back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Femeile afgane care au fost violate...merg la inchisoare

Pagini: 1 2 3 >> Sari la pagina:

laurakidgirlie

36 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 20 August 2008, ora 16:19

incerc sa-mi dau seama in ce lume traim , daca o femeie care a cazut prada unor nenorociti este inchisa pentru 20 de ani. Da!!!!
doar pentru ca legile islamului spun ca asa ar fi moral.
unde mai sunt dprepturile noastre?? sau mai bine zis ale lor...
de bine de rau..noi mai putem privi soarele fara sa avem un val pe fata si fara sa fim tratate ca niste animale.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 21 August 2008, ora 10:34

Laura legile islamice nu condamna victimele violului ,ci legea politica o face in numele legii islamice,dar niciunde in Quran nu exista indemnarea la pedepsirea victimelor abuzului sexual,din contra in statele islamice mai dezvoltate victimele violului si protejate si ajutate de stat material si psihologic,iar daca in urma abuzului femeia ramane insarcinata statul isi asuma responsabilitatea de a ajuta mama si copilul pana la terminarea studiilor acestuia...si daca tot vb de val HIJAB-ul(valul islamic) ESTE UN DREPT AL OMULUI DE BAZA PENTRU FEMEILE MUSULMANE,pentru ca in 99%din cazuri ele aleg sa-l poarte si crede-ma ca valul le mai si protejaza de soare deci nu-s asa deranjate ca trebuie sa priveasca lumina soarelui cu val pe cap...numai bine

dicualexandru

1 mesaj
Oras: Sibiu

Postat pe: 21 August 2008, ora 14:25

Astia prin zonele alea sunt inapoiati rau de tot, toate zonele globului pe unde nu au ajuns europenii sa le cucereasca si sa impuna cultura si religia, sunt niste zone bizare. Toata Asia e inapoiata, cu credinte si obiceiuri arhaice. Redusi.

laurakidgirlie

36 mesaje

Postat pe: 21 August 2008, ora 15:00

citeste-mi articolul :
Destine pierdute: Femeile afgane victime ale violurilor, condamnate la inchisoare
www.9am.ro/stiri-revista-presei/International/101001/Destine-pie...

o sa intelegi ce am inteles si eu...poate nu am dreptate in totalitate, dar e ceva ne la locul lui in sistemul lor.

g_milea

4 mesaje

Postat pe: 25 August 2008, ora 16:53

supeeeeeeer tareeeeee ; de ce nu le impusca pe bietele femei, daca tot sunt ,,vinovate'' ; toti purtatorii astia de camasi de noapte sunt neevoluati rau si au legi una mai absurda decat alta; astia cu o mana tin mataniile si cu cealalta pusca (naiba sa-i mai inteleaga)....cine da cu piatra asta sa pateasca....

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 26 August 2008, ora 18:35

De la: laurakidgirlie, la data 2008-08-21 15:00:47citeste-mi articolul :
Destine pierdute: Femeile afgane victime ale violurilor, condamnate la inchisoare
www.9am.ro/stiri-revista-presei/International/101001/Destine-pie...

o sa intelegi ce am inteles si eu...poate nu am dreptate in totalitate, dar e ceva ne la locul lui in sistemul lor.

Felicitari pentru articol,am pus un comentariu acolo.

marinela_diana

21 mesaje
Postat pe: 27 August 2008, ora 22:58

Un artcol interesant si care da de gandit .Asa o fi traditia lor,ca femeile sa nu aiba nici un drept dar deja mi se pare cam mult pentru anul 2008

piscoreanl

2 mesaje
Oras: Satu Mare

Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 08:38

Nu e cazul sa generalizam privitor la Asia.Multe lucruri -printre ele si obiceiul de a face baie si de a tine casa curata vin din Asia. Compara putin stilul de viata al asiaticilor (al unora) din evul mediu .de ex. cu cel al europenilor care "le-au dus cultura si religia".Ai generalizat la fel cum fac alte popoare despre romani.Nu exista padure fara uscaciuni.Oare noi,europenii suntem perfecti?Cheltuim mai mult pe bautura decat pe mancare,pentru ca "doar porcul mananca fara sa bea", facem economii tot anul pentru masa de Craciun si in loc sa ne bucuram de nasterea Mantuitorului, mancam pana nu mai putem, pentru ca "mai bine sa-mi fie rau decat sa-mi para rau",o alta "INTELEPCIUNE ROMANEASCA".
Nu sunt de acord cu anumite lucruri din obiceiurile musulmane,insa nici cu felul in care D-ta te-ai exprimat.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 09:39

De la: piscoreanl, la data 2008-09-04 08:38:12Nu e cazul sa generalizam privitor la Asia.Multe lucruri -printre ele si obiceiul de a face baie si de a tine casa curata vin din Asia. Compara putin stilul de viata al asiaticilor (al unora) din evul mediu .de ex. cu cel al europenilor care "le-au dus cultura si religia".Ai generalizat la fel cum fac alte popoare despre romani.Nu exista padure fara uscaciuni.Oare noi,europenii suntem perfecti?Cheltuim mai mult pe bautura decat pe mancare,pentru ca "doar porcul mananca fara sa bea", facem economii tot anul pentru masa de Craciun si in loc sa ne bucuram de nasterea Mantuitorului, mancam pana nu mai putem, pentru ca "mai bine sa-mi fie rau decat sa-mi para rau",o alta "INTELEPCIUNE ROMANEASCA".

Nu sunt de acord cu anumite lucruri din obiceiurile musulmane,insa nici cu felul in care D-ta te-ai exprimat.
De ce nu faci diferenta intre cultura si obiceiuri pagine?cine a generalizat,,privitor la Asia''?Cum ai ajuns de la o nedreptate cumplita, la porcul de craciun?Citeste din nou articolele si ai sa vezi ca nimeni nu a scris asa ceva in afara de tine.Ai dreptate doar cind spui ca nu exista padure fara uscaturi,asta e parerea mea si-ti doresc o zi buna!

gombaralexandru1949

4 mesaje
Oras: Sighisoara

Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 13:03

alex
gabi_3

1 mesaj
Oras: Craiova

Postat pe: 29 Septembrie 2008, ora 09:10

"In timp ce englezoaicele purtau rochiile pompoase, umflate ,dar jegoase si cocurile imense in care misunau mii de vietuitoare, femeile din Japonia purtau chimono din matase naturala si beau ceaiul din portelan de cea mai buna calitate." citat dintr-un tratat comparativ Europa-Asia. Asa ca mai bine ne informam un pic inainte sa numim inapoiati pe cei pe care de fapt nu avem puterea sa-i intelegem. Faptul ca nu suntem de acord cu modul lor de viata, nu inseamna ca ei sunt de acord cu al nostru...poate ca si noi suntem l;a fel de ciudati...

piscoreanl

2 mesaje
Oras: Satu Mare

Postat pe: 30 Septembrie 2008, ora 08:58

Imi cer scuze,mesajul a fost adresat pentru dicualexandru.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 28 Octombrie 2008, ora 11:18

Dac spui c sunt animale jigneti animalele, pentru c nici acolo nu vezi aa ceva...i triesc printre noi...

marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Oras: Barlad

Postat pe: 28 Octombrie 2008, ora 17:14

Asta este sharya , ;egea islamica : cruda , barbara si inumana !

necunoscut

20 mesaje
Postat pe: 31 Octombrie 2008, ora 16:54

O matusa de-a mea a lucrat an Libia an 1974 -77 aveau pauza antre orele 11-16 caldura foarte mare,s-au dus an Mediterana sa faca baie,an costum de baie daca nu o conjurau ceilalti romani si sa vina sheriful o furau arabii,ei faceau baie cu acele cearceafuri pe ei ASA ca nu-mi spune ia nu purta tu acel VAL pe fata SA VEZI CE PATESTI

andreea20_nedelcu

18 mesaje
Postat pe: 18 Noiembrie 2008, ora 08:46

Am o intrebare pt dicualexandru care este cultura si religia Europei?:

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 19 Noiembrie 2008, ora 16:29

Cred ca credinta lor (islam) este cea mai cruda si inumana!! Religia violentei, urii, a dispretului fata de viata!! Credeti ca intamplator dispretuiesc femeile? Femeile, care oriunde sunt cinstite ca mame, la ei sunt considerate fiinte de rusine!!! Pentru ca ei nu pretuiesc viata. Documentati-va, sunt zeci de surse pe internet.

Sunt uimita sa vad ca sunt romance care au trecut de la religia iubirii (crestinism) la cea a urii, care au renuntat Isus Hristos (Care si-a dat viata pentru iertarea pacatelor noastre) pentru profetul acela mincinos si pedofil (da, Mahomed era pedofil!! casatorit la 40 ani cu o fetita de 9 ani!! Este mentionat si in Hadith).
Ati vazut articolele despre mirese-copil? Incearca sa marite fetitele inainte de prima menstruatie. Nu au mila nici de proprii lor copii!!!
Mi-a ramas in minte o fotografie de pe net in care o mama mandra aranja pe baietelul ei grenade in jurul taliei...

Nu mai vorbiti de diferente culturale, de contributia lor in diferite domenii, ca au si parti bune bla, bla...
Cautati mai bine sa vedeti ca in tarile europene care au primit musulmani a crescut rata violurilor si a agresiunilor impotriva femeilor.

obliografic

1094 mesaje
Postat pe: 23 Noiembrie 2008, ora 23:41

Laura, e un subiect greu, am observat ca din toti care au raspuns doar o singura persoana se apropie de adevar, aici sunt multe de scris , dar ca sa intelegeti mai bine cum stau lucrurile cu drepturile femeii in legea islamica am sa fac copy a doua texte care cred ca va lamuresc pe unii care este rolul femeii in legea islamica ( ca sa puteti intelege mai bine acest lucru va rog sa incercati daca aveti timp sa cititi CORANUL textul de mai jos se regaseste in o lucrare aparuta acum cativa ani de spre Islamul si Femeile

Coranul este considerat a fi ultima carte sfanta, facut pentru stadiile cele mai avansate ale societatii si valabila pana la sfarsitul lumii.

In pofida pastrarii textului in mod exact, timp de cateva secole scrierea s-a facut doar cu consoane (conform standardelor vremii). Adaugarea a diferite vocale la aceste consoane produce, ocazional, diferite cuvinte si de aici diferite interpretari ale Coranului.

Coranul este principala sursa care stabileste legea, morala si teologia islamica. In anumite cazuri insa, Coranul nu da destule detalii - spre exemplu in cazul rugaciunii. De aceea, el este completat de exemplul dat de Mahomed - ce se stie ca a zis sau a facut el (Hadith). Hadith insa, spre deosebire de Coran, nu a fost scris si a circulat sub forma orala timp de doua secole.
In secolul 9, autoritatile islamice au incercat sa redea autenticitatea Hatithului. Acesta a fost studiat intens, unele lucruri au fost respinse ca neautentice, iar altele admise.
Se considera ca prin traducere din araba, Coranul isi pierde din inteles si profunzime. Traducerile sunt doar aproximatii ale textului in araba, care este cuvantul lui Allah.Discriminarea Femeilor in general
Este adevara

CELUI MAI BUN PRIETEN Cand tu razi, rad si eu. Cand tu privesti soarele,simt si eu caldura lui. Cand tu plangi, plang si eu. Cand tu hotarasti sa lupti,lupt si eu. Cand tu te arunci in cap... O sa imi fie tare dor de tine , DESTEPTULE!
obliografic

1094 mesaje
Postat pe: 24 Noiembrie 2008, ora 00:11

Este adevarat ca femeile in majoritatea tarilor islamice au un statut inferior barbatilor. Acest lucru nu se datoreaza islamului, ci societatii. De fapt, discrimminarea importiva femeilor este o problema a umanitatii in general.
In toata lumea, speranta de viata a femeilor e cu aproximativ 5 ani mai mare decat cea a barbatilor. Cu exceptia Indiei, unde speranta de viata este aproape aceeasi, pentru ca familia pretuieste mai mult un barbat si in cazul unei boli acesta beneficiaza de asistenta medicala mai rapid (si mai bine). Este aceasta vina Hinduismului?
In China, un fiu este mai pretuit decat o fiica. Cand numarul de copii a fost limitat de stat la unul pe familie, au inceput sa se nasca mai multi baieti decat fete (in mod normal, intr-o tara trebuie sa se nasca 50% baieti si 50% fete; diferenta o reprezinta fetele omorate la nastere). Este aceasta vina Budismului?
In fine, daca un grup ca Talibanii ar avea ocazia sa creeze o societate bazata pe o interpretare extrema a Bibliei, ce statut ar avea femeile, cand Biblia contine paragrafe ca:
"N-a fost zidit barbatul pentru femeie, ci femeia pentru barbat." I Corintineni 11:9

Si totusi Coranul este singura carte sfanta care permite poligamia, dar in ziua de azi ia este interzisa in majoritatea tarilor islamiste.Aparitia islamului a avut ca urmare o imediata si drastica imbunatatire a conditiilor de viata a femeilor din peninsula arabica. Dupa moartea profetului insa, regulile stabilite in Coran au fost interpretate in mod diferit si situatia femeilor a devenit similara cu cea din epoca pre-islamica. In general insa, Coranul nu face diferentieri intre femeie si barbat.
Oare aceasta lege nu se introduce si la noi in tara?????????????

CELUI MAI BUN PRIETEN Cand tu razi, rad si eu. Cand tu privesti soarele,simt si eu caldura lui. Cand tu plangi, plang si eu. Cand tu hotarasti sa lupti,lupt si eu. Cand tu te arunci in cap... O sa imi fie tare dor de tine , DESTEPTULE!
marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Oras: Barlad

Postat pe: 24 Noiembrie 2008, ora 11:01

Regimul islamic , este aberant , antiuman si criminal !

obliografic

1094 mesaje
Postat pe: 24 Noiembrie 2008, ora 23:11

marian,
problema cu islamul e foarte mult dezbatuta in lume, cred ca se vede cate razboaie sau dus si mai sunt in lumea asta pe motiv religios, incepand din turcia pana in india, dar ce sa facem noi suntem prea mici ( oare te-ai intrebat macar odata de ce au venit americanii aici la noi si au instalat oamenii baze miltare cam in tot estul tarii si noi a trebuit sa desfintam unitati miltare pentru a le oferi lor spatiile, unul din motive sunt rusii si al doilea.........)

razvankyokushin

288 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 25 Noiembrie 2008, ora 21:26

Obliografic... multe din unitatiile militare s-au desfintat nu neaparat pentru a face loc americanilor ci pentru a termina cu sistemul militar din perioada comunista si pentru a forma un sistem militar modern si o armata moderna. Momentan Romania este tara cu cei mai multi ofiteri activi(... in special grade superioare...) din UE. Colonei peste tot... :)).
Insa perfecta dreptate cu pozitionarea trupelor americane in estul Europei.hai sa privim la est de Marea Neagra in 5-10 ani :)
Cat despre subiect... nu stiu ce sa spun. nu stiu cat de credibile sunt informatiile. E crud insa daca se intampla asa... desi cealalta parte parca ma opreste sa cred.
Stiu un singur lucru care mi l-a spus un soldat in Iraq.Ca pe scaunul din fata al masinii sta mi degraba vaca decat femeia.

p.s. "Femeia e foarte respectata in tariile musulmane. Umba la 10 metrii in fata barbatului! "

obliografic

1094 mesaje
Postat pe: 25 Noiembrie 2008, ora 22:43

Razvan, sau desfintat unitati incepamd de la Constanta pana aproape de Barlad, adica tot cam ce era artilerie antiaeriana, R.sarat, Buzau, tecuci, Braila,,,,,,,,,,,,,,,, /. Sa trecut la armata profesionista adica sa redus soldatii si au ramas mai multe cadre ( ca sunt colonei asta este nu stii cum se dadea blocuri si grade pe timpu lui ceausescu cu porcu si vinul e si tu acum ).
Problema cu femeile ca merg la o distanta de 10 metri nu stiu nimic.
Femeia ca este respectata la musulmani imi pare rau dar te inseli singuru loc unde este respectata este Iraq ca ei dea lungu timpului a fost in razboi si femeia a ramas acasa pe post de tata si mama pentru copii sau chia care au luptat in razboi asta este singurul motiv de ce aste respectata
In unele tari din lumea araba, problema se vede insa altfel, femeile umbla acoperite din cap pana in picioare cu purdah, un cort albastriu cu gratii pentru vedere si respiratie, sau cu chadorul negru, reintrodus in Iran acum peste trei decenii, de fundamentalistii ayatollahului Khomeiny.
In lumea talibanilor, pana nu demult, femeile erau impuscate pe stadion pentru adulter si nu li se acorda nici un fel de asistenta sanitara, conducatorii politici si militari se adreseaza prozelitilor sai cu frati musulmani si considera amestecul femeilor cu barbatii ca decadent si ducand la obscenitate.
In numele lui Alah fundamentalistii musulmani interzic femeilor sa munceasca, lasandu-le sa cerseasca sau sa se prostitueze, pentru a nu muri de foame,tinerelor fete arabe le e ingradit accesul la educatie scolara, multe profesoare cu vederi prea largi sunt concediate.
Nu toate societatile islamice sint la fel de sexiste. Femeile din Turcia au primit drept de vot inaintea englezoaicelor, Indira Gandhi a fost premier intr-o tara puternic islamizata. Cu toate acestea, opiniile anti-feministe apar, cu diferita intensitate, in toate lumea musulmana.
Cireasa pe tortul discriminarii o pune imamul unei moschei din Spania, care a publicat un ghid de buzunar despre cum sa-ti bati nevasta. Atinge-o doar peste maini si peste picioare, spune el, folosind un bat subtire si usor.
A sa nu uit germania a aprobat ca in scoli unde se solicita de minoritati sa se predea ore de relegie islamica chiar sprijina financiar sa construiasca moschei. ( dar sa nu uitam ca e germania nu romania, a sa nu uit eu sunt ortodox sa nu se inteleaga ca sunt islamist adica de relegie islamista ca islam se traduce supus, si supus sunt in fata domnului)

Fosta membra 9am.ro

2 mesaje

Postat pe: 26 Noiembrie 2008, ora 08:44

Trebuie sa stai departe si sa admiri tempeniile pe care oamenii le fac in numele "Domnului".
"Daca religia nu ar exista ar trebuii inventatan"

obliografic

1094 mesaje
Postat pe: 26 Noiembrie 2008, ora 23:33

Dintre toate tarile care predomina islamul cei mai criminali sunt Islamistii Indieni, astia fac cele mai oribile crime si cele mai sangeroase atentate .

Fosta membra 9am.ro

76 mesaje

Postat pe: 29 Noiembrie 2008, ora 15:06

Si luati aminte....cate romance se casatoresc si trec la islam!!
In general nu ma priveste ce face omul cu viata lui,dar fetele astea...nu stiu,dar..

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 30 Noiembrie 2008, ora 01:25

Da. Intradevar dureros. Tari intregi pline de misogini.
Iar femeile sufera, sufera, sufera, .... etc.

Cine ar trebui sa le ajute?

rosef0

1 mesaj

Postat pe: 4 Decembrie 2008, ora 06:35

Haha! Mai oameni buni nu mai compatimiti atata romancele care se convertesc la islam!
Fiecare e stapan pe viata lui si nu trebuie blamat pentru ce decide. Ia nah, ca eu sunt una din alea "proaste" care s-au convertit si si plus ..care a mai si muncit in Afghanistan si a vazut nenerorirea de acolo...si da! E adevarat..situatia MULTORA - dar nu a tuturor femeilor de acolo e deplorabila..si da sunt multi nebuni islamisti!

Dar nu generalizati va rog! Sunt si oameni musulmani, normali, ca noi toti care cinstesc femeia si care de exemplu din ce am vazut eu in familia mea..cam rasfata femeia peste masura ..si asta e spusa din experienta si din ce vad zilnic in jurul meu..in Syria, Iordania, Lebanon, Emirate..(nu stiu cum e in zonele uitate de lume..mai rau ca la noi la "tara" unde se bat si se omoara in bataie ) dar in orasele mari si civilizate situatia femeilor e foarte buna!
Nu mai blamati atata musulmanii si blamati extremistii si cei nebuni care nenorocesc atatea vieti nevinovate...dar daca discutam de asta atunci si americanii sunt nebuni si extremisti si fac atrocitati in Iraq si Afganistan..si ei dragii mei nu sunt musulmani asa ca ce scuza le gasiti?

mary2006tom

2 mesaje
Postat pe: 5 Decembrie 2008, ora 19:19

arynak2003

8 mesaje
Postat pe: 7 Decembrie 2008, ora 15:15

ai dreptate.I-a ghiciti voi cine fac legile in tarile muzulmane? BArbatii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
deci nu este de ce sa ne miram ca femeile sunt numai niste sclave,bune numai sa face copii.In unele tari nu au voie nici sa conduca masini!

Pagini: 1 2 3 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului femeile afgane care au fost violate...merg la inchisoare
Mergi la: