back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Consideraþi utilã o orã de jocuri la ºcoalã ?

 


 
 
AnaMariaD

1 mesaj
Membru din: 20/05/2013
Postat pe: 20 Mai 2013, ora 13:17

Jocul (ca formã de miºcare) este un mijloc ideal de educaþie. Dacã la grãdiniþã jocul face parte din educaþia copiilor pe mãsurã ce elevii înainteazã în vârstã jocul este din ce în ce mai uitat. Ba mai mult, nici sport nu prea se mai face la ºcoalã.

În ultima perioadã copiii dedicã din ce în ce mai puþin timp sportului ºi jocului. Numãrul terenurilor de sport din oraºe e din ce în ce mai mic ºi copiii nu mai au spaþiu de joacã. Traficul rutier intens face imposibilã practicarea jocurilor pe strãzi, aceastã deprindere fiind de domeniul trecutului.
Nici acasa copiii nu mai gãsesc spaþiu ºi timp de joacã, televizorul, calculatorul ºi în general odihna pasivã luând locul formelor de miºcare.

Prin joc un copil face în 10 minute mai multã miºcare decât ar efectua îm mod obiºnuit într-o orã. Prin urmare, într-un interval scurt de timp jocurile îi ajutã sã contracareze efectele sedentarismului satisfacîndu-le totodatã nevoia de miºcare.

Majoritatea jocurilor solicitã multilateral organismul. Dezvoltã forþa, viteza, îndemânarea, perseverenþa, spiritul de echipã, desavârºesc pregãtirea fizicã, întãrasesc sãnãtatea ºi produc o stare de voie-bunã.

Jocurile simple pot fi practicate oricum ºi oriunde. Prezintã atractivitate, mobilizeazã toate forþele, menþin treaz interesul copiilor.

Jocurile sunt un mijloc de deconectare psihicã, de odihnã activã, prin intermediul lui utilizându-se la maximum timpul liber.

Prin intermediul jocului omul se obiºnuieºte sã suporte cu demnitate înfrângerile ºi sã guste satisfacþiile victoriei. Prin intermediul sportului se cultivã spiritul de sacrificiu, perseverenþa, curajul.

Jocul este un mijloc important de educaþie. Este necesarã propagarea jocurilor pe cale de dispariþie.


Consideraþi cã ar fi utilã o orã de jocuri la ºcoalã? Cu jocuri precum

Mãgãruºul jocuridincopilarie.ro/fuga-dupa-minge-magarusul/
Lapte gros jocuridincopilarie.ro/lapte-gros/
Fotbal pe hârtie jocuridincopilarie.ro/fotbal-pe-hartie/
ȚOMAPAN jocuridincopilarie.ro/tomapan/


Raporteaza abuz de limbaj
nastasemihail

47672 mesaje
Membru din: 3/11/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 25 Mai 2013, ora 11:10

Da, sint utile.
Leapsa e cel mai frumos.
Nu e nevoie decit de copii.

Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
| Varianta pentru tiparire a topicului Consideraþi utilã o orã de jocuri la ºcoalã ?
Mergi la: