back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

E un pacat in romania sa devii mama? stimate mame si viitoare mame nu mai acceptati sa fiti umilite in maternitati!

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> Sari la pagina:

dagaio

1073 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 23 Aprilie 2010, ora 03:26

Dragi mame, aveti prilejul sa povestiti experientele din maternitati, experiente care v-au marcat viata voastra si a copiilor vostri, experiente nedorite si traumatizante.
Sa spuneti cum sunteti tratate, cum ati fost tratate si cineva sunt vinovatii. Dati numele asistentelor si a doctorilor si specificati spitalele in care ati fost, ca alte mame sa se fereasca cat pot de mult de mostrii care v-au traumatizat.
FEMEILE INSARCINATE SI MAMELE AU DREPTUL LA RESPECT, INGRIJIRE MEDICALA CORECTA SI RESPONSABILA, LA INFORMATIE PRIVIND CAZUL LOR MEDICAL, DE A ALEGE CUM SA NASCA SI CU CINE, DE A FI SUSTINUTE DE CEI DRAGI SI ASISTATE DE PARTENER, DE A-SI VEDEA COPILUL CAND DORESC, DE A PARTICIPA ACTIV LA NASTERE, DE A FI TRATATE CU INTELEGERE SI UMAN INDIFERENT CINE SUNT, CE ORIGINE AU, CE VARSTA AU, CATI BANI AU SI DAU, CE SCOALA AU, CE FEL DE CAZ MEDICAL AU.

NASTEREA ESTE O BINECUVANTARE!

Articolul urmator spune mai multe.

UMANIZAREA NASTERILOR IN ROMANIA
20 Aprilie 2010

Personalul medical din maternitatile din Romania se ingrijeste putin sau deloc de confortul si starea psihica a femeilor care nasc.
Femeile din Romania trec prin umilinte inimaginabile in sala de nasteri. Acolo, intr-un decor de abator, asistentele fugaresc gravidele ca sa le taie lenjeria intima, pentru ca apoi sa le oblige sa stea ore in sir in pat cu somoioage de vata intre picioare.

Blogul-Medusei.ro scrie despre abordare super medicalizata a nasterii, atunci cand acest eveniment ar trebui sa fie privit ca un fapt normal al vietii. Pretextul articolului scris de catre Tudorina Mihai, membra a Centrului FILIA, este cartea aparuta la PoliromNasterea. Istorii traite coordonata de Mihaela Miroiu si Otilia Dragomir, unde sunt istorisite povesti sinistre ale nasterii in conditii de spital in Romania.

Pacientele sunt lasate singure, panicate si exasperate, fara sa li se ofere nici cele mai elementare informatii despre ce li se intampla si ce injectii li se fac, paciente care din cauza manevrelor invazive si brutale pierd orice control asupra propriului corp, asistente care se rastesc si dau ordine si nu in ultimul rand medici care introduc, fac, taie, scot, cos, fara sa dea prea multe explicatii.

La acestea se adauga umilinta de a da spaga in toate partile pentru a beneficia de atentie, lipsa contactului cu nou nascutul in primele ore de la nastere, cu exceptia catorva clipe imediat dupa aducerea lui pe lume, si interzicerea tatalui de a lua parte la nasterea propriului copil. Exista maternitati in Romania in care in continuare tatii sunt tinuti la distanta, undeva in curtea spitalului, neavand acces nici macar pe culoare. Nasterea este in fond tratata ca o boala, iar femeia in travaliu precum o bolnava, scrie autoarea Blogului Medusei.

* Exemplul Olandei

Aceasta abordare super medicalizata a nasterii trebuie sa se schimbe si este in curs de schimbare in tarile civilizate, in special in tarile nordice si anglo-saxone, dar din ce in ce mai vizibil si in tarile latino-americane.

In aceste tari, nasterile au inceput sa fie tratate ca procese naturale care trebuie lasate sa se desfasoare cu interventii medicale minime, intr-un mediu prietenos, in prezenta partenerului si a persoanelor dragi gravidei. Nasterile care decurg fara probleme sunt asistate doar de moase, medicii intervenind numai in cazurile speciale, scrie Tudorina.

In Olanda, de exemplu, exista 2300 de moase si 800 de medici ginecologi destinati nasterilor, asta pentru ca prezenta medicilor este impusa numai in cazurile in care apar complicatii. Peste 30% din bebelusii din aceasta tara sunt nascuti acasa. Daca nasc la spital, femeile au posibilitatea sa aleaga diferite pozitii pentru a naste: in picioare, ghemuite, pe pat, in apa, etc. O nastere umanizata inseamna si limitarea administrarii de substante care induc si accelereaza travaliul doar la cazurile strict necesare, la fel si recurgerea la epiziotomie, forceps, vacuum, etc. pentru facilitarea expulzarii fatului. Mai presus de toate se acorda o atentie speciala starii psihice si participarii active a femeii la nasterea propriului copil.

Linkuri utile:

* "Jurnal de saracina in doi", blogul unde o mamica relateaza istoria traumatizanta a nasterii bebelusului ei, cand de fapt aceasta trebuia sa fie cel mai fericit moment al vietii ei.
* The Business of Being Born, un film documentar despre cum nasterea a intrat in sistemul medical, ceea ce a facut ca mamele sa uite treptat, sau chiar sa le fie frica de alternativa nasterii pe cale naturala.

