back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

De ce se indeparteaza oamenii de dumnezeu?

Pagini: 1 2 3 4 5 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 17:00

am sa deschid acest subiect pe langa multe alte topicuri religioase, in speranta ca vom gasi fiecare o explicatie acestei intrebari, binenteles argumentata. sa incepem cu doua intrebari dupa care vreau sa ne ghidam pe topic.
prima intrebare: de ce nu il mai vor oamenii in viata lor pe Dumnezeu?
aveti patru variante de raspuns:
-pentru ca nu au timp pentru asta,sunt ocupatii cu producerea banilor;
-pentru ca nu exista;
-pentru ca stiinta le-a raspuns la intrebarii;
-pentru ca totul a aparut din "nimic";

cea de-a doua intrebare: cum pot oamenii sa se multumeasca cu o viata "temporara" ?
aveti tot patru variante de raspuns:
-pentru ca nu au destule informatii;
-pentru ca doar asta este;
-pentru ca doar "cei alesi" aleg "mantuirea" ;
-pentru ca nu au timp sa se gandeasca si la atceva.

personal, desi unii dintre voi ma cunosc si imi cunosc opiniile, am sa-mi exprim primul punctul de vedere.
atata timp cat NIMIC nu poate fi dovedit de ar crede lumea?
motivul pentru care lumea se indeparteaza de "Dumnezeu" este pentrut ca lumea se indeparteaza de minciuna si ... GANDESTE. nu exista nici un motiv logic al credintei si nu a existat niciodata. pe langa cele spuse, religia inseamna si manipulare cu un singur scop: CONTROLUL.

Raporteaza abuz de limbaj
Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 17:09

v-ati gandit o secunda ca oamenii s-ar putea sa se indeparteze, nu de D-zeu, ci de.."ambalarea" sa, asa cum e facuta ea de Biserica? sa luam si asta in discutie.

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 17:21

cand in istorie s-a trait cu Dumnezeu ca persoana? real, NICIODATA. nici nu stim ce este Dumnezeu, doar presupunem. religia a aparut din nevoia conducatorilor pt a controla masele. s-a dovedit una din cele mai bune metode si asa a ramas. autosugestia si irationamentul oamenilor care cred in ceva nedovedit ne arata incapacitatea si conditia unora referitoare la propria personalitate si propriul caracter.
niciodata in istorie oamenii nu sau indepartat de religie si conceptele sclavagiste ale credintei ca in ziua de azi. in momentul de fata omul a ajuns undeva destul de sus cu mintea. acum avem tehnologia necesara sa raspundem la multe intrebari, cei drept nu toate. si aceasta tehnologie se dezvolta repede. si cu cat omul incepe sa gandeasca si mai mult, gaurile si batjocora credintei si a religie ies la suprafata, si mai ales FALSITATEA.

Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 17:41

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-24 17:09:48v-ati gandit o secunda ca oamenii s-ar putea sa se indeparteze, nu de D-zeu, ci de.."ambalarea" sa, asa cum e facuta ea de Biserica? sa luam si asta in discutie.

Pai eu ma gandesc la asta tot timpul...Nu pt ca asa vreau eu, ci pt ca ma impiedic de "concluzia" asta la fiecare pas.....

Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 17:43

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-24 17:21:20cand in istorie s-a trait cu Dumnezeu ca persoana? real, NICIODATA. nici nu stim ce este Dumnezeu, doar presupunem. religia a aparut din nevoia conducatorilor pt a controla masele. s-a dovedit una din cele mai bune metode si asa a ramas. autosugestia si irationamentul oamenilor care cred in ceva nedovedit ne arata incapacitatea si conditia unora referitoare la propria personalitate si propriul caracter.
niciodata in istorie oamenii nu sau indepartat de religie si conceptele sclavagiste ale credintei ca in ziua de azi. in momentul de fata omul a ajuns undeva destul de sus cu mintea. acum avem tehnologia necesara sa raspundem la multe intrebari, cei drept nu toate. si aceasta tehnologie se dezvolta repede. si cu cat omul incepe sa gandeasca si mai mult, gaurile si batjocora credintei si a religie ies la suprafata, si mai ales FALSITATEA.

Mai citeste odata ce ai scris...si spune-mi unde ai gresit !! Ca ai mai multe greseli de logica.

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 17:45

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-24 17:21:20cand in istorie s-a trait cu Dumnezeu ca persoana? real, NICIODATA. nici nu stim ce este Dumnezeu, doar presupunem. religia a aparut din nevoia conducatorilor pt a controla masele. s-a dovedit una din cele mai bune metode si asa a ramas. autosugestia si irationamentul oamenilor care cred in ceva nedovedit ne arata incapacitatea si conditia unora referitoare la propria personalitate si propriul caracter.

Dorinele si daca esti tu prea slab, incat sa te ridici la nivelul credintei in suprematie?

Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 17:47

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-24 17:00:47am sa deschid acest subiect pe langa multe alte topicuri religioase, in speranta ca vom gasi fiecare o explicatie acestei intrebari, binenteles argumentata. sa incepem cu doua intrebari dupa care vreau sa ne ghidam pe topic.
prima intrebare: de ce nu il mai vor oamenii in viata lor pe Dumnezeu?
aveti patru variante de raspuns:
-pentru ca nu au timp pentru asta,sunt ocupatii cu producerea banilor;
-pentru ca nu exista;
-pentru ca stiinta le-a raspuns la intrebarii;
-pentru ca totul a aparut din "nimic";
cea de-a doua intrebare: cum pot oamenii sa se multumeasca cu o viata "temporara" ?
aveti tot patru variante de raspuns:
-pentru ca nu au destule informatii;
-pentru ca doar asta este;
-pentru ca doar "cei alesi" aleg "mantuirea" ;
-pentru ca nu au timp sa se gandeasca si la atceva.
personal, desi unii dintre voi ma cunosc si imi cunosc opiniile, am sa-mi exprim primul punctul de vedere.
atata timp cat NIMIC nu poate fi dovedit de ar crede lumea?
motivul pentru care lumea se indeparteaza de "Dumnezeu" este pentrut ca lumea se indeparteaza de minciuna si ... GANDESTE. nu exista nici un motiv logic al credintei si nu a existat niciodata. pe langa cele spuse, religia inseamna si manipulare cu un singur scop: CONTROLUL.

Aici esti prea "incifrat" pt. mine....gandeste-te la o formulare mai simpla......E prea complicat......

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 17:53

De la: aadnanaaa, la data 2009-07-24 17:45:26Dorinele si daca esti tu prea slab, incat sa te ridici la nivelul credintei in suprematie?
raspunde la intrebari si lasa subiectivismul ! asa pot sa te intreb si eu pe tine daca te-ai gandit un moment ca esti atat de slaba si naiva incat sa crezi in ,,suprematie''. te rog sa fii atenta la intrebari.

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 17:56

De la: Bi_anca, la data 2009-07-24 17:43:40
Mai citeste odata ce ai scris...si spune-mi unde ai gresit !! Ca ai mai multe greseli de logica.
Bi_anca, sunt mai multe postari si sunt diferite in abordarea subiectului. logica vine atunci cand vorbesc doar despre un lucru din cele mentionate. daca tu consideri ca sunt greseli de logica, te rog sa le aduci in discutie sa le lamurim.

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 18:03

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-24 17:53:00
De la: aadnanaaa, la data 2009-07-24 17:45:26Dorinele si daca esti tu prea slab, incat sa te ridici la nivelul credintei in suprematie?
raspunde la intrebari si lasa subiectivismul ! asa pot sa te intreb si eu pe tine daca te-ai gandit un moment ca esti atat de slaba si naiva incat sa crezi in ,,suprematie''. te rog sa fii atenta la intrebari.

da!! e cu dus si intors.itidau dreptate aici.insa eu sunt mai indreptatita sa te intreb asta, pentru ca religia e de mii de ani inca vie, pe cand ateii au aparut destul de tarziu

raspunsul la intrebareil dau in felul meu si nu din variante.daca se regasesc si varinatele in raspunsul meu, inseamna ca opiniile noastre coincid in anumite puncte.

Oamenii nu se indeparteaza neaparat de Dumnezeu, ci doar fac mult mai multe pacate.inclusiv tu crezi in Dumnezeu. ideea este ca acum avem mult mai multa putere de alegere decat altadata.ca deh... democrati.acum oamenii nu mai au chef sa munceasca, vor de la Dumnezeu .sa le dea Dumnezeu, ca daca nu le da inseamna ca nu exista. in mare majoritate, cei care se dau atei sunt doar suparati pe Dumnezeu din motive tampite.sau din cauza educatiei.
insa, surpriza, cu totii credem in Dumnezeu.ateii nu fac decat sa renege, dar crezut cred si ei.lumea nu se indeparteaza de Dumnezeu, ci doar suntem mai pacatosi

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 18:11

De la: aadnanaaa, la data 2009-07-24 18:03:33Oamenii nu se indeparteaza neaparat de Dumnezeu, ci doar fac mult mai multe pacate.inclusiv tu crezi in Dumnezeu. ideea este ca acum avem mult mai multa putere de alegere decat altadata.ca deh... democrati.acum oamenii nu mai au chef sa munceasca, vor de la Dumnezeu .sa le dea Dumnezeu, ca daca nu le da inseamna ca nu exista. in mare majoritate, cei care se dau atei sunt doar suparati pe Dumnezeu din motive tampite.sau din cauza educatiei.
insa, surpriza, cu totii credem in Dumnezeu.ateii nu fac decat sa renege, dar crezut cred si ei.lumea nu se indeparteaza de Dumnezeu, ci doar suntem mai pacatosi
ti-am raspuns la felul meu de a crede in Dumnezeu. cred in termenul de Dumnezeu, si nu in el ca persoana. este impersonal. el este totul !
cat despre atei, au fost mereu si dintotdeauna. vocea lor insa a fost mai slaba si nu s-au facut auziti in societatea condusa pana nu de mult de religie.

Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 18:12

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-24 17:56:56
Bi_anca, sunt mai multe postari si sunt diferite in abordarea subiectului. logica vine atunci cand vorbesc doar despre un lucru din cele mentionate. daca tu consideri ca sunt greseli de logica, te rog sa le aduci in discutie sa le lamurim.

Dumnezeu e reprezentat de o TRINITATE: Dumnezeu, Isus si Sfantul Duh sunt una. De ce spui ca nu a trait pe pamant REAL niciodata ??!!
1) Nu ai cum sa fii sigur, pt ca tu nu ai trait atata timp ca sa poti VEDEA cu ochii tai ca nu e asa.
2) Nu e logic cand te bazezi pe o supozitie.......

Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 18:14

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-24 17:56:56

Cand aduci in discutie presupusi oameni de credinta...te indepartezi de Dumnezeu, pt ca astia sunt doar un BALAST.......care impiedica PANORAMA !

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 18:14

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-24 18:11:14
De la: aadnanaaa, la data 2009-07-24 18:03:33Oamenii nu se indeparteaza neaparat de Dumnezeu, ci doar fac mult mai multe pacate.inclusiv tu crezi in Dumnezeu. ideea este ca acum avem mult mai multa putere de alegere decat altadata.ca deh... democrati.acum oamenii nu mai au chef sa munceasca, vor de la Dumnezeu .sa le dea Dumnezeu, ca daca nu le da inseamna ca nu exista. in mare majoritate, cei care se dau atei sunt doar suparati pe Dumnezeu din motive tampite.sau din cauza educatiei.
ti-am raspuns la felul meu de a crede in Dumnezeu. cred in termenul de Dumnezeu, si nu in el ca persoana. este impersonal. el este totul !
cat despre atei, au fost mereu si dintotdeauna. vocea lor insa a fost mai slaba si nu s-au facut auziti in societatea condusa pana nu de mult de religie.

hehehe!!! Dorinele.Credeam ca tu ai inteles de pe topicul lui Adi , ca nimeni nu il crede pe Di=umnezeu persoana.Asta e in capul tau.
se foloseste "intreit in persoana" doar ca si metoda de exprimare, cu o parte din sens, asta nu inseamna ca oamenii il cred persoana pe Dumnezeu.cine ar putea crede asta.
Si da! Dumnezeu este totul.asta credem si noi!!!!!

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 19:03

De la: Bi_anca, la data 2009-07-24 18:12:21Dumnezeu e reprezentat de o TRINITATE: Dumnezeu, Isus si Sfantul Duh sunt una. De ce spui ca nu a trait pe pamant REAL niciodata ??!!
1) Nu ai cum sa fii sigur, pt ca tu nu ai trait atata timp ca sa poti VEDEA cu ochii tai ca nu e asa.
despre existenta lui Isus este ca si cum ai intreba pe cineva de religie mulsumana de existenta lui Mahomed (Cel preaslavit, Cel laudat), care s-a nascut in jurul anului 570 d.C. in orasul Mecca din Arabia si murit in anul 632. si mulsulmanii cred in Dumnezeu, in Isus, dar si in pastorul religiei lor Mahomed. cu atata siguranta si inversunare ti-ar raspunde si ei de existenta lui Mahomed. crezi in existenta lui? ei uite ca ei cred si in existenta lui Isus.
despre existenta lui Isus, cu exceptia a unor insemnari si trimiteri religioase, nu prea gasim referinte ale existentei lui fizice in istoria scrisa. poate ca a existat, poate ca nu.
Bi_anca, Dumnezeu este totul, reprezinta totul, sau, ma rog, termenul de Dumnezeu, si nu poate fi adusa in discutie Trinitatea lui. in acest context il identificam personal, iar el este impersonal. este o chestie de logica. pentru mine insusi universul este Dumnezeu.
si acum sa raspund mentiunilor tale:
1) cat nu am vazut cu ochii mei asta, cum nici tu nu ai vazut cu ochii tai asta, sau multi altii, nu exista insemnari istorice, repet, ISTORICE, si nu religioase, sunt indreptatit sa cred ce vreau. ca o curiozitate pentru tine intreabate de unde inversunarea altor adepti ai altor religii in existenta zeului sau zeilor lor. sunt indreptatiti ? sau numai crestinii au adevarul ? de ce ei cred in altceva ?
2) nu este logic sa te bazezi pe o supozitie ...., da, dar tot o supozitie poate fi si existenta unui Dumnezeu personal in lipsa dovezilor.

godzila

32 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 19:11

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-24 19:03:24
De la: Bi_anca, la data 2009-07-24 18:12:21Dumnezeu e reprezentat de o TRINITATE: Dumnezeu, Isus si Sfantul Duh sunt una. De ce spui ca nu a trait pe pamant REAL niciodata ??!!
despre existenta lui Isus este ca si cum ai intreba pe cineva de religie mulsumana de existenta lui Mahomed (Cel preaslavit, Cel laudat), care s-a nascut in jurul anului 570 d.C. in orasul Mecca din Arabia si murit in anul 632. si mulsulmanii cred in Dumnezeu, in Isus, dar si in pastorul religiei lor Mahomed. cu atata siguranta si inversunare ti-ar raspunde si ei de existenta lui Mahomed. crezi in existenta lui? ei uite ca ei cred si in existenta lui Isus.
despre existenta lui Isus, cu exceptia a unor insemnari si trimiteri religioase, nu prea gasim referinte ale existentei lui fizice in istoria scrisa. poate ca a existat, poate ca nu.
Bi_anca, Dumnezeu este totul, reprezinta totul, sau, ma rog, termenul de Dumnezeu, si nu poate fi adusa in discutie Trinitatea lui. in acest context il identificam personal, iar el este impersonal. este o chestie de logica. pentru mine insusi universul este Dumnezeu.
si acum sa raspund mentiunilor tale:
1) cat nu am vazut cu ochii mei asta, cum nici tu nu ai vazut cu ochii tai asta, sau multi altii, nu exista insemnari istorice, repet, ISTORICE, si nu religioase, sunt indreptatit sa cred ce vreau. ca o curiozitate pentru tine intreabate de unde inversunarea altor adepti ai altor religii in existenta zeului sau zeilor lor. sunt indreptatiti ? sau numai crestinii au adevarul ? de ce ei cred in altceva ?
2) nu este logic sa te bazezi pe o supozitie ...., da, dar tot o supozitie poate fi si existenta unui Dumnezeu personal in lipsa dovezilor.

Omul se indeparteaza citeodata de semenii sai ,nu de alteinchipuiri bolnavicioase,dumnezeu este o fatasmagorie a prostilor care nu sint constienti de existenta lor pe pamint.

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 19:12

De la: Bi_anca, la data 2009-07-24 18:14:13Cand aduci in discutie presupusi oameni de credinta...te indepartezi de Dumnezeu, pt ca astia sunt doar un BALAST.......care impiedica PANORAMA !
este adevarat. de aici si intrebarea cu ambalajul dat de Biserica credintei. credinta trebuie sa fie libera si neingradita. am sa fac tuturor presupusilor crestini o invitatie spre a recitii Biblia si sa imi arate si mie unde exista o singurara referire la necesitatea credintei in a fi sustinuta de Biserica. Biserica a aparut intr-un alt context, cel politic, dupa care se guverna multimea in acele perioade. pot spune ca o concluzie ca in sine credinta a venit ca un fel de cod penal a acelor vremuri, pe intelesul oamenilor acelor vremuri.
nu ii condamn, ii inteleg ca n-au avut alta alternativa administrativa mai buna de a guverna.
credinta poate scoate din fiecare un om mai bun sau ... din pacate, tampiti pe banda rulanta.

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 19:37

De la: godzila, la data 2009-07-24 19:11:59Omul se indeparteaza citeodata de semenii sai , nu de alte inchipuiri bolnavicioase; Dumnezeu este o fatasmagorie a prostilor care nu sint constienti de existenta lor pe pamint.
sa nu mergem pana acolo in afirma ca cei ce cred sunt prosti, mai rezonabil si apropiat de adevar putem utiliza eticheta de NAIVI. ca mai sunt si fanatici ..., asta e alta problema. se rezolva cu o doza de socuri electrice sau prin taierea ratiei de pastilute bisericesti halucinogene.

9am_Ella

241 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 01:10

“Oamenii s-ar putea sa se indeparteze, nu de D-zeu, ci de.."ambalarea" sa, asa cum e facuta ea de Biserica? “

Problema e ca Biserica nu- l mai “ambaleaza” si nu-l mai “vinde” demult pe Dumnezeu. Sa ne intelegem: Dumnezeu e una, Biserica si practicile ei e altceva.
Crestinii practicanti din ziua de azi, se impart, dupa parerea mea, cam in doua categorii, cu mici si insesizabile disidente.
Prima categorie e constituita din credinciosii pliati perfect pe sintagma ”fericiti cei saraci cu duhul” : oameni de conditie modesta, intanliti in pondere mai mare in mediul rural, de varsta a II-a spre a III-a. Duminica de duminica, si nu numai, de duc la Biserica, pentru a asculta slujba– o alternanta de omagii in versuri cu ode pe mai multe voci, si predica, care-i lamureste “despre ce a fost vorba in propozitie”. Din slujba propriu-zisa, nimeni nu intelege nimic desi, aparent, unii participa activ rostind rugaciuni si cantand paralel cu preotul / dascalul, etc. Pe oricare astfel de credincios l-ai intreba cum a fost slujba si care a fost pilda, va reproduce ceva din predica preotului si nimic din slujba, desi aceasta a durat 95 % din timpul pierdut! Ritualul se termina cu capatarea unor bucatele de paine uscate, cu pretentii de divinitate, si … pe duminica viitoare! In drum spre casa se grupeaza in grupuri si grupulete, functie de afinitati si vecinatati si incep sa discute fiecare de fiecare: care a venit imbracat(a) la biserica cu haine noi / sau tot vechi, care a adus “daruri” parintelui, a platit sau nu pomelnic sau care absenteaza nemotivat, facand astfel din slujba de duminica un … eveniment monden.
Ignoranti precum predecesorii lor de acum cateva secole, ramanand fascinati pe veci de aceleasi povesti simpliste asa cum le-au auzit in copilarie, “recita”sau citesc negresit zilnic cate o rugaciune, doua, (crezand ca astfel comunica cu divinitatea) – aceasta categorie de laici reprezinta “bazinul electoral” principal al Bisericii Crestine…
A doua categorie de crestini practicanti cuprinde persoane ceva mai pretentioase, in majoritate din mediul urban, f. tinere si tinere spre varsta a II-a, cu studii medii, uneori cu pretentii intelectuale. Ii vedem venind la Biserica din cartier, in functie de timpul disponibil stau la liturghie mai mult sau mai putin, dar neaparat lasa cate un bilet insotit de bacnota de rigoare, dupa care pleaca cu aerul satisfacut ca au mai facut un pas spre mantuire.
Daca aveti ocazia sa cititi in vreo biserica acatistele “expirate”, de regula, dupa ce sunt citite se folosesc ca ambalaj pentru anafura, va invit sa o faceti, e o cronica reala a societatii crestine din toate punctele de vedere: nivel cultural, responsabilitate, pregatire si a ceea ce reprezinta azi Dumnezeu, credinta, biserica pentru ortodocsii contemporani. Sunt implorate interventii divine pentru rezolvarea unei game incredibil de variata de probleme: financiare (spor in casa si la bani), sentimentale ( cununii grabnice), conjugale ( intoarcerea lui X acasa), de afaceri, “dezlegari” de farmece / blesteme/ cununii / vicii (?!?), din cand in cand se mai cere sanatate si neaparat ajutor divin pentru reglarea de conturi pe care trebuie sa o faca fiecare cu dusmanii lui. Ce ati facut, oameni buni, cu ratiunea, cu inteligenta, scoala si experienta voastra de nu mai puteti realiza nimic singuri, fara sa va bazati pe ajutor “de sus” ?
Mai vedem la televizor mii de laici calcandu-se in picioare la cate o slujba “mondena” cand sunt scoase moastele vreunui sfant, si predica un preot mai celebru si mai bine pozitionat in ierarhie. Ei vin de la sute de kilometri, stau uneori nopti intregi intinsi pe trotuar, se ingesuie si dau din coate ca sa ajunga la sicriul cu pricina pentru a mangaia moastele cu …… biletul la loto!
Si intr-o paranteza, o “lectie” personala. Viata m-a dus in apropirea unei doamne, clasica business woman a capitalismului mioritic. Foarte credincioasa. Si ea si familia ei. Dar, cu toate posturile tinute conform Scripturii, donatiilor catre manastiri si biserici, cu toate rugaciunile facute regulamentar in genunchi si tot uleiul ars in candela, intr-o zi a luat-o in colimator un ateu procuror DNA. Si o chema la spovedit foarte des.
Am intanlit-o intr-o zi, cu putin timp inante de o vizita la DNA. Era linistita, citea dintr-o carte numita Psaltirea. Pentru o secunda am invidiat-o, deoarece eu in naivitatea mea, chiar am crezut ca credinta ei ii confera asa o liniste, poate chiar speranta. Si i-am spus ca o felicit pentru puterea pe care o are, de a citi psalmi cand altcineva in situatia ei ar consulta avocati. Si ea mi-a intins cartea (avea mai multe semene, la mai psalmi) si m-a pus sa citesc. Era PSALMUL 108. Pentru neinitiati, o sa scriu citeva randuri:
‘ Dumnezeule, lauda mea n-o tine sub tacere,
Ca gura pacatosului si gura vicleanului asupra mea s-au deschis
……………
Pune peste dansul pe cel pacatos si diavolul sa stea de-a dreapta lui
Cand se va judeca sa iasa osandit, iar rugaciunea lui sa se prefaca in pacat.
Sa fie zilele lui putine si dregatoria lui sa o ia altul.
Sa ajunga copii lui orfani si femeia lui vaduva.
Sa fie stamutati copiii lui si sa cerseasca:, sa fie scosi din curtile caselor lor.
Sa smulga camatarul toata averea lui: sa rapeasca strainii ostenelile lui.
Sa nu aiba sprijinitor si nici orfanii lui miluitor
Sa piara copiii lui si intr-un neam sa se stinga numele lui
Sa se pomeneasca faradelegea parintilor lui inaintea Domnului si pacatul mamei lui sa nu se stearga.
Sa fie inaintea Domnului pururea si sa piara de pe pamant pomenirea lui
Blestemul sa-i fie lui ca o haina cu care se imbraca si ca un brau care pururea se incinge.
Sa se imbrace cei ce ma clevetesc pe mine cu ocara si cu rusinea lor ca si cu un vesmant sa se inveleasca.
Aceasta sa fie rasplata celor ce ma clevetesc pe mine si graiesc rele impotriva mea.”
……………………………………………..
Dupa asa o lectura eram socata. I-am spus ca n-am inteles mare lucru, mie nu-mi transmite nimic de bine, si nu vad cum o ajuta pe ea. Mi-a explicat ca o ajuta: cand au inceput problemele cu justitia a cerut ajutor de la un preot. Staret la o respectabila manastire. EL a invatat-o sa citeasca Psalmul 108, si 68 ( PSALMI DE BLESTEM !!!) inainte de intanlirea cu procurorul, precum si seara, dimineata si nu mai stiu cand si cum. Efectul asteptat era “potolirea” procurorului, sau daca nu se lasa mai moale atunci blestemul dumnezeiesc avea sa faca ravagii cu el.
Fiica ei, cu o zi inainte de teze, punea sub candela un bilet prin care se ruga sa ii pice sau nu un subiect. Cand doamna in speta gasea hartia respectiva, un sentiment de reala mandrie se putea citi de la distanta pe chipul ei : “Vezi, copilul meu e cu adevarat credincios !!! Am reusit sa-i transmit credinta mea! “
Bravo! Ai reusit!

Asa arata Biserica, astia sunt credinciosii ortodocsi.
Imi cer scuze acelor credinciosi, exceptiilor, care nu se regasesc in exemplele de mai sus. Daca exista oameni care au facut ceva cu spiritual lor cu ajutorul credintei, tot respectul. Eu nu am cunoscut inca nicio exceptie. Nici din randul clericilor, nici din randul laicilor. Probabil sunt foarte putini.
Gata cu divagatia, sa revin.

In cea mai mare parte a ultimilor doua mii de ani s-a presupus ca Evangheliile sunt de inspiratie divina si ca relateaza adevarul absolut despre Isus, despre invataturile si despre mesajul sau adresat omenirii. De asemenea s-a considerat ca el este Fiul lui Dumnezeu, trimis pentru a mantui omenirea de pacate printr-un act de suprem sacrificiu si pentru a pune bazele unei noi Biserici menite sa inlocuiasca religia Vechiului Testament si, deci, pe aceea a paganilor din lumea greaca si romana. Abia in ultimele doua secole Biblia a fost supusa aceleiasi examinari riguroase ca oricare alt document istoric si s-a incercat incadrarea vietii si activitatii lui Isus in contextual epocii sale.
Ar fi fost de asteptat ca un asemenea proces sa clarifice imaginea pe care o aveam cu privire la persoana lui Isus si la motivatiile sale. Totusi, s-a intamplat exact contrariul. Este o situatie unica in domeniul cercetarii istorice moderne. In toate celelalte cercetari istorice materialele noi sunt admise. Poate sunt disputate, eliminate sau asimilate. Dar oamenii stiu ca a aparut ceva nou sau s-a confirmat o teorie spusa acum cincizeci de ani.
Cat priveste publicul larg, Noul Testament este incremenit, nu este afectat de nicio dezvoltare, de nicio descoperire, de nicio noua abordare, de nimic. Fiecare afirmatie controversata este tratata ca si cum ar fi fost facuta prima data. Fiecare dovada, fiecare contributie in domeniul cercetarii biblice este acoperita imediat fara nicio urma.
Ignoranta in domeniul studiului Noului Testament apartine Bisericii insasi si clerului. Orice seminarist de astazi invata cel putin despre manuscrisele de la Marea Moarta sau Nag Hammadi, despre istoria si evolutia cercetarii Noului Testament, despre cele mai controversate afirmatii facute de teologi sau istorici. Dar aceste cunostinte nu sunt prezentate laicilor. Parca ar fi o conspiratie a tacerii.
Ce secrete or fi ? Trebuie sa fie ceva interesant, altfel nu s-ar justifica eforturile sustinute timp de doua mii de ani ale Bisericii de a … pastra tacerea, misterul de a perpetua ignoranta credinciosilor. Nu s-ar justifica vietile sacrificate in numele Sfintei Inchizitii. Nu s-ar justifica cruciadele. Nici fervoarea cu care s-a razboit cu popoarele pagane: temple distruse, civilizatii eradicate, oameni torturati si ucisi din Islanda pana in America de Sud, din Irlanda in Egipt.

S-ar putea, unii dintre noi, sa ne fi indepartat de Biserica cea plina de razboaie sfinte, de secrete si de conspiratii ,
S-ar putea sa fi obosit sa cautam invatatura divina in texte fara nicio logica, ne -om fi saturat unii de cultul personalitatii unor personaje a caror fapte mai mult sau mai putin credibile, sunt ridicate la rang de minuni, ne-om fi saturat de pupat tablouri – ce redau de fapt niste chipuri Dumnezeu stie ale cui, … si poate unii s-au saturat sa stearga icoanele de praf cu biletele de la loto.

Omenirea are nevoie de toleranta, de un spirit deschis fata de nou, liber de orice prejudecati si idei preconcepute.
Lasand frau liber imaginatiei, ratiunii si sufletului omenesc poate vom reusi sa ducem mai departe torta aprinsa odinioara de genii precum Giordano Bruno, Cornelius Agrippa, Leonardo da Vinci.
Si poate ca vom reusi sa apreciem la justa sa valoare vechiul adagio ermetic: ,, ORI NU STITI VOI CA SUNTETI DUMNEZEI ? “

Nu sunt decat doua iubiri. Iubirea de sine, sau iubirea pentru alte fiinte vii. Si indaratul iubirii de sine se afla suferinta si boala. iar indaratul iubirii pentru altii, se afla Binele. De fiecara data cand omul iubeste in afara lui, face, constient sau nu, un act de credinta.
Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 16:47

sentimentul religios al tinerilor a scazut dramatic in randul asa-zisei lumi crestine.
in urma unui studiu recent realizat la Universitatea Harvard s-a descoperit deloc-surprinzatorul fapt ca adolescentii sunt mult mai putini predispusi sa frecventeze bisericile sau sa participe la orice alta forma de intalnire religioasa decat generatiile precedente.“Este o schimbare uriasa, dramatica”, considera profesorul Robert Putnam de la Universitatea Harvard, seful echipei de cercetatori care au realizat studiul in cauza. studiul in cauza va fi inclus intr-o carte ce va fi lansata in viitorul apropiat.

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 16:58

am sa aduc un alt factor in discutie: Popii cultului ortodox, Slujitorii Domnului sau ai propriului buzunar ?
cum pot acesti nemernici de asa-zisi preoti sa propovaduiasca cuvantul Domnului cand ei te jupoaie de bani la pomeni si inmormantari ? rezulta din asta cat se poate de clar ca se bucura de nenorocirea ta...
sau cum pot sa ceara bani pentru acatiste? cu cat iti cere mai mult cu atat sansele sa se indeplineasca acatistul cresc ! asta spun ei ... ati avut asemenea experiente ?!!! adica ei au vreun contract comercial cu Dumnezeu SRL , si in functie de de cat platesti, Dumnezeu face minunea respectiva ?
ne mai miram de ce credinta crestina ortodoxa scade ? din cauza popilor de doi lei ...
ei banalizeaza credinta, si te fac sa iti fie lehamite sa te mai duci la biserica !
as ruga pe cei care citesc, sa posteze diverse situatii in care practic au fost "devalizati" de bani (chiar si de bunuri), de acesti asa zisi "slujitori" ai Domnului !
nu am vazut sau auzit niciodata ca un popa sa doneze el direct ceva celor ce au nevoie, ci mereu cer ca noi ceilalti sa donam, sa ajutam chpurile Biserica SRL , sau sa ii ajutam pe cei care au trebuinta de ajutor...
P.S. nu generalizez, dar din pacate marea majoritate sunt asa...si ne polueaza grav bruma de crestinism care a mai ramas!

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 17:12

Biserica sta in popi ... credinta crestina sta in Dumnezeu sau ar trebui sa stea !

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 17:25

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
symy1

4661 mesaje
Oras: Zalau

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 18:12

Oare de ce BIBLIA,a rezistat 2000 de ani???Daca nu era reala,si faptele scrise nu ar fi avut loc ,disparea demult.Pe multi copii din generatia de azi ai intrebi de Capra cu trei iezi....zambesc si atat...A DISPARUT POVESTEA.....!!!!!Inca ceva...Dumnezeu nu sta pe-o cruce,sau altar,carte....TREBUIE SA FIE IN INIMA TA...VESNIC.!!!Iar Dumnezeu este ca CURENTUL....NU-L VEZI.....AL SIMTI...!!!!!

symy-apocalipsa.blogspot.ro
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 18:14

De la: symy1, la data 2009-07-25 18:12:18 Oare de ce BIBLIA,a rezistat 2000 de ani???Daca nu era reala,si faptele scrise nu ar fi avut loc ,disparea demult.Pe multi copii din generatia de azi ai intrebi de Capra cu trei iezi....zambesc si atat...A DISPARUT POVESTEA.....!!!!!Inca ceva...Dumnezeu nu sta pe-o cruce,sau altar,carte....TREBUIE SA FIE IN INIMA TA...VESNIC.!!!Iar Dumnezeu este ca CURENTUL....NU-L VEZI.....AL SIMTI...!!!!!
sa traiesti symy,ai dreptate cand spui ca e ca curentu',probabil trage rau de tot pe balta

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 18:33

De la: symy1, la data 2009-07-25 18:12:18 Oare de ce BIBLIA,a rezistat 2000 de ani???Daca nu era reala,si faptele scrise nu ar fi avut loc ,disparea demult.Pe multi copii din generatia de azi ai intrebi de Capra cu trei iezi....zambesc si atat...A DISPARUT POVESTEA.....!!!!!Inca ceva...Dumnezeu nu sta pe-o cruce,sau altar,carte....TREBUIE SA FIE IN INIMA TA...VESNIC.!!!Iar Dumnezeu este ca CURENTUL....NU-L VEZI.....AL SIMTI...!!!!!
oare de ce religiile antice si altele au rezistat mii de ani !!! si Mahomed pentru mulsulmani sta alaturi de Dumnezeu. trebuie sa si cred asta ? tu crezi asta ? crezi ca Mahomed a trait exact ca si Isus ?

Shlomo_Mire_Ivan

1640 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 18:40

Un musulman habotnic moare si ajunge in rai. E extrem de excitat – o viata intreaga asteptase sa-l intalneasca pe Mahomed!…
La poarta raiului da peste un tip cu barba. Plin de emotie si infrigurare, omul nostru il intreaba: “Mahomed?”
“Nu, fiul meu, eu sunt Sf. Petru. Mahomed e mai sus” ii raspunse barbosu, aratand catre o scara care ducea spre un nor superior.
Habotnicul incepe sa urce cu greu scara. In fine, intalneste un alt individ cu barba si i se adreseaza plin de speranta: Mahomed?”
“Nu, eu sunt Moise. Mahomed e mai sus.”
Habotnicul urca sprinten mai departe, in ciuda urcusuluiabrupt, plin de euforia revelarii faptului ca reprezentantul evereilor se afla la un nivel inferior fata de Profet. Ajunge la urmatorul nor si-l intreaba respectuos (dar plin de subintelesuri) pe barbosul intalnit in cale: “Mahomed?”
“Nu, eu sunt Hristos. Mahomed e mai sus…” In ciuda efortului depus, fata i se lumineaza dandu-si seama ca tocmai are dovada clara a superioritatii islamului fata de crestinism. Habotnicul se taraste mai departe, cu ultimele puteri, si ajunge la ultimul nor, adresandu-i- se individului (tot cu barba, dar mult mai) impunator din fata sa: “Mahomed?”
“Nu, fiule, eu sunt Dumnezeu! Dar tu arati cam extenuat, doresti o cafea?”.
“Daca se poate, va multumesc din suflet. Tragandu-si un pic sufletu, habotnicul continua: Sincer sa fiu, trecand peste faptul ca m-asteptam sa va prezentati drept Allah, n-as fi putut banui vreodata ca n-o sa-l intalnesc pe Mahomed aici. Dumnezeu ii linisti imediat, spunandu-i
“Dar Mohamed este aici, chiar la acelasi nivel cu mine!…, dupa care se-ntoarse batand scurt din palme: Mahomed – doua cafele!”

9am098744

2 mesaje
Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 20:35

UNII OAMENI SE DEPARTEAZADE DUMNEZEU.IN PRIMUL RAND NU VOR SA EVOLUEZE SPIRITUAL SE SCUZA CA NU AU TIMP , NUI INTERESEAZA, PUN BAZA PE ALTE PRIORITATI ALE VETII.IAR MESAJUL CARE LA LASAT PENTRU NOI MANTUITORUL ESTE:,,CAUTATI ADEVARUL'' VA MULTUMESC. SI DORESC LA TOTI CARE SAU INSCRIS IN COMUNITATEA 9AM NUMAI BINE IAR LA CEI CARE SE OCUPA DE ACEST POST MULT SUCCES SI MULTA SANATATE.

Fosta membra 9am.ro

1086 mesaje
Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 21:44

subscriu tot ce a scris amiralul pana aici. de acord 99 % cu tot ce a postat. nu mai intru si eu in discutii ca nu are sens, dar amirale, te sustin !!!

lorduljohn

499 mesaje
Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 21:57

De la: aadnanaaa, la data 2009-07-24 18:03:33
De la: AMIRALUL, la data 2009-07-24 17:53:00

da!! e cu dus si intors.itidau dreptate aici.insa eu sunt mai indreptatita sa te intreb asta, pentru ca religia e de mii de ani inca vie, pe cand ateii au aparut destul de tarziu

raspunsul la intrebareil dau in felul meu si nu din variante.daca se regasesc si varinatele in raspunsul meu, inseamna ca opiniile noastre coincid in anumite puncte.

Oamenii nu se indeparteaza neaparat de Dumnezeu, ci doar fac mult mai multe pacate.inclusiv tu crezi in Dumnezeu. ideea este ca acum avem mult mai multa putere de alegere decat altadata.ca deh... democrati.acum oamenii nu mai au chef sa munceasca, vor de la Dumnezeu .sa le dea Dumnezeu, ca daca nu le da inseamna ca nu exista. in mare majoritate, cei care se dau atei sunt doar suparati pe Dumnezeu din motive tampite.sau din cauza educatiei.

Nu vreau sa intru prea mult in acesta discutie .
Dar omul nu s-a departat niciodata de D-zeu(scriu cu majuscula chiar daca nu cred in asa ceva) din simplu motiv ca nu a fost niciodata aproape. Nu avea cum.
Iar ateismul a aparut in acelasi timp cu credinta(cu religia) nu mai tarziu. Tocmai asta a stat la baza dezvoltarii religiei si a aparitiei atator culte religioase , e vorva de legea contrariilor si de legea negarii negatiei. Asta duce intodeuna la dezvoltare.
Daca n-ar fi fost ateii n-ar fi fost nici credinciosii. Si reciproca e valabila !

Pagini: 1 2 3 4 5 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului De ce se indeparteaza oamenii de Dumnezeu?
Mergi la: