back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Care credeti ca e sensul vietii?

Pagini: << 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 9 Iulie 2010, ora 08:44

Sensul vietii e... tot inainte!!!

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Iulie 2010, ora 11:22

De la: emil_pislaru, la data 2010-07-08 22:52:00
De la: 9am076753, la data 2010-07-08 10:01:14
De la: emil_pislaru, la data 2010-07-07 18:47:18Nostalgie pentru viata.

Mi-e dor de un apus superb,
de feeria unei nopti mi-e doir,
cu luna argintie in decor
cand se aude boncanit de cerb.

Mi-e dor de fiecare dimineata
cu rasarit de soare, raze blande,
de florile ce se trezesc plapande
trezindu-mi nostalgia pentru viata.

Mi-e dor de gingasia uni trandafir,
ca nu cumva sa nu ma-ntorc din drum,
uitand sa sorb suavul sau parfum.
Mi-e dor de aer sa-l inspir.

Mi-e dor de-o mana intinsa spre cer,
sa binecuvintez ca sunt
o certitudine pe-acest pamant
si-atunci la fiecare clipa sper....

Trec zilele cu fiecare dor...
Pareri de rau avem in gand
cand anotimpurile trec pe rand
cand florile se ofilesc si mor.

In suflet indoieli ne cuibarim
ca uneori nu mai dorim sa fim,
ca lumea asta pare trista,
ca zambetul nu mai exista,
ca am uitat sa mai iubim...

Niciodata nu e tarziu sa speri la ce gandesti .
Singurul impediment este varsta omului cand mai poate face asa ceva

Toate au in lumea materiala un inceput si un sfarsit. Totul se roteste ca in perpetum mobile;
copilarie, adolescenmta si senectute. Copilaria si adolescenta reprezinta tineretea care ne face frumosi in chip si cuget.. Dar stim s-o pretuium?

" te ofilesti tinerete, mirifica floare, dar prostii in loc sa te planga ii plang doar pe cei decedati."
TEOGNES

Vai, tineretea mea, iubire si tandrete,
cascada in valtoare, torent de idealuri,
te treci cu anii ca un betiv prin baruri
si tot mai rar in zori imi dai binete.

O, nu ma parasi sublima tinerete!
Timpul nemilos te macina in valuri
si fiecare val e sfaramat de maluri,
iti fura locul hatra batranete.

Partas sunt eu de infidelitate?
Tratatu-te-am nesabuit, trufas?
Pot opri timpul hot la drumul mare?

Desigur, le-am facut pe toate...
Nechibzuit te-am hartuit pizmas...
Te-am ofilit ca floarea fara apa-n soare.

offf, stapinul Timpului isi maninca copiii si-i normal sa fie asa : materia se uzeaza in etape ! "etapa" tinerete parca trece cel mai repede, dar Doamne,cit de frumoasa e si de sti sa inveti din ea ceva, atunci intri-n "etapa" urmatoare si mai bine pregatit ! ....eu am depasit-o si pe cea a maturitatii si am pasit in cea a batrinetii ,dar n-am uitat sa-mi iau sufletul tinar partas in marea calatorie a vietii ....si nu l-am pierdut pe drum !....eh, intreaga viata este o calatorie initiatica,la capatul careia am mai facut un pas in devenirea noastra ca OM !

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

3030 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 9 Iulie 2010, ora 11:30

De la: gabigabi, la data 2010-07-09 11:22:49
De la: emil_pislaru, la data 2010-07-08 22:52:00
De la: 9am076753, la data 2010-07-08 10:01:14
De la: emil_pislaru, la data 2010-07-07 18:47:18Nostalgie pentru viata.

Mi-e dor de un apus superb,
de feeria unei nopti mi-e doir,
cu luna argintie in decor
cand se aude boncanit de cerb.

Mi-e dor de fiecare dimineata
cu rasarit de soare, raze blande,
de florile ce se trezesc plapande
trezindu-mi nostalgia pentru viata.

Mi-e dor de gingasia uni trandafir,
ca nu cumva sa nu ma-ntorc din drum,
uitand sa sorb suavul sau parfum.
Mi-e dor de aer

Mi-e dor de-o mana intinsa spre cer,
sa binecuvintez ca sunt
o certitudine pe-acest pamant
si-atunci la fiecare clipa sper....