9am179937

34 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2010, ora 10:41

Am 20 de ani de casatorie,trei copii trei fete.Eu pot sa va spun cum era si pe vremea lu raposatu pot sa va spun si cum a fost prin spitale in 2004 si 2008.Deci sa icepem cu prima fata ca fete am...Era prin 89 in nov..Medicul Vasilut m-a consultat supreficial fara prea multe comentarii de parca era medic veterinar fara a-mi da detalii,normal,nu tipic pentru acele vremuri veti spune.S-a dus sa-si bea cafeaua.Eu eram la prima nastere si eram sfauita de mama mea sa nu strig ca degeaba strig sa screm -asta de acasa ca linga mine erau numai straini.Daca iti trebuia compasiune trebuia sa dai bani si atunci-nu mai jeliti vremurile apuse,v-o spun eu.Vazind atitudinea medicului m-am inarmat cu sfaturile mamei si cind am considerat eu ca-i momentu opotun,m-am dus hatarita sa nasc.Cind spunea moasa sa imping eu imi trageam sufletu cami se parea ca sarcina "fuge "inapoi.Imingeam doar cind simtem ca vine in jos printr-o alunecare.Deci ca sa va spun pe sleau mi-am urmat instinctele si am nascut cu moasa primul meu copil.Aceasta experinenta m-a marcat .Deci lipsa de atentie cu care esti inconjurata.M-am hotarit la 35 de ani sa repet experienta gindindu-ma ca s-au schimbat lucrurile.Credeti?Mai rau !Ei si din nou am nascut cu moasa singura ,in schimb am avut de o experienta mai violenta,adica moasa striga mai tare ca mine"vrei sa ma bagi in puscarie?"si alte asemenea-deoarece nu cooperam,faceam ce ma taia capu.Si ca sa ma conving cit mai bine de sistemu sanitar din tara asta am nascut si la 40 de ani!Va puteti imagina ca am dat peste aceiasi moasa?De data asta era mai tacuta dar mai autoritara si desi i-am virit in buzunaru de la piept 100 de lei s-a purtat ca si cum nu ar fi avut o fiinta umana in fata..Deci cit le trebuie la moase?Poate 1000 de lei sau ce ?Nici cu bani nu le cumperi bunavointa sunt invatate sa fie nesimtite probabil meseria te face asa,n?/Unde mai pui ca la vestiar am fost intimpinata de doua toape rizind care mi-au spus in fata asa verde:"Inca mai apar copii cind vrea Domnu?"Deci mai nou in spitalu din Bistrita se naste numa cu cezariana si pe bani grei-TOTI medicii recomanda asta -ca de se obtin bani mai multi si se vede munca lor!NORMAL ca daca nasti natural muncesti tu -asa pot sa-si justifice munca! Si adresez o intrebare celui ce a deschis topicu-ce pot face femeile?Sa nu mai faca copii in Romania?A si ce au facut cele de la Pediatrie nu mai spun!Ce poate face un copil de 2 ZILE bolnav la terapie intensiva daca e luat de dupa cap ca un mit si scuturat?Tipa avea o criza acasa si se razbuna pe copliu meu scuturindu-l de dupa cap-sa nu-mi spune-ti ca face parte din metodele de resuscitare.In primu moment am vrut s-o fac una cu pamintu dar m-am gindit la copilu meu care era in miinile ei!Imaginati-va ca Bsitrta e un oras mic si cu individa m-am intilnit de trei ori.De trei ori m-am abtinut sa nu o apuc de par si sa o tirasc la Politie sau la Protectia Copilului!Da poate nu mai scapa a patra oara si o sa auziti de una care o fost tirita prin oras pina la Politie in Bistrita!
A si sa nu mai spun de harmalaia ce era cind se schimbau turele!Aoleu!Bine face BOC ca le da afara sunt prea multe!Si asa le suspectez ca mi-au luat copilu la terapie intensiva fara sa fie bolav.DA,DA!Eram nascuta de 10 minute cind o venit o asistenta si m-o pus sa semnez o hitie cu explicatia ca bebelusu meu trebuie sa faca tratament, dar fara alte explicatii.Eu nu-s proasta pe care o vreau ele!Cum de a venit asistenta?De ce nu avenit medicu?Din cauza ca fetita mea era la terapie intensiva eu nu am reusit s-o alaptez.DECI eu pot sa le dau in judecat pentru mai multe cauze pe nenorocitele aleaAFARA CU ELE!Oricum nu-s bune de nimic decit sa stea la taclale si cafele.De ce mi-au luat copilu la terapie intensiva?Sa va explic eu !Deoarece au profitat de virsta mea si de faptu ca nu mi-am luat medic sa nasc,drept "pedeapsa"Ca nu i-am indopat pe toti la rind.,iar in al treiea rind ca sa-si JUSTIFICE munca si numaru mare la terapie intensiva -ca fara victime ce s-ar face ele?Noi suntem victimele lor,cobaii pe care-si fac ele experientele!Dar Bistrita-i un oras mic si ne intilnim noi mai des decit vor ele!HA!HA vai de capu lor ! Cu trei m-am intilnit deja-si de acum poate nu o sa ierte asa usor si nici sa uit!APROPO ce ptem face fara violenta?

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2010, ora 10:45

De la: 9am179937, la data 2010-04-27 10:41:05Am 20 de ani de casatorie,trei copii trei fete.Eu pot sa va spun cum era si pe vremea lu raposatu pot sa va spun si cum a fost prin spitale in 2004 si 2008.Deci sa icepem cu prima fata ca fete am...Era prin 89 in nov..Medicul Vasilut m-a consultat supreficial fara prea multe comentarii de parca era medic veterinar fara a-mi da detalii,normal,nu tipic pentru acele vremuri veti spune.S-a dus sa-si bea cafeaua.Eu eram la prima nastere si eram sfauita de mama mea sa nu strig ca degeaba strig sa screm -asta de acasa ca linga mine erau numai straini.Daca iti trebuia compasiune trebuia sa dai bani si atunci-nu mai jeliti vremurile apuse,v-o spun eu.Vazind atitudinea medicului m-am inarmat cu sfaturile mamei si cind am considerat eu ca-i momentu opotun,m-am dus hatarita sa nasc.Cind spunea moasa sa imping eu imi trageam sufletu cami se parea ca sarcina "fuge "inapoi.Imingeam doar cind simtem ca vine in jos printr-o alunecare.Deci ca sa va spun pe sleau mi-am urmat instinctele si am nascut cu moasa primul meu copil.Aceasta experinenta m-a marcat .Deci lipsa de atentie cu care esti inconjurata.M-am hotarit la 35 de ani sa repet experienta gindindu-ma ca s-au schimbat lucrurile.Credeti?Mai rau !Ei si din nou am nascut cu moasa singura ,in schimb am avut de o experienta mai violenta,adica moasa striga mai tare ca mine"vrei sa ma bagi in puscarie?"si alte asemenea-deoarece nu cooperam,faceam ce ma taia capu.Si ca sa ma conving cit mai bine de sistemu sanitar din tara asta am nascut si la 40 de ani!Va puteti imagina ca am dat peste aceiasi moasa?De data asta era mai tacuta dar mai autoritara si desi i-am virit in buzunaru de la piept 100 de lei s-a purtat ca si cum nu ar fi avut o fiinta umana in fata..Deci cit le trebuie la moase?Poate 1000 de lei sau ce ?Nici cu bani nu le cumperi bunavointa sunt invatate sa fie nesimtite probabil meseria te face asa,n?/Unde mai pui ca la vestiar am fost intimpinata de doua toape rizind care mi-au spus in fata asa verde:"Inca mai apar copii cind vrea Domnu?"Deci mai nou in spitalu din Bistrita se naste numa cu cezariana si pe bani grei-TOTI medicii recomanda asta -ca de se obtin bani mai multi si se vede munca lor!NORMAL ca daca nasti natural muncesti tu -asa pot sa-si justifice munca! Si adresez o intrebare celui ce a deschis topicu-ce pot face femeile?Sa nu mai faca copii in Romania?A si ce au facut cele de la Pediatrie nu mai spun!Ce poate face un copil de 2 ZILE bolnav la terapie intensiva daca e luat de dupa cap ca un mit si scuturat?Tipa avea o criza acasa si se razbuna pe copliu meu scuturindu-l de dupa cap-sa nu-mi spune-ti ca face parte din metodele de resuscitare.In primu moment am vrut s-o fac una cu pamintu dar m-am gindit la copilu meu care era in miinile ei!Imaginati-va ca Bsitrta e un oras mic si cu individa m-am intilnit de trei ori.De trei ori m-am abtinut sa nu o apuc de par si sa o tirasc la Politie sau la Protectia Copilului!Da poate nu mai scapa a patra oara si o sa auziti de una care o fost tirita prin oras pina la Politie in Bistrita!
A si sa nu mai spun de harmalaia ce era cind se schimbau turele!Aoleu!Bine face BOC ca le da afara sunt prea multe!Si asa le suspectez ca mi-au luat copilu la terapie intensiva fara sa fie bolav.DA,DA!Eram nascuta de 10 minute cind o venit o asistenta si m-o pus sa semnez o hitie cu explicatia ca bebelusu meu trebuie sa faca tratament, dar fara alte explicatii.Eu nu-s proasta pe care o vreau ele!Cum de a venit asistenta?De ce nu avenit medicu?Din cauza ca fetita mea era la terapie intensiva eu nu am reusit s-o alaptez.DECI eu pot sa le dau in judecat pentru mai multe cauze pe nenorocitele aleaAFARA CU ELE!Oricum nu-s bune de nimic decit sa stea la taclale si cafele.De ce mi-au luat copilu la terapie intensiva?Sa va explic eu !Deoarece au profitat de virsta mea si de faptu ca nu mi-am luat medic sa nasc,drept "pedeapsa"Ca nu i-am indopat pe toti la rind.,iar in al treiea rind ca sa-si JUSTIFICE munca si numaru mare la terapie intensiva -ca fara victime ce s-ar face ele?Noi suntem victimele lor,cobaii pe care-si fac ele experientele!Dar Bistrita-i un oras mic si ne intilnim noi mai des decit vor ele!HA!HA vai de capu lor ! Cu trei m-am intilnit deja-si de acum poate nu o sa ierte asa usor si nici sa uit!APROPO ce ptem face fara violenta?

sa bem o cafe

Raporteaza abuz de limbaj
9am179937

34 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2010, ora 10:45

De ce "PACAT"e un curaj sa nasti in Rominia!Te lupti cu javrele din sistemu sanitar-NU?

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2010, ora 10:52

De la: 9am179937, la data 2010-04-27 10:45:19 De ce "PACAT"e un curaj sa nasti in Rominia!Te lupti cu javrele din sistemu sanitar-NU?

javre putin spus
Coioti

Fosta membra 9am.ro

273 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 27 Aprilie 2010, ora 11:08

nu vad ce rost are sa povestesti....la ani de zile diferenta...ce s/ar mai putea schimba din ce a fost???....acum depinde fiecare ce caracter are...pentru unele persoane e o terapie sa povestesti despre ceva negativ care ti s/a intamplat candva....dar pentru altele nu e !! ...pentru unele persoane cea mai buna terapie e tacerea ..trecerea timpului si aruncarea amintirii undeva intr/un colt intunecat al memoriei..asha fel incat sa nu revina periodic in prim plan...ca fiind o amintire negativa nu aduce nici o bucurie mai ales ca trecutul nu poate fi schimbat!!!
...o fi nasterea asta o binecuvantare...dar se poate sa nu fie perceputa de toata lumea la fel!!!...ca act in sine e o treaba nasoala oricum...si pentru firile mai sensibile...o atitudine dura si in momente de genul asta nu face bine deloc....mai ales ca amintirile nu pot fi sterse!!
....dar cum am zis si vorbitul despre asta nu schimba cu nimic un fapt intamplat deja!!(demult sau nu)!!

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 27 Aprilie 2010, ora 11:08

Va rog sa specificati numele celor vinovati. Dati numele asistentelor, doctorilor, spitalului.

Multumesc!

Daca nimeni nu-i pune la zid pentru toate faradelegile care le fac, haideti sa le denigram numele si reputatia si sa vedem cine va castiga. Un nume patat va fi mai greu de recuperat.

Nu credeti ca toate aceste cadre medicale se fac responsabile de mita care au primit-o? De ce mita e ilegala numai pentru anumite persoane "importante" si pentru ei nu?

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2010, ora 11:11

De la: dagaio, la data 2010-04-27 11:08:44

Va rog sa specificati numele celor vinovati. Dati numele asistentelor, doctorilor, spitalului.

Multumesc!

Daca nimeni nu-i pune la zid pentru toate faradelegile care le fac, haideti sa le denigram numele si reputatia si sa vedem cine va castiga. Un nume patat va fi mai greu de recuperat.

Nu credeti ca toate aceste cadre medicale se fac responsabile de mita care au primit-o? De ce mita e ilegala numai pentru anumite persoane "importante" si pentru ei nu?

aia cotizatie esteam

Fosta membra 9am.ro

273 mesaje

Postat pe: 27 Aprilie 2010, ora 11:13

acuma ca sa speculez ce cred si cum percep eu treaba asta ca act in sine...nu e nimic natural ci doar indus...fortat ca de aia doare...nu cred ca e normal ca...natural sa ai atatea dureri...nu are cum sa fie o bucurie deloc...oricum am tinut minte...ca sa nu mai repet...si m/am tinut de cuvant si ma tin in continuare....nu mai vreau sa trec prin ce am trecut....si nu conteaza ca e Romania sau alta tara...actul in sine e la fel pe peste tot....stai cu cracii in sus in vazu lumii...si nu e nimic mai umilitor decat asta oricum!!!

Fosta membra 9am.ro

273 mesaje

Postat pe: 27 Aprilie 2010, ora 11:17

dupa cum am zis...nu vad nici un rost...eu una personal zic mersi ca am scapat si am grija sa nu repet experienta!!

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2010, ora 11:19

De la: 9am038113, la data 2010-04-27 11:13:16acuma ca sa speculez ce cred si cum percep eu treaba asta ca act in sine...nu e nimic natural ci doar indus...fortat ca de aia doare...nu cred ca e normal ca...natural sa ai atatea dureri...nu are cum sa fie o bucurie deloc...oricum am tinut minte...ca sa nu mai repet...si m/am tinut de cuvant si ma tin in continuare....nu mai vreau sa trec prin ce am trecut....si nu conteaza ca e Romania sau alta tara...actul in sine e la fel pe peste tot....stai cu cracii in sus in vazu lumii...si nu e nimic mai umilitor decat asta oricum!!!

unde cand

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 27 Aprilie 2010, ora 11:22

De la: 9am038113, la data 2010-04-27 11:13:16acuma ca sa speculez ce cred si cum percep eu treaba asta ca act in sine...nu e nimic natural ci doar indus...fortat ca de aia doare...nu cred ca e normal ca...natural sa ai atatea dureri...nu are cum sa fie o bucurie deloc...oricum am tinut minte...ca sa nu mai repet...si m/am tinut de cuvant si ma tin in continuare....nu mai vreau sa trec prin ce am trecut....si nu conteaza ca e Romania sau alta tara...actul in sine e la fel pe peste tot....stai cu cracii in sus in vazu lumii...si nu e nimic mai umilitor decat asta oricum!!!

Stiu sigur ca nu ai avut nici o experienta ginecologica in strainatate. Iti spun pentru ca atunci cand esti examinat si atunci cand nasti, NU STAI CU CRACII IN SUS IN VAZUL TUTUROR, asta pentru ca in mod normal numai doua persoane straine au voie sa vada sub cearsaful/hartia de pe piciorele tale ( adica doctorul TAU si asistenta sau moasa ). In camera de nasteri nu mai sunt alte femei gravide si alti doctori impreuna cu tine. Plus de asta, acum poti sa alegi sa nasti in alte 3 pozitii.

Fosta membra 9am.ro

273 mesaje

Postat pe: 27 Aprilie 2010, ora 11:23

am mai si vazut o emisiune la televizor....deci acolo sigur nu era vorba de spaga sau alte chestii ...odata ce s/a filmat nasterea si toate momentele importante pana a ajuns mamica cu bebelusul ei acasa....deci teoretic a fost bine tratata...in schimb mie mi s/a parut ca s/a chinuit cam mult...se vedea dupa privirea ei si dupa cat a durat nasterea...adica nu stiu dar eu cred ca se putea mai repede si mai usor....iar chestiunile pentru care trebuie sa te chinui prea mult nu isi mai iau rostul....iar doza aia mica de asha zisa fericire dupa ce ai depasit momentul nu compenseaza tot ce ai simtit negativ pana la depasirea momentului!!!
....in ziua de azi ca sa iei decizia de a naste un copil tre sa ai o motivatie serioasa....altfel de dragul experientei in sine nu are rost sa te complici!!

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2010, ora 11:27

De la: 9am038113, la data 2010-04-27 11:23:30am mai si vazut o emisiune la televizor....deci acolo sigur nu era vorba de spaga sau alte chestii ...odata ce s/a filmat nasterea si toate momentele importante pana a ajuns mamica cu bebelusul ei acasa....deci teoretic a fost bine tratata...in schimb mie mi s/a parut ca s/a chinuit cam mult...se vedea dupa privirea ei si dupa cat a durat nasterea...adica nu stiu dar eu cred ca se putea mai repede si mai usor....iar chestiunile pentru care trebuie sa te chinui prea mult nu isi mai iau rostul....iar doza aia mica de asha zisa fericire dupa ce ai depasit momentul nu compenseaza tot ce ai simtit negativ pana la depasirea momentului!!!
....in ziua de azi ca sa iei decizia de a naste un copil tre sa ai o motivatie serioasa....altfel de dragul experientei in sine nu are rost sa te complici!!

urmasii,urmasilor nostri
li trebue urmasi

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 27 Aprilie 2010, ora 11:41

De la: 9am038113, la data 2010-04-27 11:23:30am mai si vazut o emisiune la televizor....deci acolo sigur nu era vorba de spaga sau alte chestii ...odata ce s/a filmat nasterea si toate momentele importante pana a ajuns mamica cu bebelusul ei acasa....deci teoretic a fost bine tratata...in schimb mie mi s/a parut ca s/a chinuit cam mult...se vedea dupa privirea ei si dupa cat a durat nasterea...adica nu stiu dar eu cred ca se putea mai repede si mai usor....iar chestiunile pentru care trebuie sa te chinui prea mult nu isi mai iau rostul....iar doza aia mica de asha zisa fericire dupa ce ai depasit momentul nu compenseaza tot ce ai simtit negativ pana la depasirea momentului!!!

Acum oricine stie ca nasterea e dureroasa si neplacuta si e normal sa fie asa.
Dar cadrele medicale trebuie sa se asigure ca TU AI PRIMIT TOATE INFORMATIILE NECESARE, ca TU ESTI PREGATITA DIN P.D.V. PSIHOLOGIC, ca STAREA TA DE SANATATE E BINE MONITORIZATA, ca EI SUNT BINE PREGATITI SI DOTATI SA TE AJUTE si ca TU ESTI DESTUL DE DILATATA SI POTI SA DUCI NASTEREA LA BUN SFARSIT. Daca travaliul incepe sa dureze mai mult de 2-3 ore, ei iti administreaza un medicament care iti va provoca contractii mai dese si desigur dilatarea propriu-zisa ca sa poti naste mai repede fara sa te chinui prea mult.

EI NU FOLOSESC FORCEPSUL DECAT IN CAZURI EXTREME SI ATUNCI CU MARE MARE GRIJA, NU ASA DES SI CU SALBATICIE CUM O FAC DOCTORII DIN ROMANIA.

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2010, ora 11:45

De la: dagaio, la data 2010-04-27 11:41:34

Acum oricine stie ca nasterea e dureroasa si neplacuta si e normal sa fie asa.
Dar cadrele medicale trebuie sa se asigure ca TU AI PRIMIT TOATE INFORMATIILE NECESARE, ca TU ESTI PREGATITA DIN P.D.V. PSIHOLOGIC, ca STAREA TA DE SANATATE E BINE MONITORIZATA, ca EI SUNT BINE PREGATITI SI DOTATI SA TE AJUTE si ca TU ESTI DESTUL DE DILATATA SI POTI SA DUCI NASTEREA LA BUN SFARSIT. Daca travaliul incepe sa dureze mai mult de 2-3 ore, ei iti administreaza un medicament care iti va provoca contractii mai dese si desigur dilatarea propriu-zisa ca sa poti naste mai repede fara sa te chinui prea mult.

EI NU FOLOSESC FORCEPSUL DECAT IN CAZURI EXTREME SI ATUNCI CU MARE MARE GRIJA, NU ASA DES SI CU SALBATICIE CUM O FAC DOCTORII DIN ROMANIA.

mai aveti un pic si avortati

doinitagaza

6 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2010, ora 14:19

vise..................codul bunelor maniere cat si cel medical e abrogat in Romania...................cel putin dupa Ceausesc,D zeu sa l ierte! Macar atunci se temeau de consecinte dar acum, nu mai au nici o teama. A propos,am facut soc anafilactic la Doxi... credeti ca era specificat asta in fisa? ...............Vise , doamnelor...............Nici cu bani nu mai poti cumpara, decat ....indiferenta. Daca Dzeu ti dat zile, le traiesti,asa ca roaga te sa nu fii bolnava . Ca te executa rapid medicii.......

camidess

1 mesaj
Postat pe: 27 Aprilie 2010, ora 14:38

Aceste randuri contin strigatul disperat de durere si groaza al unei... MAME... Mihnea abia a implinit 1 an si 6 luni. Insa povestea lui este una tragica si sfasietoare. Pana la aceasta varsta eu nu i-am cunoscut zambetul, nu stiu cum plange, nu i-am auzit glasul, nu i-am simtit lacrimile pe obraz si nici privirea in ochii mei... Cresc un prunc care nici macar nu poate vedea chipul mamei sale...
In urma hipoxiei grave suferita la nastere, copilul meu a ramas fara creier. Am avut o sarcina perfect normala, insa travaliul a durat 14 ore, iar nasterea propriu-zisa a fost de 50 de minute. Am avut o dilatatie fortata, am fost strivita pe burta de 5 persoane pana mi-au rupt 2 coaste, in locul unei banale ecografii. Ultima monitorizare a batailor cordului fetal INDICA clar CEZARIANA, avand in vedere ca inima lui numara sub 100 batai/ minut. Din nefericire, nimeni nu a tinut cont de protocoalele medicale, de situatia de urgenta si de ceea ce era firesc sa se faca. Am fost lasata sa nasc in chinuri cumplite, un copil care se afla in suferinta fetala grava, care l-a lipsit de oxigen pentru mai mult de 30 de minute. S-a nascut ... direct in moarte clinica. Neglijenta, nepasarea si superficialitea doctorului TUTUNARU de la Sp. ELIAS au marcat destinul copilului meu, a intregii familii si NE-A CONDAMNAT LA SUERINTA! Pentru a evita neplacerile unei anchete a procuraturii, doctorita neonatolog DAMIAN a facut eforturi de a resuscita copilul, timp de 20 de min. Insa... creierul uman moare in 7, atat rezista fara oxigen.
Mihnea si-a recapatat cu greu respiratia spontana, atat cat sa intre in coma, stare in care a fost 5 zile. Timp in care noi n-am stiut ce se intampla, care este motivul care a provocat aceasta situatie, fara ca medicii sa ne spuna care este starea de sanatate a copilului nostru. A durat 1 luna internarea la Spitalul Elias, dupa care am inceput sa facem pe cont propriu investigatii. Am mers la tot felul de doctori specialisti in neonatologie, neurologie, recuperare fizioterapeutica, oftalmologie, etc.
Exact in ziua in care a implinit 2 luni, pe 19 dec, am aflat diagnosticul real: PARALIZIE CEREBRALA, TETRA PAREZA si EPILEPSIE. De fapt, diagnosticul si scrisoarea medicala erau mult mai complexe, insa cele mai grave lucruri astea sunt. Dupa alte 2 luni am aflat in urma RMN-ului, un diagnostic si mai sumbru: ENCEFALOMALACIE MULTICHISTICA. In spatele acestor cuvinte se ascunde un mare gol... acela din cutia craniana a micutului... Pentru ca Mihnea a mai ramas doar cu materie lichida, un cerebel si ganglionii bazali necrozati. Restul... ceea ce fusese creierasul lui...s-a topit practic ca urmare a hipoxiei de la nastere. Doctorii spun ca in afara de functiile vitale: respirat, kaki si pisu, nu va putea face niciodata mai mult. Anumiti neurologi mi-au explicat ca nici macar nu este constient de propria lui existenta, ca nu poate face diferenta intre mine, ca mama, si o alta persoana... Orice incercare de remediere sau stopare a acestor boli este doar partiala. Cale de intoarcere sau de vindecare totala nu exista. Cu alte civinte, copilul meu va purta stigmatul handicapului pe viata. Dupa cum am discutat initial cu medicii romani, doar un transplant de creier i-ar putea reda viata si sanatatea pe care trebuia sa le aiba.
Atunci vin si intreb: CE DURERE MAI CRUNTA SI MAI SFASIETOARE POATE EXISTA PE LUMEA ASTA PENTRU O MAMA CARE STIA CA VA ADUCE PE LUME O FIINTA CAT SE POATE DE SANATOASA SI NORMALA si apoi traieste o astfel de drama???
Mihnea sta numai pe spate de cand s-a nascut Traieste in mutenie si-n intuneric, cunoaste doar durerea si primeste mai multe tratamente decat jucarii Asta in timp ce copiii de varsta lui merg, alearga, se joaca si se bucura de iubirea parintilor Pana la gasirea dreptatii, am facut mereu apel la Divinitate pentru a infaptui o minune pentru Mihnea
Camelia, o mama al carui suflet moare in fiecare zi cate putin...

P.S: Rog initiatoarea acestui topic sa ma contacteze! Trebuie sa SPUNEM NU MALPRAXISULUI si INDIFERENTEI!!! Tuturor va doresc sa aveti parte de SANATATE DEPLINA!!!

opris_anna_maria

228 mesaje
Oras: Oradea

Postat pe: 27 Aprilie 2010, ora 15:10

Sa devii mama e o binecuvantare . Pacat de la D-zeu ca sistemul nostru sanitar e bolnav . Pacientii nu stiu ce drepturi au si nu stiu sa le ceara . Fiecare om are dreptul la materiale sanitare sterile , la medicatie , tratatie nepartinitoare . Din pacate la noi s-a ajuns ca pentru tratament in perioada de spitalizare sa cumperi tot de afara si sa faci tratamentul in spital , cei care nu au bani vai de mama lor .

dorel_stan9

1 mesaj
Postat pe: 27 Aprilie 2010, ora 15:36

simona_niculescu

2 mesaje

Postat pe: 27 Aprilie 2010, ora 15:52

Aveam 18 ani si ca orcare adolescenta din prostie am crezut ca mie nu mi se va intimpla.Am ramas insarcinata nu aveam bani si am fost la Caritas pt un avort am fost tratata acu vorbe grele ca un ciine de doctorul Dumitrescu sau Dumitrascu nu mai stiu precis: FA TU TE-AI FU... SI AI VENIT LA MINE SA TE DESF..!!!!!!! la cele care au dat bani le vorbea frumos le zicea si ce medicmente sa ia dupa .... la mine nici nu sa mai uitat.

Al dolea episod a fost cau 5 ani cind am nascut fetita la spitalul Constantin si Elena.
Am nascut prin cezariana doctora a fost o draguta dar asitentele (cele 2 asitente pe reanimare care erau in tot spitalul) nu au venit in timpul noptii!!!!!!! simnteam cum curge singele din mine si nu au trecut1!!!!!! Am avut numerele lor de telefon am sunat auzeam telefonul sunind in capatul coridorului si nu au venit decit dinineata sa ma intrebe daca am sunat eu (precizez ca avea un machiaj impecabil) ...... in Romania se moare cu zile .......SFATL MEU E SA VA FERITI DE SPITALE CUT PUTETI SAU SA NASTEI LA CU PLATA SAU IN ALTA TARA

turtinatalia

1 mesaj
Postat pe: 27 Aprilie 2010, ora 19:42

Sunt ingrozita de mesajele voastre, ce tara de salbatici, ce doctori, intelectuali sa vorbeasca asa , scuip pe ei ...

Fosta membra 9am.ro

273 mesaje

Postat pe: 27 Aprilie 2010, ora 23:53

De la: turtinatalia, la data 2010-04-27 19:42:34Sunt ingrozita de mesajele voastre, ce tara de salbatici, ce doctori, intelectuali sa vorbeasca asa , scuip pe ei ...

...mda!!...cred ca scuipi de pomana si sigur pe cine nu trebuie...aia pe care ar trebui stiu sigur sa se fereasca!!!
...problema e per total ca suntem prosti si nu stim unde sa ne ducem si ce sa facem concret...asha fel incat sa dam unde trebuie si in cine trebuie ...fara a gresi ...lovind pe unii din acelasi sistem si care poate nu au nici o vina in raport cu problemele pe care le avem...si daca se poate la modul discret si curat si fara tam-tam....ca ce facem noi aici pe forum se numeste exersare de tam-tam...ca de gura rea suntem toti buni....de scandalagii la o adica nu ne intrece nici dracu....si cu siguranta exista obiceiul de a spune anumite chestiuni unor persoane pe care nu intereseaza ce ne doare pe noi sau habar nu au despre ce vorbim,..sau mai rau stiu sa se prefaca ca nu au habar....in fine....sunt treburi grele la modul cel mai propriu!!!

Fosta membra 9am.ro

273 mesaje

Postat pe: 28 Aprilie 2010, ora 00:01

bine...pe mine personal...nu ma mai doare de treaba asta....ca am depasit momentul....am copil mare...momentul ala nu se intoarce inapoi copil nu mai fac...altul pentru nimic in lume....dar cand copilul e mai mare....alte probleme apar care par ca le intrec pe primele...zic par pentru ca nu sunt sigura ca e asha!!!....acum daca sunt parinte de copil de scoala am alte probleme....si bineinteles ca vina o dau tot pe sistem....ala de invatamant...care e la fel ca ala al sanatatii...adica ...EXPIRAT...asta ca sa ma exprim argotic....si ca sa imi revin cu exprimarea...continui cu epitetele...sistemul este ne/competitiv...se bazeaza pe chestiuni vechi care nu mai sunt valabile(ca de aia nu e competitiv)...baza financiara e la pamant...sigur mica si prost administrata....si peste tot si toate nu e nici o comunicare intre...sa/i zicem beneficiar (al sistemului...de sanatate adica pacientul/// de invatamant ...adica elevul etc.)...si serviciul,produsul de care teoretic se beneficiaza

Fosta membra 9am.ro

273 mesaje

Postat pe: 28 Aprilie 2010, ora 00:05

si cand pronunti sistem...automat trebuie sa vezi abuzul...care a dus la formarea...mentinerea sau...decaderea...respectivului sistem....si cred ca noi nu stim nimic despre lucrurile astea....decat cel mult niste speculatii pe care le face toata lumea ...cu sau fara o baza anume si care ne pot induce in eroare la cel mai serios mod!!

9am094558

12 mesaje
Postat pe: 28 Aprilie 2010, ora 00:28

Ce sa mai.... nu e de nascut in Romania, in curand n-o sa mai fie nici de trait, nu mai e mult. Eu una n-as mai face copii. Si eu am trecut prin niste experiente din care numai datorita norocului am scapat cu bine si eu si copiii mei. La toaleta era apa pina la glezna, trebuia sa merg pe virfuri ca sa nu ma ud , m-am trezit cu o infectie urinara de la sonda, presupun, mi s-au dat antibiotice, fara o antibiograma ca dura prea mult, nu am mai fost lasata sa alaptez, nu puteam vedea copilul, nu stiam daca este hranit sau nu. Nimeni nu ne dadea nici cele mai mici explicatii. Mi-a ramas ceasul in urma si nu ne anunta nimeni camd sa mergem la alaptat sau sa se intrebe de ce nu am mers la alaptat. Cand ne duceam copiii erau deja hraniti de alte mame care aveau prea mult lapte fara ca macar sa ni se ceara voie sau sa fim macar intrebate. In sistemul acesta sanitar nu exista persoane cu suflet. Nici nu stiu, parca le anihilieaza cineva si putinele urme de umanitate cand ii incadreaza in spitale sau policlinici. Singura sansa este norocul fiecaruia, scapa cine poate. Nu stiu cum in lume exista persoane care fac atata bine in voluntariat, iar la noi nici cu banni bagati in buzunar nu se misca nimic. Un singur doctor a fost plin de omenie si din cauza ca a fost de garda si m-a asistat la nastere, in lipsa doctorei mele care nu venea noaptea la nasteri normale, decat la cezariene aranjate din timp , aproape ca a fost gonit din spital si eu riscam sa ies din spital cu firele nescoase deoarece el nu mai putea sa intre sa ma vada. Pana acolo se ajunge.
A trimis saracu' o asistenta sa ma cheme la un cabinet mai dosit ca sa-mi scoata firele si sa pot iesi din spital. Nimanui nu-i pasa ca eu nu aveam firele scoase , vroiau cu orice pret sa ma externeze. M-ar fi dat imediat afara fara cea mai mica remuscare. Numai printr-un noroc am scapat cu bine. Iar despre copil nu-ti spune nimeni nimic. Singura mi-am dat seama printr-o minima inventariere ca au tot ce le trebuie, altminteri nimeni nu mi-a spus nimic. Am citit pe furis ce nota au luat fiecare, in rest nimeni nu mi-a spus absolut nimic, nu m-a invatat nimic. Am avut noroc ca au fost sanatosi, s-au descurcat din instinct sa suga si nu am facut rani la san, caci altfel nimeni nu-ti arata nimic, parca te si urasc ca ai ajuns acolo si ti-ai permis sa-i deranjezi si sa le dai de lucru. M-au uimit si cu cata brutalitate se purtau cu micutii, parca erau niste saci de box. Mare minune daca nu-i scapau din cand in cand. Asta a fost, acum sunt mari si obraznici si ma intreaba ce-am facut pentru ei....asa ca nici nu mai stiu daca merita sa ne asumam riscurile respective .

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 28 Aprilie 2010, ora 00:53

Citesc ce scriei p-aici i nu-mi vine s cred!
Am doi copii, o feti de 13 ani i un biel de 4 aniori... I-am nscut pe amndoi n Romnia (Cluj)...i am fost nu bine ci foarte bine tratat de ctre personalul medical! Evident c am pltit...peste tot!
Nu am dect cuvinte de laud i fa de medicii cu care am nscut i fa de moa i restul asistentelor! Au fost de nota 10!!!!

Cnd toat lumea gndete la fel nseamn c nimeni nu gndete.
broscuta_super_verde

1273 mesaje

Postat pe: 28 Aprilie 2010, ora 01:24

Toate am trecut prin aceeasi experienta de nedorit in ciuda profesionalismului medicilor care ne asista. SSistemul e ingrat, am detaliat si cu alte ocazii. Hartogarie, umilinta, tratament inuman. Femeile merita o experineta mai buna cand aduc un copil pe lume. Pe camp traiau acest moment mult mai decent.

Do the right thing or state the obvious and the 'pen will be mightier than the Sword.' The truth will set you free. It's the principle of the thing
Fosta membra 9am.ro

1 mesaj
Postat pe: 28 Aprilie 2010, ora 12:21

Am un baietel de aproape 5 ani si de tot atat timp ma simt ca ultimul om de pe pamant. Si asta "multumita" lui IOANID NICOLAE de la maternitatea Cuza Voda din IASI care mi-a "urmarit" sarcina. Cand mi s-a rupt apa m-a internat fara sa ma consulte iar pe biletul de internare a scris "prezentatie pelvina" lucru total neadevarat si cunoscut de el (pot dovedi cu acte). Desi la ultima intalnire i-am spus ca vreau sa nasc normal si mi-a spus ca nu e nimic care sa impiedice asta, m-a trimis direct intr-un salon de ATI. Din acel moment nu l-am mai vazut decat peste aproximativ 5 ore cand mi-a spus repezit ca ma asteapta in sala de operatie. Nimeni nu m-a consultat, habar nu aveam in ce stare sunt eu sau copilul, nu stiam ce sa fac. Am incercat sa vorbesc cu asistentele sa-l caute, sa-l cheme... ba nu era disponibil, ba eram eu nebuna. A refuzat efectiv sa vorbeasca cu mine!!!!! Si chiar m-a asteptat in sala de operatie!!!!!! Asta a fost tot ce a facut!!!!!! Ca sa nu mai spun ca mi-a taiat toti muschii abdominali, i-a cusut stramb, n-a lasat unul intreg. Si in ziua de astazi taietura mea este enorma depasind jumatate din latimea mea. Nici sa aleg intre anestezie generala si epidurala nu mi s-a dat ocazia. Vroiam sa aud primul strigat al copilului meu si mi s-a luat si acest drept.

Mi-am dorit mereu 3 copii, acum nu mai am curaj sa-l fac pe al doilea. Am abdomenul deformat dupa operatie si mi s-a spus ca daca tot am vrut operatie sa platesc pentru asta. Daca spun cuiva cum a procedat acest MACELAR mi se spune ca-s eu ciudata, ca mi se pare si ca sigur a fost vreun motiv medical. A auzit vreodata cineva de medici ca fac tot posibilul sa plece la ora 4 acasa?

Astazi regret enorm ca nu l-am reclamat imediat si ca nu l-am dat in judecata. Sunt convinsa ca nu sunt singura care a patit asa ceva. Ajutati-ma sa dovedesc ca asemenea lucruri se intampla cu adevarat in Romania!

and_anca

9 mesaje
Postat pe: 28 Aprilie 2010, ora 13:22

Buna tuturor,

nu stiu daca exprimarea "e un pacat" poate fi asociata actiunii minunate de a da viata unui bebelus, chiar daca acest lucru se intampla in Romania. Din nefericire, nu stiu ce s-a intamplat in ultimii ani la noi de femeile au ajuns, in proportii ingrijoratoare, sa-si doreasca sa nasca prin cezariana, in loc de calea naturala, cum ar fi normal. Sa nu uitam ca mamele noastre (apropo, am 30 de ani, deci stiu foarte bine despre ce vorbesc) au nascut in marea lor majoritate natural, in timp ce generatia fetelor tinere prefera sa se taie de la varsta de 20 de ani, ramanand cu sechele fizice tot restul vietii (sa nu uitam ca un uter taiat nu va mai fi niciodata la fel).
De ce ma mir, daca la noi nu promoveaza nimeni cursuri prenatale (tip Lamaze), daca nu ne invata nimeni sa nu ne fie frica si sa ne pregatim din timp sufleteste si trupeste pentru ce va urma.
Am sa va dau exemplul meu: am dat suficienti bani pe parcursul sarcinii (pe ecografii, vitamine, tratament cu progesteron, consultatii, analize, etc) - am fost monitorizata destul de bine, dar doctorita nu mi-a verificat niciodata sanii, sa vada daca sfarcurile sunt pregatite pentru alaptat (ca urmare, dupa nastere, am suferit cumplit de pe urma ranilor). In al doilea rand, am fost nevoita sa-mi schimb doctorul in ultima luna de sarcina pentru ca nu promova nasterile naturale (ciudat, nu?) iar eu vroiam foarte mult sa nu fac cezariana - ceea ce pana la urma s-a si intamplat, pentru ca dupa 14 ore de travaliu nu am putut sa nasc natural, ca urmare a unor probleme descoperite atunci, pe loc. Vreau sa va spun ca si acum, la aproape un an si jumatate de la operatie am dureri cand se schima vremea, nu pot sa fac foarte multa gimnastica, pentru ca ma dor muschii din zona respectiva, etc.
As fi putut naste natural? Cine stie, poate ca da, insa fiindca nu am avut norocul sa nasc intr-o tara civilizata, nu cunosc raspunsul. O cunostinta, medic de profesie, mi-a marturisit ca problema nasterilor prin cezariana este una foarte grava la noi in tara, pentru ca femeile au mult de suferit de pe urma acestor operatii. N-am vazut insa nici o emisiune pe vreun canal de televiziune, prin care sa se ia atitudine si sa se atraga atntia asupra acestui cumplit adevar. Lumea este mult mai interesata de scandaluri si de barfa decat de realitati sociale cu efect imediat.
Sincera sa fiu, cred ca un ONG ar putea foarte bine sa puna in aplicare un proiect de lupta impotriva nasterilor prin cezariana si de promovare a nasterilor naturale - chiar cu sprijinul guvernului. Cred ca ar avea un succes enorm.

Dragi femei (fete), aduceti pe lume copii, chiar daca sistemul medical romanesc este vai de capul lui. Dar invingeti-va frica, vorbiti cu alte mame si chiar cu mamele voastre si promovati nasterea naturala, ca este cea mai sanatoasa.

Va urez sarcini si nasteri usoare!

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului E UN PACAT IN ROMANIA SA DEVII MAMA? STIMATE MAME SI VIITOARE MAME NU MAI ACCEPTATI SA FITI UMILITE IN MATERNITATI!
Mergi la: