Info
x
Interzicerea fumatului in spatiile inchise: pro sau contra?
|
alexandragrin 32 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 11:42
Un deputat PSD propune interzicerea fumatului in spatiile inchise: restaurante, baruri, cluburi si discoteci, localuri frecventate in special de tineri.
Voi ce parere aveti? A ajuns Romania in acest punct? Trebuie sa interzicem fumatul? |
|
9am243736 2704 mesaje Membru din: 19/11/2010 |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 13:27
nu cred ca romania a ajuns in acel punct, cred ca mai este mult pana atunci, cred ... ca am uitat despre ce punct este vorba... eu zic sa intrebam fumatorii...
Raporteaza abuz de limbaj |
|
isuvvkid 3 mesaje Membru din: 9/06/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 13:29
Sunt fumator si stiu cat de greu este sa ma las de fumat, eu unul nu am reusit (conteaza mai putin de ce: vointa, chef, placere prea mare, etc.). Pe de alta parte nu sunt de acord cu fumatul ar trebui interzis, dar nu chiar asa. Problema din punctul meu de vedere sta cam asa:
1. eu merg din cand in cand in bar cu colegii / prietenii / fratii. Luand motivul pentru care merg in bar, acesta este pur si simplu placerea de a sta la o masa (rotunda), cu o cafea in fata si o tigara in gura, eventual o bere in pahar. Multi or sa spuna: "dar de ce nu faci asta acasa"... eu spun asa: "pentru ca nu se compara", la urma toti putem bea si manca acasa, de ce mai exista atunci baruri si restaurante??? Zic eu ca pentru socializare, e fun, e misto, e cool, e interesant, e socializare la cote inalte. Un singur element din toate acestea (atmosfera, cafea, bere, suc, tigari, muzica) daca dispare , atunci deja nu mai are farmec. Eu asa m-am obishnuit, si asa imi place, asa ma relaxez : cu o cafea, tigari, si ceva berica, si in bar, cu muzica, si evident cu prietenii. daca nu voi mai putea fuma, deja pentru mine barul nu are nici un farmec, nu mai este defapt bar. Inteleg si pe cei care nu vor sa simta tigara, dar tocmai de aceea s-a facut divizarea in sectiuni (de fumatori si de nefumatori) si toata lumea este happy in acest mod. 2. pe de alta parte mi se pare putin discriminare - daca exista deja o hotarare care spune ca barurile sa aiba optional camera de fumatori, atunci ce draq mai vor. legea e clara si hotararea este hotarare, nu? Simplu, deja exista obligativitatea ca barurile si localurile si restaurantele sa izoleze nefumatorii de fumatori (daca nu vor fumatori deloc, asta e, este local pentru nefumatori exclusiv), dar de ce sa forteze localurile sa nu permita nici macar in mediu izolat dreptul la fumat. la urma urmei o fac pe pielea mea, cine fumeaza este suficient de constient de raul care si-l face. Daca o si facem in mediu izolat, de ce ar exista problema "afectarii celorlalti"???? 3. pe de alta parte acest viciu exista de sute de ani, nu e de ieri de azi, si deodata s-a trezit UE ca vezi doamne sa nu mai lasam omul sa fumeze. Nu va fi chiar asa, faptul ca limitezi in baruri (unde nu intra copii oricum) asta nu inseamna ca acasa vor fi protejati. Din contra, va creste numarul fumatorilor acasa, si va creste rata fumatului in casa, adica: exista si acei oameni care preferau sa mearga la barul public sa fumeze, decat acasa, => vor fuma acasa, cu copii langa ei. Deci din start mi se pare o prostie. 4. eu zic ca e aiurea. asa si alcoolul dauneaza sanatatii, poate chioar mai rau decat fumatul, si asta chiar pune in pericol vietile celor din jur (ex: sofatul in stare de ebrietate), si ce or sa faca??? Or sa interzica si alcoolul, berea??? O sa ajunga barurile defapt sa fie doar cafenele si ceainarii in modul asta. Practic ideea de bar, pub, va disparea in acest stil. 5. Inteleg sa nu fumez langa cei care nu vor tigara, inteleg sa ofer celorrlalti conditii de trai sanatoase, inteleg ca nu trebuie sa deranjez pe altii, insa de ce nu mai am voi sa imi port viciile in medii special amenajate. O astfel de idee nu vine decat din frustrarea unora. Ce treaba are deputata asta atat timp cat pe ea nu o deranjeaza nimeni cu fumul de tigara, pt ca exista spatii amenajate, nu?? dar ea are o frustrare personala, probabil barbasu sta prea mult prin baruri cu amicii (ca ea e nasoala si plictisitoare in casa), si se oftica fraiera. ce crede ca va rezolva....nu isi da seama ca in momentul ala nici barbasu (daca e fumator) nu o sa mai iasa cu ea in restaurant/bar???? pt ca daca e fumator va prefera un loc in care sa poata si fuma...nu??? ... dar in fine...AIUREA!!!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 13:43
De la: isuvvkid, la data 2011-02-21 13:29:06Sunt fumator si stiu cat de greu este sa ma las de fumat, eu unul nu am reusit (conteaza mai putin de ce: vointa, chef, placere prea mare, etc.). Pe de alta parte nu sunt de acord cu fumatul ar trebui interzis, dar nu chiar asa. Problema din punctul meu de vedere sta cam asa: eu am o luna si jumatate de cand nu mai fumez, este foarte greu dar "am fost ajutat si de ceva probleme medicale"... in primul rand caut sa nu ma mai gandesc la ce ai enumerat tu mai sus, atunci cand ma gandesc mai intens la faptul ca nu o sa mai fumez niciodata, parca ma furmica ceva pe sira spinarii si doresc foarte mult sa aprind tigara... singura consolare, semintele, bomboane si ... faptul ca sunt milioane de oameni care nu fumeaza, care se simt foarte bine in bar fara sa fumeze, care se simt foarte bine in general, fara sa fumeze ... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 13:53
eu sunt fumator....si as vrea sa ma las de fumat... dar consider ca oriunde trebuie sa existe si spatii pentru fumatori. Daca ar disparea definitiv, s-ar face mai putina vanzare in locurile de distractii. Eu nu intru undeva unde nu se fumeaza
Bine ca se pune problema fumatului, dar se trece cu vederea cea a drogurilor periculoase. Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
|
|
delia_ariana 1 mesaj Membru din: 8/12/2008 |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 13:54
PRO
|
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 13:58
De la: daniela_iasi, la data 2011-02-21 13:53:11eu sunt fumator....si as vrea sa ma las de fumat... dar consider ca oriunde trebuie sa existe si spatii pentru fumatori. Daca ar disparea definitiv, s-ar face mai putina vanzare in locurile de distractii. Eu nu intru undeva unde nu se fumeaza fumatul este o distractie, d-na fumator?!
|
isuvvkid 3 mesaje Membru din: 9/06/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 14:06
Recunosc, si eu am ganduri, si eu as vrea sa ma las de fumat. Insa in ultima perioada, sincer, cu toata situatia care ne inconjoara, cu toate probleme actuale, am ajuns sa consider ca daca vreau sa ma simt bine trebuie sa fac ceea ce simt, nu ceea ce dicteaza altii, evident in limita legilor si a bunelor maniere. Nici eu nu sunt de acord ca , copii nostri sa fumeze, de atfel sustin ca cei care nu au fumat pana acum sa nu faca prostia. insa pentru mine, personal, este un mod de a ma simti bine. De ce sa mi se interzica acest drept, atat timp cat exista si alta solutie, divizarea.
In loc sa aprobe astfel; de legi mai bine verifica pe cele actuale daca se respecta, pt ca aici e defapt problema. legea exista, insa nu se respecta. Credeti ca aceasta lege noua se va respecta in totalitate??? eu unul nu cred, desi ar fi bine. Acuma, pe langa toate astea, nu m-am imbolnavit niciodata de ceva, desi daca m-ai vedea in realitate vei fi convins ca sufar de ceva, din fericire sunt sanatos tun, si sper sa nu vorbesc intr-un ceas rau, dar sper sa nu fie asta motivul meu de a ma lasa de fumat. Nu dau tigari pe strada la cei care mai ma abordeaza cand ma vad cu tigara in gura, nu fumez langa copii, nu fumez langa cei care ma roaga sa nu fumez, incerc sa protejez pe cei care nu fumueaza si sa ii ajut sa nu inceapa sa fumeze. dar eu personal, in cusca mea, consider ca am dreptul sa ma simt bine. SUNT CONTRA ACESTEI PROHIBITII TOTALITARISTE, pentru ca se poate si altfel, astfel incat toata lumea sa fie fericita, nu putem lua dreptul omului de a se simti bine, atat timp cat se poate astfel incat sa nu afecteze pe cei din jurul sau. in rest... multa sanatate, si nu incepeti sa fumati. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
lumivilara 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 14:20
DA, CATEGORIC DA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
9am130122 1 mesaj Membru din: 20/09/2009 |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 14:20
in America s-a interzis de multi ani fumatul in localuri?? in 2008 am fost in America si se putea fuma oriunde,cu exceptia fast-food'urilor unde nici la noi nu se fumeaza,mai bine ati interzice etnobotanicele si drogurile! k astea iti distrug viata nu un simplu viciu cum sunt si altele gen coca cola
|
baxpayne 5 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Targoviste |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 14:27
Eu am reusit sa ma las de fumat dupa 11 ani,fumam si 2 pachete pe zi. Acum in februarie pe 5 am facut 3 ani de cand am zis NU. Se poate !!!
|
email_37 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Deva |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 14:33
Am fumat pentru o perioada de 15 ani si...m-am lasat. Usor, zic eu... :) ...mai ales acum ca au trecut 3 ani de atunci.
Parerea mea e ca aceasta initiativa ( de a interzice fumatul ) va face sa creasca si mai mult interesul celor care doresc sau simt ca trebuie sa fumeze, in special al tinerilor. Totul se poate rezolva in timp cu educarea tinerilor dar mai ales al parintilor ca fumatul precoce ...dauneaza, sau ca poate dauna. Toti, impreuna pot reusi, inclusiv cadrul legal. Intrebare: ce cauta minorii in discoteci si cluburi? cine le cumpara tigari pentru ca din cate stiu eu...tutunul si produsele din tutun nu se vand minorilor...? Raporteaza abuz de limbaj |
|
cata77club 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Brasov |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 14:35
SUNT DE ACORD SA SE INTERZICA FUMATUL IN LOCALURI PUBLICE, PENTRU CA LA NOI NU SE RESPECTA SPATIILE DE FUMATORI SI NEFUMATORI.
SUNT FOARTE PUTINE LOCALURI CARE AU INTR-ADEVAR CONDITII (VENTILATIE CORESPUNZATOARE) PENTRU SPATIILE DE FUMATORI, CHIAR DACA TEORETIC CORESPUND. MAJORITATEA PRIETENILOR MEI SUNT FUMATORI ( EU NU ) DAR SI EI S-AU PLINS DE FUMUL DIN UNELE LOCALURI PRIN CARE IESIM ( NE PISCA OCHII SI SE IMPUT HAINELE)
|
ionaco 1 mesaj Membru din: 26/07/2009 |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 14:37
E o prostie, da` daca numai atat le duce capu`, cum naiba se leaga numai de unde mulge statu` cel mai mult 80% tigari, bautura 100%, DECI E FOARTE PROFITABIL. Stie careva cati se duc in sanatate? Sta ca balega in porlament si vezi doamne ca am activitate
|
|
gigi_mat1632 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 14:38
Fumatul in spatii inchise sa fie interzis. Noi respiram aer curat pentru a trai, nu un aer viciat care ne afecteaza sanatate. Nu platim o asa zisa placere de moment, care ulterior ne distruge.
|
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 14:40
De la: baxpayne, la data 2011-02-21 14:27:36Eu am reusit sa ma las de fumat dupa 11 ani,fumam si 2 pachete pe zi. Acum in februarie pe 5 am facut 3 ani de cand am zis NU. Se poate !!! felicitari! se poate, totul este sa ai vointa, problema se pune ca vointa nu trebuie sa fie impusa... pe de alta parte si nefumatorii au drepturile lor iar chestia cu locuri separate pentru fumat, se respecta sau nu... sau un cuplu cu un singur fumator... intr-o discoteca, sau bar, etc... cineva trebuie sa se sacrifice, nu?
|
ciocolata99 1 mesaj Membru din: 14/12/2008 |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 14:43
PRO
|
ionescu_remus06 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 14:43
asta e discriminare, am fost fumator si nu mai sunt de 1an si 3 luni, nu mi se pare corect stiu ce greu e sa te lasi de fumat
|
remus_rich 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 14:44
PRO !! Chiar ar fi cazul.
|
ungurminu 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 14:46
De la: lumivilara, la data 2011-02-21 14:20:18DA, CATEGORIC DA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! De vreo trei ani a inceput Campania Stop Fumat, pt cei care nu reuseau singuri sa se lase, la inceput gratis- programul e subventionat de stat din acizele pt tutun. Trist ca prea putini oameni au putut beneficia de program gratuit- fie nu mai erau medicamente, fie nu se stie cand va incepe- raspunsuri standard. Acum tratamentul este subventionat de stat dar terbuie sa plateasca si cel bolnav de fumat ( spun asta pt ca in prima sedinta ti se spune si faptul ca nicotina este drogul cu cea mai puternica forma de adictie, si ca fumatul este o boala cronica)- jumatate plateste statul, jumatate platesti tu 100-200 de ron depinde oras. Primesti tratamentul pe o luna in functie de ce hotaraste medicul ca ti se potriveste: Champix, Zyban, plasturi sau guma, cica functioneaza la sfarsitul tratamentului esti curat, trebuie doar sa nu iti mai aprinzi apoi vreodata tigareta. Sunt fumatoare si sunt de acord cu aceasta hotarare, insa ma deranjeaza ca desi legea interzice vanzarea tigarilor catre minori, nimeni nu a fost inca sanctionat. Raporteaza abuz de limbaj |
|
costi_51_2005 27 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Piatra Neamt |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 14:47
Salutam si sustinem aceasta initiativa,important ca aceasta sa se valideze in parlament...
Raporteaza abuz de limbaj
constantin
|
|
pop_ionel74 17 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tg Mures |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 14:53
fumatul in mod normal ar trebui interzis total,insa cei care fumeaza trebuie sa inteleaga ca este mare nevoie sa renunte pt ca sunt si prea scumpe si prea daunatoare
|
9am5776 2 mesaje Membru din: 18/12/2009 |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 14:53
asta o numesc DISCRIMINARE....daca se va tine cont de criteriile impuse cu cucoana aia atunci va fi multumita toata lumea, dar daca se interzice definitiv nu cred ca va trebui sa ne rasculam noi ptr ca o vor face patronii de localuri. Eu fiind fumoatoare nu ma simt bn undeva daca nu pot fuma in voie si multi sunt de parerea asta, credeti-ma.Lumea nu va mai iesii in cluburi, baruri, cafenele ptr ca li se interzice un viciu, atunci vor sta acasa...iar revolutia va fi a patronatelor care vor pierde clienti dintr-un motiv, banal, cum l-ar considera unii.Interziceti-ne sa consumam si alcool cand iesim undeva si totul ar fi "minuntat".Sa se faca in asa fel incat sa fim cu totii multumiti, toate localurile vor trebui impartite in 2...si veti avea o surpriza....................partea fumatorilor va fi mereu plina :)):)):))
De ce nu se face nimic in legatura drogurilor ( legale/nelegale) si toata lumea se ia de tutunul pur? asta nu ne prajeste creerul si nu vedem biscuiti mergatori in mijlocul drumului, asa ca statul asta se ne mai scuteasca de legii stupide si fara rost, vb gura fara ei.Ei nu gandesc deloc inainte de a vb ceva...La noi ca la nimeni...Deja nu mai e America tara tuturor posibilitatilor, e Romania fratilor Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am245437 2 mesaje Membru din: 8/02/2011 |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 14:55
eu sunt pro, chiar daca am fost o mare fumatoare!!
|
9am245437 2 mesaje Membru din: 8/02/2011 |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 14:57
ma alatur !!
|
neacsuirinel 86 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 14:59
Deacord total cu comficsarea averilor ticalosilor care au supt tara asta de 21 de ani....deacord si cu interzicerea fumatului in toate locurile publice (eu sunt fumator) baruri, restaurante, pub-uri, etc ....in felul acesta se va crea si o lupta apriga impotriva fumatului, si vom capata mai multa rabdare si dc nu mai multa intelepciune...sa nu mai spun de sanatate !
|
di_munteanu 2 mesaje Membru din: 8/11/2008 |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 15:01
DA! trebuia actionat cu mult timp in urma, dar mai bine mai tirziu decit niciodata!
|
bladeaur 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 15:08
da,trbuie neaparat sa se faca ceva in privinta asta.
|
anamaria_tig 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 15:09
cu toate ca am fost fumatoare ani buni de zile sunt pro interzicerii fumatului in spatiile inchise.
|
9am168749 1 mesaj Membru din: 5/11/2009 Oras: Cluj |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 15:17
Nu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|

) DAR SI EI S-AU PLINS DE FUMUL DIN UNELE LOCALURI PRIN CARE IESIM ( NE PISCA OCHII SI SE IMPUT HAINELE)