Trec zilele cu fiecare dor...
Pareri de rau avem in gand
cand anotimpurile trec pe rand
cand florile se ofilesc si mor.

In suflet indoieli ne cuibarim
ca uneori nu mai dorim sa fim,
ca lumea asta pare trista,
ca zambetul nu mai exista,
ca am uitat sa mai iubim...

Niciodata nu e tarziu sa speri la ce gandesti .
Singurul impediment este varsta omului cand mai poate face asa ceva

Toate au in lumea materiala un inceput si un sfarsit. Totul se roteste ca in perpetum mobile;
copilarie, adolescenmta si senectute. Copilaria si adolescenta reprezinta tineretea care ne face frumosi in chip si cuget.. Dar stim s-o pretuium?

" te ofilesti tinerete, mirifica floare, dar prostii in loc sa te planga ii plang doar pe cei decedati."
TEOGNES

Vai, tineretea mea, iubire si tandrete,
cascada in valtoare, torent de idealuri,
te treci cu anii ca un betiv prin baruri
si tot mai rar in zori imi dai binete.

O, nu ma parasi sublima tinerete!
Timpul nemilos te macina in valuri
si fiecare val e sfaramat de maluri,
iti fura locul hatra batranete.

Partas sunt eu de infidelitate?
Tratatu-te-am nesabuit, trufas?
Pot opri timpul hot la drumul mare?

Desigur, le-am facut pe toate...
Nechibzuit te-am hartuit pizmas...
Te-am ofilit ca floarea fara apa-n soare.

offf, stapinul Timpului isi maninca copiii si-i normal sa fie asa : materia se uzeaza in etape ! "etapa" tinerete parca trece cel mai repede, dar Doamne,cit de frumoasa e si de sti sa inveti din ea ceva, atunci intri-n "etapa" urmatoare si mai bine pregatit ! ....eu am depasit-o si pe cea a maturitatii si am pasit in cea a batrinetii ,dar n-am uitat sa-mi iau sufletul tinar partas in marea calatorie a vietii ....si nu l-am pierdut pe drum !....eh, intreaga viata este o calatorie initiatica,la capatul careia am mai facut un pas in devenirea noastra ca OM !

Ai perfecta dreptate doamna Gabi si e bine cand esti optimista ..........

GINA
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 9 Iulie 2010, ora 17:57

m-ai speriat @gina : textul imi spune una, dar emoticoanele adaugate, altceva ! de ce asa ? pe care sa le iau in consideratie ? sa ma bucur sau sa ma ingrijorez ?

Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 9 Iulie 2010, ora 18:01

De la: gabigabi, la data 2010-07-09 17:57:35m-ai speriat @gina : textul imi spune una, dar emoticoanele adaugate, altceva ! de ce asa ? pe care sa le iau in consideratie ? sa ma bucur sau sa ma ingrijorez ?
Te poti bucura doamna Gabi. Doamna Gina asorteaza emoticoanele dupa culori, nu tine cont de ce semnifica.

9am208151

19 mesaje
Postat pe: 9 Iulie 2010, ora 18:03

De la: gabigabi, la data 2010-07-09 17:57:35m-ai speriat @gina : textul imi spune una, dar emoticoanele adaugate, altceva ! de ce asa ? pe care sa le iau in consideratie ? sa ma bucur sau sa ma ingrijorez ?

Basescu a timorat populatia Romaniei ,incit nu mai stie sa-si exprime nici sentimentele !

Fosta membra 9am.ro

520 mesaje

Postat pe: 9 Iulie 2010, ora 21:42

de la Gabigabi...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

E foarte frumos ce ai spus Gabi.....Fiecare parcurge cele trei etape dar, daca sufletul i-a ramas tanar
si plin de lumina, inseamna ca poate privi limpede si direct in ochi pe oricine, deci merita definitia de OM. Ce superba este si poezia lui Kippling; -DACA- sugerand acest epitet maret.
Petrarca facand aluzie la micimile sufletesti scria:
"Sunt vietati ce pot privi sub soare
cu cea mai limpede cautatura,
in timp ce altele, lumina n-o indura
si ies doar noaptea din ascunzatoare."

Fosta membra 9am.ro

3030 mesaje

Postat pe: 9 Iulie 2010, ora 22:25

Gabi sa nu mi-o iei in nume de rau dar are dreptate Rodick ca mie imi plac anumite culori si nu stiu ce sens au toate emoticoanele .Chiar nu stiu ce reprezinta acestea doua

GINA
Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje

Postat pe: 9 Iulie 2010, ora 23:09

Sensul vietii este iubirea ! Iubirea si dorinta , doar atat imi ... doresc !

originala ...nu-mi plac copiile .
gerard

1100 mesaje
Postat pe: 10 Iulie 2010, ora 01:02

De la: ana__totir, la data 2010-07-09 23:09:41Sensul vietii este iubirea ! Iubirea si dorinta , doar atat imi ... doresc !

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 10 Iulie 2010, ora 09:12

De la: M_Elody, la data 2010-07-09 18:01:59
Te poti bucura doamna Gabi. Doamna Gina asorteaza emoticoanele dupa culori, nu tine cont de ce semnifica.

ufffff! mi-ai luat o piatra de pe inima! mersic ....si uite s'un pupic, ca n-am gasit alta rima !

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 10 Iulie 2010, ora 09:15

De la: emil_pislaru, la data 2010-07-09 21:42:13
de la Gabigabi...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

E foarte frumos ce ai spus Gabi.....Fiecare parcurge cele trei etape dar, daca sufletul i-a ramas tanar
si plin de lumina, inseamna ca poate privi limpede si direct in ochi pe oricine, deci merita definitia de OM. Ce superba este si poezia lui Kippling; -DACA- sugerand acest epitet maret.

emile, multumesc ! esti un Om deosebit !

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 10 Iulie 2010, ora 09:20

De la: 9am076753, la data 2010-07-09 22:25:39

Gabi sa nu mi-o iei in nume de rau dar are dreptate Rodick ca mie imi plac anumite culori si nu stiu ce sens au toate emoticoanele .Chiar nu stiu ce reprezinta acestea doua

esti o dulce ! ....da' tie ce-ti sugereaza ele ,asaaaa cind le vezi ca se uita urit si se strimba una la alta ? ....dar, esti dulce....m-ai facut sa rid ,insenindu-ma ! .....ei, se potrivesc cu fraza "spusa" de mine ?

Fosta membra 9am.ro

520 mesaje

Postat pe: 10 Iulie 2010, ora 21:35

De la: gabigabi, la data 2010-07-10 09:15:33
de la Gabigabi...

Imi face placere sa constat ca fac parete printre aparitiile deosebite pe forum, si unde sunt ele acolo apar si eu...observand gandurile frumoase, gusturile alese pentru frumos.
Cred ca acesta este sensul comunicarii: impartasirea valorilor, a experientei de viata, imprumatandu-ne cunostintele fara egoism.

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 10 Iulie 2010, ora 21:37

De la: emil_pislaru, la data 2010-07-10 21:35:45
De la: gabigabi, la data 2010-07-10 09:15:33
de la Gabigabi...

Imi face placere sa constat ca fac parete printre aparitiile deosebite pe forum, si unde sunt ele acolo apar si eu...observand gandurile frumoase, gusturile alese pentru frumos.
Cred ca acesta este sensul comunicarii: impartasirea valorilor, a experientei de viata, imprumatandu-ne cunostintele fara egoism.

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
Fosta membra 9am.ro

3030 mesaje

Postat pe: 10 Iulie 2010, ora 22:00

De la: gabigabi, la data 2010-07-10 09:20:08

esti o dulce ! ....da' tie ce-ti sugereaza ele ,asaaaa cind le vezi ca se uita urit si se strimba una la alta ? ....dar, esti dulce....m-ai facut sa rid ,insenindu-ma ! .....ei, se potrivesc cu fraza "spusa" de mine ?

Gabi ...emoticoamele sant ele haioase dar nu trebuiesc interpretate ca sant puse intentionat ....Ma bucur ca te-ai amuzat si ai putut rade ...

GINA
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2010, ora 08:52

De la: 9am076753, la data 2010-07-10 22:00:46

Gabi ...emoticoamele sant ele haioase dar nu trebuiesc interpretate ca sant puse intentionat ....Ma bucur ca te-ai amuzat si ai putut rade ...

acum am inteles ca tu le folosesti decit ca pe niste accesorii frumos colorate, dar eu le vad ca fiind niste completari ce te ajuta sa fi un pic ironic, malitios sau dragastos ! sa rizi cu ceilalti sau te autoironizezi ,cind ceea ce ai scris risca sa devina prea dogmatic ....oricum, eu iti multumesc si primeste de la mine niste pupici

Fosta membra 9am.ro

3030 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2010, ora 11:46

De la: gabigabi, la data 2010-07-11 08:52:54
De la: 9am076753, la data 2010-07-10 22:00:46

acum am inteles ca tu le folosesti decit ca pe niste accesorii frumos colorate, dar eu le vad ca fiind niste completari ce te ajuta sa fi un pic ironic, malitios sau dragastos ! sa rizi cu ceilalti sau te autoironizezi ,cind ceea ce ai scris risca sa devina prea dogmatic ....oricum, eu iti multumesc si primeste de la mine niste pupici

Multumesc pentru pupici si pe viitor caut sa le folosesc cum trebuie .Te pup si eu dulce

GINA
nuskin

67 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 11 Iulie 2010, ora 14:17

Buna ziua la toata lumea!

De abia acum am inteles care e sensul vietii. Da, m-am luminat de cand sunt insarcinata si astept 2 copii. Mi-am dat seama ca e important sa devii parinte, sa lasi ceva in urma ta. Eu sunt adepta reincarnarii si cred, ca de fiecare data venim sa imbunatatim ceva sau sa indreptam. Venim cu misiunea de a fi Oameni, de afi buni, puri, senini, de aface bine in jurul nostru, de a invata pe altii si pe noi insine lucruri utile si folositoare, de a darui iubire si a ne bucura de ea. De a respira armonie si pace interioara. Responsabilitatea unei vieti ce depinde de tine este extrem de mare si mai apoi educatia, formarea unui suflet. Aceste toate cred eu ca dau sens vietii si ne motiveaza sa mergem mai departe.
Sa lasi ceva in urma ta, sa se vorbeasca si dupa ce ai plecat, sa fi respectat, sa fi cuiva de folos e intr-adevar divin.

Dupa multe incercari cred si sper ca am ramas tot EU
anca_relu_upcmail_ro

477 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2010, ora 16:05

De la: nuskin, la data 2009-04-14 17:24:22Odata cu trecerea anilor si a acumularii diverselor experiente si experimente traite am ajuns la intrebarea clasica: Care e sensul vietii mele? De aici deriva alte intrebari precum "cine sunt eu?"; "de unde vin si incotro ma duc?" si "care e menirea mea pe pamant.?"

La cei 37 ani de existenta acumulati am avut multe experimente, si bune si rele, am avut caderi, urcusuri, reusite si deceptii, cautari si intrebari multiple despre omenire. Am cautat de-a lungul timpului perfectiunea...ca multi altii de dinaintea mea. Am cautat sa inteleg ce ma face pe mine cu adevarat fericita si implinita. Am gasit raspunsuri dar s-au nascut altele. As vrea sa impartasesc cu cei care doresc, din experimentul numit VIATA.
Astept parerea voastra si sper sa reusim impreuna sa gasim raspunsuri cat mai eficiente si mai intelepte care sa ne ajute in evolutia noastra.

Toti ne nastem ca sa ne urmam destinul... VIATA = DESTIN

Venim in viata sa invatam. Venim in viata sa invatam si pe altii. Venim in viata sa lasam urme...UMBRE le numesc eu

Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2010, ora 16:53

De la: 9am178850, la data 2010-07-11 16:05:10
De la: nuskin, la data 2009-04-14 17:24:22Odata cu trecerea anilor si a acumularii diverselor experiente si experimente traite am ajuns la intrebarea clasica: Care e sensul vietii mele? De aici deriva alte intrebari precum "cine sunt eu?"; "de unde vin si incotro ma duc?" si "care e menirea mea pe pamant.?"

La cei 37 ani de existenta acumulati am avut multe experimente, si bune si rele, am avut caderi, urcusuri, reusite si deceptii, cautari si intrebari multiple despre omenire. Am cautat de-a lungul timpului perfectiunea...ca multi altii de dinaintea mea. Am cautat sa inteleg ce ma face pe mine cu adevarat fericita si implinita. Am gasit raspunsuri dar s-au nascut altele. As vrea sa impartasesc cu cei care doresc, din experimentul numit VIATA.
Astept parerea voastra si sper sa reusim impreuna sa gasim raspunsuri cat mai eficiente si mai intelepte care sa ne ajute in evolutia noastra.

Venim in viata sa invatam. Venim in viata sa invatam si pe altii. Venim in viata sa lasam urme...UMBRE le numesc eu
Da, insa umbre roditoare...

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2010, ora 19:35

De la: nuskin, la data 2010-07-11 14:17:07

De abia acum am inteles care e sensul vietii. Da, m-am luminat de cand sunt insarcinata si astept 2 copii. Mi-am dat seama ca e important sa devii parinte, sa lasi ceva in urma ta. Eu sunt adepta reincarnarii si cred, ca de fiecare data venim sa imbunatatim ceva sau sa indreptam. Venim cu misiunea de a fi Oameni, de afi buni, puri, senini, de aface bine in jurul nostru, de a invata pe altii si pe noi insine lucruri utile si folositoare, de a darui iubire si a ne bucura de ea. De a respira armonie si pace interioara. Responsabilitatea unei vieti ce depinde de tine este extrem de mare si mai apoi educatia, formarea unui suflet. Aceste toate cred eu ca dau sens vietii si ne motiveaza sa mergem mai departe.
Sa lasi ceva in urma ta, sa se vorbeasca si dupa ce ai plecat, sa fi respectat, sa fi cuiva de folos e intr-adevar divin.

sa fii Binecuvintata !

Fosta membra 9am.ro

520 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2010, ora 20:57

De la: nuskin, la data 2010-07-11 14:17:07

Frumoase ganduri pe calea cunoasterii.

Cateva citate din

VIATA SI INVATATURILED MAESTRILOR SPIRITUALI:

Sunt de părere că ceea ce ne-a învățat Isus a venit la El ca o revelație directă de la Dumnezeu, și marii noștri învățători nu se îndoiesc de asta. Oare nu suntem toți creațiile lui Dumnezeu, și ceea ce poate face o ființă umană, oare nu pot face toate? Credem că vă veți convinge că Dumnezeu este întotdeauna dispus și pregătit să Se reveleze El însuși tuturor oamenilor, și El S-a revelat pe Sine lui Isus și altora. Singura condiție necesară, indispensabilă, este ca fiecare să fie dispus să-L lase pe Dumnezeu să Se exprime. Credem, cu toată sinceritatea, că suntem creați egali; că toți oamenii sunt unul singur; că mărețele lucrări făcute de Isus pot fi făcute de toți. Veți vedea că nu este nimic misterios în aceste fapte. Misterul apare numai din concepția limitată a omului despre ele.

Amintiți-vă că tinerețea este sămânța Iubirii lui Dumnezeu plantată în divina formă umană. Într-adevăr, tinerețea este divinitatea dinlăuntrul omului; tinerețea este spiritualitatea vieții, frumusețea vieții. Numai viața trăiește și iubește, viața unică, eternă. Bătrânețea este lipsită de spiritualitate, asociată cu moartea, urâtă, ireală. Gândurile de teamă, gândurile de suferință și cele de mânie creează urâțenia numită bătrânețe. Gândurile de fericire, de iubire și de perfecțiune creează frumusețea numită tinerețe. Bătrânețea este doar o scoică în care zace giuvaerul realității - perla tinereții.
Trăiește astfel încât să dobândești conștiința copilăriei. Vizualizează Copilul Divin dinlăuntrul tău. Înainte să adormi, sugerează conștiinței tale : Acum realizez că există în mine un fericit corp spiritual, veșnic tânăr, veșnic frumos. Am o minte, ochi, nas, gură, piele, frumoase, spirituale - corpul Copilului Divin care acum, în aceasta noapte, este perfect.

Perfect: Sunt oameni batrani la 45 de ani si oameni tineri la 80 de ani.

- Acest loc este numit Templul Tăcerii, Lăcașul Puterii. Tăcerea este putere, căci atunci când atingem locul tăcerii în minte, am atins locul puterii - locul unde totul este unul, unica putere - Dumnezeu. Fii liniștit și cunoaște că EU SUNT Dumnezeu. Puterea disipată este zgomot. Puterea concentrată este tăcere. Când, prin concentrare (țintind spre un centru), am adus toate forțele noastre într-un singur punct, atunci l-am contactat pe Dumnezeu în tăcere, suntem una cu El, și deci una cu toată puterea. Aceasta este moștenirea omului : Eu și Tatăl suntem Unul. Există o singură cale de a fi una cu puterea lui Dumnezeu, și aceea este de a-l contacta conștient pe Dumnezeu. Acest lucru nu se poate face în afară, căci Dumnezeu se manifesta dinlăuntru. Domnul este în templul Său sfânt ; fie că tot pământul să păstreze tăcerea în fața Lui. Numai întorcându-ne de la exterior spre tăcerea dinlăuntru, putem spera să facem uniunea conștientă cu Dumnezeu. Vom înțelege că puterea Sa este pentru ca noi să o folosim, și o vom folosi tot timpul. Atunci vom ști că suntem una cu puterea Sa.

Într-o zi avem să realizam că suntem cu adevărat Fii ai lui Dumnezeu, nu servitori; ca, în calitate de Fii, putem avea și avem tot ce are Tatal, și putem folosi totul exact la fel de liber că și Tatal nostru.
Admit că asta cere, în primul rand, o credinta puternica; care de obicei trebuie asimilata pas cu pas și practicata constant, că muzica sau matematica, până când ajungem la nivelul cunoasterii. Atunci suntem mareti, minunat de liberi. Ar putea fi un exemplu mai bun, mai adevărat al acestei vieti, decât cea a lui Isus? Puteti să nu recunoasteti puterea care este în numele Sau, Isus, Christ manifestat, sau Dumnezeu manifestandu-Se prin omul carnal? Isus ajunsese în starea în care Se baza în intregime pe profunda Sa cunoastere sau înțelegere a lui Dumnezeu, și așa a acut El toate marile Sale lucrari. El nu S-a bazat pe propria Sa vointa sau pe ganduri puternice, concentrate. Nici noi nu trebuie să ne bazam pe vointa noastră sau pe concentrarea unor ganduri puternice, ci pe vointa lui Dumnezeu : Faca-Se voia Ta, și nu a mea, Doamne! Voiti să faceti voia lui Dumnezeu! Nu credeti că Isus a vrut, în toate, să faca voia lui Dumnezeu, sau să faca ceea ce voia Dumnezeu că El să faca?
Veți observa că foarte adesea se face referire la Isus urcand pe un munte inalt. Nu știm dacăEl a urcat fizic, sau nu, un munte inalt. Știm că toți trebuie să urcam sus, pe cele mai inalte culmi ale conștiinței, că să primim iluminarea noastră.

Singurul lucru important pe care omul trebuie să-l invete, este să se desprinda și să evadeze din fortele psihice sau mentale, și să se exprime direct de la Dumnezeu, căci toate fortele psihice sunt create numai de om, și ele il pot conduce greșit.

- Nu stiti că înlăuntrul vostru locuieste Christ, și în noi toți? Nu stiti că trupul vostru e pur, perfect tanar, vesnic frumos, divin? Nu stiti că Dumnezeu v-a creat exact după chipul și asemanarea Lui însuși, și v-a dat stapanire peste toate lucrurile? Voi, prin voi insiva, sunteti totdeauna Christ, perfectul fiu al lui Dumnezeu, singurul fiu nascut al lui Dumnezeu, în care Tatal-Mama își gaseste bucuria. Sunteti puri, perfecti, sfinti, divini, una cu Dumnezeu, în intregime Dumnezeu, și fiecare copil are dreptul să-și afirme aceasta filiatie, aceasta divinitate.

- Arborele vieții este asezat în centrul Raiului lui Dumnezeu, în adancul sufletului vostru, iar fructul bogat, abundent, care creste și se desavarseste până la deplina perfectiune, cel mai perfect și mai datator de viata, este Iubirea. Iubirea a fost definita de cei care percep adevarata ei natura, că lucrul cel mai maret din lume. As putea adauga că este cea mai mare forta vindecâtoare din lume. Iubirea nu esueaza niciodata în a implini orice cerere a inimii omului. Principiul divin al Iubirii poate fi folosit pentru a elimina orice necaz, orice infirmitate, orice conditie suparatoare, și orice lipsa care chinuie omenirea. Cu corecta înțelegere și utilizare a subtilei și nelimitatei influente a Iubirii, lumea poate fi vindecâta de ranile ei, și dulcea mantie a compasiunii divine poate acoperi orice dizarmonie, orice ignoranta și orice greseala a omenirii.

Legile lui Dumnezeu sunt neschimbatoare, aceleasi cum au fost totdeauna. Fiind imuabile, ele sunt binefacatoare, căci sunt bune. Când traim în conformitate cu ele, devin adevarate pietre de fundatie pe care ne construim sanatatea, fericirea, pacea și echilibrul, succesul și realizarea. Dacă umblam complet în Legea lui Dumnezeu, nici un rau nu ne poate atinge. Nu avem nevoie să fim vindecâti. Suntem, în fiecare particica, intregi.

Fiecare trebuie să invete să pretuiasca viața și să inceapa să exprime, din centrul propriei sale vieti, prin actiune consecventa și hotarata, darurile pe care Dumnezeu i le-a daruit. Fiecare trebuie să-și dezvolte propria viata. Nu este posibil ca unul să traiasca în locul altuia. Nimeni nu poate da expresie vieții tale în locul tau, și nimeni nu-ti poate spune cum trebuie sa-ti construiesti viata. Asa cum Tatal are viața în Sine, tot așa El a dat Fiului să aiba viața în El. Sufletul nu poate realiza asta când se lasa să pluteasca în voia vietii, căci intregul scop al vieții i se reveleaza în privilegiul și oportunitatea de a exprima divinul Eu launtric. Scopul lui Dumnezeu pentru om este că omul este și va fi după chipul și asemanarea Sa Divina. A exprima ceea ce Dumnezeu a conceput pentru el, ar trebui să fie cel mai mare tel al omului în viata. Când Isus era pe varful muntelui și ucenicii Sai au venit la El, vedeti ce cuvinte înțelepte le-a spus. Constiinta Lui se trezise la aceasta înțelegere și El devenise neclintit în inalta conceptie că omul poate progresa până la deplina putere numai atunci când are un ideal adevărat, un scop adevărat în viata. O samanta poate incepe să incolteasca numai atunci când este ferm fixata în pamant. Puterea launtrica Divina poate aduce în manifestare o dorința adevarata numai când aceasta este fixata ferm în sufletul omului. Trebuie să stim toți, ca și Isus, că primul impuls spiritual spre exprimare este dorința hotarata de a exprima.

Fosta membra 9am.ro

3030 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2010, ora 22:20

De la: M_Elody, la data 2010-07-11 16:53:22

Da, insa umbre roditoare...[/quote

Da Rodik...... fiecare are soarta lui...... nu toti au urmasi.... dar asa e viata ..

GINA
anca_relu_upcmail_ro

477 mesaje
Postat pe: 12 Iulie 2010, ora 19:26

De la: M_Elody, la data 2010-07-11 16:53:22

Da, insa umbre roditoare...

Unii au lasat statui,..altii picturi...altii constructii,...altii carti...studii...

discipoli... UMBRE...

Plantatii de pomi, ..de paduri,..de vie...

Orice lasa umbre pe pamant...

tobadornottobad

1292 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 12 Iulie 2010, ora 19:29

si tot au murit pana la urma
pentru ca viata are un singur sens. inspre moarte. cum pierzi timpul "pe drum", e treaba fiecaruia

Fosta membra 9am.ro

3484 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 12 Iulie 2010, ora 19:34

De la: tobadornottobad, la data 2010-07-12 19:29:09si tot au murit pana la urma
pentru ca viata are un singur sens. inspre moarte. cum pierzi timpul "pe drum", e treaba fiecaruia

hai ca pierd si eu timpul ..pe drum cu tine..

tobadornottobad

1292 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 12 Iulie 2010, ora 19:36

De la: anca_corina, la data 2010-07-12 19:34:43
De la: tobadornottobad, la data 2010-07-12 19:29:09si tot au murit pana la urma

hai ca pierd si eu timpul ..pe drum cu tine..

s-o crezi tu...ca pierdem vremea!

Fosta membra 9am.ro

3484 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 12 Iulie 2010, ora 19:38

mai...ma faci sa vorbesc numai cu emoticoane

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 12 Iulie 2010, ora 19:38

aha, deci asta-i sensul vietii.....banuiam io.....

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
Pagini: << 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Care credeti ca e sensul vietii?
Mergi la: