01:02
De la: linda, la data 2009-07-07 15:12:55De la: kiku, la data 2009-07-07 15:03:40toti prostii fumeaza, eu le-as cumpara prostilor tigari si i-as face sa se creada importanti...si uite asa as scapa de ei....ducaseeeee.pacat ca nu mor mai repede si au timp sa se razgindeasca...maaare pacat Si deci in concluzie are dreptate individul ai vazut ce a patit daca masa a fost proasta si-a fumat in timpul sarcinii
|
Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 12:35
De la: googoodoll, la data 2009-07-07 21:16:30ashhhh, de unde ? aia cu raduleasca a fost chiar viguroasa :Ddaca raduleasca sar tine de cuvint iti dai seama citi barbati sar apuca de fumat?
|
xzibit_the_one 32 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Roman |
Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 13:49
nu as vedea motivul pentru care sa te lasi, adica, pusca mea, o viata avem ... macar atunci sa facem ce ne place ...
|
Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 20:50
De la: GEKADOS, la data 2009-07-08 12:35:27De la: googoodoll, la data 2009-07-07 21:16:30ashhhh, de unde ? aia cu raduleasca a fost chiar viguroasa :Ddaca raduleasca sar tine de cuvint iti dai seama citi barbati sar apuca de fumat? pot sa fac un calcul in functie de audienta duminicilor in familie :-P Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 16:46
De la: googoodoll, la data 2009-07-08 20:50:57cred ca ia scazut audienta de cind sa cuplat cu fraierul ala de dani.dupa ce ca are o fata de prost isi mai pune si fesul ala de kakat pe cap sa fie in viziunea lui mai interesant.nustiu ce a gasit la el,si apoi cu scandalul cu divortul cu,cu declaratia fostului sot ca vroia doamna so faca in trei,imaginativa si voi.in ochii mei a ramas o vagaboanta de duzina.De la: GEKADOS, la data 2009-07-08 12:35:27De la: googoodoll, la data 2009-07-07 21:16:30ashhhh, de unde ? aia cu raduleasca a fost chiar viguroasa :Ddaca raduleasca sar tine de cuvint iti dai seama citi barbati sar apuca de fumat? Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

...
am constatat ca e practic imposibil sa ma las de tigari.
te calmezi cu o tigare. Starea aia de bine pe care o cunoaste orice fumator! Cu toate ca stim cat de rau ne fac tigarile,multi nu au vointa. Asta e. Un viciu al vieti. Just do It!
Mori