back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Care credeti ca e sensul vietii?

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

nuskin

67 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 17:24

Odata cu trecerea anilor si a acumularii diverselor experiente si experimente traite am ajuns la intrebarea clasica: Care e sensul vietii mele? De aici deriva alte intrebari precum "cine sunt eu?"; "de unde vin si incotro ma duc?" si "care e menirea mea pe pamant.?"

La cei 37 ani de existenta acumulati am avut multe experimente, si bune si rele, am avut caderi, urcusuri, reusite si deceptii, cautari si intrebari multiple despre omenire. Am cautat de-a lungul timpului perfectiunea...ca multi altii de dinaintea mea. Am cautat sa inteleg ce ma face pe mine cu adevarat fericita si implinita. Am gasit raspunsuri dar s-au nascut altele. As vrea sa impartasesc cu cei care doresc, din experimentul numit VIATA.
Astept parerea voastra si sper sa reusim impreuna sa gasim raspunsuri cat mai eficiente si mai intelepte care sa ne ajute in evolutia noastra.

Dupa multe incercari cred si sper ca am ramas tot EU
Fosta membra 9am.ro

182 mesaje
Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 19:49

sensul vietii este VIATA insasi!
CUM traim timpul care ne-a fost acordat....este o alta chestiune.....

pasarea_phoenix

105 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 19:52

Ce hotărât ești,când afirmi aceasta.Parcă ai fi nervos.Nu vezi ca sunt subiecte aiurea.

pasarea_phoenix
nuskin

67 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 14:06

sper sa avem parte de discutii interesante sii eficiente. tare mi-as dori sa fie fara intepaturi si pe un ton civilizat. Multumesc mult!

Ok, Tell. Deci sensul vietii e viata insasi. Frumos spus. Si restul? Poti sa dezvolti?

9am023185

198 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 19:31

Rostul vieții este evoluția spirituală. Felicitări pentru acest topic extrem de interesant... Alții nu se gândesc la așa ceva nici la 90 de ani. Astăzi sunt tot mai mulți cei cu vârste fragede (13... 16 ani) care-și pun această întrebare și caută răspunsuri. Din păcate, sunt condiționați de la naștere (dogme, idei preconcepute) așa încât puțini reușesc să afle răspunsul. Pace și Lumină!

gigilipianu

443 mesaje
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 18:24

Rostul nostru pe pamant este sa nu traim degeaba.
Tuturor participantilor de pe acest topic si altora de pe FORUM care-l deschid, le doresc multa sanatate, impliniri si un Paste fericit ! La multi ani ! Gigi.
.

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 09:15

Sensul vietii...e cu dus si intors.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
gigilipianu

443 mesaje
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 16:14

Cand urci pe treptele vietii este bine sa dai binete la toata lumea pentru ca atunci cand vei cobori sa aiba cine sa-ti raspunda. Gigi.

Fosta membra 9am.ro

121 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 00:02

Viata.....notiune pe care n-o constientizam in primii ani de viata, iar in momentul in care in sfarsit o constientizam, incepem sa ne intrebam "ce este?" si mai presus de orice "care este scopul ei?".

Viata este! Fara sa o traiesti, n-ai cum sa inveti, n-ai cum sa-ti slefuiesti personalitatea, nu intri in contact cu semenii tai si cu toate acestea...ne nastem singuri, ca sa ne purtam povara asta. Oricat de mult ai cauta jumatatea dupa conceptia freudiana, nu o vei gasi, iar cei ce vor sustine ca au gasit-o, cu siguranta te vor minti, caci intre timp, in cautarile sale, a invatat sa ierte, sa treaca peste, sa nu observe anumite aspecte, sau din apreciere, respect, sa nu aiba puterea sa se opuna, sa fie de acord cu "jumatatea" chiar si atunci cand in adancurile fiintei sale se indoieste de corectitudine, veridicitate, etc. Nu-i alta decat subiectivitatea noastra ca indivizi de a privi lucrurile, de a percepe mediul in care traim...

De fiecare din noi depinde drumul pe care ne alegem sa mergem, de noi depinde cat de scurt sau lung este el si cat de sinuos....suntem si beneficiem de liberul arbitru, ne analizam si ne construim ceea ce numim viata avand in spate mediul din familie, educatia primita sau dobandita de-a lungul timpului, experientele traite, dar mai ales metodele prin care am depasit momente de orice natura, fie ele caracterizate bune sau rele.Ele reprezinta, prin analogie, radacinile viitorului copac, de ele depinde cat se va inalta si ce fructe va avea.

Si...oricat am alerga in viata asta sa ne caastigam o pozitie sociala, sa ne situam printre cei categorisiti a fi "angajati" sau cu o "cariera", oricat ne-am distra, intr-o ironie demna de pus in scena, apare dorinta de a lasa ceva in urma, de a avea o persoana alaturi cu care sa imparti si tristeti si bucurii...cu care sa imparti plictiseala unei zile de duminica, dupa o saptamana agitata de munca...

Viata, inainte de orice, este un test...depinde de fiecare din noi cum ne "jucam rolul" pe scena prezentului, fara sa ne fie rusine privind in trecut, dar cu speranta ca din viitor vom privi cu mandrie prezentul.

nuskin

67 mesaje

Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 14:27

Buna ziua tuturor.

Si da, ca sa vin in completarea ta, viata este un test, iar istoria se repeta pana reusim sa trecem testul. se mai intimpla sa ramanem corigenti......
Ca sa incerc sa dau o nota de veselie o sa spun ca bajbaim pana ne gasim Calea dar cand am gasit-o atunci mergem pe ea la fel ca trenul pe sine, frumos si liniar, te duci drept. cand nu ai gasit-o e putin mai dificil ca tot incerci sa intri pe ea dar mai ai carari care nu duc exact unde trebuie.
Cand aveam vreo 26- 27 ani imi doream asa de mult o cariera si am muncit atat de mult sa o capat, am castigat bani, am avut acea putere de sef, responsabilitati si credeam ca asta e fericirea maxima.
Cu timpul am realizat ca sunt doar iluzii si ca adevarata fericire e in noi.
Copiii, familia e mult mai importanta decat cariera si succesul pe plan profesional.
Dar a trebuit sa ajung singura la concluzia asta. Si a trebit sa trec prin toate etapele pentru a intelege rostul vietii. Sensul, dupa parerea mea, daca o luam adliteram, e de jos in sus, de la intuneric spre lumina, urca treptat treptat.
Va doresc la toti sa reusiti sa-l gasiti, sa-l intelegeti si sa-l urmati.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 16:21

Giratoriu..cind bati mingea.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
arteni

6 mesaje

Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 22:08

viata este existenta insasi traim pentru ca traim totul depinde de noi sa ne facem viata rai sa gindim sa credem in nemurire in d-zeusa ne oglindim faptele bune in realitateasi in lumea gindurilor bune

arteni ioana andreea
Ebony

14969 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 21 Mai 2009, ora 14:02

Sensul vietii ? grea intrebare....nu alegem noi sa ne nastem...e greu cand traiesti ,, ,fara sa ti gasesti sensul vietii tale,sa bantui asa prin lume,pana la sfarsitul zilelor tale...sensul vietii ,care e sensul vietii?eu nu l-am gasit si sunt pierduta intr-o lume rea,meschina...........

floatunu

47 mesaje
Oras: Piatra Neamt

Postat pe: 21 Mai 2009, ora 22:24

De la: oana_iftemi, la data 2009-04-28 14:27:14Buna ziua tuturor.

Si da, ca sa vin in completarea ta, viata este un test, iar istoria se repeta pana reusim sa trecem testul. se mai intimpla sa ramanem corigenti......
Ca sa incerc sa dau o nota de veselie o sa spun ca bajbaim pana ne gasim Calea dar cand am gasit-o atunci mergem pe ea la fel ca trenul pe sine, frumos si liniar, te duci drept. cand nu ai gasit-o e putin mai dificil ca tot incerci sa intri pe ea dar mai ai carari care nu duc exact unde trebuie.
Cand aveam vreo 26- 27 ani imi doream asa de mult o cariera si am muncit atat de mult sa o capat, am castigat bani, am avut acea putere de sef, responsabilitati si credeam ca asta e fericirea maxima.
Cu timpul am realizat ca sunt doar iluzii si ca adevarata fericire e in noi.
Copiii, familia e mult mai importanta decat cariera si succesul pe plan profesional.
Dar a trebuit sa ajung singura la concluzia asta. Si a trebit sa trec prin toate etapele pentru a intelege rostul vietii. Sensul, dupa parerea mea, daca o luam adliteram, e de jos in sus, de la intuneric spre lumina, urca treptat treptat.
Va doresc la toti sa reusiti sa-l gasiti, sa-l intelegeti si sa-l urmati.

Sensul vietii, si sincer mesajul asta e pentru tine si pentru cei ca tine, este sa implinesti partea umana din tine, si cand vei fi destul de fericita, sa implinesti partea divina. Adica iti vei dori sa-i ajuti pe altii sa atinga aceasta fericire pe care ai atins-o tu. Si ai sa vezi ca asta te implineste cel mai mult in viata... dar numai dupa ce iti vei implini dorintele umane, firesti pentru fiecare individ... unii si le inving si trec peste aceasta etapa. Fiecare cum crede de cuviinta. Compasiunea este nivelul cel mai inalt de iubire pe care un om il poate atinge. Este ceea ce ne invata Cineva care starneste atat de multe controverse pe aproape toate topicurile... dar "invatatura" asta e cea mai grea, pentru ca nu o inveti si nu o dai mai departe cu mintea, ci cu sufletul... sper sa intelegi ce nu am spus (da, m-am exprimat bine!)...

Cele bune!

Ebony

14969 mesaje

Postat pe: 9 Iunie 2009, ora 15:02

Cred ca noi trebuie sa dam un sens vietii.Dar uneori greutatile vietii nu te lasa sa reusesti sa faci ceea ce ti-ai propus,totul este sa incercam iar si iar pana cand viata noastra va capata sensul dorit de noi...

Fosta membra 9am.ro

314 mesaje
Postat pe: 9 Iunie 2009, ora 15:20

care e sensul vietii?....nu mi-am pus niciodata intrebarea asta, n-am avut timp fiind prea ocupata sa traiesc toate clipele ce viata mi le-a oferit la urcare sau la cadere, cu ochii rizind sau plini de lacrimii, oferind sau primind cadouri de la ea de toate felurile de la fericiri pina la lovituri sub centura,....asa ca inca nu mi-am pus aceasta intrebare...poate pina la final am sa mi-o pun si am sa gasesc si raspuns la ea.

Ebony

14969 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 12:38

Cineva zicea...... :Sensul vietii, il gasesc aceia care nu-l cauta......
Iar cei care cauta sensul vietii,nu-l gasesc niciodata...................

Raporteaza abuz de limbaj
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 08:39

De la: Ebony, la data 2010-01-15 12:38:18Cineva zicea...... :Sensul vietii, il gasesc aceia care nu-l cauta......

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 11:07

De la: nastasemihail, la data 2010-01-16 08:39:53
De la: Ebony, la data 2010-01-15 12:38:18Cineva zicea...... :Sensul vietii, il gasesc aceia care nu-l cauta......

...ce coamă ți-ai tras Leule !..și Eu

Fosta membra 9am.ro

6522 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 11:33

ai vazut ce impunator e??

nuskin

67 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 15:27

Ei, la multi ani tuturor! nu prea s-a inghesuit lumea la topicul asta. se pare ca discutiile filozofice nu sunt la mare cautare.

Multumesc pentru sfaturi, multumesc celor care au postat totusi gandurile lor, si sper ca o sa o faceti in continuare.

O zi buna tuturor!

Fosta membra 9am.ro

226 mesaje
Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 15:33

Kandynansky sustine ca GALBENUL este culoarea vietii......Intelegi acum de ce culoarea asta este atit de daunatoare ochilor.

Ebony

14969 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 18:31

De la: mytcor, la data 2010-01-16 11:07:26
De la: nastasemihail, la data 2010-01-16 08:39:53

...ce coamă ți-ai tras Leule !..și Eu

Mie imi place,.arata super

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 18:43

care-i sensul vietii ? e ca cel al piriiasului ce izvoraste de undeva....o ia la vale si se-ntareste pe parcurs.....aduna si se-mbogateste ,devenind tot mai mare, tot mai larg,scaldind lumea ce-o strabate ....apoi, isi gaseste linistea revarsindu-se in Marea cea mare ....se transforma-n vapori....in nor....apoi in ploaie ,sarutind pamintul si, Renaste intr-un riu tumultos....sau poate un lac frumos.... si de n-are grija, intr-o balta ....dar si balta are peste si oamenii vin sa se hraneasca din bogatia ei ...si galbenul Soarelui da viata acestui ciclu....pina cind ?

Fosta membra 9am.ro

1078 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 18:47

De la: gabigabi, la data 2010-01-16 18:43:50care-i sensul vietii ? e ca cel al piriiasului ce izvoraste de undeva....o ia la vale si se-ntareste pe parcurs.....aduna si se-mbogateste ,devenind tot mai mare, tot mai larg,scaldind lumea ce-o strabate ....apoi, isi gaseste linistea revarsindu-se in Marea cea mare ....se transforma-n vapori....in nor....apoi in ploaie ,sarutind pamintul si, Renaste intr-un riu tumultos....sau poate un lac frumos.... si de n-are grija, intr-o balta ....dar si balta are peste si oamenii vin sa se hraneasca din bogatia ei ...si galbenul Soarelui da viata acestui ciclu....pina cind ?

Fosta membra 9am.ro

314 mesaje
Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 18:53

Sensul giratoriu. Te obliga sa acorzi prioritate tuturor clipelor ce se perinda prin viata ta, si te aduce mai tirziu sau mai devreme de unde ai plecat

Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 18:54

'Care credeti ca e sensul vietii?'-------- o fi unic,giratoriu sau viata nu are sens,cine poate traieste,suporta si bune si rele,merge mai departe si din cand in cand semnalizeaza

toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 18:55

De la: gabigabi, la data 2010-01-16 18:43:50care-i sensul vietii ? e ca cel al piriiasului ce izvoraste de undeva....o ia la vale si se-ntareste pe parcurs.....aduna si se-mbogateste ,devenind tot mai mare, tot mai larg,scaldind lumea ce-o strabate ....apoi, isi gaseste linistea revarsindu-se in Marea cea mare ....se transforma-n vapori....in nor....apoi in ploaie ,sarutind pamintul si, Renaste intr-un riu tumultos....sau poate un lac frumos.... si de n-are grija, intr-o balta ....dar si balta are peste si oamenii vin sa se hraneasca din bogatia ei ...si galbenul Soarelui da viata acestui ciclu....pina cind ?
gabi,crezi ca-i prea tarziu sa te apuci de scris poezii ??? bafta !!!

toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 18:59

EMINISCIANA-cenaclul

Fosta membra 9am.ro

226 mesaje
Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 19:32

DIN PACATE DIN CE IN CE MAI PUTINI I-SI DAU SEAMA DE ASTA.

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Care credeti ca e sensul vietii?
Mergi la: