back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

"cinci minte de lectura originala!"

Fosta membra 9am.ro

377 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 10:55

Exista un topic "Romanul s-a nascut poet!" . Am constatat ca nu fiecare din noi s-a nascut poet ci unii prozatori, dramaturgi sau care foloseste alt gen literar. Crezand ca vor fi unii care vor sa scrie, am deschis acest topic! Pentru incurajare, copii aici o "proza foarte scurta"
Deruta.
EL se plimb� agitat. E b�tr�n, pu�in coc�rjat, �n halat �i cu un fes vechi pe cap. Verific� mereu ceasul. EA intr� nervoas�, r�v�it�, arunc�nd hainele din mers.
- Ia, s�-mi spui tu de unde vii la ora asta! O ia EL �n primire de cum a auzit-o tr�ntind u�a de la intrare, f�r� s� mai a�tepte s�-i vad� chipul.
- Dar ce or� e drag�? �i r�spunse EA cu o �ntrebare dup� ce �i abandonase cizmele �n dreptul u�ii care d�dea �n camera de zi! Ceasul meu n-arat� mai mult de ora patru!
- Nici acesta din camera ta n-arat� mai mult de�i-i �n garan�ie! Nu �tiu ce ai tu �n m�inile alea ca toate ceasurile se opresc la ora patru!
- N-am nimic drag�, al t�u �nainteaz�! Ia verific�-l s� vezi c�t arat�! Dup� ce �i permise s�-i ridice chiar EA m�neca halatului, se mir�: Cum poate s� arate ora opt!?
- Ceasul meu e bun! �i apoi �i f�r� ceas vedeai c� s-a-nnoptat! Mai bine spune-mi pe unde ai umblat de ai putut s� �nt�rzii at�ta!
- Vai, drag�, nu cumva iar �ncerci s� abuzezi de b�nuieli? Uite, vezi, faci tu ce faci �i iar m� superi! Cum ajung acas�, cum m� ataci cu�
- Tu te superi? �mi spui s� nu ies c� vii mai devreme s� mergem la cofet�ria nou� din col�ul str�zii �i uite c�nd te-ai �ntors!
- Ce era s� fac drag�? Hai, nu te sup�ra, c� dac� ��i era de ie�it, m� a�teptai �mbr�cat de ora�, nu �n c�rpa asta! Da ca s� te �mpac, ��i explic� �i curajoas� �l pup� �n aer cam la un centimetru de frunte apoi �ncepe o poveste duioas� ca s�-i adoarm� vigilen�a: C�nd m� �ntorceam gr�bit� acas�, nu spun ca expresu� dar ca �la�. ca �la� tot mergeam! Ajungem din urm� trei b�tr�ni. S� fi fost mai tineri? S� fi fost cu doi-trei ani mai mari ca tine� Dar asta nu mai conteaz�! �i cum erau trei �i ocupau tot trotuarul, �n�elegi c� n-am putut cu nici un chip s�-i dep�im! �i mergeau a�a de-ncet, exact ca tine! Tocmai �i spuneam: �Ia te uit� c�t de bine seam�n� oamenii �ntre ei de la o anumit� v�rst�! C�t pe ce s� cred c� unul din ei e tocmai EL!� Adic� tu, i-am zis!
- Bine, bine! Dar puteai s� vii cu�
- Nu m�-ntrerupe! Tot timpu� m� acuzi �i e�ti predispus la ceart� dar niciodat� nu m� la�i s� m� disculp a�a cum trebuie! Cum mergeam noi a�a �ncet, �i spuneam: � Ce dr�gu�i sunt bie�ii de ei!� Acum cred c� ai �n�eles de ce nu �ndr�zneam s�-i dep�im!? �i zicem: �Ce neveste r�ut�cioase �i ursuze cred c� au s�r�cu�ii de ei c�-i alung� din cas� pentru a umbla pe str�zi a�a, f�r� direc�ie, doar ca s� fr�neze circula�ia celor gr�bi�i numai ca s� nu-i �in� l�ng� ele!� Ei, vezi? Eu nu sunt ca alea f�r� pic de inim�! Din contra! Nu te las s� faci nici un pas �nafara casei!
- Te-n�eleg dar nu destul c� de-ai fi mers ca melcul tot ajungeai acas� m�car cu doua ceasuri mai devreme!
- Asta s-o crezi tu! C�nd g�ndeam �i noi c� mai avem c��iva pa�i p�n� �n bulevard, ce crezi c� fac cele trei umbre? Se opresc drag�! Se opresc! Da, a�a cum bine-ai auzit: Se opresc! Nu �tiu c�t au stat a�a oprite dar noi c�nd ne-am �ntors nu mai erau acolo, dar nici nu plecaser� demult, c�-i �i z�rim �n fa�� la c��iva pa�i de noi!
- Noi! Noi! Care noi? �i m� rog matale, unde-ai fost c�t au stat pe trotuar am�r��ii �ia?
- Cum unde-am fost? C� doar n-aveam s� st�m de vorb� �n strad� s�-�i mai spun� lumea c� iar m-a v�zut cu Mol�� �tii, nu holba la mine sp�l�ci�ii �ia c� m� buim�ce�ti! Mol�, colegu� acela al meu f�r� noroc! Tocmai �mi vorbea c� sunt singura care �l �n�eleg! �i apoi m-am dus la el nu numai s�-l �n�eleg �i s�-l consolez ni�el acolo c�t de c�t, dar trebuia s� aranj�m �i situa�ia!
- S�-�i zic a�a c�-�i fac moftu� �i te-n�eleg de�i nu prea pricep, dar de ce nu mai circuli cu ma�ina? Sau �i pe carosabil erau grupuri de � a�a ca mine?
- Dar ce draga, tr�ie�ti pe alt� lume? �nc� nu �i-a ie�it din cap ma�ina? Sunt peste trei s�pt�m�ni de c�nd n-o mai avem! Ce te bolde�ti la mine? Ce-ai r�mas a�a ca� ca� N-ai �tiut? �n�eleg! N-ai �tiut c� am uitat s�-�i spun! Dar puteai m�car s� b�nuie�ti, c� doar tu ai spus c� nu-i prima zi c�nd �nt�rzii c� vin pe jos �i c� de asta �nt�rzii!
- Dar ce-ai f�cut cu ma�ina? Hai, spune! Nu m� l�sa s� mor de inim�! �i EL se l�s� neputincios pe un fotoliu care sc�r��i ur�t parc� pentru a o �nt�r�ta �i mai tare pe EA.
- �i-am spus c� Mol� nu era �n�eles de nimeni �i c� avea numai du�mani! L-au dat drag� afar� de la servici! Ce oameni! �l b�nuiau de chiul drag� �i mai ziceau c� se ia �i de colege, �tii, de nevestele �lora� dar nu-i adev�rat! Nu, deloc, pentru c� eu tot timpu� l-am sus�inut� Dac� va fi nevoie, i-am zis c� poate s� conteze pe tine c-o s�-i dai o referin��, c� doar ne e el cel mai bun prieten� �i apoi tu, care mi te-ai l�udat de o mie de ori c� ai fost sublocotenent �n Brigada 3 Munte �i pe deasupra decorat de nem�i cu Crucea de Fier pentru c� ai luptat pe schiuri pe la Harkov�, dar apropo, de ce n-ai r�mas acolo? Nu mai era z�pad�? Da, voiam s� zic, cu at�tea rela�ii, ai putea, nu? Parc� ce-i o referin��? O h�rtie la care nu se uit� nimeni da o pun la dosar s� se justifice c�nd e cazu�!
