Info
x
Despre snobi
|
Fosta membra 9am.ro 810 mesaje Membru din: 11/03/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 11 Aprilie 2009, ora 19:02
De la: office10_8, la data 2009-01-16 00:06:37DEX:"Persoanã care admirã ºi imitã fãrã discernãmânt moda, manierele ºi opiniile persoanelor din sferele înalte" totusi ,de ce nu te-ar deranja? Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am031078 64 mesaje Membru din: 12/04/2009 |
Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 14:08
Asta cu Global Domains chiar ca vrea sa ne exaspereze , unde te duci pe un forum dai peste el si altii ca el .Uite ce-i spun lui si celorlalti din aceeasi gasca :LA MUNCA NU LA-NTINS MANA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! lichelutelor .MARS .
|
|
cristianvitu 732 mesaje Membru din: 6/05/2009 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 15 Mai 2009, ora 16:04
De la: office10_8, la data 2009-01-16 00:06:37DEX:"Persoanã care admirã ºi imitã fãrã discernãmânt moda, manierele ºi opiniile persoanelor din sferele înalte" ..pentru ca, poate, dincolo de astea vezi ceva ce-ti vine sa ii zici "prostie" dar te abtii si-ti amintesti ca nu suntem egali, desi asa ne nastem..( zicea unu'!)...si te deranjeaza, dar taci...iar ei, incurajati, devin mai multi!...pana-ntr-o zi cand ramai singur/a si tipi!...dar, nu e nimeni sa-ti priceapa pasul! Iar ei vor zice: cine-i mitocanul asta, ce cauta aicea printre noi?!
de omnia dubitandum
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 15 Mai 2009, ora 17:16
De la: cristianvitu, la data 2009-05-15 16:04:52cristi,uita-te te rog in jur si ai sa observi ca suntem deja din ce in ce mai putini cei care inca mai credem in adevaratele valori morale,deja suntem prigoniti[ca sa ma exprim metaforic],toti cei care chiar mai au un cuvant de spus in dauna prefabricatelor de tranzitie,multi nene iancule dar prosti si cu fite si aere de atotstiutori[snobisme cat incape],monserDe la: office10_8, la data 2009-01-16 00:06:37DEX:"Persoanã care admirã ºi imitã fãrã discernãmânt moda, manierele ºi opiniile persoanelor din sferele înalte"
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Siena 89 mesaje Membru din: 15/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Mai 2009, ora 00:07
Multumesc pentru etimologia cuvantului. Chiar n-am stiut-o.
Oricum, se leaga bine de modul in care mi se dezvaluia sensul cuvantului. Definitoriu pentru snobi, socot a fi lipsa de autenticitate. Un snob, isi doreste a fi "altceva" decat este de fapt. Aspiratiile sale sociale, educationale, culturale, se situeaza mult deasupra a ceea ce simte ca reprezinta el insusi. Neaccepatandu-si limitele, priveste jur -imprejur, se compara cu altii si jinduind sa le semene, alege calea imitarii lipsite de substanta autenticului. Eforturile sale nu "construiesc" pas cu pas o devenire personala in acord cu aspiratiile, ci imita atitudini, gusturi/ preferinte ale unor oameni pe care ii admira. Pana la un punct, am putea vedea si o parte "plina" a paharului... fiindca, mergand la Atheneu din snobism, alaturandu-se unor oameni care chiar au ceva de spus pe lumea asta (si exemplele pot continua) ... poate ajunge cu vremea, sa-i si placa un concert de pian, o conversatie interesanta. Gusturile sale se pot rafina pe nestiute ... Partea goala a paharului, ne duce spre aroganta sa -nu de putine ori, vecina mitocaniei-. Conversatia ii este presarata cu cuvinte spuse doar pentru ca-i suna "bombastic", pe care doar le-a memorat si nu le-a inteles, povesteste cu cine a luat masa cu o seara-nainte ... "persoana importanta,Dom'le" ... Incearca astfel sa impresioneze, se se distanteze tocmai de cei cu care seamana atat de bine. Aroganta e doar o pojghita, sub care se ascunde multa nesiguranta se sine, multa neimplinire si o slaba capacitate de a-si depasi conditia, altfel decat pe acesta carari infundate ... Snobii simt mustind in ei un potential la care nu pot ajunge, fiindca le lipsesc mijloacele. De la: cristian_chesa, la data 2009-01-28 09:57:40mai intai de toate stie cineva de unde provine cuvintul SNOB?
... ganduri scrise pe frunze de mesteacan ...
|
|
alice_corina 186 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 26 Mai 2009, ora 10:19
De la: noravi75, la data 2009-05-26 00:07:45Multumesc pentru etimologia cuvantului. Chiar n-am stiut-o. ******** Felicitari ... pentru raspuns ... Simplu si la obiect ...
"Nimic nu este ceea ce pare a fi!"
|
|
Postat pe: 26 Mai 2009, ora 18:58
Multumesc Alice,
Din randurile mele lipseste insa o intrebare fireasca, pe care am mai intalnit-o la cineva pe acest topic. Mi se pare pertinenta si de aceea, o adaug si eu: "Cati dintre noi avem sansa ca, prin educatia ce o primim, sa sarim peste una sau mai multe etape de snobism "sanatos/necesar" ?; -ca sa zic asa -... Imi amintesc de prima mea intrare intr-o sala de concert. Eram in clasa a X-a. Educatia mea muzicala, era firava, fiindca in familie nu acest gen muzical era ascultat, locuind intr-un sat, langa Bucuresti si radioul fiind la acea vreme singurul contact cu "cealalta Lume". Ce-i drept, la Liceul Lazar -pe care-l frecvantam, in acele timpuri, in cadrul orelor de muzica, profesorul nostru era un om atat de luminat, incat invita cand si cand solisti de prestigiu, iar orele aveau atunci loc in Amfiteatru si deveneau un adevarat spectacol ... (Cand aud acum ca acesti ministri ai invatamantului (?!!!) renunta cu atata nesocotinta/nesabuinta la discipline scolare precum Muzica, Desenul, Sportul ... ma-nfior ... asa ca, intentionat am scris cu litera mica acesta titulatura devenita a unor marunti functionari !!!). Asadar, doar astfel, s-a starnit interesul meu pentru Lumea-Muzicii-Adevarate ! ... si am indraznit sa pasesc cu inima cat un purice in cladirea Atheneului ... Marturisesc, ca si un dram de snobism m-a motivat sa fac asta ... fiindca multi dintre colegii mei erau deja demult familiarizati cu un astfel de program. ... Asta-i doar un exemplu ce ma face mai ingaduitoare in aprecierea snobismului si a celor ce-l practica ...( daca spre cultura se-ndreapta atractia lor si daca nu reprezinta decat o scurta etapa de viata - necesara in absenta unui mediu favorizant unei cat de cate impliniri spirituale). Snobii sunt oameni in cautarea propriei identitati, iar cei din jur le ofera de regula, doar priviri critice sau zambete saturate de amuzament -in cel mai bun caz, daca nu de dispret-. Priviti mai atent, am putea vedea in ei, oameni ce si-ar dori si altceva de la viata ... Implinirea aspiratiilor nu reprezinta monopolul nimanui ... totul este sa stim cum sa ne indreptam spre ele. Un exemplu super-mediatizat, asadar, cunoscut de multa lume: Monica (,) Columbeanu ... o "fatuca" din categiria "da-mi Doamne ce n-am gandit si ma mir ce m-a gasit !" ... Mai intai, speriata de ce i se-ntampla, s-a uns din belsug cu aroganta aiurea ... dar, usor - usor, incepe sa descopere si altceva dincolo de banii. E-n faza de care vorbeam, cea a snobismului necesar, ce coabitaza insa nefericit (-in cazul ei, ca si-n cele mai multe-), cu aroganta ... Invata cuvinte noi, citeste carti riguros selectate, umbla prin expozitii de pictura, vorbeste cu oameni interesanti ce-i iarta naivitatea intrebarilor ... dar, in cel mult cinci ani, vom vorbi despre aceasta tanara, cred, in alti termeni decat pana acum. Odata cu siguranta de sine, se va putea scutura si de aroganta stupida si abia atunci va deveni o fata frumoasa, interesanta ... iar faptul ca va avea si bani ... i-l vom putea ierta cred... Eu, sigur!
|
|
ligia_kls 1 mesaj Membru din: 30/01/2009 |
Postat pe: 27 Mai 2009, ora 00:04
Da, ai dreptate, cred si eu ca de multe ori, snobismul e podul spre crearea porpriei personalitati, este mediul care pune la dispozitie un adaos de informatie pe care daca e folosita inteligent ajungi sa separi aroganta si fitele de adevarata cunoastere si bunele maniere. Nu tot ce invatam de la scoala, si de la parinti e de bun gust, si chiar indeajuns, iti asigura probabil cei "7 ani de acasa" insa trebuie sa fi constient ca lumea e in continua schimbare si la fel si tu, trebuie sa stii ce e nou insa nu uita de ceea ce e vechi, doar stiind trecutul poti intelege mai bine viitorul, si sa actionezi pe masura.
La fel ca tine, noravi75, nici eu nu am avut sansa la o educatie mai aprofundata in muzica, cat despre informatii despre arta, gastronomie, si decoratiuni interioare pot zice ca au fost extrem de limitate, mai ales ca nu am urmat un liceu de arte ci unul teoretic, precum au crezut parintii mei "...ca e mai bine, e de viitor...", si arat probabil mai inteligenta. Acum, la 32 de ani, sunt cu totul o alta persoana. Nu am nici o tragere spre lumea cifrelor si a legilor fizice si chimice, in schimb ma intereseaza tot ce tine de estetica, de arta frumosului. Ma informez fara nesat despre tot ce tine de gastronomie, merg la concerte si expozitii de arta( nu asa de des pe cat mi-ar place mie, insa nu-mi permit prea des) si imi place sa-mi decorez casa cu tot felul de obiecte care imi plac si imi creaza o stare de bine. Nu inseamna ca tot ce citesc despre gastronomie sau toate concertele si expozitiile la care merg imi satisfac setea de cunoastere si ca merg stiind ca o sa-mi placa oricum, ca asa au zis unii si altii. De exemplu: uneori citesc despre gelatina ca nu se adauga la compozitii mai calde de 55C pe motiv ca se deterioreaza efectul de coagulare la temperaturi mai ridicate, si in alte aplicatii se adauga gelatina si se aduce compozitia la 140C. Si culmea, tot se intareste dupa ce -sa racit! Deci prima ipoteza pare nefondata, insa trebuie sa tot cauti, intens, ca sa poti gasi un raspuns bun, si nu doar satisfacator. Iar acest principiu nu e aplicabil doar la gastronomie ci si la restul disciplinelor. Bine, nu vreau sa deviez de la subiectul nostru, vroiam doar sa dau exemplul sa ma inteleaga toata lumea. Cred ca cei ce aseamana snobismul cu manelismul, totusi se refera la cei care au intrat in faza de snobism pt. a-si gasi adevarata identitate dar sau ratacit pe drum, si in loc sa se formeze , s-au lasat purtati de val, si acum au ajuns de rasul lumii. Pe acest tip de "manelisti", (care apropo, cred ca isi merita denumirea mai bine decat de "tarani", caci aici se face confuzia intre taranul roman, bun, si harnic, si "taranul" care e parvenit si mitocan-deci mai bine denumirea de manelist-) ii detest si am sa-mi arat dispretul cu toata puterea. Nu am sa-i tolerez si si imi voi exprima punctul de vedere ori de cate ori va fi nevoie. E putin ironic, insa cred ca majoritatea intram in prima faza de snobism, cand vedem ca unii sunt mai educati, manierati, si bine ajunsi profesional, si credem la randul nostru ca si noi putem ca si noi suntem in stare, ca toti suntem egali si avem aceleasi drepturi. De acord, insa nu cred ca toti avem aceeasi capacitate, si aici intervine diferenta intre a admira si a lua decizii la randul tau, sau de a admira si a urma ca oaia, ca asa fac si altii. Prin urmare discernamantul e cel ce te separa de snobii ce raman mai departe in faza de amiratie si nu sunt in stare sa gandeasca si sa aleaga ceea ce e cu adevarat relevant pt. ei. In aceasta privinta, nu ne ramane altceva de facut decat sa ii depistam corect, sa incercam politicos sa le deschidem vederea spre o gandire proprie. Si zic politicos, ca doar altfel reusim mai bine, cu agresivitate, vulgaritate si obligativitate omul nu vrea si refuza sa sculte de altii. Ca deh, suntem o societate libera, nu-i asa? Va doresc numai bine, si sa reusim sa convertim cati mai multi snobi in oameni ... autentici! Asa vom cladi o societate tot mai sanatoasa! Numai bine! |
|
|
|
|
andrei_chiorean 1 mesaj Membru din: 18/12/2008 |
Postat pe: 27 Mai 2009, ora 10:38
ii vezi simplu ...sunt peste tot
|
|
Postat pe: 27 Mai 2009, ora 12:05
De la: noravi75, la data 2009-05-26 18:58:20Multumesc Alice, **** cred ca jonglezi un pic cu termenii "snobism" si "curiozitate" ... eu as numi faptul ca ti-ai dorit sa te duci la Atheneu ... doar ca pura curiozitate ... sa vezi daca te atrage sau nu ... snobism ar fi fost daca ai fi continuat sa te duci si nu ti-ar fi placut ce vizionai acolo ... parerea mea ...
|
|
Postat pe: 27 Mai 2009, ora 12:11
De la: ligia_kls, la data 2009-05-27 00:04:45Da, ai dreptate, cred si eu ca de multe ori, snobismul e podul spre crearea porpriei personalitati, este mediul care pune la dispozitie un adaos de informatie pe care daca e folosita inteligent ajungi sa separi aroganta si fitele de adevarata cunoastere si bunele maniere. Nu tot ce invatam de la scoala, si de la parinti e de bun gust, si chiar indeajuns, iti asigura probabil cei "7 ani de acasa" insa trebuie sa fi constient ca lumea e in continua schimbare si la fel si tu, trebuie sa stii ce e nou insa nu uita de ceea ce e vechi, doar stiind trecutul poti intelege mai bine viitorul, si sa actionezi pe masura. ***** eu una nu cred ca snobismul poate folosi la ceva ... poate ca toti la un moment dat il "incercam" cumva ... vrand-nevrand ... personalitatea cred ca exista si de-a lungul anilor o putem cizela descoperindu-ne pasiuni, afinitati pentru varia domenii, comunicand, etc. eu vad snobismul ca fiind acel "ceva" care te face sa vrei sa fii "la moda" ... cand faci chestiuni in care nu crezi dar care crezi ca ... "dau bine" ... asta ca sa fiu extreeeeeeeeeem de lapidara ... si sa nu ne plictisim ...
|
|
made_by_angels 23 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 27 Mai 2009, ora 20:22
De la: cristianvitu, la data 2009-05-15 16:04:52De la: office10_8, la data 2009-01-16 00:06:37DEX:"Persoanã care admirã ºi imitã fãrã discernãmânt moda, manierele ºi opiniile persoanelor din sferele înalte"
|
|
Postat pe: 27 Mai 2009, ora 20:31
Cred ca ai dreptate Alice.
Despartind astfel apele, se aseaza in matca in care au si evoluat mai apoi ... dar, eu tot cred ca, fie si doar un mic procent dintre ei au sansa de a transforma snobismull in "curiozitate" , iar curiozitatea intr-un mod firesc de a trai "altfel". Din pacate, scriu pe fuga, aflandu-ma intr-o vraiste jur-imprejur ... ca tot omul ce se muta departe. Voi citi cu interes tot ce mai apare, iar un semn de viata, dau cand ma asez in liniste. Numai bine Tie si Ligiei
|
|
Postat pe: 28 Mai 2009, ora 09:34
De la: noravi75, la data 2009-05-27 20:31:36Cred ca ai dreptate Alice. ***** Poate ca ... cate putin din toate, cu "masura", nu strica ... Mutare usoara si te mai astept pe aici ... Alice
|
|
cristianvitu 732 mesaje Membru din: 6/05/2009 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 28 Mai 2009, ora 11:21
eu zic sa nu confundam setea de cunoastere manifestata cu timiditate la" inceputuri" cu atitudinea ostentativa prin care un om se afiseaza in diverese medii doar din dorinta de a fi acolo, de a-si face noi "relatii/ conexiuni" pentru ca acolo vin cei ce ii servesc scopurilor sale...hm!...vedeti diferenta?
de omnia dubitandum
|
|
Postat pe: 28 Mai 2009, ora 12:18
Multumesc frumos!
Mi-am luat o clipa de ragaz, ca sa vad, "ce mai faceti" ... Asta inseamna, ca si o astfel de cale virtuala, iti da sentimentul reconfortant ca te afli intre prieteni, a caror vecinatate de gand, iti face bine ... ... Usa, e deschisa ... iar florile eu Vi le dau ...
|
|
Postat pe: 28 Mai 2009, ora 14:06
De la: cristianvitu, la data 2009-05-28 11:21:10eu zic sa nu confundam setea de cunoastere manifestata cu timiditate la" inceputuri" cu atitudinea ostentativa prin care un om se afiseaza in diverese medii doar din dorinta de a fi acolo, de a-si face noi "relatii/ conexiuni" pentru ca acolo vin cei ce ii servesc scopurilor sale...hm!...vedeti diferenta? **** tu ce crezi???
|
|
Postat pe: 28 Mai 2009, ora 14:08
De la: noravi75, la data 2009-05-28 12:18:54Multumesc frumos! ***** si eu am luat o scurta pauza ... m-am bucurat sa vad cele cateva randuri de la tine ... uneori ... este bun si virtualul ... dar tot cu masura ...
|
|
Postat pe: 28 Mai 2009, ora 16:37
... Remarc limpezimea si intelepciunea ta, Alice.
.................................................................. Mi-as dori sa vorbim odata despre Teatru, pentru care iubirea mea este "nemasurata" si asa va ramane de-a pururi. Cand ma voi "aseza", voi propune acest topic. Sper sa se adune cat mai multi prieteni alaturi. In iunie, va apare un Jurnal al Oanei Pellea -actrita care ma ingenuncheaza prin fragilitate si forta --- oricat de paradoxala ar parea alaturarea asta ... Ma veti crede, ca nu gresesc, vazandu-i spectacolele, precum "Buzunarul cu paine ... Ma tot duc ... Scaunele ... Franckenstein ... Scorpia imblanzita ... ... iata doar un exemplu, dintre multe altele, de acelasi calibru ...
|
|
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 09:39
De la: noravi75, la data 2009-05-28 16:37:22... Remarc limpezimea si intelepciunea ta, Alice. ***** Mi-ar face placere ... desi, nu stiu de cate ori am fost la teatru ... Dar as vrea sa discutam ... poate ma, "molipsesti" ...
|
|
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 10:42
Buna-Dimineata, Alice,
Incep campania de molipsire, invitandu-te sa-i vizitezi paginile Oanei Pellea. Pasii pe care-i urmez eu -de aici, de unde ma aflu inca-, sunt: www.google.com .... apoi, caut: "Oana Pellea in limba romana", apoi, incepand cu primul punct, unde se afla mai mult comentarii ... despre O.P. pe paginile de blog ale lui Bucurenci (remarcabil Tanar!)... vei tot gasi lucruri atat de interesante, incat cu greu vei putea pastra masura timpului in care te lasi absorbita de ele. Iti recomand "Despre locuirea de sine" (un proiect interesant la care O.P. a participat tinand cursuri despre ?Limbajul corporal ?) ... apoi, "Sa exersam iubirea" ... apoi, comentarii la "Buzunarul cu paine"/ "Ma tot duc" - spectacole pe care eu l-am vazut doar de doua ori si ... "m-as mai tot duce" ... sa le revad. Ploiestul e la o aruncatura de bat ... La Sibiu, vin oameni de la Capatul-Lumii pentru "Faust ... Biletele dispar in cateva ore, multe prin internet ... Cand voi fi iara acasa, va intra si-n programul meu. La Sibiu se-ntampla multe de luat in seama, iar orasul in sine, a redevenit o bijuterie. Am intrat pe un teren alunecos, de pe care trebuie sa ies acum, fiindca parca nu se mai termina treaba ce-o mai am de facut. Sper sa nu se supere nimeni pe digresiunile mele. Cu un picut de flexibilitate, le-am putea incadra intr-un program "anti-snobism", intorcand medalia falselor lor tentatii pe partea ei adevarata si frumoasa. "Cum ne oranduim viata, sta numai in mainile si-n responsabilitatea noastra" Oana Pellea
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 13:37
Daca ce spune Alice e adevarat, inseamna ca o mare parte din populatia Romaniei e snoaba. Iesiti putin pe strada sau doar in mall sa vedeti cata prostie.....Sau uitati-va pe hi5.....ti-e si scarba sa te uiti!!!
Am o intrebare: de unde credeti ca a aparut snobismul? Parca inainte nu erau asa multi....Dar uitandu-ma doar o jum de ora la tel, sa zicem pe .....pro tv , observ ca numai prostii de filme dau. Ca pot invata tinerii daca se uita la asa ceva? Si inca ceva: internetul trebuie folosit cu cap ca altfel produce snobi.....E f trist ce se intampla, societatea noastra nu poate filtra ce vine de-afara (in special de la americani k sincer ai au dat drumul trendului cu mall-ul, cu fata blonda si frumoasa care ii are pe toti la picioarele ai ) BULLSHIT
|
|
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 01:01
De la: noravi75, la data 2009-05-29 10:42:56Buna-Dimineata, Alice, ********* ca tot se apropie ... fel si fel de alegeri ... doar ca, aceasta campanie poate fi interesanta ... multumesc ... o sa analizez ... noapte albastra!!!
|
|
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 01:03
De la: 9am039735, la data 2009-05-29 13:37:59Daca ce spune Alice e adevarat, inseamna ca o mare parte din populatia Romaniei e snoaba. Iesiti putin pe strada sau doar in mall sa vedeti cata prostie.....Sau uitati-va pe hi5.....ti-e si scarba sa te uiti!!! ***** la ce anume te referi? ca nu ma duc la teatru? nu am avut mai niciodata "rabdarea" necesara de a sta intr-un loc ... de aceea cinematograful, teatrul ... imi cam sunt straine ... dar ... unde este snobismul aici? sau care este ideea ta??? ps: sa inteleg ca ai rabdare sa te uiti la TV? in zilele de azi?
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 09:01
De la: alice_corina, la data 2009-05-30 01:03:21De la: 9am039735, la data 2009-05-29 13:37:59Daca ce spune Alice e adevarat, inseamna ca o mare parte din populatia Romaniei e snoaba. Iesiti putin pe strada sau doar in mall sa vedeti cata prostie.....Sau uitati-va pe hi5.....ti-e si scarba sa te uiti!!! |
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 11:01
Un tata bogat si-a dus copilul sa-si petreaca o noapte la o familie foarte saraca, cu scopul de a-i arata acestuia realitatile vietii oamenilor care nu au bani. La intoarcerea acasa, tatal l-a intrebat pe copil despre ceea ce crede in privinta experientei traite, iar acesta i-a spus: "Tata, a fost o experienta foarte buna. Am invatat ca noi avem un caine, iar ei au patru caini, noi avem o piscina, iar ei au lacul intreg, noi avem un acoperis luminos, iar ei au cerul cu stelele si luna, noi avem o veranda si o gradina frumoasa, iar ei au padurea intreaga. Ei au prieteni adevarati care ii iubesc, noi avem doar relatii superficiale... Tatal s-a incremenit la cele auzite, iar fiul incheia: "Iti multumesc, tata, ca mi-ai aratat ce saraci suntem !" ....
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
adycucu_85 259 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 15:27
Offtopic: sa nu ma injurati sa scriu putin in italiana insa vreau sa il ajut pe amicul meu care se crede italian.
Galencimatteo benvenuto sul forum ! E molto semplice usare questa programma come la chiami tu. Scrivi quello che vuoi esprimare e puoi fai clicca sulla 'adauga mesaj". Buona fortuna ! PS: Non credo che sei un italiano, anzi credo che sei un "snob" autentico. :-) |
|
Fosta membra 9am.ro 810 mesaje Membru din: 11/03/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 17 Septembrie 2009, ora 14:44
SNOBII?! ....
bantuie peste tot... in randul oamenilor de afaceri,al politicienilor,artistilor,...dar si in randul oamenilor simpli-din popor |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 03:25
De la: 999florin, la data 2009-06-01 11:01:22Un tata bogat si-a dus copilul sa-si petreaca o noapte la o familie foarte saraca, cu scopul de a-i arata acestuia realitatile vietii oamenilor care nu au bani. La intoarcerea acasa, tatal l-a intrebat pe copil despre ceea ce crede in privinta experientei traite, iar acesta i-a spus: "Tata, a fost o experienta foarte buna. Am invatat ca noi avem un caine, iar ei au patru caini, noi avem o piscina, iar ei au lacul intreg, noi avem un acoperis luminos, iar ei au cerul cu stelele si luna, noi avem o veranda si o gradina frumoasa, iar ei au padurea intreaga. Ei au prieteni adevarati care ii iubesc, noi avem doar relatii superficiale... Tatal s-a incremenit la cele auzite, iar fiul incheia: "Iti multumesc, tata, ca mi-ai aratat ce saraci suntem !" ....
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
virtualworld 50 mesaje Membru din: 27/08/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 00:08
Mie mi se par foarte distractivi.
Eu stiu un baiat care si-a cumparat masina de fite dar acasa nevasta lui statea fara curent si fara gaze pentru ca nu le platisera de mai multe luni. Baiatul se plimba mandru cu masina ... mai venea acasa si isi batea nevasta pentru ca nu ii facuse mancare (dar saraca nu avea cum sa gateasca fara curent si fara gaze) ... apoi iar pleca si se plimba cu masina. Daca l-ar filma cineva si l-ar da la tv cred ca ar face ceva rating. Sa il vezi cum iese in oras si se lauda cati bani are (poate poate pica vreo pitipoanca) si apoi merge acasa si sta cu nevasta la lumina lumanrii Foarte romantic. Daca nu vedeam cu ochii mei nu as fi crezut
Dumnezeu este ca Viitorul. Nimeni nu poate sti ce ne rezerva VIITORUL si nimeni nu stie ce vrea DUMNEZEU. Dar se gasesc destui smecheri care sa pretinda ca ei stiu si fara sa munceasca se imbogatesc (de obicei idioti care afirmau ca soarele se invarte in jurul pamantului)
|
|
|
|

... Usa, e deschisa ... iar florile eu Vi le dau ...
BULLSHIT