Info
x
Despre snobi
|
danachimescu 6 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 3 Ianuarie 2009, ora 18:51
Care este parerea dumneavoastra despre ei.Cum identifici usor un snob?
Raporteaza abuz de limbaj |
|
negru_mircea 33 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Ianuarie 2009, ora 19:12
simplu: te uiti prima oara cu atentie in oglinda sa nu fii si tu!
acu serios: nu e usor sa califici oameni, in primul rand iti trebuie un sistem de criterii de eligibilitate si o scala de clasificare. daca nu respecti pentru toti (inclusiv tu) acelasi sistem de calificare, se cheama ca ai cazut in subiectivism si mai bine te abtii. e si pilda aruncarii cu pietre din biblie, stii? |
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 02:43
Nu-mi plac.
Ii recunosti usor dupa atitudine, aroganti, lipsiti de respect pentru cel de langa el. |
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 02:44
De la: negru_mircea, la data 2009-01-03 19:12:42simplu: te uiti prima oara cu atentie in oglinda sa nu fii si tu!
|
|
marian_bd_rotaru 1883 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Barlad |
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 10:56
Snob , este parvenitul , omul lipsit de bun simt si mai ales incult . In Romania gasesti snobi la toti pasii . Merg flacai si mandrele in tarile vestului , acolo fura , se prostitueaza , spala vase sau sapa santuri si vin inapoi cu catva euro . Se sparg apoi in figuri de te apuca greata !
|
|
ione2380 9 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Brasov |
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 19:08
eu sunt un snob, de va luati de noi?
|
|
kali13 233 mesaje Membru din: 25/09/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 22:00
one2380,
As face ceva pe toti snobii"adica acesti inculti/mediocrii" dar mi-e mila...pentru ca nu merita urina mea sa stropeasca fatza lor...a snobilor |
|
office10_8 35 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Deva |
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 00:06
DEX:"Persoană care admiră și imită fără discernământ moda, manierele și opiniile persoanelor din sferele înalte"
Daca asta e definitia nu vad cu ce m-ar deranja... |
|
|
|
|
dagaio 1073 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 00:16
Draga office10_8,
stii ce inseamna "fara discernamant"? Pe limba ta ii spune "fara creier". E Ok? Singura valoare a snobilor este banul si stralucirea ...altora si de multe ori chiar ale lor. Apreciaza doar ce stie ca se apreciaza in "sferele inalte ale societatii" indiferent daca e bun, e logic, e sanatos, e moral sau potrivit pt. el/ea ori nu. E o oita a turmei -- dar a turmei sofisticate. |
|
eastside 179 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Iasi |
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 23:34
De la: marian_bd_rotaru, la data 2009-01-13 10:56:37Snob , este parvenitul , omul lipsit de bun simt si mai ales incult . In Romania gasesti snobi la toti pasii . Merg flacai si mandrele in tarile vestului , acolo fura , se prostitueaza , spala vase sau sapa santuri si vin inapoi cu catva euro . Se sparg apoi in figuri de te apuca greata ! Tare asta,... , si nu e tot. Vin cu masini inchiriate de prin italia in special, n-au bani de benzina dar duduie maneaua si dupa ce se-ntorc acolo muncesc iar pina in luna august a anului viitor ca sa-si plateasca datoriile. Cred ca la anu in august imi iau si eu cocediu....... Plec dracu' in australia........ |
|
Postat pe: 17 Ianuarie 2009, ora 12:43
toți sîntem egali dar diferiți snobismul eu îl înțeleg ca o ciudățenie dar poate avea și ceva bun aici cred că intervine și eticheta asta poate fi o altă temă propusă
|
|
Postat pe: 17 Ianuarie 2009, ora 14:06
De la: negru_mircea, la data 2009-01-03 19:12:42simplu: te uiti prima oara cu atentie in oglinda sa nu fii si tu! mi-a placut faza cu oglinda snobi, snoabe s.m. și f., adj. (Persoană) care admiră și adoptă fără discernământ și cu orice preț tot ce este la modă. Din fr. snob. Sursa: DEX '98 definitia e clara, iar exemple vedem gramada peste tot. pacat, eu ii vad ca pe niste biete victime, sau poate ma insel!
|
|
galencimatteo 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 17 Ianuarie 2009, ora 19:49
mi date una mano .come e dove entro a questo programma .
|
|
Fosta membra 9am.ro 255 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 17 Ianuarie 2009, ora 20:07
Snobul mai intai este tipul marginit,poate chiar agramat,care te priveste de sus
cu ingamfarea ce-i iese prin toti porii. Nu uita sa-ti arate valenterle,nu cele educationale,morale,ci mai degraba acumularile materiale,vestimentatia si tinuta afisata,dandu-ti flit mereu cu starea sa de capatuire. Snobul isi etaleaza,avutul;garderoba,masina de lux.vila somptuasa, si chiar ignisifianta marca de ciorapi. Este un semidoct in general,prinde cuvinte si expresii pompoase si le arunca adesea ca nuca in perete. Snobul nu-i de oprit si nici o ironie nu-l atinge ca apa de pana gastii. Obtuz si imperturbabil,persevereaza mereu. Eliptic de bun simt,snobul se uita in oglinda doar pentru a se admira narcisistic. Il recunosti dupa primul gest,dupa prima fraza si dupa pretiozitatea cu care se afiseaza. |
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 17 Ianuarie 2009, ora 20:11
De la: kali13, la data 2009-01-15 22:00:13one2380, |
|
Fosta membra 9am.ro 255 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 17 Ianuarie 2009, ora 20:17
galencimateo; Forse vorrei dire;
Prego per favore,mi dico comme posso entrare in questo programa? Sei Italiano comme sono io tedesco |
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 17 Ianuarie 2009, ora 20:19
De la: d_popic, la data 2009-01-17 20:07:41Snobul mai intai este tipul marginit,poate chiar agramat,care te priveste de sus Mărturisesc că oricât m-aș fi străduit mie nu mi-ar fi ieșit așa bine!
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
office10_8 35 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Deva |
Postat pe: 17 Ianuarie 2009, ora 22:12
Draga office10_8,
stii ce inseamna "fara discernamant"? Pe limba ta ii spune "fara creier". E Ok? Singura valoare a snobilor este banul si stralucirea ...altora si de multe ori chiar ale lor. Apreciaza doar ce stie ca se apreciaza in "sferele inalte ale societatii" indiferent daca e bun, e logic, e sanatos, e moral sau potrivit pt. el/ea ori nu. E o oita a turmei -- dar a turmei sofisticate. Draga Dagaio, Multumesc mult ca m-ai informat ce inseamna fara discernamant.( Mai greu cu traducerea la OK) Chiar si dupa explicatiile tale tot nu ma deranjaza snobi, atat timp cat cat nu-mi incalca drepturile. Pot sa se imbrace cum vor , sa-si etaleze masinile, pot sa ma priveasca cu superioritate, sa arunce vorbe inteligente cel mult vor reusi sa ma faca sa zambesc .(amar?!!) |
|
razvankyokushin 288 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Sibiu |
Postat pe: 18 Ianuarie 2009, ora 02:33
imi plac snobii. ma amuza. :) un snob nu ar plati 2 lei pe o apa minerala pt ca e prea ieftina! ma distreaza...! un snob lasa 50 % tips dc e insotit.. doar sa`si etaleze... figurile si usurinta de a se scapa de bani... ca doar nu stii? snobul e "bogat". snobul umbla cu geamul lasat la maisna.. 40 km/h cu muzica la maxim. nu neaparat manea.. daca becali asculta muzica populara... si basescu de fanfara... aia ar merge.. ca de`... el nu e mai prejos... ca altii... si noi toti suntem niste inculti.. pe cand eeeeel... HAHALERA! :) cam asta e. sincer... ma polueaza prea putin si ma amuza. nu ma deranjeaza prea tare. ii tolerez mai usor decat ipocritii de exemplu`. :)
|
|
moniquer_sweet 24 mesaje Membru din: 13/12/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 01:41
in opinia mea snobul are gesturi fine si cuvinte alese. te face sa te simti inferior prin comportament si prin modul rafinat de a-ti arata ca nu ai ce are el. nu asculta muzik la maxim si cu atat mai putin cu geamul lasat! nu treb sa dovedeasca prostie; dar are cva in plus pe masina, cva care sa iasa in evidenta..sau masina care iese singura in evidenta si nu are nevoie de intro
te simti aiurea cand intri cu el intr-un bar si preturile sunt piperate iar lui i se par normale sau chiar mici! snobii nu se duc dcat in cluburile in care se aduna cei de ac treapta cu ei, nu pot sa iasa in orash cu fete care nu sunt imbracate bn, chit ca sunt colegi ( se face de rusine, il vede lumea cu aia, el fiind popular...)... ma ref la snobul educat acum!!!
|
|
cristian_chesa 6 mesaje Membru din: 28/01/2009 |
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 09:57
mai intai de toate stie cineva de unde provine cuvintul SNOB?
SNOB = SINE NOBILITAS OARE CITI DITRE NOI SUNTEM SAU NU SUNTEM |
|
Fosta membra 9am.ro 46 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 15:21
snobul nu cunoaste notiunea de bun simt, de bun gust, de retinere, modestie.
snobul apreciaza insa grandoarea, stralucirea, face mult zgomot ca sa fie remarcat, se identifica cu maimutele si incearac sa emane emancipare. |
|
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 15:27
De la: moniquer_sweet, la data 2009-01-23 01:41:07in opinia mea snobul are gesturi fine si cuvinte alese. te face sa te simti inferior prin comportament si prin modul rafinat de a-ti arata ca nu ai ce are el. nu asculta muzik la maxim si cu atat mai putin cu geamul lasat! nu treb sa dovedeasca prostie; dar are cva in plus pe masina, cva care sa iasa in evidenta..sau masina care iese singura in evidenta si nu are nevoie de intro mi se pare destul de tamp acest comment, pentru ca snobul nu are nimic in comun cu finetea.. e doar o copiere idioata si fara creier a unor decupaje care prind poate bine la altii... deci draga mea daca intri in un club select si unul se arata mai putin atins de preturi nu inseamna ca este snob inseamna doar ca stie sa castige bani. daca insa distrusul respectiv poarta doar haine de firma cica pentru ca si ma-sa (sorasa, sau o alta maimuta) poarta la fel atunci este un snob distrus. si nu tre sa te simti proasta doar pentru ca altul are cica o cultura mai vasta in muzica, economie, filozofie sau ce mai vrea muschii lui ( ex lexic).. e foarte important si cum folosesti aceste aspecte. cunosc oameni foarte ok si cu foarte multi bani ( ma refer la cetateni romani) care sunt absolut la locul lor si stiu sa se poarte cu oamenii, obiectele etc si acestia nu sunt deloc snobi, si stiu si oameni care au impresia ca is foarte smecheri foarte tari etc.. care si ei au suficient potential financiar dar sunt atat de prosti gramada si distusi de poti doar sa razi de ei si sa zambesti tot restul zilei de cat de multa prostie vezi. dupa commentul tau nu ar exista nici o diferenta intre cei doi, desi ea defapt este totala. |
|
moniquer_sweet 24 mesaje Membru din: 13/12/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 22:25
nu trebuie sa te apinzi de la o parere...eu vorbeam acum din proprie experienta..am avut un coleg...care era snob..dar sa stii ca era educat si vb frumos! nush daca intelegi.. ii dadeau ai lui bani pt tot ce avea nevoie si nu se ducea decat in cluburi extra..si se imbraca extra! dar sa zicem cu alte cuvinte..problema lui era ca se " dadea mare"...si in felul asta te facea sa te simti prost...te saturai sa-ti povesteasca pe unde a mai fost si ce ochelari de la nush ce firma are...asta nu e tot snob? vroia sa iasa in evidenta mereu dar nu cu "zgomot si larma " ci probabil trimitand mailuri de pe laptop( care nu erau asa urgente) intr-un bar in care toata lumea se distra ... dupa parerea mea ala care merge cu masina cu maneaua la maxim da dovada de mare prostie nu de snobism...daca ar tine la imaginea lui nu cred ca ar face asta... |
|
Kenny 230 mesaje Membru din: 28/01/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 10:46
Snobismul e fix incapacitatea de a avea o personalitate proprie si incercarea de a imita cu o cat mai mare acuratete comportamentul celor care "sunt trendy".
A.K.A. "daca neuron nu e, umplem noi cu ceva"
Vanity, definitely my favorite sin.
|
|
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 14:09
ok acuma ti-am interes opinia, ai si tu dreptate
|
|
Fosta membra 9am.ro 534 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 17:14
De la: cristian_chesa, la data 2009-01-28 09:57:40mai intai de toate stie cineva de unde provine cuvintul SNOB? Corect! Pe vremeurile alea snobul era o persoana cu sange albastru si apartenenta la acea clasa sociala ii dadea dreptul sa acceada in anumite cercuri sociale si la un anumit tip de educatie. Snobul din zilele noastre nu mai are nimic in comun cu nobilimea, snobismul a capatat alte conotatii in zilele noastre. Descrierea snobului contemporan este de nota zece. Referitor la ultima propozitie "depinde cati dintre noi suntem sau nu suntem" adaug: "Nu e atât de important ceea ce nu știu oamenii, cât este de important ceea ce știu atât de bine și nu este adevărat." - Josh Billings |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Februarie 2009, ora 15:40
De la: danachimescu, la data 2009-01-03 18:51:37Care este parerea dumneavoastra despre ei.Cum identifici usor un snob? De obicei se prezinta singuri. Dar asta e unul din cele mai mici defecte. As putea spune ca este chiar motorul societatii moderne. Daca am avea criteriul numai al conservatorilor sau scepticilor, am fi ramas si acum in evul mediu. Eu sint snob numai cind imi aduc aminte.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
msganea 7 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 28 Februarie 2009, ora 08:29
care afere inalte? exista si un becali pe acolo?
cum sunteti, asa primiti...
|
|
gabymarinescu_pulsar 375 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 Februarie 2009, ora 22:58
Cati au mai ramas altfel?Ce procent?
|
|
|
|

, si nu e tot. Vin cu masini inchiriate de prin italia in special, n-au bani de benzina dar duduie maneaua si dupa ce se-ntorc acolo muncesc iar pina in luna august a anului viitor ca sa-si plateasca datoriile. Cred ca la anu in august imi iau si eu cocediu....... Plec dracu' in australia........
Mărturisesc că oricât m-aș fi străduit mie nu mi-ar fi ieșit așa bine!