- Dac� zici tu, i-oi da eu c�nd m-o ruga el, dar tot nu mi-ai spus ce-ai f�cut cu ma�ina!
- P�i, foarte simplu! A v�ndut-o Mol� la un pre� pe care tu nu l-ai fi luat nici dac� ar fi fost nou�, dar mi te dup� dou� zdruncin�turi care mi-au r�v�it mie creierii?! �i l-am rugat �n genunchi s� ia �i el c��iva din ei acolo, c� �i a�a �ia erau din suprapre�, era meritu� lui, nu?
- Suprapre�ul l-a luat Moldovan dar pre�ul a r�mas! Unde-i pre�ul? Ce-ai f�cut cu pre�ul c� �n cas� n-a intrat nici un ban �n afara pensiei mele?
- Dac� m� mai pisezi mult cu �ntreb�rile, nu numai c� m� sup�r dar �i plec drag�, plec cu Mol� s� m� consoleze �i el a�a cum l-am consolat �i eu c�nd mi-a cerut, c� nici eu n-am mai mult noroc pe plan familial! Doar �mi spunea Mol� c� a�a am fost noi d�rui�i de natur� �ntr-o eclips� de noroc pe toate planurile! Ce perioad� nenorocit�! S-o fi n�scut mul�i pe timpu� acela drag�, sau nici tu nu �tii mai mult ca noi?
- Dracu s�-i ia pe to�i cei care s-au n�scut atunci, dar eu v�d c� �ncerci s� m� duci cu vorba p�n� m� sco�i din s�rite anume ca s�-�i arunc vreo dou� s� te usture ca s� ai apoi motiv s� te superi �i s� nu-mi mai r�spunzi la ce te �ntreb! ��i aminte�ti c� atunci c�nd am vrut s� v�nd ma�ina, nu m-ai l�sat? Ziceai c� ne folose�te la am�ndoi, c� e r�sf��ata noastr�! Acum pricep de ce m-ai pus s� �i-o donez odat� cu casa! Noroc ca pe asta n-o poate vinde Molul t�u! Ziceai c� vrei s� conduci ca o adev�rat� proprietar� dar pe urm� ai uitat s� faci �coala de �oferi! Cum ai putut s�-mi faci tocmai tu una ca asta? Tu, o fat� nenorocit� care ai fost �i care mai f�ceai din c�nd �n c�nd uz de con�tiin�� �n situa�iile penibile din care te-am scos de-at�tea ori!
- Da� se termin� drag� �i con�tiin�a! Iei, iei, faci abuz �i te treze�ti c� nu mai e, c� ciuperc� s� fi fost ca s� se �nmul�easc� prin spori �i tot nu dovedea s� fac� fa��, da� tu �tii c� nu exist� con�tiin�� cu spori, nu?
- �nghite-�i sporii �ia odat� c� m-ai n�ucit de tot �i f� bine �i spune-mi ce vom face de-acum �nainte f�r� ma�in�! Dar, ia stai! C�nd ai spus c�-mi aduci banii de la Moldovan?
- Da� n-am spus drag� pentru c� plec �n turneu cu el s� ne g�sim servici� c� �i eu de dou� s�pt�m�ni sunt ca s� zic a�a pe dinafar� din cauza b�nuielilor, ci c� stau prost cu reputa�ia �i cu actul de prezen�� la birou! S� te mai aud c� mai zici c� �ia care m-au angajat �s oameni!
- Cum? Vrei s� pleci? Ce �nseamn� toate astea? Ce-ai f�cut cu via�a mea?
- Via�a ta? B�tr�ne�ile tale drag�! Dac� am fost bun� cu tine �i am �ncercat s�-�i ridic moralul c� vei tr�i l�ng� mine a doua tinere�e, am omis s� zic �pe l�ng� a doua tinere�e� ca s� te �mb�rb�tez! Dar acum nu-�i mai cer altceva dec�t s� m� ui�i! Te pup drag� papa �i�
- Nu m� pupi c� dau telefon la Poli�ie s� te pupe ei� Oh, inima� D� telefon la Salvare! M-am nenorocit, inima�
EA nu �inu seama c� EL alunecase de pe fotoliu �i c� se chirci de durere jos pe covor pentru c� auzi soneria de la intrare �i trebui s� fug� s� deschid�. Crezuse c� Moldovan nu mai avusese r�bdare s� o a�tepte la el �n garsoniera cump�rat� de dou� s�pt�m�ni cu banii de pe ma�in� �i c� venise s-o ia, dar surpriz�:
- Cine e�ti �i de ce suni tocmai acum c�nd am nevoie de un pic de timp �i lini�te s�-mi pot face ca lumea baga� Chipul femeii care sunase, sur�z�tor la �nceput, se transform� �n balaur �i Ea �i �nghi�i limba �i nu mai putu s� termine fraza cu care voia s-o pun� la punct.
- Am venit� am venit� dar eu locuiesc aici �i am venit s� locuiesc! �i r�spunse parc� nesigur� pe ea, necunoscuta. Apoi: Am avut �n gazd� un t�n�r �i� �ti�i, lui nu-i pl�cea la curte, mie nu-mi mai pl�cea la bloc, a�a c� i-am v�ndut garsoniera �i cu ce am luat pe ea am pus l�ng� economiile mele �i i-am dat �napoi t�n�rului pe aceast� cas�! Mie �mi place s� locuiesc la curte �i acum c� s-a ivit ocazia� Uita�i-v�, am toate actele aici� �i femeia �i f�cu loc pe l�ng� EA �i intr� �n camera de zi. Uimirea ei fu mare pentru c� nu mai avu glas c�teva secunde bune dar �n acest timp mintea �i func�ion� f�r� repro�: Mi-a spus c� locuin�a e liber�! Ce c�uta�i aici? Lua�i-v� bunicu�ul �i v� rog s� m� l�sa�i s�-mi descarc efectele c� a�teapt� �oferul �i nu�
- Ce efecte cucoan�? κi reveni �n sim�iri EL, probabil c�nd auzul �i fu sfredelit de jignirea ce i se aduse. Chema�i imediat pe nenorocitul care v-a v�ndut casa mea s�-l iau de pantaloni �i s�-i frec un pic�
- Dar n-am de unde s�-l mai iau pe domnul Moldovan mai devreme de-o lun� pentru c� a plecat din �ar� cu ni�te afaceri care nu mai puteau fi am�nate!
EA se f�cu verde la fa��, un verde bur�ticiu pl�cut ochiului dar EL nu mai putea s� vad� a�a culoare pastel pentru c� durerea de inim� �l chirci de ast� dat� �ntr-o pozi�ie incomod� care nu-l l�sa s� disting� altceva �n �nc�pere dec�t ni�te stelu�e �ugube�e.
- Cum Mol� a plecat f�r� mine?
Noua proprietar� nu f�cuse leg�tura �ntre Mol-ul EI �i Moldovan-ul escroc, �n schimb i se f�cu mil� de cei doi locatari �i �i �ncuraj�:
- Nu vre�i s� r�m�ne�i aici cu chirie? O s� v� iau mai pu�ini bani dec�t s-ar cuveni, asta dac� nu ave�i unde s� v� muta�i! Acum o s� sun la Salvare c� nu-i bine s�-l l�s�m pe bunicu� s� moar� aici, poate are vreo cas� la �ar� �i o m�n� de ajutor dat� azi, m�ine poate valora c�t o re�edin��, nu-i a�a?

Raporteaza abuz de limbaj
Nimic nu e imposibil p�n� nu devine imposibil! Galina
Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 1 Martie 2011, ora 00:39

De la: _galina_, la data 2011-02-21 10:55:57Exista un topic "Romanul s-a nascut poet!" . Am constatat ca nu fiecare din noi s-a nascut poet ci unii prozatori, dramaturgi sau care foloseste alt gen literar. Crezand ca vor fi unii care vor sa scrie, am deschis acest topic! Pentru incurajare, copii aici o "proza foarte scurta"
Deruta.
EL se plimb� agitat. E b�tr�n, pu�in coc�rjat, �n halat �i cu un fes vechi pe cap. Verific� mereu ceasul. EA intr� nervoas�, r�v�it�, arunc�nd hainele din mers.
- Ia, s�-mi spui tu de unde vii la ora asta! O ia EL �n primire de cum a auzit-o tr�ntind u�a de la intrare, f�r� s� mai a�tepte s�-i vad� chipul.
- Dar ce or� e drag�? �i r�spunse EA cu o �ntrebare dup� ce �i abandonase cizmele �n dreptul u�ii care d�dea �n camera de zi! Ceasul meu n-arat� mai mult de ora patru!
- Nici acesta din camera ta n-arat� mai mult de�i-i �n garan�ie! Nu �tiu ce ai tu �n m�inile alea ca toate ceasurile se opresc la ora patru!
- N-am nimic drag�, al t�u �nainteaz�! Ia verific�-l s� vezi c�t arat�! Dup� ce �i permise s�-i ridice chiar EA m�neca halatului, se mir�: Cum poate s� arate ora opt!?
- Ceasul meu e bun! �i apoi �i f�r� ceas vedeai c� s-a-nnoptat! Mai bine spune-mi pe unde ai umblat de ai putut s� �nt�rzii at�ta!
- Vai, drag�, nu cumva iar �ncerci s� abuzezi de b�nuieli? Uite, vezi, faci tu ce faci �i iar m� superi! Cum ajung acas�, cum m� ataci cu�
- Tu te superi? �mi spui s� nu ies c� vii mai devreme s� mergem la cofet�ria nou� din col�ul str�zii �i uite c�nd te-ai �ntors!
- Ce era s� fac drag�? Hai, nu te sup�ra, c� dac� ��i era de ie�it, m� a�teptai �mbr�cat de ora�, nu �n c�rpa asta! Da ca s� te �mpac, ��i explic� �i curajoas� �l pup� �n aer cam la un centimetru de frunte apoi �ncepe o poveste duioas� ca s�-i adoarm� vigilen�a: C�nd m� �ntorceam gr�bit� acas�, nu spun ca expresu� dar ca �la�. ca �la� tot mergeam! Ajungem din urm� trei b�tr�ni. S� fi fost mai tineri? S� fi fost cu doi-trei ani mai mari ca tine� Dar asta nu mai conteaz�! �i cum erau trei �i ocupau tot trotuarul, �n�elegi c� n-am putut cu nici un chip s�-i dep�im! �i mergeau a�a de-ncet, exact ca tine! Tocmai �i spuneam: �Ia te uit� c�t de bine seam�n� oamenii �ntre ei de la o anumit� v�rst�! C�t pe ce s� cred c� unul din ei e tocmai EL!� Adic� tu, i-am zis!
- Bine, bine! Dar puteai s� vii cu�
- Nu m�-ntrerupe! Tot timpu� m� acuzi �i e�ti predispus la ceart� dar niciodat� nu m� la�i s� m� disculp a�a cum trebuie! Cum mergeam noi a�a �ncet, �i spuneam: � Ce dr�gu�i sunt bie�ii de ei!� Acum cred c� ai �n�eles de ce nu �ndr�zneam s�-i dep�im!? �i zicem: �Ce neveste r�ut�cioase �i ursuze cred c� au s�r�cu�ii de ei c�-i alung� din cas� pentru a umbla pe str�zi a�a, f�r� direc�ie, doar ca s� fr�neze circula�ia celor gr�bi�i numai ca s� nu-i �in� l�ng� ele!� Ei, vezi? Eu nu sunt ca alea f�r� pic de inim�! Din contra! Nu te las s� faci nici un pas �nafara casei!
- Te-n�eleg dar nu destul c� de-ai fi mers ca melcul tot ajungeai acas� m�car cu doua ceasuri mai devreme!
- Asta s-o crezi tu! C�nd g�ndeam �i noi c� mai avem c��iva pa�i p�n� �n bulevard, ce crezi c� fac cele trei umbre? Se opresc drag�! Se opresc! Da, a�a cum bine-ai auzit: Se opresc! Nu �tiu c�t au stat a�a oprite dar noi c�nd ne-am �ntors nu mai erau acolo, dar nici nu plecaser� demult, c�-i �i z�rim �n fa�� la c��iva pa�i de noi!
- Noi! Noi! Care noi? �i m� rog matale, unde-ai fost c�t au stat pe trotuar am�r��ii �ia?
- Cum unde-am fost? C� doar n-aveam s� st�m de vorb� �n strad� s�-�i mai spun� lumea c� iar m-a v�zut cu Mol�� �tii, nu holba la mine sp�l�ci�ii �ia c� m� buim�ce�ti! Mol�, colegu� acela al meu f�r� noroc! Tocmai �mi vorbea c� sunt singura care �l �n�eleg! �i apoi m-am dus la el nu numai s�-l �n�eleg �i s�-l consolez ni�el acolo c�t de c�t, dar trebuia s� aranj�m �i situa�ia!
- S�-�i zic a�a c�-�i fac moftu� �i te-n�eleg de�i nu prea pricep, dar de ce nu mai circuli cu ma�ina? Sau �i pe carosabil erau grupuri de � a�a ca mine?
- Dar ce draga, tr�ie�ti pe alt� lume? �nc� nu �i-a ie�it din cap ma�ina? Sunt peste trei s�pt�m�ni de c�nd n-o mai avem! Ce te bolde�ti la mine? Ce-ai r�mas a�a ca� ca� N-ai �tiut? �n�eleg! N-ai �tiut c� am uitat s�-�i spun! Dar puteai m�car s� b�nuie�ti, c� doar tu ai spus c� nu-i prima zi c�nd �nt�rzii c� vin pe jos �i c� de asta �nt�rzii!
- Dar ce-ai f�cut cu ma�ina? Hai, spune! Nu m� l�sa s� mor de inim�! �i EL se l�s� neputincios pe un fotoliu care sc�r��i ur�t parc� pentru a o �nt�r�ta �i mai tare pe EA.
- �i-am spus c� Mol� nu era �n�eles de nimeni �i c� avea numai du�mani! L-au dat drag� afar� de la servici! Ce oameni! �l b�nuiau de chiul drag� �i mai ziceau c� se ia �i de colege, �tii, de nevestele �lora� dar nu-i adev�rat! Nu, deloc, pentru c� eu tot timpu� l-am sus�inut� Dac� va fi nevoie, i-am zis c� poate s� conteze pe tine c-o s�-i dai o referin��, c� doar ne e el cel mai bun prieten� �i apoi tu, care mi te-ai l�udat de o mie de ori c� ai fost sublocotenent �n Brigada 3 Munte �i pe deasupra decorat de nem�i cu Crucea de Fier pentru c� ai luptat pe schiuri pe la Harkov�, dar apropo, de ce n-ai r�mas acolo? Nu mai era z�pad�? Da, voiam s� zic, cu at�tea rela�ii, ai putea, nu? Parc� ce-i o referin��? O h�rtie la care nu se uit� nimeni da o pun la dosar s� se justifice c�nd e cazu�!
- Dac� zici tu, i-oi da eu c�nd m-o ruga el, dar tot nu mi-ai spus ce-ai f�cut cu ma�ina!
- P�i, foarte simplu! A v�ndut-o Mol� la un pre� pe care tu nu l-ai fi luat nici dac� ar fi fost nou�, dar mi te dup� dou� zdruncin�turi care mi-au r�v�it mie creierii?! �i l-am rugat �n genunchi s� ia �i el c��iva din ei acolo, c� �i a�a �ia erau din suprapre�, era meritu� lui, nu?
- Suprapre�ul l-a luat Moldovan dar pre�ul a r�mas! Unde-i pre�ul? Ce-ai f�cut cu pre�ul c� �n cas� n-a intrat nici un ban �n afara pensiei mele?
- Dac� m� mai pisezi mult cu �ntreb�rile, nu numai c� m� sup�r dar �i plec drag�, plec cu Mol� s� m� consoleze �i el a�a cum l-am consolat �i eu c�nd mi-a cerut, c� nici eu n-am mai mult noroc pe plan familial! Doar �mi spunea Mol� c� a�a am fost noi d�rui�i de natur� �ntr-o eclips� de noroc pe toate planurile! Ce perioad� nenorocit�! S-o fi n�scut mul�i pe timpu� acela drag�, sau nici tu nu �tii mai mult ca noi?
- Dracu s�-i ia pe to�i cei care s-au n�scut atunci, dar eu v�d c� �ncerci s� m� duci cu vorba p�n� m� sco�i din s�rite anume ca s�-�i arunc vreo dou� s� te usture ca s� ai apoi motiv s� te superi �i s� nu-mi mai r�spunzi la ce te �ntreb! ��i aminte�ti c� atunci c�nd am vrut s� v�nd ma�ina, nu m-ai l�sat? Ziceai c� ne folose�te la am�ndoi, c� e r�sf��ata noastr�! Acum pricep de ce m-ai pus s� �i-o donez odat� cu casa! Noroc ca pe asta n-o poate vinde Molul t�u! Ziceai c� vrei s� conduci ca o adev�rat� proprietar� dar pe urm� ai uitat s� faci �coala de �oferi! Cum ai putut s�-mi faci tocmai tu una ca asta? Tu, o fat� nenorocit� care ai fost �i care mai f�ceai din c�nd �n c�nd uz de con�tiin�� �n situa�iile penibile din care te-am scos de-at�tea ori!
- Da� se termin� drag� �i con�tiin�a! Iei, iei, faci abuz �i te treze�ti c� nu mai e, c� ciuperc� s� fi fost ca s� se �nmul�easc� prin spori �i tot nu dovedea s� fac� fa��, da� tu �tii c� nu exist� con�tiin�� cu spori, nu?
- �nghite-�i sporii �ia odat� c� m-ai n�ucit de tot �i f� bine �i spune-mi ce vom face de-acum �nainte f�r� ma�in�! Dar, ia stai! C�nd ai spus c�-mi aduci banii de la Moldovan?
- Da� n-am spus drag� pentru c� plec �n turneu cu el s� ne g�sim servici� c� �i eu de dou� s�pt�m�ni sunt ca s� zic a�a pe dinafar� din cauza b�nuielilor, ci c� stau prost cu reputa�ia �i cu actul de prezen�� la birou! S� te mai aud c� mai zici c� �ia care m-au angajat �s oameni!
- Cum? Vrei s� pleci? Ce �nseamn� toate astea? Ce-ai f�cut cu via�a mea?
- Via�a ta? B�tr�ne�ile tale drag�! Dac� am fost bun� cu tine �i am �ncercat s�-�i ridic moralul c� vei tr�i l�ng� mine a doua tinere�e, am omis s� zic �pe l�ng� a doua tinere�e� ca s� te �mb�rb�tez! Dar acum nu-�i mai cer altceva dec�t s� m� ui�i! Te pup drag� papa �i�
- Nu m� pupi c� dau telefon la Poli�ie s� te pupe ei� Oh, inima� D� telefon la Salvare! M-am nenorocit, inima�
EA nu �inu seama c� EL alunecase de pe fotoliu �i c� se chirci de durere jos pe covor pentru c� auzi soneria de la intrare �i trebui s� fug� s� deschid�. Crezuse c� Moldovan nu mai avusese r�bdare s� o a�tepte la el �n garsoniera cump�rat� de dou� s�pt�m�ni cu banii de pe ma�in� �i c� venise s-o ia, dar surpriz�:
- Cine e�ti �i de ce suni tocmai acum c�nd am nevoie de un pic de timp �i lini�te s�-mi pot face ca lumea baga� Chipul femeii care sunase, sur�z�tor la �nceput, se transform� �n balaur �i Ea �i �nghi�i limba �i nu mai putu s� termine fraza cu care voia s-o pun� la punct.
- Am venit� am venit� dar eu locuiesc aici �i am venit s� locuiesc! �i r�spunse parc� nesigur� pe ea, necunoscuta. Apoi: Am avut �n gazd� un t�n�r �i� �ti�i, lui nu-i pl�cea la curte, mie nu-mi mai pl�cea la bloc, a�a c� i-am v�ndut garsoniera �i cu ce am luat pe ea am pus l�ng� economiile mele �i i-am dat �napoi t�n�rului pe aceast� cas�! Mie �mi place s� locuiesc la curte �i acum c� s-a ivit ocazia� Uita�i-v�, am toate actele aici� �i femeia �i f�cu loc pe l�ng� EA �i intr� �n camera de zi. Uimirea ei fu mare pentru c� nu mai avu glas c�teva secunde bune dar �n acest timp mintea �i func�ion� f�r� repro�: Mi-a spus c� locuin�a e liber�! Ce c�uta�i aici? Lua�i-v� bunicu�ul �i v� rog s� m� l�sa�i s�-mi descarc efectele c� a�teapt� �oferul �i nu�
- Ce efecte cucoan�? κi reveni �n sim�iri EL, probabil c�nd auzul �i fu sfredelit de jignirea ce i se aduse. Chema�i imediat pe nenorocitul care v-a v�ndut casa mea s�-l iau de pantaloni �i s�-i frec un pic�
- Dar n-am de unde s�-l mai iau pe domnul Moldovan mai devreme de-o lun� pentru c� a plecat din �ar� cu ni�te afaceri care nu mai puteau fi am�nate!
EA se f�cu verde la fa��, un verde bur�ticiu pl�cut ochiului dar EL nu mai putea s� vad� a�a culoare pastel pentru c� durerea de inim� �l chirci de ast� dat� �ntr-o pozi�ie incomod� care nu-l l�sa s� disting� altceva �n �nc�pere dec�t ni�te stelu�e �ugube�e.
- Cum Mol� a plecat f�r� mine?
Noua proprietar� nu f�cuse leg�tura �ntre Mol-ul EI �i Moldovan-ul escroc, �n schimb i se f�cu mil� de cei doi locatari �i �i �ncuraj�:
- Nu vre�i s� r�m�ne�i aici cu chirie? O s� v� iau mai pu�ini bani dec�t s-ar cuveni, asta dac� nu ave�i unde s� v� muta�i! Acum o s� sun la Salvare c� nu-i bine s�-l l�s�m pe bunicu� s� moar� aici, poate are vreo cas� la �ar� �i o m�n� de ajutor dat� azi, m�ine poate valora c�t o re�edin��, nu-i a�a?

Decat batran si sarac mai bine tanar si bogat!
Fosta membra 9am.ro

80 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2011, ora 11:37

Ploaia isi lasa nesupravegheati stropii jucausi. Ei se zbenguie pina cad, lovindu-se de colturile aspre ale arsitei. De durere incep sa plinga. Pling, iar lacrimile lor imi ineaca vinovatia de a ma fi nascut.
- Ce bine, aud zicind ironic o voce din mine, daca nu esti vinovat, atunci esti liber.
- Liber? zic eu, auzi la ea, liber, dar ce, pina acuma nu am fost?
- Ai fost!...unde?...in tine sau in exteriorul tau, ?! ca eu n-am observat, imi zice vocea. Cum, erai vinovat si totusi erai liber?..
-Sigur, zic eu, ca doar nu eram propriu meu tiran.
- Ba erai, ba erai, ma contrazice a lehamite vocea. Pai, te-ai nascut pur, unic, original, asta zici ca e vina ta ce ti-au inecat-o stropii??....Nuu, vina ta e ca n-ai lucrat la originalul tau, ce era doar creionat la nastere. Nu, l-ai abandonat in cel mai murdar colt al atelierului si tu ai asezat pe sevalet o pinza noua. Ti-ai inmuiat penelul in diversitatea culorilor din fiecare clipa. Pe acest fals ti-ai desavirsit opera ta. Opera de arta, as zice, ti-am vazut munca titanica, priceperea, talentul. Trudeai fara odihna, chiar si cind necazurile iti pindeau pinza sa ti-o sfisie intr-o clipa de neatentie. Pacat de atita munca pentru un fals....
- Falsa esti tu, voce ratacita in mine, de unde ai venit si unde vrei sa pleci? Poate te ajut sa-ti gasesti limanul.
- Eu sint limanul tau, sint originalul ce sterg cu lacrimile mele praful din coltul nepasarii tale. Intelege, toata munca ta e cladita pe un fals.....
......un dialog mut, consumat intre eu cu mine in dimineata asta, cind calcai pe roua. Am strivit-o pina a iesit tot mustul din ea. Picioarelor mele le era sete dupa atita arsita.....

Fosta membra 9am.ro

377 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2011, ora 13:52

De la: lenacata, la data 2011-03-02 11:37:53Ploaia isi lasa nesupravegheati stropii jucausi. Ei se zbenguie pina cad, lovindu-se de colturile aspre ale arsitei. De durere incep sa plinga. Pling, iar lacrimile lor imi ineaca vinovatia de a ma fi nascut.
- Ce bine, aud zicind ironic o voce din mine, daca nu esti vinovat, atunci esti liber.
- Liber? zic eu, auzi la ea, liber, dar ce, pina acuma nu am fost?
- Ai fost!...unde?...in tine sau in exteriorul tau, ?! ca eu n-am observat, imi zice vocea. Cum, erai vinovat si totusi erai liber?..
-Sigur, zic eu, ca doar nu eram propriu meu tiran.
- Ba erai, ba erai, ma contrazice a lehamite vocea. Pai, te-ai nascut pur, unic, original, asta zici ca e vina ta ce ti-au inecat-o stropii??....Nuu, vina ta e ca n-ai lucrat la originalul tau, ce era doar creionat la nastere. Nu, l-ai abandonat in cel mai murdar colt al atelierului si tu ai asezat pe sevalet o pinza noua. Ti-ai inmuiat penelul in diversitatea culorilor din fiecare clipa. Pe acest fals ti-ai desavirsit opera ta. Opera de arta, as zice, ti-am vazut munca titanica, priceperea, talentul. Trudeai fara odihna, chiar si cind necazurile iti pindeau pinza sa ti-o sfisie intr-o clipa de neatentie. Pacat de atita munca pentru un fals....
- Falsa esti tu, voce ratacita in mine, de unde ai venit si unde vrei sa pleci? Poate te ajut sa-ti gasesti limanul.
- Eu sint limanul tau, sint originalul ce sterg cu lacrimile mele praful din coltul nepasarii tale. Intelege, toata munca ta e cladita pe un fals.....
......un dialog mut, consumat intre eu cu mine in dimineata asta, cind calcai pe roua. Am strivit-o pina a iesit tot mustul din ea. Picioarelor mele le era sete dupa atita arsita.....

Draga lenacata,
Ma adresez tie pentru ca ai postat acest text original: accepti si "critica"?
De fapt, normal ca pe orice topic se poarta discutii dar daca ceva nu convine celui caruia te adresezi, incep convulsiile cuvintelor vulgare. Noi nu suntem la un cenaclu cu pretentii ci ne lasam gandurile intr-un text in care transpunem o stare sufleteasca la un moment dat, o intamplare, etc.

Fosta membra 9am.ro

377 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2011, ora 13:58

Draga 'homeless', multumesc pentru flori! Daca esti baiat, servim o impreuna! Daca esti fata, data viitoare iti voi aduce un de flori! Dar cand vei veni cu ceva original care sa-mi desfete tot ce pune un text in miscare la o persoana sensibila la frumos, iti voi aferi, inca nu m-am decis dar sper ca nu-mi lasi prea mult timp de gandire!

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2011, ora 14:37

De la: _galina_, la data 2011-03-02 13:58:18Draga 'homeless', multumesc pentru flori! Daca esti baiat, servim o impreuna! Daca esti fata, data viitoare iti voi aduce un de flori! Dar cand vei veni cu ceva original care sa-mi desfete tot ce pune un text in miscare la o persoana sensibila la frumos, iti voi aferi, inca nu m-am decis dar sper ca nu-mi lasi prea mult timp de gandire!

Unii cred ca sunt florin , dar nu sunt ! Altii mai prosti , cred ca sunt ana , dar nu sunt . dar sunt baiat si chiar daca nu beau , o bere virtuala merge !

Fosta membra 9am.ro

377 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2011, ora 14:50

De la: homeless, la data 2011-03-02 14:37:43
De la: _galina_, la data 2011-03-02 13:58:18Draga 'homeless', multumesc pentru flori! Daca esti baiat, servim o impreuna! Daca esti fata, data viitoare iti voi aduce un de flori! Dar cand vei veni cu ceva original care sa-mi desfete tot ce pune un text in miscare la o persoana sensibila la frumos, iti voi aferi, inca nu m-am decis dar sper ca nu-mi lasi prea mult timp de gandire!

Unii cred ca sunt florin , dar nu sunt ! Altii mai prosti , cred ca sunt ana , dar nu sunt . dar sunt baiat si chiar daca nu beau , o bere virtuala merge !

Sa clarific starea de fapt: eu am crezut totdeauna ca esti 'homeless' dar nu stiam ce gen esti! Acum ca m-ai lamurit s-a consumat brusc im mintea mea misterul! Multumesc pentru ca nu ai refuzat berea! Imi era sete si singura nu servesc niciodata nimic nici macar virtual!

9am243736

2704 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2011, ora 15:00

mda, are sexul nehotarat, lucreaza mai mult cu limba... si l-a invatat prost si pe ala mic... ala se da si de gol...

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2011, ora 15:06

De la: 9am243736, la data 2011-03-02 15:00:24

mda, are sexul nehotarat, lucreaza mai mult cu limba... si l-a invatat prost si pe ala mic... ala se da si de gol...

Asta imi place la tine ! Stii sa-ti asumi homosexualitatea !

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2011, ora 15:07

De la: homeless, la data 2011-03-02 15:06:22

Asta imi place la tine ! Stii sa-ti asumi homosexualitatea !

....intr-un mod poetic

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2011, ora 15:18

Din gandirea homosexualului miop !

Gandirea, reflexivitatea, intentionalitatea sunt procese prin care omul 736 se cunoaste pe sine si apar ca elemente primordiale ale acestuia .
In momentul de fata, Eul lui 736 este conceput ca organizator al cunoasterii si ca reglator al conduitei dispunand insa de o puternica baza afectiva-emotionala , cantonata spre o exprimare homosexualista .

Eul lui 736 este un construct sintetic si personal care izvoraste din simtire, urca la reflexie si se exprima in conduita, fiind sustinut permanent afectiv-motivational.

Prin intermediul unui asemenea construct, individul 736 se conceptualizeaza pe sine insusi, se evalueaza si isi anticipa comportamentul homosexual .

Constiinta lui 736 este infrastructura Eului sau personal, in timp ce Eul este suprastructura constiintei; constiinta duce la aparitia Eului, reprezentand una dintre premisele sale FUNDamentale, Eul este creator de o noua constiinta, in sensul ca odata aparut ridica constiinta la un nivel superior de vivacitate, optimalitate si adaptibilitate , transformandu-l pe 736 in timp , intr-un homosexual sadea

9am243736

2704 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2011, ora 15:18

De la: homeless, la data 2011-03-02 15:07:31

stiu ca-ti place de mine, mai exact de ce iese din mine... ca sa fiu poetic...
ce treaba ai tu cu orientarea mea sexuala, inelusul maroniu tot timpul este liber pentru tine... poti sa-l saruti cat vrei, ia-l si pe ciumegul ala de-si zice karpov... garantat nu te voi parasi, m-am invatat cu limba ta...

9am243736

2704 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2011, ora 15:26

De la: homeless, la data 2011-03-02 15:18:21Din gandirea homosexualului miop !

Gandirea, reflexivitatea, intentionalitatea sunt procese prin care omul 736 se cunoaste pe sine si apar ca elemente primordiale ale acestuia .
In momentul de fata, Eul lui 736 este conceput ca organizator al cunoasterii si ca reglator al conduitei dispunand insa de o puternica baza afectiva-emotionala , cantonata spre o exprimare homosexualista .

Eul lui 736 este un construct sintetic si personal care izvoraste din simtire, urca la reflexie si se exprima in conduita, fiind sustinut permanent afectiv-motivational.

Prin intermediul unui asemenea construct, individul 736 se conceptualizeaza pe sine insusi, se evalueaza si isi anticipa comportamentul homosexual .

Constiinta lui 736 este infrastructura Eului sau personal, in timp ce Eul este suprastructura constiintei; constiinta duce la aparitia Eului, reprezentand una dintre premisele sale FUNDamentale, Eul este creator de o noua constiinta, in sensul ca odata aparut ridica constiinta la un nivel superior de vivacitate, optimalitate si adaptibilitate , transformandu-l pe 736 in timp , intr-un homosexual sadea

mai ia o pauza, sa respiri...

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2011, ora 15:27

De la: 9am243736, la data 2011-03-02 15:18:38

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2011, ora 15:30

De la: 9am243736, la data 2011-03-02 15:26:46

Te simti cu musca pe caciula ? Eu vorbeam la general si ma foloseam de cifre ! te crezi cifra ? Asta e grav ! Vezi-ti de de gaurile tale ......din capul tau de tabla ! Mai cap de tabla !

9am243736

2704 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2011, ora 15:32

De la: homeless, la data 2011-03-02 15:30:52

Te simti cu musca pe caciula ? Eu vorbeam la general si ma foloseam de cifre ! te crezi cifra ? Asta e grav ! Vezi-ti de de gaurile tale ......din capul tau de tabla ! Mai cap de tabla !

ce subtila esti ana, parca ai avea un cap de p-la in gura...

9am243736

2704 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2011, ora 15:33

De la: homeless, la data 2011-03-02 15:27:44

ti-ai pierdut orientarea sexuala?
nu-i nimic, te folosesc pe post de hartie igienica...

Fosta membra 9am.ro

377 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2011, ora 16:10

mda, are sexul nehotarat, lucreaza mai mult cu limba... si l-a invatat prost si pe ala mic... ala se da si de gol... [/quote
Draga '9am243736', te rog nu-mi mai da informatii despre userii care vor sa scrie cateceva mai cu bun simt cand converseaza cu mine. Imi esti simpatic dar pe unde ma aflu ma intersestezi in conversatiile mele cu 'homeless' si nu-mi place. uite, scrie un text fara adresa si eu intru si-l comentez la modul cel mai serios. Imi pare rau ca s-a intamplat asa dar nu sunt eu de vina daca nu tii seama de cele mai elementare notiuni de comportare. Iti trimit si tie si o

Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje

Postat pe: 3 Martie 2011, ora 00:50

De la: 9am243736, la data 2011-03-02 15:32:56

Mai impotentule ti s-a spus ca homeless nu sunt eu ! Puteai sa te informezi mai limbricule inainte de a vomita parerile tale ! Tu crezi ca daca sotia ta , mama ta si bunica ta sunt guriste , se confirma regula? Vezi-ti de parasutele din propria-ti gradina si dupa aia baga-te in seama ! Ai un creier imputit, stiu ca ti se trage de la faptul ca esti detinatorul unui trist record de impotent cca 3,14 cm , dar incearca sa te refulezi la nevasta-ta sau la maica-ta ! Capul de tabla eu l-am inventat pe forum si tu esti unul dintre detinatori . Mai CAP de TABLA !
Esti un amarat de HOMO LABILIS !

originala ...nu-mi plac copiile .
Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje

Postat pe: 3 Martie 2011, ora 00:54

Scuza-ma galina ca sunt nevoita sa-i postez impotentului , pe topicul tau , dar consider ca am si eu dreptul la replica , impotriva marlaniilor , tiganului si jegosului de 736 !

Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje

Postat pe: 3 Martie 2011, ora 00:56

De la: 9am243736, la data 2011-03-02 15:33:55
De la: homeless, la data 2011-03-02 15:27:44

Esti bolnav sau dus cu capul ! Marsh la Socola sau vezi-ti de serviciul tau la privata , jegosule !

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 3 Martie 2011, ora 08:52

De la: ana__totir, la data 2011-03-03 00:50:58
De la: 9am243736, la data 2011-03-02 15:32:56

Mai impotentule ti s-a spus ca homeless nu sunt eu ! Puteai sa te informezi mai limbricule inainte de a vomita parerile tale ! Tu crezi ca daca sotia ta , mama ta si bunica ta sunt guriste , se confirma regula? Vezi-ti de parasutele din propria-ti gradina si dupa aia baga-te in seama ! Ai un creier imputit, stiu ca ti se trage de la faptul ca esti detinatorul unui trist record de impotent cca 3,14 cm , dar incearca sa te refulezi la nevasta-ta sau la maica-ta ! Capul de tabla eu l-am inventat pe forum si tu esti unul dintre detinatori . Mai CAP de TABLA !
Esti un amarat de HOMO LABILIS !

Chiar are capul de tabla ? Stiam ca aceasta specie e pe cale de disparitie !

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 3 Martie 2011, ora 09:00

Mai poponautule , eu nu te bag in seama , insa observ ca ai halucinatii . Te inteleg , e normal la un paranoic , insa totul are o limita . Observ ca delirezi , ca ai mania persecutiei , dar de aici la a crede ca cineva e ba femeie , ba barbat , e cale lunga . Inteleg ca inca nu esti stabil emotional insa ai si tu o varsta , ar trebui sa intelegi cum sta treaba cu relatiile interumane . Sa nu mai indraznesti sa te referi la persoana mea ca te ia mama dracului . Mai spala-te pe dinti ca ti-a ramas ceva pe acolo si ca urmare folosesti doar cuvinte murdare . Poate ai remarcat ca sunt destul de multi care te apreciaza , atunci cand nu postezi .

Fosta membra 9am.ro

377 mesaje

Postat pe: 3 Martie 2011, ora 09:24

De la: ana__totir, la data 2011-03-03 00:54:34Scuza-ma galina ca sunt nevoita sa-i postez impotentului , pe topicul tau , dar consider ca am si eu dreptul la replica , impotriva marlaniilor , tiganului si jegosului de 736 !

Draga Ana, in momente ca cel de mai sus se impune si "o punere la punct" indiferent pe ce topic ne aflam!

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 3 Martie 2011, ora 09:34

De la: _galina_, la data 2011-03-03 09:24:37
De la: ana__totir, la data 2011-03-03 00:54:34Scuza-ma galina ca sunt nevoita sa-i postez impotentului , pe topicul tau , dar consider ca am si eu dreptul la replica , impotriva marlaniilor , tiganului si jegosului de 736 !

Draga Ana, in momente ca cel de mai sus se impune si "o punere la punct" indiferent pe ce topic ne aflam!

Fosta membra 9am.ro

377 mesaje

Postat pe: 3 Martie 2011, ora 10:02

De la: _KARPOV, la data 2011-03-03 09:34:13
De la: _galina_, la data 2011-03-03 09:24:37

Pentru mine? Pentru Ana? Sau le impartim? Tu care esti atat de profund, nu transferi nimic pe aici sa ne delectam putin?

Fosta membra 9am.ro

377 mesaje

Postat pe: 5 Martie 2011, ora 18:13

UN CAZ PARTICULAR
EL joac� table singur. EA, inspirat� de zei�a c�reia i se �nchin� ori de c�te ori e singur� �i f�r� alte preocup�ri domestice, scrie la birou. Scrie o scenet�. EL nervos c� a luat b�taie de la aceea�i m�n� dar considerat� adversar, se ridic� de pe fotoliu apropiindu-se de sp�tarul scaunului EI, surprins de concentrarea cu care scrie. Cite�te cu glas tare:
- Undeva �n Antarctida tr�ia un �ef de sec�ie la o anume �ntreprindere� Ce faci drag�?
- Scriu o scenet� despre un �ef de sec�ie care avea o secretar� �i� EL o �ntrerupe:
- �i ce dac� avea o secretar�? �i de ce �n Antarctida?
- E o conspira�ie. �i �eful meu are o secretar� �i nu vreau s� cread� c� m-am inspirat din rela�ia lor, mai ales c� nu e chiar a�a cum se �u�ote�te pe coridoare de c�tre femeile c�rora nu li se rezolv� problemele ridicate de ele �n audien�e!
- Dar Antarctida nu e locuit�! Vreau s� zic, nu exist� �ntreprinderi doar exploratori vremelnici�
- P�i nu te-ai prins? Asta e! Unde puteam s� plasez ac�iunea? Unde exist� �efi care pot tr�i f�r� secretare? H�? Chiar dac� nu sunt prinse �n schema de personal, sunt a�a, pe l�ng�, s� se ocupe �i de ei cineva�
- Nu sunt de acord cu tine! �eful meu nu are absolut nici un fel de secretar�!
- �tii c� ai spirit?! Azi tu e�ti muza mea binecuv�ntatule! Uite, m� inspiri! Cred c� e mai interesant s� scriu o scenet� despre un �ef f�r� secretar� �i o voi intitula: �Un caz particular�.
Ia �ncearc� s�-l descrii: cum arat�? Iese anul acesta la pensie? E coc�rjat? �chiop? Miop din cale-afar�? Hai, spune, vreau s� aflu c�t mai multe despre un astfel de �ef!
- Din contra! E t�n�r, �nalt, frumos are �i pe vin�-ncoace dar nu poate s�
- Ei, eu nu mi-am permis s� te �ntreb�
- Oh, c� m-ai �n�eles gre�it! Nu poate s� aib� o�
- O femeie!
- Doamne, Dumnezeule! Nu poate s� aib� o secretar�, ce naiba nu pricepi?
- Dar de ce nu poate drag�? Secretara nu-i tot femeie? Aa! �n�eleg, are un secretar! E cumva homo�.?
- Ba bine c� nu! Nu poate s� aib� o secretar� pentru c� lucreaz� �n biroul lui �i nevast�-sa care-i rezolv� toate problemele de secretariat de�i are atribu�ii proprii de serviciu!
- P�i acesta nu mai e caz particular! Voiam un �ef care nu lucreaz� cu nevasta �i totu�i nu are secretar�!
- Caut� atunci �n Antarctida! O �ncuraj� EL regret�nd vizibil c� a �ntrerupt-o din propria-i inspira�ie �i mai ales c� o �ncurajase s� se aga�e de un fir de p�r de-al lui pentru salvarea ideii din materialul literar pe care, nevinovat, i-o �ntinse.
- C� bine zici! Nu se sup�r� EA �i reveni la locul ini�ial al desf�ur�rii ac�iunii dar uz�nd de ideea lui, murmur�nd abia auzibil: �n Antarctida tr�ia un �ef care se deosebea de restul �efilor de pe Terra prin faptul c� nu avea nici un fel de secretar�. Afl�nd despre varietatea de obliga�ii ce deriv� din cutezan�a de a avea o astfel de angajat�, g�sise de cuviin�� c�, �n loc s� aduc� mereu cantit��i duble de cafea, s-ar putea chiar l�sa de un a�a viciu �i banii neirosi�i �i va strecura lunar �n pu�culi��. Ba chiar nici nu va mai trebui s�-i z�mbeasc� �i atunci c�nd �efii lui abia �l trimiseser� undeva spre origine pentru c� nu reu�ise s� argumenteze de ce nu se realizaser� nu �tiu ce lucr�ri�, dar mai ales c� nu trebuie s� mai cumpere flori c�nd e bosumflat�, etc. �i astfel reu�i s� se descurce singur. �i se descurc� p�n� �ntr-o zi c�nd �cioc, cioc, cioc� se aude dinspre fa�a posterioar� a u�ii.
- Intr�! Zice el ridic�nd capul dintr-un dosar care-l atr�sese la somn. Se deschide u�a �i �n prag apare o doamn� prepensionar�.
EL o �ntrerupe pe EA f�r� s� se scoale de pe fotoliul unde �i reluase jocul de table:
- Nu �tiu cum po�i dialoga singur�!
- E mult mai simplu dec�t s� joci table singur!
- O fi dar nu-i �i la fel de cinstit!
- Ce nu-i cinstit? �ntreb� EA pentru c� nu se g�ndise p�n� atunci c� nu-i cinstit felul cum scrie, �ns� El interveni prompt pentru a nu l�sa s� o subjuge �ndoiala:
- Uite, eu joc table singur dar joc ce pic� la zaruri �i pentru mine �i pentru adversar, pe c�nd tu scrii pentru toate personajele ce-�i convine �ie!
- Am o idee salvatoare: s� colabor�m! Eu scriu dialogul pentru doamna prepensionar� �i tu ceea ce crezi c� se cuvine pentru �ef. Ei, ce zici? �i EL se sim�i privit at�t de conving�tor de parc� �l invitase �n dormitor, dar mai st�tu o clip� �n cump�n�:
- Ideea ta e bun�, dar dup� �nc� o mam� de b�taie pe care mi-am �ncasat-o chiar acum �n dou� mar�uri la r�nd, moralmente nu mai fac doi bani!
- P�i dac� �i-ai dat-o singur nu �n�eleg de ce suferi at�ta!
- Eu eram cel�lalt, adversarul, cel care �ncasa, nu cel care b�tea, �n�elegi?
- Bietul de tine! Ce t�n�r �i ce p�cat pe capul t�u! �i EA f�cu gestul cu degetele uneia din m�ini �n dreptul profilului capului, �ncerc�nd astfel s�-l consoleze.
- Nu �n�eleg unde vezi p�catul! �i r�spunse EL dup� ce mai �nt�i �i pip�i calotele propriului cap.
- Damblaua drag�! �l l�muri EA prompt.
- Plictiseala drag�, plictiseala �i mai ales oboseala! Uite, acas� m� plictisesc, la serviciu nu mai pot munci! Dac� nu-mi vor aproba cererea de avansare sau m�car a schimb�rii biroului de munc�, m� voi s�v�r�i �n lumea celor drep�i! Nimeni din conducere nu m� crede c� muncesc ca un c�ine!
- Dar ce dracu muncesc at�ta c�inii c� e�ti a�a obosit? Nu tu m� convingeai zilele trecute s� nu cer s� m� schimbe c� de munc� n-a murit nimeni? Dar nu te-am ascultat �i am depus cererea cu m�inile mele �n mapa directorului!
- Nu a murit nimeni p�n� la mine! Ei, acum vezi? Abia eu sunt un caz particular! Ce-ai zis c� ai f�cut? �ntreb� EL �ntr-un t�rziu din cauza remanen�ei primelor observa�ii la adresa s�n�t��ii lui care �nc� �i mai vibrau �n minte.
EA �ns� nu mai �inu seama de replicile lui deoarece nu-i aduceau nici un dram de �mbun�t��ire materialului literar care nu avansa. Cite�te �n g�nd ce a apucat s� scrie apoi cu tonul luat mai sus cu o gam� dec�t cel normal, reflect� cu glas tare:
- Am avut o idee dar cu tablele tale �i cu plictiseala ta, am pierdut-o!
- Cioc, cioc, cioc �i apare �n u�a �efului prepensionara! �i re�mprosp�t� EL memoria.

| Varianta pentru tiparire a topicului "Cinci minte de lectura originala!"
Mergi la: