Info
x
Ce sunt moastele?
|
Fosta membra 9am.ro 1639 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Mangalia |
Postat pe: 3 Martie 2009, ora 20:28
In crestinismul in mijlocul caruia traim noi astazi domneste credinta in cultul moastelor.
Cum se face ca unii oameni se vindeca la atingerea lor? De ce curge mir frumos mirositor si repet ceva dintr-un post trecut: au venit experti cartitori apartinand unor secte diverse si au plecat cu coada intre picioare, unii devenind ortodocsi. De ce oamenii isi intaresc credinta in Dumnezeu prin minuni, dintre care una sunt Sfintele Moaste???? De ce fac minuni ?De ce ne inchinam lor? Si...da...buna intrebare -in cautare- ce spune Biblia despre inchinarea catre morti (eu una nu stiu ca n-am citit dar as fi recunoscatoare daca mi-ati spune... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 520 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Brasov |
Postat pe: 3 Martie 2009, ora 20:59
Super!
Numai 20? Moastele reprezinta o afacere rentabila pentru biserica si o frectie ca la un picior de lemn pentru un enorias. Daca unii calcati in piciore pana sa le atinga,au simtit o stare de impacare si multumire sufleteasca, asta cu siguranta,a fost din cauza auto-sugestiei lor si a credintei ridicata la Dumnezeu. Sunt tot felul de trucuri cu icoane plangatoare,indivizi cu dizabilitati sau boli false care pretind ca s-au vindecat. Credulitatea oamenilor este atat de mare cu cat mijloacele lor de informare sunt canalizate doar pe scrieri bisericesti,canoane si mai putin pe cercetarea Bibliei,care si ea a fost destul rastalmacita de-a lungul veacurilor. |
|
Fosta membra 9am.ro 1499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 3 Martie 2009, ora 21:02
---"
Iisus Hristos Mintuitorul, care-si afla locas in trupurile sfintilor, nu le paraseste pe acestea nici dupa moarte. Printr-o iconomie dumnezeiasca, puterile sufletului care au cunoscut pe Domnul in actul maritei Sale invieri, precum si harul mintuitor isi prelungesc lucrarea lor in trup, trecind peste hotarele mortii. Osemintele sfintilor ramin, cum zice Sfintul Ioan Damaschinul, "temple insufletite ale lui Dumnezeu" . E vorba despre un aspect deosebit al iconomiei divine, pe care il constituie coborirea Domnului cu sufletul in iad dupa ingroparea cu trupul, in imparatia mortii, cu scopul de a-i nimici temeliile si de a impartasi duhurilor ce se gasesc in intuneric taria si lumina vietii noi. Astfel se explica faptul ca, in vremea acestei lucrari dumnezeiesti,"mormintele s-au deschis si multe trupuri ale sfintilor adormiti s-au sculat. "(Matei XXVII, 52). In Iisus Hristos, biruitorul mortii, vasele care au purtat, in viata, slava sfinteniei nu sint nimicite. Dimpotriva, Dumnezeu, pregateste, pentru orice sfint darurirea unei recompense anuntata de profetul Isaia cu aceste cuvinte: "El (Domnul) va ingrasa oasele tale si vei fi ca o gradina adapata, ca un izvor de apa vie, care nu seaca niciodata" (LVIII, 11). Referirea la "oase" priveste trecerea sfintilor, intru adormire, la cele vesnice, potrivit unui verset explicit: "Oasele celor doisprezece profeti infloresc in mormintele lor", cum se spune in intelepciunea lui, Sirah (XLIX, 11). Astfel, pastrarea oaselor in mormint are si o semnificatie spirituala, exprimind ideea unei supravietuiri personale dupa moarte. In acest sens scrie si psalmistul cu privire la cei drepti: "Domnul pazeste oasele lor, nici unul din ele nu se va zdrobi" (Psalmul XXXIII, 19). O putere nevazuta se manifesta in osemintele sfintilor pe care Domnul le are in pavaza Sa. Dupa trecerea din aceasta viata, trupurile sfintilor ramin ca niste boabe de griu, in vremea iernii in pamint, traind o viata ascunsa, necunoscuta de simturile noastre. Ele ne arata ca intruparea Fiului lui Dumnezeu a deschis fapturii noastre paminstesti, insasi, o cale pentru a se ridica, umplindu-se si de puterea invierii, la nestricaciune si marire. Asadar, Iisus isi imprima chipul in sfinti (Galateni IV, 19), traind in ei (Galateni II, 20), si, intrucit "in El locuieste trupeste toata plinatatea Dumnezeirii" (Coloseni II, 9), printr-o oarecare imitatie a acestui mister divin, tot El salasluieste chiar "trupeste" in alesii Sai, nedespartindu-se de osemnitele lor dupa moarte. In acest sens, moastele sfintilor sint, cum zice de asemenea Ioan Damaschinul, "izvoare mintuitoare" (Dogmatica, p. 328). --- Cinstirea adusa sfintilor, in raport cu inchinarea adusa lui Dumnezeu, este numai relativa si plina de evlavie. Biserica nu aduce pentru sfinti jertfa si nici nu le acorda inchinare dumnezeiasca, ci un cult de iubire si respect ca unora ce sint daruiti de Dumnezeu cu fericirea de a fi slujitori si casnici ai Sai. In schimb, insa, considera osemintele lor un altar de jertfa. Nu fara o profunda semnificatie, in Biserica primara, Sfinta Liturghie era savirsita pe mormintele martirilor, iar in continuare, aceasta dumnezeiasca slujba nu se poate oficia fara antimisul in care se gasesc parti din sfintele moaste. "Daca Hristos intr-adevar se poate vedea si pipai undeva in lumea aceasta in carne si oase, apoi aceasta se poate in sfintele moaste", zice Nicolae Cabasila. "La urma urmei, aceste moaste sint biserica adevarata si altarul cel adevarat, zidirea nu-I decit o imitare" (Despre viata in Hristos, Sibiu, 1940, p. 131). In cinstirea sfintelor moaste, la altar avem cea mai evidenta si sigura dovada ca Biserica Ortodoxa nu a confundat niciodata slujirea si adorarea cuvenita lui Dumnezeu, cu cinstirea pe care ea o acorda sfintilor, tocmai pentru ca le-a trait pe amindoua intr-o legatura organica. Cinstirea sfintilor este expresia graitoare a unitatii de traire a Bisericii luptatoare cu ce triumfatoare, care impreuna formeaza un singur "trup" al carui cap este Hristos si a carei viata este Sfintul Duh. Prezenta si lucrarea Duhului se descopera in bogatia de minuni care izvorasc din viata tainica a sfintelor moaste si constituie temeiul inchinarii noastre inaintea lor. ---" Extras din: www.crestinism-ortodox.ro/html/03/3k_sensul_sfinteniei.html
Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
|
|
Postat pe: 3 Martie 2009, ora 21:44
Sunt atat de puerile toate explicatiile date cu privire la pastrarea oaselor.
Dumnezeu grija asta o are de veacuri? Massele de enoriasi erau dezorientate si necultivate,chiar hoarde incitate unele impotriva altora,astfel incat Episcopii Crestinatatii le-au manipulat in scopurile lor cu fel de fel de canoane si infricosari. A lasat Dumnezeu porunci cu privire la inchinarea la moaste,la icoane? Sau a spus; -sa nu-ti faci chip cioplit si sa te inchini lui- Ce este o icoana,oasele unui sfant,ca omul sa se inchine la ele sfidand pe Dumnezeu? Cati enoriasi marginiti nu iau -mot a mot- ce scrie in Biblie? -facerea lui Adam din lut,a Evei din coasta lui,invierea tuturor mortilor si alte enormitati. Isi poate imagina azi oamenii de stiinta ca acest corp fizic este din lut? Lipsa culturii si cunostintelor in acea vreme i-a determinat pe cei care au scris Evangheliile sau pe cei care le-au modificat,sa considere asta,nestiind faptul ca structura corpului fizic este format din cu totul alta materie,alte elemente si in special din energie cosmica. Dar dupa moarte acest corp fizic se transforma,putrezeste,apar alte elemente,altfel am putea gasi in mormant un om de lut. Dece nu putrezesc oasele,nu pentru ca are Dumnezeu grija de ele,ci ca ele sunt facute din elementul calciu. Avand in vedere ca de-a lungul veacurilor milioane de oase componente ale unui corp fizic au fost imprastiate,va sta Dumnezeu sa le intocmeasca la loc pentru invierea de apoi? Dar asa cum unii cred ca au fost mantuiti de Isus Hristos prin sacrificiul sau pe cruce,fara ca ei sa nu fi facut nimic pentru sufletele lor,tot asa pot crede ca vor fi inviati. Realitatea este cu totul alta si a mai fost discutata pe alte forumuri. |
|
Postat pe: 3 Martie 2009, ora 21:44
Sunt atat de puerile toate explicatiile date cu privire la pastrarea oaselor.
Dumnezeu grija asta o are de veacuri? Massele de enoriasi erau dezorientate si necultivate,chiar hoarde incitate unele impotriva altora,astfel incat Episcopii Crestinatatii le-au manipulat in scopurile lor cu fel de fel de canoane si infricosari. A lasat Dumnezeu porunci cu privire la inchinarea la moaste,la icoane? Sau a spus; -sa nu-ti faci chip cioplit si sa te inchini lui- Ce este o icoana,oasele unui sfant,ca omul sa se inchine la ele sfidand pe Dumnezeu? Cati enoriasi marginiti nu iau -mot a mot- ce scrie in Biblie? -facerea lui Adam din lut,a Evei din coasta lui,invierea tuturor mortilor si alte enormitati. Isi poate imagina azi oamenii de stiinta ca acest corp fizic este din lut? Lipsa culturii si cunostintelor in acea vreme i-a determinat pe cei care au scris Evangheliile sau pe cei care le-au modificat,sa considere asta,nestiind faptul ca structura corpului fizic este format din cu totul alta materie,alte elemente si in special din energie cosmica. Dar dupa moarte acest corp fizic se transforma,putrezeste,apar alte elemente,altfel am putea gasi in mormant un om de lut. Dece nu putrezesc oasele,nu pentru ca are Dumnezeu grija de ele,ci ca ele sunt facute din elementul calciu. Avand in vedere ca de-a lungul veacurilor milioane de oase componente ale unui corp fizic au fost imprastiate,va sta Dumnezeu sa le intocmeasca la loc pentru invierea de apoi? Dar asa cum unii cred ca au fost mantuiti de Isus Hristos prin sacrificiul sau pe cruce,fara ca ei sa nu fi facut nimic pentru sufletele lor,tot asa pot crede ca vor fi inviati. Realitatea este cu totul alta si a mai fost discutata pe alte forumuri. |
|
tilsor 1415 mesaje Membru din: 2/02/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 3 Martie 2009, ora 22:34
Maranatha
|
|
Fosta membra 9am.ro 149 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Martie 2009, ora 00:48
Dragag Emil Pislaru,
Ce ai vrut sa spui? Ca nu se intelege nimic. Adica sa nu credem in Iisus Hristos? sau ce? Sau cei care cred in Dumnezeu sunt idioti inapoiati? |
|
Postat pe: 4 Martie 2009, ora 10:37
De la: emil_pislaru, la data 2009-03-03 21:44:47 Cu adevarat nu stii despre ce vorbesti. Nu e vorba numai de oase, ci nici carnea nu putrezeste, si mir sfant curge din trupul Sfantului care are o mireasma de nedescris in termeni omenesti. Si cine are credinta si este uns cu acest mir se vindeca de bolile trupesti si sufletesti. Unii ca tine il limiteaza pe Dumnezeu dupa minte omeneasca. Dumnezeu este viu, lucrator si neschimbat asa cum a fost intotdeauna, dar e mai usor sa gasesti explicatii puerile decat sa vezi puterea lui Dumnezeu care lucreaza prin Sfintii sai. "Cele ce sunt cu neputință la oameni sunt cu putință la Dumnezeu. " sau: "Iată, Eu sunt Domnul Dumnezeu a tot trupul! Este oare ceva cu neputință la Mine?" Doamne ajuta
|
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Martie 2009, ora 10:41
De la: Andu30, la data 2009-03-04 10:37:02De la: emil_pislaru, la data 2009-03-03 21:44:47
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 4 Martie 2009, ora 10:43
ba.voi sunteti chiar prosti,de ce dracu' nu va vedeti de viata voastra de doi bani[gauriti]si incercati sa dezlegati,chipurile mari enigme?nu vedeti ca delirati in tot ce scrieti si ce faceti,cre[s]tinilor?
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
symy1 4661 mesaje Membru din: 4/02/2009 Oras: Zalau |
Postat pe: 4 Martie 2009, ora 10:55
Nu va uitati dupa Tom/Jerry....zeul lui e MORT....ca si el dealtfel...e spera ca va reveni(zamolxe)....dar Dumnezeul nostru ...al va culca alaturi de el,sai miroasa moastele....
symy-apocalipsa.blogspot.ro
|
|
Postat pe: 4 Martie 2009, ora 10:58
De la: symy1, la data 2009-03-04 10:55:21Nu va uitati dupa Tom/Jerry....zeul lui e MORT....ca si el dealtfel...e spera ca va reveni(zamolxe)....dar Dumnezeul nostru ...al va culca alaturi de el,sai miroasa moastele....
|
|
Postat pe: 4 Martie 2009, ora 11:00
symy, de ce nu stai potol cu sticla-n mana si sa-ti vezi pe mai departe de delirium tremensul tau?daca esti imbecil si nu poti sau nu vrei sa pricepi du-te la zoo,acolo-i de tine,intre animale nu intre oameni normali care mai si gandesc
|
|
symy1 4661 mesaje Membru din: 4/02/2009 Oras: Zalau |
Postat pe: 4 Martie 2009, ora 11:22
Cand vad ce "destept"ai ajuns,ce remarci "inteligente"ai....te-nvarti pe toate forumurile ca o guda in calduri....poate te baga cineva in seama....mars la cusca.!!
symy-apocalipsa.blogspot.ro
|
|
Fosta membra 9am.ro 1639 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Mangalia |
Postat pe: 4 Martie 2009, ora 18:14
Venerarea cadavrelor, tortura, , amenintarile cu focul iadului si pedeapsa vesnica,exorcizarea , daramarea propriilor biserici, cersitul .
Dar de multitudinile de icoane facatoare de minuni ce parere aveti? Tot ce am mentionat mai sus sunt adevarate afaceri pentru biserica ortodoxa ...se castiga sume impresionante de bani , impozit nu platesc un leu biserricile noastre ..iar noi , pacatosii, facem facultati, stam ani de zile cu burta pe carte , muncim 12 ore pe zi, jumatate din venituri le dam statului pe impozite.E nedrept ! |
|
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 09:11
De la: CAMELYA_, la data 2009-03-03 20:28:14In crestinismul in mijlocul caruia traim noi astazi domneste credinta in cultul moastelor. Eu am sentimentul ca tu, pana la urma, nu vrei sa afli despre aceste lucruri ci doar sa afli argumente impotriva lor. Ca daca te-ar interesa te-ai duce la sursa si ai afla...... |
|
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 09:34
De la: nicoletibi, la data 2009-03-05 09:11:29De la: CAMELYA_, la data 2009-03-03 20:28:14In crestinismul in mijlocul caruia traim noi astazi domneste credinta in cultul moastelor. Se pare ca initiatorul acestui forum nu doreste o discutie pe un subiect anume, probabil nici nu citeste postarile celorlalti, el vrea doar sa-si spuna o parere si sa o repete la infinit... atata tot din pacate... Insasi ideea de forum presupune un dialog intre participanti si nu un monolog..
|
|
Fosta membra 9am.ro 207 mesaje Membru din: 17/02/2009 |
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 09:39
Mai romani nu v-ati trezit inca?
Nu vedeti ca, "moastele", este un alt cuvint pentru cotizare? Ce oase va vindeca pe voi? Marele doctor este numai Isus Hristos! Spune Biblia ca in ranile Lui ati fost tamaduiti. |
|
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 09:41
De la: CAMELYA_, la data 2009-03-03 20:28:14 Pentru ca orice "expert" si "teoretician" in Dumnezeu in fata trairii adevarate si a revelatiei lui Dumnezeu isi pleaca capul si recunoaste puterea Duhului Sfant.. care este VIU si LUCRATOR asa cum a fost intotdeauna in Biserica lui Hristos..
|
|
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 09:47
De la: emrreno, la data 2009-03-05 09:39:30Mai romani nu v-ati trezit inca? Se vede ca vorbesti despre ceea ce nu stii. Si pentru asta, cei ce stiu cum este, te vor face mincinos. Nimeni nu "cotizeaza" ca sa se apropie de Sfintele Moaste ci toate sunt ale credinciosilor, pentru ca apartin acestora. Sfintel Moaste sunt doar madulare ale trupului lui Hristos si madulare ale Bisericii in care puterea Duhului Sfant a binevoit a lucra pentru mantuirea noastra. Daca vrei sa te duci poti sa te duci oricand in Biserica acolo unde ele sunt asezate si nimeni nu o sa-ti ceara bani pentru ele pentru ca nimeni nu ar indrazni sa faca asa un mare pacat impotriva Duhului Sfant.
|
|
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 15:14
De la: Andu30, la data 2009-03-05 09:34:51De la: nicoletibi, la data 2009-03-05 09:11:29De la: CAMELYA_, la data 2009-03-03 20:28:14In crestinismul in mijlocul caruia traim noi astazi domneste credinta in cultul moastelor. Corect
|
|
july 563 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 15:33
Nu moastele te vindeca, ci te vindeci prin autosugestie...daca crezi in ea!
|
|
Postat pe: 6 Martie 2009, ora 17:11
De la: CAMELYA_, la data 2009-03-04 18:14:12 Venerarea cadavrelor, tortura, , amenintarile cu focul iadului si pedeapsa vesnica,exorcizarea , daramarea propriilor biserici, cersitul . Propune tu o asezare mai dreapta a lucrurilor. Chiar sunt curios care ar fi dreptatea ta... |
|
Fosta membra 9am.ro 46 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 6 Martie 2009, ora 17:15
simplu.. drept ar fi sa ii faci pe oamni sa se prinda ca isi iau o megatzeapa la biserica si sa boicotezi existenta ei.
si dupa vreo 10 ani vedem ce mai ramane din ashazisa biserica ( asta daca o fac consecvent cat de multi) |
|
Fosta membra 9am.ro 637 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 6 Martie 2009, ora 19:30
Mare-i gradina si multi prosti se invart prin ea ! Andu30 , nu se merita sa arunci margaritare in calea porcilor !
Caracterul fără înțelepciune poate mult, dar inteligența fără caracter nu valorează nimic - Cicero
|
|
Postat pe: 6 Martie 2009, ora 21:07
nicoletibi: Am afirmat eu ca cei care cred in Isus si Dumnezeu sunt idioti?
Sau vrei sa rastalmacesti? Eu nu cred in vindecarea prin moaste,sa-i respectam pe sfinti,dar sa nu manipulam lumea cu ei. Eu nu cred in canoane,matanii,marturisiri,si inchinatul la icoane,sarutul acestora. Explicatia mi se pare manipulatorie. Ei,bine!. Eu cred in Dumnezeu,in Isus. Iau din Evanghelii(din toate ) nu numai din cele 4,invataturile Lui,consider ca daca oamenii vor fi mai buni,mai perfecti,cum a spus si El,omenirea ar avea de castigat,dar nu neaparat oamenii sa fie inregimentati intro religie anume. E suficient sa ma rog Lui Dumnezeu oriunde ma aflu,dar mai important este cum gandesc,ce gandesc,cum ma manifest in relatia fata de semeni si fata de EL Sunt multi,mult mai multi cei care cred in ceea ce am spus eu ca nu cred si asta deoarece ei fac ritual din credinta. Asta am vrut sa spun. |
|
tilsor 1415 mesaje Membru din: 2/02/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 6 Martie 2009, ora 21:40
Dragii mei,ce se intimpla aiceea ...e iar balaceala...
Nu am nimic cu nimeni,dar daca sintem crestini dati versete din BIBLIE care sa arate ca trebuie sa ne inchinam la icoane(porunca spune nu),moaste,statui...etc.....concret Apoi ati citit in BIBLIE ca si SATANA are putere pe pamint incit sa imite chiar revenirea lui HRISTOS... ROG concret... SI APOI DE CE SA MA INCHIN LA UN CADAVRU...CIND IL AM PE HRISTOS VIU...FOARTE VIU... NU VI SE PARE CA SINT PREA MULTI INTERMEDIARI..
Maranatha
|
|
Fosta membra 9am.ro 637 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 6 Martie 2009, ora 23:52
Quod erat demonstrandum
se inmultira sectantii
Caracterul fără înțelepciune poate mult, dar inteligența fără caracter nu valorează nimic - Cicero
|
|
Postat pe: 7 Martie 2009, ora 15:51
De la: emil_pislaru, la data 2009-03-06 21:07:08nicoletibi: Am afirmat eu ca cei care cred in Isus si Dumnezeu sunt idioti? Da? Nu intelesesem. Eu inteleg mai greu.Multumesc pentru precizare. Din ce confesiune faci parte? Fii sincer... |
|
jojondurant 148 mesaje Membru din: 3/02/2009 |
Postat pe: 7 Martie 2009, ora 16:12
Foarte sincer.Sunt Ortodox,botezat de parinti in aceasta religie,dar nu m-am limitat numai la cunoasterea ei Mai vreau sa precizez faptul ca sunt si adevarati preoti,adica au o frica de DUMNEZEU, in timp ce multi sunt doar cu numele. Pacat!. Orice religie trebuie in primul rand sa aiba o morala,din interiorul ei,sa fie educativa in spiritul realei credinte si anume,ca nu am aparut oricum pe pamant,ca suntem controlati si probabil fiecare va da socoteala de faptele lui din existenta sa.
Orice religie nu trebuie sa fie nici inregimentata politicului,nici deasupara lui,ci unicul ei scop sa fie a-L sluji pe Dumnezeu,a respecta legile Divine. Istoria a dovedit contrariu,religiile s-au suprapus puterilor,ori-s-au subordonat puterilor,din ambele situatii si-au tras mari profituri. |
|
|
|