back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Zeitgeist pareri pro pareri contra...

 


 
Pagini: 1 2 3 >> Sari la pagina:
 
OprisVasile

570 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Octombrie 2008, ora 22:35

Dap se pare ca baietii de la Zeitgeist au scos o continuare Zeitgeist Addendum se numeste e pe google video puteti sa il vedeti .Nu am sa va stric placerea de a il vedeam asa ca vreau doar sa va cer parerea :putem sa avem o societate care sa functioneze fara bani ?Raspunsul meu dupa parerile voastre .
Numa bine

Raporteaza abuz de limbaj
calaican

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Brasov

Postat pe: 21 Octombrie 2008, ora 10:48

Nu putem avea o societate fara bani...cel putin azi. dar modul in care ei sunt gestionati si controlati reprezinta o problema. Posibilitatea ca anumite grupuri de interese sa poata controla sau influenta emiterea, circulatia si folosirea banilor in folosul propriu reprezinta de asemenea o realitate....
despre asta e vorba....
Si criza financiara din aceste zile este produsul acestei realitati despre care vorbeste filmul...
Felicitari realizatorilor!!!!!


Fosta membra 9am.ro

9 mesaje
Membru din: 20/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 21 Octombrie 2008, ora 21:25

...nimeni nu a zis ca e cu putina acum sau in viitorul apropiat asa o societate avand o economie bazata pe resurse...unde banii sa devina un subiect cu caracter sarcastic vis-s-vis de a noastra actuala organizare...
...dar a venit vremea sa gasim curajul launtric de a ne opri din drumul vietii, pentru putin macar, in care am pornit cu un bagaj pe care nu noi am ales sa ni-l intocmim, si sa renuntam pentru un timp a goni asa grabiti spre o multitudine de teluri si idealuri artificiale si irelevante...sa ne oprim si sa analizam sterilitatea bagajului pe care il purtam...raspunsurile or sa vina de la sine dornice sa evadeze de dupa zidurile de idei implementate de religie(indiferent care ii este natura), guvern sau orice autoritate...
...pana si toata aceasta teama de nou, de curiozitate, de tehnologie, totul a fost cu iscusinta implementat in ale noastre minti si personalitati nesigure si naive...si am fost invatati sa gandim ca avem nevoie de ceva in care sa credem ca sa putem gasi motivatie, fie ca e vorba de bani, religie, moda, reforme, revolutii samd...
...intrebari de tipul:"cum vom mai gasi motivatii daca nu vor fii bani?" sau "ce vom face daca tehnologia va face totul pentru noi?" sunt niste injurii la natura noastra umana...
...pentru ca noi suntem aici sa evoluam...noi suntem facuti pentru a creea, a cerceta, si a gasi cele mai viabile idei de organizare sociala si de a evolua impreuna...sau cum regretatul Carl Sagan sustinea cu pasiune si dragoste:"where a way for the cosmos to know itself!"
...cum dorinta de cunoastere a fost musamalizata demult iar tehnologia este folosita ca o arma nu ca o unealta, cum 1% din populatie detine monopol pe 60% din resursele globului, cum tot ce tine de mass-media are un singur tel, indoctrinare si instaurarea unei stari de comoditate si falsa siguranta, intreg procesul de evolutie nu numai ca este stopat, este reorientat spre o directie total eronata doar din cauza trufiei si a ingamfarii, a ignorantei si a inconstientei...
...nu trebuie sa crezi in ceva anume...trebuie doar sa ai curajul de a ridica niste semne de intrebare iar obiectivitatea logicii si constiintei va sopti de la sine raspunsurile...

...which is the most universal human characteristic, fear ...or laziness?....




ASR

88 mesaje
Membru din: 23/10/2008
Oras: Ploiesti

Postat pe: 28 Octombrie 2008, ora 12:27

Prieteni.

este mult prea greu…si nu frica este cea care ne tine ci spalarea creierului uman(la nivel mondial)….mai multe nu spun …pentru mine a fost de ajuns sa vad asta :
www.zeitgeistmovie.com sau variantele traduse…

Crezi ce vrei sau nu crede! Spune mai departe despre el sau nu spune!
Au fost gasite contra argumente:poti sa le crezi sau nu! Poti sa spui mai departe despre ele sau nu!

Cand reusesti sa stai intre doua adevaruri si sa-ti creezi propriul adevar atunci,este doar parerea mea,ti-ai gasit identitatea,constiinta si demnitatea!
Totdeauna este Raul si Binele ...de ce nu exista nimic intre??!!

Este un film interzis(?!) Este un Adevar bun sau rau!! Dar este un adevar!…cred ca asta ar trebui sa dea de gandit…
Dar oare mai putem gandi??



AlexCristian

5 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 12 Noiembrie 2008, ora 10:25

Cautati pe torente "Iron Mountain, Globalism and the Economics of the New World Order (Norm Franz) (2005).avi" e un must-see daca ti-a placut Zeitgeist!

Referitor la o societate fara bani, eu zic ca momentan ar fi imposibil, pentru ca mai intai o sa se intample sa izbucneasca al 3lea razboi mondial, nu uitati ca peste 80% din banii de pe glob apartin la mai putin de 20% din populatie, oamenii din umbra:) cu influenta in SUA si UE..
Si nu mai e mult pana cand sistemul monetar actual se va prabusi din cauza inflatiei intentionat mentinute pentru a putea creea bani fara valoare, urmand apoi sa fie dati drept imprumut oamenilor de rand, inrobandui pe viata!
Tot ce putem face momentan e sa ne debarasam de sistemul bancar cat mai mult cu putinta, cel mai important e sa scapi de orice imprumut pe care il ai si incearca sa ramai asa, LIBER.


Dona

2 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 15 Noiembrie 2008, ora 14:45

Legat de aceste discutii, puteti gasi pe www.inventatori.ro la sectiunea "Articole" pe prima pagina, Analizele Parapsihologice 001, 002, 003, depuse la CSAT-Presedentia Romaniei.
De asemenea, tot la sectiunea "Articole" cititi despre viitoarea aparitie a cartii "Realismul Stiintific si Religios" - cartea Mileniului III, care a prevazut tot ceea ce traim si ofera solutii pentru viitorul apropiat, tragand un semnal de alarma pentru salvarea Planetei Albastre.


Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 15 Noiembrie 2008, ora 16:04

De la: Opris_Vasile123, la data 2008-10-18 22:35:07Dap se pare ca baietii de la Zeitgeist au scos o continuare Zeitgeist Addendum se numeste e pe google video puteti sa il vedeti .Nu am sa va stric placerea de a il vedeam asa ca vreau doar sa va cer parerea :putem sa avem o societate care sa functioneze fara bani ?Raspunsul meu dupa parerile voastre .
Numa bine


Am incercat sa vad noul zeitgeist, dar am fost descurajata de la inceput: OCHIUL.
Cunosti simbolistica ochiului? Observa cineva ca apare pretutindeni??

Priveste asta (este un film facut pt sarbi, dar trecand peste aspectul acesta, merita vazut).
video.google.com/videoplay?docid=2104042274449664707

Nu va intrebati de ce este atata valva pe marginea Zeitgeist?? Increderea noastra in societate si religie este subminata cu buna stiinta. Se cauta haosul, pentru o noua ordine! Si toti vom alerga cu speranta spre ceea ce ni se va oferi (un nou model de societate). Si nu va fi in beneficiul nostru.

(Si, da, cred ca se va renunta la bani.)


dagaio

1073 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 15 Noiembrie 2008, ora 19:15

Draga marinescuirina,

te sfatuiesc sa revii asupra partii a doua a Zeitgeist-ului ( Addendum ) si sa ai rabdare sa vezi totul cu mare atentie pana la sfarsit. Vei afla raspunsurile la toate intrebarile tale. Vei afla si ce inseamna defapt New Age si care sunt planurile pt. viitor.
Am urmarit cu mare atentie tot filmul "Ingerul digital", sunt de acord cu unele lucruri de acolo, dar se merge pe principiul gresit prin care " Cei care nu sunt cu noi sunt impotriva noastra" adica in cazul acesta -- spun ei ca totul face parte dintr-o miscare satanista.
In Addendum, ochiul despre care se vorbeste la inceputul filmului, este explicat ca fiind simbolul societatii secrete care preamareste banul si reduce omul la un simplu produs ce are pret. Aici se explica fenomenul si se atentioneaza populatia asupra acestui pericol de control global si de impunere a fricii generalizate bazate pe pricipiile stricte religioase ale societatii.
Ce poate fi rau intr-o societate bazata pe egalitate, drepturi egale si respect pentru toate formele de viata?
Stii ca o societate in care femeia este pusa tot timpul pe ultimul loc, nu ii sunt respectate deciziile pe care ea le simte referitor la sanatatea ei si a copiilor ei, NU are cum sa fie o societate sanatoasa si duce la probleme grave cum ar fi: saracie, copii abandonati, avorturi multiple, violuri, probleme psihice si fizice ale copiilor, malformatii, razboaie absolut inutile, boli, violenta in familie, etc.



Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 15 Noiembrie 2008, ora 19:58

Multumesc pt reply.


Yorick

1014 mesaje
Membru din: 20/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Noiembrie 2008, ora 12:08

E un subiect interesant - merita atentie.
Eu am gasit puncte cu care sunt de acord si altele care sunt mai putin credibile.
Punctul care ma atrage este aruncarea in desuetudine a filozofiilor care ne separa de ceilalti - precum religia. Chiar daca unii vor zice ca religia te invata lucruri bune - in acelesi timp te invata ca doar un adevar e valabil. Orice religie pretinde sa fie in posesia adevarului unic, iar ceilalti sunt damnati daca nu imbratiseaza aceleasi idei. Asta mi se pare o aberatie. Inseamna ca budistii, evreii, arabii - sunt cumva mai jos decat noi. E o idee inacceptabila pentru mine. (si e acelasi lucru si din punctul lor de vedere)
Punctul care mi se pare cel putin chestionabil in film este insa ideea ca tehnologia poate rezolva orice (in primul rand nu stiu daca am ajuns asa departe). Pe de alta parte - chiar daca unele resurse sunt teoretic nelimitate (deci ar putea fi distribuite gratuit tuturor), altele nu sunt. Asta e un aspect pe care filmul il ignora complet. Discuta despre potentialul de energie - ca si cum asta ar fi singura problema, si odata ce am rezolvat asta , totul e frumos.
Ce te faci cu proprietatea asupra pamantului? Oricat am vrea - nu putem locui cu totii pe Coasta de Azur - pur si simplu nu e atata spatiu acolo. Deci unele resurse sunt limitate in mod evident - asta e o scapare a filmului.
Cine hotaraste cum sunt distribuite aceste resurse in lipsa unui sistem monetar? Putem avea incredere ca cineva va fi obiectiv in atribuire? Mi se pare cam utopic.
Asta e doar o scapare - mai sunt si altele dar nu am proaspat in memorie filmul. O sa il revad ca sa imi aduc aminte.


Fosta membra 9am.ro

46 mesaje
Membru din: 4/11/2008
Oras: Oradea

Postat pe: 21 Noiembrie 2008, ora 11:05

Mi-a placut documentarul,super interesant,te pune pe ganduri.Dar mai m-a pus pe ganduri un lucru,in prima parte sa zicem ca aceasta echipa de productie ii formata din niste oameni foarte educati si destepti,care au frunzarit cartile istorice le-au pus cap la cap si si-au dat seama de ceva dupa care a tras un semnal de alrma,dar in partea a-II-A-a aceleasi chestii senzationale,asa ca mi-am dat seama de un lucru,nu stiu cine sunt acesti producatori dar au prea multe informatii,prea multe realitati, intr-un timp foarte scurt ceea ce nu ii prea in regula,in lumea asta daca nu detii functii foarte inalte nu aflii atatea adevaruri,degeaba ma duc eu in calitate de ziarist sa zic la un priministru sa-l intreb de ce dracu merge tara prost,ma scoate afara automat cu un picior in fund dupa care se pune sa-si asculte maneaua de toate zilele.Si apropo de acest film mai am o recomandare Esoteric Agenda,l-am vazut dar fara subtitrare,rog pe cineva care o are:henry_charyer2000.Ms.


necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 23 Noiembrie 2008, ora 01:36

ESTE UN FILM CARE NU ESTE CONCRET,UN FILM UTOPIC!NU MA IMPRESIONAT!!


Fosta membra 9am.ro

9 mesaje
Membru din: 24/11/2008
Oras: Adjud

Postat pe: 24 Noiembrie 2008, ora 13:11

www.fosforescent.ro

va place ? ce parere aveti ?


necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 8 Ianuarie 2009, ora 13:50

Prieteni buni, filmele astea sunt facute de un student intr-o camera de camin, cu un microfon si Adobe Premiere .. si daca am presupune ca ar fi adevarat ce e acolo,sa fim asa si pe dincolo,sa ne schimbam, daca am incepe cu propia-ti familie, salvand astfel planeta de ''suprapopulare'' ,ai mai sustine planul? Fucking disgrace for humankind, iti zic eu ca te-ai apara cu pietre.
Cautati cartea "Pendulul lui Foucault" de Umberto Eco si incercati sa o cititi si nu veti mai avea nevoie de poze in derulare pe ecran si extraterestrii care conduc corporatiile din anul 500 i.e.n.

Regards!


necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 8 Ianuarie 2009, ora 15:26

[..]Am gasit pe internet cateva posturi referitoare la filmul "Zeitgeist" care a facut o mare valva in vietile multor oameni. Multi isi dau...[..] Restul articolului aici: www.ofulzilei.com/realitate/95-zeitgeist-masoni-manipulare-in-ma...


Fosta membra 9am.ro

293 mesaje
Membru din: 13/01/2009
Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 20:52

DE CE VA MAI OBOSITI SA SCRIETI PE TOPICURILE ECESTUI SITE?
TOT CEEA CE NU LE COMVINE SI NU CORESPUNDE POLITICII LOR STERG.
INCLUSIV COMENTARIILE DE LA ARTICOLELE APARUTE PRIN ZIARE. ALEGETIVA UN ALT SITE SI SA MERGEM ACOLO. ASTIA CHIAR SUNT NESERIOSI DEABINELEA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


kali13

233 mesaje
Membru din: 25/09/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 20:00

Am vazut"documentarul" sponsorizat de secta asexuatilor de mormoni,este o mare porcarie. Pana si asa zisele imagini subliminale nu impresioneaza.Au redus mitologia egipteana la niste date rupte din context.Este un"film" al denaturarilor si al scenariilor infantile.Niciun adevar major nu este la discretia publicului larg si mai ales nu se ecranizeaza in filme usor de accesat.


tilsor

1415 mesaje
Membru din: 2/02/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 21:30

Draga,citeste Biblia si vei vedea ca aceasta PLANETA ALBASTRA se apropie de finalul istoriei ei.Politicul nu poate face nimic in aceasta privinta ci mai degraba ajuta sa se implineasca Cuvintul.OARE POATE VASUL DE LUT SA DEA ORDINE OLARULUI?Cam asa sintem noi inaintea lui Dumnezeu.. Nu va amagiti singuri...


Maranatha
necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 21:48

Da ma...au dreptate astia cu Zeitgeist si cu anul 2012 si cu a doua venire a lui Isus si aia cu Nirvana si cu Alah si cu Budha si cu Zamolxes.....da si astia cu www.schimbdeneveste.ro....fiecare cu dreptatea lui....


Dorulet

7896 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 22:04

Mda, am vãzut ºi zeitgeist ºi îngerul digital....ºi sunt foarte multe similaritãþi între cele douã. Nu m-au impresionat niciunul.
Viaþa pe pãmânt nu se va termina în 2012....de când existã creºtinismul, cel puþin o datã la 10 ani, cineva a crezut cã vine sfârºitul lumii. E cel mult amuzant.....
Anul 2012 va veni ºi va trece ca oricare alt an, indiferent de cum se învârt stelele pe cer....deocamdatã pentru Terra nu este nici un pericol ºi pânã la o nouã erã glaciarã....va mai trece vreme....


Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
Fosta membra 9am.ro

152 mesaje
Membru din: 21/09/2008
Oras: Timisoara

Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 22:57



*Per la Scienza il Calabrone non potrebbe volare perché il suo corpo e troppo grande rispetto alle ali. Il Calabrone questo non lo sa, e vola !* *Toti oamenii te aud cand vorbesti; prietenii insa inteleg ce spui, iar cei mai buni prieteni sunt cei care pricep si ceea ce n-ai spus in cuvinte.* *Spesso, la verità più profonda, si trova grazie ad una piccola storia* *Vulturul poate zbura mai jos decat gainile, dar gainile nu se vor putea ridica niciodata pana la nori* *"Ca urmare a asezarii geografice, a resurselor naturale si, mai ales a celei mai mici densitati (populationale) din Europa, Romania n-a fost niciodata un stat absolut independent. Tipul de Roman repudiat de toate puterile tutelare este nationalistul cu convingeri imposibil de corupt si patriotul refractar la operatii transactionale. Aceste insusiri de intelect si de caracter sunt considerate a fi periculoase si deci o vinovatie cu care nu se colaboreaza si care se pedepseste daca iese din anonimat. Exact invers, tipul de Roman agreat de toate puterile straine care au tutelat si care au controlat Romania: fara convingeri politice, caldicel in comportament si adaptabil in colaborari cameleon in politica, tranzactionist in afaceri oportunist in relatii si, intotdeauna, de partea Puterii si cu folosinta pentru Putere." (Serban Milcoveanu)**
iulcar

152 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 23:07

CIP-uri pasaport biometrice . CITESTE CU ATENTIE.!!!!!!!!!!
Ian 23, 2009 12:20 pm

Exista doua tipuri de motive pentru care nu ar trebui sa acceptam pasapoartele cu cipuri:
1. Din p.d.v. laic: datele (atit de) personale pe care le contin aceste cipuri nu sint criptate- cu alte cuvinte oricine are un scanner (care pe moment are o raza de actiune de pina la 90 de metri, dar care mai tirziu va putea fi marita), poate avea acces la datele noastre din acel cip pentru ca nu exista nici un password care sa impiedice accesarea lor. Pe de alta parte, dupa cum se stie, cipurile pot fi clonate, cu alte cuvinte reproduse. Exista destul de multi indivizi care ar putea avea acces la o astfel de tehnologie. Deci te poti trezi cu crime si jafuri puse in seama ta, de catre cineva care ti-a furat indentitatea, tot asa cum, in functie de cum vor evolua lucrurile (foarte probabil se va merge si pe BULETINUL cu cip, dupa cum o arata dezbaterile din Parlamentul European din 14 ianuarie a.c.), te poti trezi deposedat de bunuri, de bani, de catre "sosia" ta de ID. Asta pe linga faptul ca nimeni nu-ti garanteaza bunacredinta a angajatilor statului care au acces la aceste date.

Este inutil de spus ca acest gen de initiative cuplat cu legile de ascultare a convorbirilor nu sint decit niste pasi spre controlul total, mult mai rau decit cel comunist pentru ca este mult mai intim si mai bine pus la punct tehnologic)

2. Din punct de vedere religios- aici cred ca s-a vorbit destul de mult pe tema asta, si n-am sa spun decit ca: cipul contine intr-adevar 666, dar dincolo de asta el este evident o faza premergatoare pentru implantul de cip. Nu o spun eu ci chiar ei, vezi de ex: www.youtube.com/watch?v=JZHAI409uqo - NBC- prezinta America in 2017, toata lumea este "cipata" (dar sint multe materiale pe tema asta).

Care este problema cipului in corp pina la urma? Se reduce toata problema numai la numarul 666? De ce este Biblia atit de radicala: cei care primesc cip-ul nu mai au nici o sansa la minturire?

Problema este ca cipul care se vrea a ne fi implantat in corp, sub diverse pretexte (gen identificare mai usoara, nu-l pierzi, terorism si alte prostii), va fi un mod de supraveghere nu numai fizica (adica unde esti si ce faci), nu numai ca va fi o modalitate foarte usoara de a controla si elimina persoanele care nu sint "political correct" prin simpla inchidere a cipului care nu-i mai permite accesul nici macar la mincare, dar cel mia grav, activitatea cerebrala, cu alte cuvinte acei centri nervosi care sint responsabili de tot ceea ce inseamna comportament si gindire, de ceea ce reprezinta insasi esenta umana vor fi controlati si ajustati. La ora actuala sub pretextul imbunatatirii memoriei sau a sanatatii se face propaganda la "ultimul racnet" cipurile din creier:
daca cautati pe internet, veti vedea [b]www.wired.com/medtech/health/news/2004/10/65422
www.livescience.com/health/060327_neuro_chips.html;
www.rsc.org/AboutUs/News/PressReleases/2006/brainchips.asp
[/b]
Ori asta inseamna ca odata primit acel cip, iti pot ajusta frecventa electromagnetica in asa fel incit sa gindesti numai cum vor ei (foarte probabil doar munca si distractie)- adica nu vei mai putea sa te rogi, nici nu vei mai vrea macar sa te rogi , si sa ai in general, o gindire de tip reflexiv- meditativ, de intoarcere in sine.... prin urmare libera vointa iti este anulata si te pui complet la discretia celor care conduc aceasta lume- care asa cum stim si o vedem la fiecare pas nu-i slujesc lui Dumnezeu ci diavolului. In consecinta odata primit cip-ul.... adio mintuire, nici nu te mai poti gindi la ea macar.

Prin urmare pasaportul cu cip trebuie respins mai ales pentru ca el este un pas premergator si pregatitor implantului de cip!
Vizionati pe internet: verichip.xhost.ro/index.html : video.acasa.ro/view_video/2448a933a050d60ff2bc/666-dovezile-ca-l... : si filmul Ingerul Digital: bisericadincasa.wordpress.com/2008/07/18/ingerul-digital/


Fosta membra 9am.ro

149 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 14:49

De la: Opris_Vasile123, la data 2008-10-18 22:35:07Dap se pare ca baietii de la Zeitgeist au scos o continuare Zeitgeist Addendum se numeste e pe google video puteti sa il vedeti .Nu am sa va stric placerea de a il vedeam asa ca vreau doar sa va cer parerea :putem sa avem o societate care sa functioneze fara bani ?Raspunsul meu dupa parerile voastre .
Numa bine


Putem sa avem o societate fara bani, cu siguranta. Pentru ca motivatia principala a muncii in prezent este rasplata in bani si nu binele general. Si se pune foarte mult accent pe competitia dintre noi. Care are casa mai mare sau mai confortabila, masina mai de ultimul tip, bani mai multi, suntem foarte atenti intre noi la aceste diferentieri si ne luptam sa avem acel nivel de trai cat mai ridicat pe aceste considerente. Ori o societate fara bani....pare fara motivatie in momentul acesta. Ori banii unde sunt? La cativa care sunt foarte bogati si celalti doar tanjesc sa fie bogati. Daca stim sa vedem aceste lucruri...poate reusim sa traim fara bani. Ca sa nu mai subliniez ca marea majoritate traim in saracie, deci nu avem bani.


Fosta membra 9am.ro

149 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Martie 2009, ora 12:21

In afara de propaganda anti-crestinism si anti-religie, este un filmulet critic la sistemul monetar prin care masele sunt controlate si manipulate. Eu din acest filmulet trag concluzia ca nu religia este instrument de manipulare in masa ci tocmai, crearea si inocularea necesitatilor prin mass-media il fac epe om sa actioneze in anumite directii. Este o amestecare intriganta de fapte si prezentata in stilul acela critic....si usor sarcastic....pare atragator, dar nu este altceva decat o alta propaganda. Sunt prezentate probleme...dar foarte putine solutii. Iar acea idee cu societatea fara bani....este foarte frumoasa, dar greu realizabila.


Fosta membra 9am.ro

149 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Martie 2009, ora 12:52

De la: dagaio, la data 2008-11-15 19:15:56Draga marinescuirina,

te sfatuiesc sa revii asupra partii a doua a Zeitgeist-ului ( Addendum ) si sa ai rabdare sa vezi totul cu mare atentie pana la sfarsit. Vei afla raspunsurile la toate intrebarile tale. Vei afla si ce inseamna defapt New Age si care sunt planurile pt. viitor.
Am urmarit cu mare atentie tot filmul "Ingerul digital", sunt de acord cu unele lucruri de acolo, dar se merge pe principiul gresit prin care " Cei care nu sunt cu noi sunt impotriva noastra" adica in cazul acesta -- spun ei ca totul face parte dintr-o miscare satanista.
In Addendum, ochiul despre care se vorbeste la inceputul filmului, este explicat ca fiind simbolul societatii secrete care preamareste banul si reduce omul la un simplu produs ce are pret. Aici se explica fenomenul si se atentioneaza populatia asupra acestui pericol de control global si de impunere a fricii generalizate bazate pe pricipiile stricte religioase ale societatii.
Ce poate fi rau intr-o societate bazata pe egalitate, drepturi egale si respect pentru toate formele de viata?
Stii ca o societate in care femeia este pusa tot timpul pe ultimul loc, nu ii sunt respectate deciziile pe care ea le simte referitor la sanatatea ei si a copiilor ei, NU are cum sa fie o societate sanatoasa si duce la probleme grave cum ar fi: saracie, copii abandonati, avorturi multiple, violuri, probleme psihice si fizice ale copiilor, malformatii, razboaie absolut inutile, boli, violenta in familie, etc.



Societatea prezentata acolo nu are la baza egalitatea membrilor. Mai degraba diversitatea lor. Pentru ca desi fiecare ar avea acces la resurse, datorita faptului ca suntem diferiti, ne aducem in mod inegal contributia la binele general. Deci, aceste diferente vor trebui reglementate. Si este corect pentru ca nu toti vor fi capabili sa creeze, ci doar cativa si aceia se vor simti frustrati sa traiasca in aceleasi conditii cu cei care doar consuma si de aici stari conflictuale. Ori starile conflictuale intotdeauna sunt negative. Creeaza dezordine.
Si in crestinism, si in multe alte religii exista ideea de egalitate. Dar si aceea de diversitate. Cum se impaca aceste doua idei aparent contrare?
Iar ca femeia e pe ultimul loc....nu e deloc asa....



Fosta membra 9am.ro

3 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Brasov

Postat pe: 19 Martie 2009, ora 22:30

Am scris un articol referitor la Zeitgeist, nu exhaustiv, ca ar fi imposibil, dar cit mai complet si obiectiv. Se gaseste pe: www.scribd.com/doc/13045285/Zeitgeist

www.9am.ro/comunitate/forum/post_reply/19058.html#


arikut13

3 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Campulung Muscel

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 22:54

cat timp trebuie sa mai pierdeti zilnic uitandu-va in sus dp un oarecare d-zeu?
credeti ca religia va tinut si va va tine de cald ? niciodata! scria cineva mai sus, ca si cum i s-ar fi luat o piatra de moara de pe suflet, ca nu religia este cea care innrobeste ci sist. monetar -acesta este un copil pe scara istoriei, pe cand religia aproape ca se confunda ca timp cu istoria...cum vreti sa ganditi despre o organizare sociala noua cand nu puteti sa va eliberati voi insiva de niste prejudecati aberante !
v-a fost spalat creerul de religie in asa hal incat ea, religia, a devenit o gena pt fiecare nou-nascut ....ganditi liber si apoi cautati solutii. una din solutii a fost data de ZEIGEIST:
"Criza este una a constiintei.O crizã care nu mai poate accepta vechile norme, vechile tipare, traditiile strãvechi.- Omul încã este la fel cum a fost. Este încã brutal, violent, agresiv, avid, competitiv. Si... a construit o societate
dupã aceste trãsãturi."
solutia intr-o civilizatie este intotdeauna de natura mentala - restul, procesele fizice, materiale vor aparea de la sine ca o consecinta.




petreditulescu

16 mesaje
Membru din: 5/12/2008
Postat pe: 23 Martie 2009, ora 19:12

O sa se poata trai foarte bine si fara bani atunci cand o sa folositi alte sisteme de logica - superioare (www.geocities.com/mental.dynamics) - si atunci cand nu o sa va mai lasati condusi de prosti. Pana la schimbare, care oricum nu va priveste pe voi, care nu participati la ea, Dumnezeu cu mila si Dracu cu sila. Sa ve vedeti pete 3 ani ce mai faceti !


Sektorrules

10 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 23 Martie 2009, ora 21:46

nu putem avea o societate fara bani din moment ce va ganditi ca nu putem avea o societate fara bani....cand veti fi convinsi ca vom putea avea o societate fara bani atunci vom avea o societate fara bani


KALASHNIKOV
Fosta membra 9am.ro

182 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 2 Aprilie 2009, ora 20:41

Filmul merita toata atentia !
Trebuies vazute toate partile...eu am doua parti pe doua dvd-uri …netitrate.
In a doua parte a filmului, exista si o explicatie a,,crizei » perfect valabila din punctul meu de vedere ;deasemnea se ofera solutii !
Una din cauzele dezechilibrelor la nivel global,care mi-a atras atentia in mod special, este considerata ,,lacomia-greed «
Documentarul pune intrebarea daca lacomia este o parte a naturii umane(human nature)sau este un produs al modului de viata uman(human behavoir).
Filmul concluzioneaza in acest sens, ca lacomia este alimentata artificial nefiind a naturii umane interioare, astfel fiind perfect posibila o schimbare ,,din interior »si inlocuirea valorizarilor actuale ,generatore de auto-distrugere.
Filmul nu spune si ,,cum,,putem scapa de lacomie…asa ca nu pot da nici un sfat clasei politice din Romania !
Totusi se afirma undeva ca prin propria vointa,prin propria constinta !
Perfect adevarat !
Dar daca tocmai asta lipseste ?

Sub multe aspecte filmul poate fii atacat!
Solutiile propuse sunt mult ,,fortate"...iar partea despre religie este tratata doar ,,astrologic".
Dar filmul nu poate fii si ignorat!
Mai exista un topic deschis cu acest subiect pe 9AM-Miscarea ZeitGeist
Zeit-timp
Geist-plin de duh


Pagini: 1 2 3 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Zeitgeist pareri pro pareri contra...
Mergi la: