back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

"cinci minte de lectura originala!"

Fosta membra 9am.ro

377 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 10:55

Exista un topic "Romanul s-a nascut poet!" . Am constatat ca nu fiecare din noi s-a nascut poet ci unii prozatori, dramaturgi sau care foloseste alt gen literar. Crezand ca vor fi unii care vor sa scrie, am deschis acest topic! Pentru incurajare, copii aici o "proza foarte scurta"
Deruta.
EL se plimbă agitat. E bătrân, puțin cocârjat, în halat și cu un fes vechi pe cap. Verifică mereu ceasul. EA intră nervoasă, răvășită, aruncând hainele din mers.
- Ia, să-mi spui tu de unde vii la ora asta! O ia EL în primire de cum a auzit-o trântind ușa de la intrare, fără să mai aștepte să-i vadă chipul.
- Dar ce oră e dragă? îi răspunse EA cu o întrebare după ce își abandonase cizmele în dreptul ușii care dădea în camera de zi! Ceasul meu n-arată mai mult de ora patru!
- Nici acesta din camera ta n-arată mai mult deși-i în garanție! Nu știu ce ai tu în mâinile alea ca toate ceasurile se opresc la ora patru!
- N-am nimic dragă, al tău înaintează! Ia verifică-l să vezi cât arată! După ce își permise să-i ridice chiar EA mâneca halatului, se miră: Cum poate să arate ora opt!?
- Ceasul meu e bun! Și apoi și fără ceas vedeai că s-a-nnoptat! Mai bine spune-mi pe unde ai umblat de ai putut să întârzii atâta!
- Vai, dragă, nu cumva iar încerci să abuzezi de bănuieli? Uite, vezi, faci tu ce faci și iar mă superi! Cum ajung acasă, cum mă ataci cu…
- Tu te superi? Îmi spui să nu ies că vii mai devreme să mergem la cofetăria nouă din colțul străzii și uite când te-ai întors!
- Ce era să fac dragă? Hai, nu te supăra, că dacă îți era de ieșit, mă așteptai îmbrăcat de oraș, nu în cârpa asta! Da ca să te împac, îți explic… Și curajoasă îl pupă în aer cam la un centimetru de frunte apoi începe o poveste duioasă ca să-i adoarmă vigilența: Când mă întorceam grăbită acasă, nu spun ca expresu’ dar ca ăla…. ca ăla… tot mergeam! Ajungem din urmă trei bătrâni. Să fi fost mai tineri? Să fi fost cu doi-trei ani mai mari ca tine… Dar asta nu mai contează! Și cum erau trei și ocupau tot trotuarul, înțelegi că n-am putut cu nici un chip să-i depășim! Și mergeau așa de-ncet, exact ca tine! Tocmai îi spuneam: „Ia te uită cât de bine seamănă oamenii între ei de la o anumită vârstă! Cât pe ce să cred că unul din ei e tocmai EL!” Adică tu, i-am zis!
- Bine, bine! Dar puteai să vii cu…
- Nu mă-ntrerupe! Tot timpu’ mă acuzi și ești predispus la ceartă dar niciodată nu mă lași să mă disculp așa cum trebuie! Cum mergeam noi așa încet, îi spuneam: „ Ce drăguți sunt bieții de ei!” Acum cred că ai înțeles de ce nu îndrăzneam să-i depășim!? Îi zicem: „Ce neveste răutăcioase și ursuze cred că au sărăcuții de ei că-i alungă din casă pentru a umbla pe străzi așa, fără direcție, doar ca să frâneze circulația celor grăbiți numai ca să nu-i țină lângă ele!” Ei, vezi? Eu nu sunt ca alea fără pic de inimă! Din contra! Nu te las să faci nici un pas înafara casei!
- Te-nțeleg dar nu destul că de-ai fi mers ca melcul tot ajungeai acasă măcar cu doua ceasuri mai devreme!
- Asta s-o crezi tu! Când gândeam și noi că mai avem câțiva pași până în bulevard, ce crezi că fac cele trei umbre? Se opresc dragă! Se opresc! Da, așa cum bine-ai auzit: Se opresc! Nu știu cât au stat așa oprite dar noi când ne-am întors nu mai erau acolo, dar nici nu plecaseră demult, că-i și zărim în față la câțiva pași de noi!
- Noi! Noi! Care noi? Și mă rog matale, unde-ai fost cât au stat pe trotuar amărâții ăia?
- Cum unde-am fost? Că doar n-aveam să stăm de vorbă în stradă să-ți mai spună lumea că iar m-a văzut cu Mol’… Știi, nu holba la mine spălăciții ăia că mă buimăcești! Mol’, colegu’ acela al meu fără noroc! Tocmai îmi vorbea că sunt singura care îl înțeleg! Și apoi m-am dus la el nu numai să-l înțeleg și să-l consolez nițel acolo cât de cât, dar trebuia să aranjăm și situația!
- Să-ți zic așa că-ți fac moftu’ și te-nțeleg deși nu prea pricep, dar de ce nu mai circuli cu mașina? Sau și pe carosabil erau grupuri de … așa ca mine?
- Dar ce draga, trăiești pe altă lume? Încă nu ți-a ieșit din cap mașina? Sunt peste trei săptămâni de când n-o mai avem! Ce te boldești la mine? Ce-ai rămas așa ca… ca… N-ai știut? Înțeleg! N-ai știut că am uitat să-ți spun! Dar puteai măcar să bănuiești, că doar tu ai spus că nu-i prima zi când întârzii că vin pe jos și că de asta întârzii!
- Dar ce-ai făcut cu mașina? Hai, spune! Nu mă lăsa să mor de inimă! Și EL se lăsă neputincios pe un fotoliu care scârțâi urât parcă pentru a o întărâta și mai tare pe EA.
- Ți-am spus că Mol’ nu era înțeles de nimeni și că avea numai dușmani! L-au dat dragă afară de la servici! Ce oameni! Îl bănuiau de chiul dragă și mai ziceau că se ia și de colege, știi, de nevestele ălora… dar nu-i adevărat! Nu, deloc, pentru că eu tot timpu’ l-am susținut… Dacă va fi nevoie, i-am zis că poate să conteze pe tine c-o să-i dai o referință, că doar ne e el cel mai bun prieten… Și apoi tu, care mi te-ai lăudat de o mie de ori că ai fost sublocotenent în Brigada 3 Munte și pe deasupra decorat de nemți cu Crucea de Fier pentru că ai luptat pe schiuri pe la Harkov…, dar apropo, de ce n-ai rămas acolo? Nu mai era zăpadă? Da, voiam să zic, cu atâtea relații, ai putea, nu? Parcă ce-i o referință? O hârtie la care nu se uită nimeni da o pun la dosar să se justifice când e cazu’!
- Dacă zici tu, i-oi da eu când m-o ruga el, dar tot nu mi-ai spus ce-ai făcut cu mașina!
- Păi, foarte simplu! A vândut-o Mol’ la un preț pe care tu nu l-ai fi luat nici dacă ar fi fost nouă, dar mi te după două zdruncinături care mi-au răvășit mie creierii?! Și l-am rugat în genunchi să ia și el câțiva din ei acolo, că și așa ăia erau din suprapreț, era meritu’ lui, nu?
- Supraprețul l-a luat Moldovan dar prețul a rămas! Unde-i prețul? Ce-ai făcut cu prețul că în casă n-a intrat nici un ban în afara pensiei mele?
- Dacă mă mai pisezi mult cu întrebările, nu numai că mă supăr dar și plec dragă, plec cu Mol’ să mă consoleze și el așa cum l-am consolat și eu când mi-a cerut, că nici eu n-am mai mult noroc pe plan familial! Doar îmi spunea Mol’ că așa am fost noi dăruiți de natură într-o eclipsă de noroc pe toate planurile! Ce perioadă nenorocită! S-o fi născut mulți pe timpu’ acela dragă, sau nici tu nu știi mai mult ca noi?
- Dracu să-i ia pe toți cei care s-au născut atunci, dar eu văd că încerci să mă duci cu vorba până mă scoți din sărite anume ca să-ți arunc vreo două… să te usture ca să ai apoi motiv să te superi și să nu-mi mai răspunzi la ce te întreb! Îți amintești că atunci când am vrut să vând mașina, nu m-ai lăsat? Ziceai că ne folosește la amândoi, că e răsfățata noastră! Acum pricep de ce m-ai pus să ți-o donez odată cu casa! Noroc ca pe asta n-o poate vinde Molul tău! Ziceai că vrei să conduci ca o adevărată proprietară dar pe urmă ai uitat să faci școala de șoferi! Cum ai putut să-mi faci tocmai tu una ca asta? Tu, o fată nenorocită care ai fost și care mai făceai din când în când uz de conștiință în situațiile penibile din care te-am scos de-atâtea ori!
- Da’ se termină dragă și conștiința! Iei, iei, faci abuz și te trezești că nu mai e, că ciupercă să fi fost ca să se înmulțească prin spori și tot nu dovedea să facă față, da’ tu știi că nu există conștiință cu spori, nu?
- Înghite-ți sporii ăia odată că m-ai năucit de tot și fă bine și spune-mi ce vom face de-acum înainte fără mașină! Dar, ia stai! Când ai spus că-mi aduci banii de la Moldovan?
- Da’ n-am spus dragă pentru că plec în turneu cu el să ne găsim servici’ că și eu de două săptămâni sunt ca să zic așa pe dinafară din cauza bănuielilor, ci că stau prost cu reputația și cu actul de prezență la birou! Să te mai aud că mai zici că ăia care m-au angajat îs oameni!
- Cum? Vrei să pleci? Ce înseamnă toate astea? Ce-ai făcut cu viața mea?
- Viața ta? Bătrânețile tale dragă! Dacă am fost bună cu tine și am încercat să-ți ridic moralul că vei trăi lângă mine a doua tinerețe, am omis să zic „pe lângă a doua tinerețe” ca să te îmbărbătez! Dar acum nu-ți mai cer altceva decât să mă uiți! Te pup dragă papa și…
- Nu mă pupi că dau telefon la Poliție să te pupe ei… Oh, inima… Dă telefon la Salvare! M-am nenorocit, inima…
EA nu ținu seama că EL alunecase de pe fotoliu și că se chirci de durere jos pe covor pentru că auzi soneria de la intrare și trebui să fugă să deschidă. Crezuse că Moldovan nu mai avusese răbdare să o aștepte la el în garsoniera cumpărată de două săptămâni cu banii de pe mașină și că venise s-o ia, dar surpriză:
- Cine ești și de ce suni tocmai acum când am nevoie de un pic de timp și liniște să-mi pot face ca lumea baga… Chipul femeii care sunase, surâzător la început, se transformă în balaur și Ea își înghiți limba și nu mai putu să termine fraza cu care voia s-o pună la punct.
- Am venit… am venit… dar eu locuiesc aici și am venit să locuiesc! Îi răspunse parcă nesigură pe ea, necunoscuta. Apoi: Am avut în gazdă un tânăr și… Știți, lui nu-i plăcea la curte, mie nu-mi mai plăcea la bloc, așa că i-am vândut garsoniera și cu ce am luat pe ea am pus lângă economiile mele și i-am dat înapoi tânărului pe această casă! Mie îmi place să locuiesc la curte și acum că s-a ivit ocazia… Uitați-vă, am toate actele aici… și femeia își făcu loc pe lângă EA și intră în camera de zi. Uimirea ei fu mare pentru că nu mai avu glas câteva secunde bune dar în acest timp mintea îi funcționă fără reproș: Mi-a spus că locuința e liberă! Ce căutați aici? Luați-vă bunicuțul și vă rog să mă lăsați să-mi descarc efectele că așteaptă șoferul și nu…
- Ce efecte cucoană? Își reveni în simțiri EL, probabil când auzul îi fu sfredelit de jignirea ce i se aduse. Chemați imediat pe nenorocitul care v-a vândut casa mea să-l iau de pantaloni și să-i frec un pic…
- Dar n-am de unde să-l mai iau pe domnul Moldovan mai devreme de-o lună pentru că a plecat din țară cu niște afaceri care nu mai puteau fi amânate!
EA se făcu verde la față, un verde burăticiu plăcut ochiului dar EL nu mai putea să vadă așa culoare pastel pentru că durerea de inimă îl chirci de astă dată într-o poziție incomodă care nu-l lăsa să distingă altceva în încăpere decât niște steluțe șugubețe.
- Cum Mol’ a plecat fără mine?
Noua proprietară nu făcuse legătura între Mol-ul EI și Moldovan-ul escroc, în schimb i se făcu milă de cei doi locatari și îi încurajă:
- Nu vreți să rămâneți aici cu chirie? O să vă iau mai puțini bani decât s-ar cuveni, asta dacă nu aveți unde să vă mutați! Acum o să sun la Salvare că nu-i bine să-l lăsăm pe bunicuț să moară aici, poate are vreo casă la țară și o mână de ajutor dată azi, mâine poate valora cât o reședință, nu-i așa?

Raporteaza abuz de limbaj
Nimic nu e imposibil pânâ nu devine imposibil! Galina
Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 1 Martie 2011, ora 00:39

De la: _galina_, la data 2011-02-21 10:55:57Exista un topic "Romanul s-a nascut poet!" . Am constatat ca nu fiecare din noi s-a nascut poet ci unii prozatori, dramaturgi sau care foloseste alt gen literar. Crezand ca vor fi unii care vor sa scrie, am deschis acest topic! Pentru incurajare, copii aici o "proza foarte scurta"
Deruta.
EL se plimbă agitat. E bătrân, puțin cocârjat, în halat și cu un fes vechi pe cap. Verifică mereu ceasul. EA intră nervoasă, răvășită, aruncând hainele din mers.
- Ia, să-mi spui tu de unde vii la ora asta! O ia EL în primire de cum a auzit-o trântind ușa de la intrare, fără să mai aștepte să-i vadă chipul.
- Dar ce oră e dragă? îi răspunse EA cu o întrebare după ce își abandonase cizmele în dreptul ușii care dădea în camera de zi! Ceasul meu n-arată mai mult de ora patru!
- Nici acesta din camera ta n-arată mai mult deși-i în garanție! Nu știu ce ai tu în mâinile alea ca toate ceasurile se opresc la ora patru!
- N-am nimic dragă, al tău înaintează! Ia verifică-l să vezi cât arată! După ce își permise să-i ridice chiar EA mâneca halatului, se miră: Cum poate să arate ora opt!?
- Ceasul meu e bun! Și apoi și fără ceas vedeai că s-a-nnoptat! Mai bine spune-mi pe unde ai umblat de ai putut să întârzii atâta!
- Vai, dragă, nu cumva iar încerci să abuzezi de bănuieli? Uite, vezi, faci tu ce faci și iar mă superi! Cum ajung acasă, cum mă ataci cu…
- Tu te superi? Îmi spui să nu ies că vii mai devreme să mergem la cofetăria nouă din colțul străzii și uite când te-ai întors!
- Ce era să fac dragă? Hai, nu te supăra, că dacă îți era de ieșit, mă așteptai îmbrăcat de oraș, nu în cârpa asta! Da ca să te împac, îți explic… Și curajoasă îl pupă în aer cam la un centimetru de frunte apoi începe o poveste duioasă ca să-i adoarmă vigilența: Când mă întorceam grăbită acasă, nu spun ca expresu’ dar ca ăla…. ca ăla… tot mergeam! Ajungem din urmă trei bătrâni. Să fi fost mai tineri? Să fi fost cu doi-trei ani mai mari ca tine… Dar asta nu mai contează! Și cum erau trei și ocupau tot trotuarul, înțelegi că n-am putut cu nici un chip să-i depășim! Și mergeau așa de-ncet, exact ca tine! Tocmai îi spuneam: „Ia te uită cât de bine seamănă oamenii între ei de la o anumită vârstă! Cât pe ce să cred că unul din ei e tocmai EL!” Adică tu, i-am zis!
- Bine, bine! Dar puteai să vii cu…
- Nu mă-ntrerupe! Tot timpu’ mă acuzi și ești predispus la ceartă dar niciodată nu mă lași să mă disculp așa cum trebuie! Cum mergeam noi așa încet, îi spuneam: „ Ce drăguți sunt bieții de ei!” Acum cred că ai înțeles de ce nu îndrăzneam să-i depășim!? Îi zicem: „Ce neveste răutăcioase și ursuze cred că au sărăcuții de ei că-i alungă din casă pentru a umbla pe străzi așa, fără direcție, doar ca să frâneze circulația celor grăbiți numai ca să nu-i țină lângă ele!” Ei, vezi? Eu nu sunt ca alea fără pic de inimă! Din contra! Nu te las să faci nici un pas înafara casei!
- Te-nțeleg dar nu destul că de-ai fi mers ca melcul tot ajungeai acasă măcar cu doua ceasuri mai devreme!
- Asta s-o crezi tu! Când gândeam și noi că mai avem câțiva pași până în bulevard, ce crezi că fac cele trei umbre? Se opresc dragă! Se opresc! Da, așa cum bine-ai auzit: Se opresc! Nu știu cât au stat așa oprite dar noi când ne-am întors nu mai erau acolo, dar nici nu plecaseră demult, că-i și zărim în față la câțiva pași de noi!
- Noi! Noi! Care noi? Și mă rog matale, unde-ai fost cât au stat pe trotuar amărâții ăia?
- Cum unde-am fost? Că doar n-aveam să stăm de vorbă în stradă să-ți mai spună lumea că iar m-a văzut cu Mol’… Știi, nu holba la mine spălăciții ăia că mă buimăcești! Mol’, colegu’ acela al meu fără noroc! Tocmai îmi vorbea că sunt singura care îl înțeleg! Și apoi m-am dus la el nu numai să-l înțeleg și să-l consolez nițel acolo cât de cât, dar trebuia să aranjăm și situația!
- Să-ți zic așa că-ți fac moftu’ și te-nțeleg deși nu prea pricep, dar de ce nu mai circuli cu mașina? Sau și pe carosabil erau grupuri de … așa ca mine?
- Dar ce draga, trăiești pe altă lume? Încă nu ți-a ieșit din cap mașina? Sunt peste trei săptămâni de când n-o mai avem! Ce te boldești la mine? Ce-ai rămas așa ca… ca… N-ai știut? Înțeleg! N-ai știut că am uitat să-ți spun! Dar puteai măcar să bănuiești, că doar tu ai spus că nu-i prima zi când întârzii că vin pe jos și că de asta întârzii!
- Dar ce-ai făcut cu mașina? Hai, spune! Nu mă lăsa să mor de inimă! Și EL se lăsă neputincios pe un fotoliu care scârțâi urât parcă pentru a o întărâta și mai tare pe EA.
- Ți-am spus că Mol’ nu era înțeles de nimeni și că avea numai dușmani! L-au dat dragă afară de la servici! Ce oameni! Îl bănuiau de chiul dragă și mai ziceau că se ia și de colege, știi, de nevestele ălora… dar nu-i adevărat! Nu, deloc, pentru că eu tot timpu’ l-am susținut… Dacă va fi nevoie, i-am zis că poate să conteze pe tine c-o să-i dai o referință, că doar ne e el cel mai bun prieten… Și apoi tu, care mi te-ai lăudat de o mie de ori că ai fost sublocotenent în Brigada 3 Munte și pe deasupra decorat de nemți cu Crucea de Fier pentru că ai luptat pe schiuri pe la Harkov…, dar apropo, de ce n-ai rămas acolo? Nu mai era zăpadă? Da, voiam să zic, cu atâtea relații, ai putea, nu? Parcă ce-i o referință? O hârtie la care nu se uită nimeni da o pun la dosar să se justifice când e cazu’!
- Dacă zici tu, i-oi da eu când m-o ruga el, dar tot nu mi-ai spus ce-ai făcut cu mașina!
- Păi, foarte simplu! A vândut-o Mol’ la un preț pe care tu nu l-ai fi luat nici dacă ar fi fost nouă, dar mi te după două zdruncinături care mi-au răvășit mie creierii?! Și l-am rugat în genunchi să ia și el câțiva din ei acolo, că și așa ăia erau din suprapreț, era meritu’ lui, nu?
- Supraprețul l-a luat Moldovan dar prețul a rămas! Unde-i prețul? Ce-ai făcut cu prețul că în casă n-a intrat nici un ban în afara pensiei mele?
- Dacă mă mai pisezi mult cu întrebările, nu numai că mă supăr dar și plec dragă, plec cu Mol’ să mă consoleze și el așa cum l-am consolat și eu când mi-a cerut, că nici eu n-am mai mult noroc pe plan familial! Doar îmi spunea Mol’ că așa am fost noi dăruiți de natură într-o eclipsă de noroc pe toate planurile! Ce perioadă nenorocită! S-o fi născut mulți pe timpu’ acela dragă, sau nici tu nu știi mai mult ca noi?
- Dracu să-i ia pe toți cei care s-au născut atunci, dar eu văd că încerci să mă duci cu vorba până mă scoți din sărite anume ca să-ți arunc vreo două… să te usture ca să ai apoi motiv să te superi și să nu-mi mai răspunzi la ce te întreb! Îți amintești că atunci când am vrut să vând mașina, nu m-ai lăsat? Ziceai că ne folosește la amândoi, că e răsfățata noastră! Acum pricep de ce m-ai pus să ți-o donez odată cu casa! Noroc ca pe asta n-o poate vinde Molul tău! Ziceai că vrei să conduci ca o adevărată proprietară dar pe urmă ai uitat să faci școala de șoferi! Cum ai putut să-mi faci tocmai tu una ca asta? Tu, o fată nenorocită care ai fost și care mai făceai din când în când uz de conștiință în situațiile penibile din care te-am scos de-atâtea ori!
- Da’ se termină dragă și conștiința! Iei, iei, faci abuz și te trezești că nu mai e, că ciupercă să fi fost ca să se înmulțească prin spori și tot nu dovedea să facă față, da’ tu știi că nu există conștiință cu spori, nu?
- Înghite-ți sporii ăia odată că m-ai năucit de tot și fă bine și spune-mi ce vom face de-acum înainte fără mașină! Dar, ia stai! Când ai spus că-mi aduci banii de la Moldovan?
- Da’ n-am spus dragă pentru că plec în turneu cu el să ne găsim servici’ că și eu de două săptămâni sunt ca să zic așa pe dinafară din cauza bănuielilor, ci că stau prost cu reputația și cu actul de prezență la birou! Să te mai aud că mai zici că ăia care m-au angajat îs oameni!
- Cum? Vrei să pleci? Ce înseamnă toate astea? Ce-ai făcut cu viața mea?
- Viața ta? Bătrânețile tale dragă! Dacă am fost bună cu tine și am încercat să-ți ridic moralul că vei trăi lângă mine a doua tinerețe, am omis să zic „pe lângă a doua tinerețe” ca să te îmbărbătez! Dar acum nu-ți mai cer altceva decât să mă uiți! Te pup dragă papa și…
- Nu mă pupi că dau telefon la Poliție să te pupe ei… Oh, inima… Dă telefon la Salvare! M-am nenorocit, inima…
EA nu ținu seama că EL alunecase de pe fotoliu și că se chirci de durere jos pe covor pentru că auzi soneria de la intrare și trebui să fugă să deschidă. Crezuse că Moldovan nu mai avusese răbdare să o aștepte la el în garsoniera cumpărată de două săptămâni cu banii de pe mașină și că venise s-o ia, dar surpriză:
- Cine ești și de ce suni tocmai acum când am nevoie de un pic de timp și liniște să-mi pot face ca lumea baga… Chipul femeii care sunase, surâzător la început, se transformă în balaur și Ea își înghiți limba și nu mai putu să termine fraza cu care voia s-o pună la punct.
- Am venit… am venit… dar eu locuiesc aici și am venit să locuiesc! Îi răspunse parcă nesigură pe ea, necunoscuta. Apoi: Am avut în gazdă un tânăr și… Știți, lui nu-i plăcea la curte, mie nu-mi mai plăcea la bloc, așa că i-am vândut garsoniera și cu ce am luat pe ea am pus lângă economiile mele și i-am dat înapoi tânărului pe această casă! Mie îmi place să locuiesc la curte și acum că s-a ivit ocazia… Uitați-vă, am toate actele aici… și femeia își făcu loc pe lângă EA și intră în camera de zi. Uimirea ei fu mare pentru că nu mai avu glas câteva secunde bune dar în acest timp mintea îi funcționă fără reproș: Mi-a spus că locuința e liberă! Ce căutați aici? Luați-vă bunicuțul și vă rog să mă lăsați să-mi descarc efectele că așteaptă șoferul și nu…
- Ce efecte cucoană? Își reveni în simțiri EL, probabil când auzul îi fu sfredelit de jignirea ce i se aduse. Chemați imediat pe nenorocitul care v-a vândut casa mea să-l iau de pantaloni și să-i frec un pic…
- Dar n-am de unde să-l mai iau pe domnul Moldovan mai devreme de-o lună pentru că a plecat din țară cu niște afaceri care nu mai puteau fi amânate!
EA se făcu verde la față, un verde burăticiu plăcut ochiului dar EL nu mai putea să vadă așa culoare pastel pentru că durerea de inimă îl chirci de astă dată într-o poziție incomodă care nu-l lăsa să distingă altceva în încăpere decât niște steluțe șugubețe.
- Cum Mol’ a plecat fără mine?
Noua proprietară nu făcuse legătura între Mol-ul EI și Moldovan-ul escroc, în schimb i se făcu milă de cei doi locatari și îi încurajă:
- Nu vreți să rămâneți aici cu chirie? O să vă iau mai puțini bani decât s-ar cuveni, asta dacă nu aveți unde să vă mutați! Acum o să sun la Salvare că nu-i bine să-l lăsăm pe bunicuț să moară aici, poate are vreo casă la țară și o mână de ajutor dată azi, mâine poate valora cât o reședință, nu-i așa?

Decat batran si sarac mai bine tanar si bogat!
Fosta membra 9am.ro

80 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2011, ora 11:37

Ploaia isi lasa nesupravegheati stropii jucausi. Ei se zbenguie pina cad, lovindu-se de colturile aspre ale arsitei. De durere incep sa plinga. Pling, iar lacrimile lor imi ineaca vinovatia de a ma fi nascut.
- Ce bine, aud zicind ironic o voce din mine, daca nu esti vinovat, atunci esti liber.
- Liber? zic eu, auzi la ea, liber, dar ce, pina acuma nu am fost?
- Ai fost!...unde?...in tine sau in exteriorul tau, ?! ca eu n-am observat, imi zice vocea. Cum, erai vinovat si totusi erai liber?..
-Sigur, zic eu, ca doar nu eram propriu meu tiran.
- Ba erai, ba erai, ma contrazice a lehamite vocea. Pai, te-ai nascut pur, unic, original, asta zici ca e vina ta ce ti-au inecat-o stropii??....Nuu, vina ta e ca n-ai lucrat la originalul tau, ce era doar creionat la nastere. Nu, l-ai abandonat in cel mai murdar colt al atelierului si tu ai asezat pe sevalet o pinza noua. Ti-ai inmuiat penelul in diversitatea culorilor din fiecare clipa. Pe acest fals ti-ai desavirsit opera ta. Opera de arta, as zice, ti-am vazut munca titanica, priceperea, talentul. Trudeai fara odihna, chiar si cind necazurile iti pindeau pinza sa ti-o sfisie intr-o clipa de neatentie. Pacat de atita munca pentru un fals....
- Falsa esti tu, voce ratacita in mine, de unde ai venit si unde vrei sa pleci? Poate te ajut sa-ti gasesti limanul.
- Eu sint limanul tau, sint originalul ce sterg cu lacrimile mele praful din coltul nepasarii tale. Intelege, toata munca ta e cladita pe un fals.....
......un dialog mut, consumat intre eu cu mine in dimineata asta, cind calcai pe roua. Am strivit-o pina a iesit tot mustul din ea. Picioarelor mele le era sete dupa atita arsita.....

Fosta membra 9am.ro

377 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2011, ora 13:52

De la: lenacata, la data 2011-03-02 11:37:53Ploaia isi lasa nesupravegheati stropii jucausi. Ei se zbenguie pina cad, lovindu-se de colturile aspre ale arsitei. De durere incep sa plinga. Pling, iar lacrimile lor imi ineaca vinovatia de a ma fi nascut.
- Ce bine, aud zicind ironic o voce din mine, daca nu esti vinovat, atunci esti liber.
- Liber? zic eu, auzi la ea, liber, dar ce, pina acuma nu am fost?
- Ai fost!...unde?...in tine sau in exteriorul tau, ?! ca eu n-am observat, imi zice vocea. Cum, erai vinovat si totusi erai liber?..
-Sigur, zic eu, ca doar nu eram propriu meu tiran.
- Ba erai, ba erai, ma contrazice a lehamite vocea. Pai, te-ai nascut pur, unic, original, asta zici ca e vina ta ce ti-au inecat-o stropii??....Nuu, vina ta e ca n-ai lucrat la originalul tau, ce era doar creionat la nastere. Nu, l-ai abandonat in cel mai murdar colt al atelierului si tu ai asezat pe sevalet o pinza noua. Ti-ai inmuiat penelul in diversitatea culorilor din fiecare clipa. Pe acest fals ti-ai desavirsit opera ta. Opera de arta, as zice, ti-am vazut munca titanica, priceperea, talentul. Trudeai fara odihna, chiar si cind necazurile iti pindeau pinza sa ti-o sfisie intr-o clipa de neatentie. Pacat de atita munca pentru un fals....
- Falsa esti tu, voce ratacita in mine, de unde ai venit si unde vrei sa pleci? Poate te ajut sa-ti gasesti limanul.
- Eu sint limanul tau, sint originalul ce sterg cu lacrimile mele praful din coltul nepasarii tale. Intelege, toata munca ta e cladita pe un fals.....
......un dialog mut, consumat intre eu cu mine in dimineata asta, cind calcai pe roua. Am strivit-o pina a iesit tot mustul din ea. Picioarelor mele le era sete dupa atita arsita.....

Draga lenacata,
Ma adresez tie pentru ca ai postat acest text original: accepti si "critica"?
De fapt, normal ca pe orice topic se poarta discutii dar daca ceva nu convine celui caruia te adresezi, incep convulsiile cuvintelor vulgare. Noi nu suntem la un cenaclu cu pretentii ci ne lasam gandurile intr-un text in care transpunem o stare sufleteasca la un moment dat, o intamplare, etc.

Fosta membra 9am.ro

377 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2011, ora 13:58

Draga 'homeless', multumesc pentru flori! Daca esti baiat, servim o impreuna! Daca esti fata, data viitoare iti voi aduce un de flori! Dar cand vei veni cu ceva original care sa-mi desfete tot ce pune un text in miscare la o persoana sensibila la frumos, iti voi aferi, inca nu m-am decis dar sper ca nu-mi lasi prea mult timp de gandire!

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2011, ora 14:37

De la: _galina_, la data 2011-03-02 13:58:18Draga 'homeless', multumesc pentru flori! Daca esti baiat, servim o impreuna! Daca esti fata, data viitoare iti voi aduce un de flori! Dar cand vei veni cu ceva original care sa-mi desfete tot ce pune un text in miscare la o persoana sensibila la frumos, iti voi aferi, inca nu m-am decis dar sper ca nu-mi lasi prea mult timp de gandire!

Unii cred ca sunt florin , dar nu sunt ! Altii mai prosti , cred ca sunt ana , dar nu sunt . dar sunt baiat si chiar daca nu beau , o bere virtuala merge !

Fosta membra 9am.ro

377 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2011, ora 14:50

De la: homeless, la data 2011-03-02 14:37:43
De la: _galina_, la data 2011-03-02 13:58:18Draga 'homeless', multumesc pentru flori! Daca esti baiat, servim o impreuna! Daca esti fata, data viitoare iti voi aduce un de flori! Dar cand vei veni cu ceva original care sa-mi desfete tot ce pune un text in miscare la o persoana sensibila la frumos, iti voi aferi, inca nu m-am decis dar sper ca nu-mi lasi prea mult timp de gandire!

Unii cred ca sunt florin , dar nu sunt ! Altii mai prosti , cred ca sunt ana , dar nu sunt . dar sunt baiat si chiar daca nu beau , o bere virtuala merge !

Sa clarific starea de fapt: eu am crezut totdeauna ca esti 'homeless' dar nu stiam ce gen esti! Acum ca m-ai lamurit s-a consumat brusc im mintea mea misterul! Multumesc pentru ca nu ai refuzat berea! Imi era sete si singura nu servesc niciodata nimic nici macar virtual!

9am243736

2704 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2011, ora 15:00

mda, are sexul nehotarat, lucreaza mai mult cu limba... si l-a invatat prost si pe ala mic... ala se da si de gol...

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2011, ora 15:06

De la: 9am243736, la data 2011-03-02 15:00:24

mda, are sexul nehotarat, lucreaza mai mult cu limba... si l-a invatat prost si pe ala mic... ala se da si de gol...

Asta imi place la tine ! Stii sa-ti asumi homosexualitatea !

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2011, ora 15:07

De la: homeless, la data 2011-03-02 15:06:22

Asta imi place la tine ! Stii sa-ti asumi homosexualitatea !

....intr-un mod poetic

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2011, ora 15:18

Din gandirea homosexualului miop !

Gandirea, reflexivitatea, intentionalitatea sunt procese prin care omul 736 se cunoaste pe sine si apar ca elemente primordiale ale acestuia .
In momentul de fata, Eul lui 736 este conceput ca organizator al cunoasterii si ca reglator al conduitei dispunand insa de o puternica baza afectiva-emotionala , cantonata spre o exprimare homosexualista .

Eul lui 736 este un construct sintetic si personal care izvoraste din simtire, urca la reflexie si se exprima in conduita, fiind sustinut permanent afectiv-motivational.

Prin intermediul unui asemenea construct, individul 736 se conceptualizeaza pe sine insusi, se evalueaza si isi anticipa comportamentul homosexual .

Constiinta lui 736 este infrastructura Eului sau personal, in timp ce Eul este suprastructura constiintei; constiinta duce la aparitia Eului, reprezentand una dintre premisele sale FUNDamentale, Eul este creator de o noua constiinta, in sensul ca odata aparut ridica constiinta la un nivel superior de vivacitate, optimalitate si adaptibilitate , transformandu-l pe 736 in timp , intr-un homosexual sadea

9am243736

2704 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2011, ora 15:18

De la: homeless, la data 2011-03-02 15:07:31

stiu ca-ti place de mine, mai exact de ce iese din mine... ca sa fiu poetic...
ce treaba ai tu cu orientarea mea sexuala, inelusul maroniu tot timpul este liber pentru tine... poti sa-l saruti cat vrei, ia-l si pe ciumegul ala de-si zice karpov... garantat nu te voi parasi, m-am invatat cu limba ta...

9am243736

2704 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2011, ora 15:26

De la: homeless, la data 2011-03-02 15:18:21Din gandirea homosexualului miop !

Gandirea, reflexivitatea, intentionalitatea sunt procese prin care omul 736 se cunoaste pe sine si apar ca elemente primordiale ale acestuia .
In momentul de fata, Eul lui 736 este conceput ca organizator al cunoasterii si ca reglator al conduitei dispunand insa de o puternica baza afectiva-emotionala , cantonata spre o exprimare homosexualista .

Eul lui 736 este un construct sintetic si personal care izvoraste din simtire, urca la reflexie si se exprima in conduita, fiind sustinut permanent afectiv-motivational.

Prin intermediul unui asemenea construct, individul 736 se conceptualizeaza pe sine insusi, se evalueaza si isi anticipa comportamentul homosexual .

Constiinta lui 736 este infrastructura Eului sau personal, in timp ce Eul este suprastructura constiintei; constiinta duce la aparitia Eului, reprezentand una dintre premisele sale FUNDamentale, Eul este creator de o noua constiinta, in sensul ca odata aparut ridica constiinta la un nivel superior de vivacitate, optimalitate si adaptibilitate , transformandu-l pe 736 in timp , intr-un homosexual sadea

mai ia o pauza, sa respiri...

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2011, ora 15:27

De la: 9am243736, la data 2011-03-02 15:18:38

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2011, ora 15:30

De la: 9am243736, la data 2011-03-02 15:26:46

Te simti cu musca pe caciula ? Eu vorbeam la general si ma foloseam de cifre ! te crezi cifra ? Asta e grav ! Vezi-ti de de gaurile tale ......din capul tau de tabla ! Mai cap de tabla !

9am243736

2704 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2011, ora 15:32

De la: homeless, la data 2011-03-02 15:30:52

Te simti cu musca pe caciula ? Eu vorbeam la general si ma foloseam de cifre ! te crezi cifra ? Asta e grav ! Vezi-ti de de gaurile tale ......din capul tau de tabla ! Mai cap de tabla !

ce subtila esti ana, parca ai avea un cap de p-la in gura...

9am243736

2704 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2011, ora 15:33

De la: homeless, la data 2011-03-02 15:27:44

ti-ai pierdut orientarea sexuala?
nu-i nimic, te folosesc pe post de hartie igienica...

Fosta membra 9am.ro

377 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2011, ora 16:10

mda, are sexul nehotarat, lucreaza mai mult cu limba... si l-a invatat prost si pe ala mic... ala se da si de gol... [/quote
Draga '9am243736', te rog nu-mi mai da informatii despre userii care vor sa scrie cateceva mai cu bun simt cand converseaza cu mine. Imi esti simpatic dar pe unde ma aflu ma intersestezi in conversatiile mele cu 'homeless' si nu-mi place. uite, scrie un text fara adresa si eu intru si-l comentez la modul cel mai serios. Imi pare rau ca s-a intamplat asa dar nu sunt eu de vina daca nu tii seama de cele mai elementare notiuni de comportare. Iti trimit si tie si o

Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje

Postat pe: 3 Martie 2011, ora 00:50

De la: 9am243736, la data 2011-03-02 15:32:56

Mai impotentule ti s-a spus ca homeless nu sunt eu ! Puteai sa te informezi mai limbricule inainte de a vomita parerile tale ! Tu crezi ca daca sotia ta , mama ta si bunica ta sunt guriste , se confirma regula? Vezi-ti de parasutele din propria-ti gradina si dupa aia baga-te in seama ! Ai un creier imputit, stiu ca ti se trage de la faptul ca esti detinatorul unui trist record de impotent cca 3,14 cm , dar incearca sa te refulezi la nevasta-ta sau la maica-ta ! Capul de tabla eu l-am inventat pe forum si tu esti unul dintre detinatori . Mai CAP de TABLA !
Esti un amarat de HOMO LABILIS !

originala ...nu-mi plac copiile .
Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje

Postat pe: 3 Martie 2011, ora 00:54

Scuza-ma galina ca sunt nevoita sa-i postez impotentului , pe topicul tau , dar consider ca am si eu dreptul la replica , impotriva marlaniilor , tiganului si jegosului de 736 !

Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje

Postat pe: 3 Martie 2011, ora 00:56

De la: 9am243736, la data 2011-03-02 15:33:55
De la: homeless, la data 2011-03-02 15:27:44

Esti bolnav sau dus cu capul ! Marsh la Socola sau vezi-ti de serviciul tau la privata , jegosule !

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 3 Martie 2011, ora 08:52

De la: ana__totir, la data 2011-03-03 00:50:58
De la: 9am243736, la data 2011-03-02 15:32:56

Mai impotentule ti s-a spus ca homeless nu sunt eu ! Puteai sa te informezi mai limbricule inainte de a vomita parerile tale ! Tu crezi ca daca sotia ta , mama ta si bunica ta sunt guriste , se confirma regula? Vezi-ti de parasutele din propria-ti gradina si dupa aia baga-te in seama ! Ai un creier imputit, stiu ca ti se trage de la faptul ca esti detinatorul unui trist record de impotent cca 3,14 cm , dar incearca sa te refulezi la nevasta-ta sau la maica-ta ! Capul de tabla eu l-am inventat pe forum si tu esti unul dintre detinatori . Mai CAP de TABLA !
Esti un amarat de HOMO LABILIS !

Chiar are capul de tabla ? Stiam ca aceasta specie e pe cale de disparitie !

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 3 Martie 2011, ora 09:00

Mai poponautule , eu nu te bag in seama , insa observ ca ai halucinatii . Te inteleg , e normal la un paranoic , insa totul are o limita . Observ ca delirezi , ca ai mania persecutiei , dar de aici la a crede ca cineva e ba femeie , ba barbat , e cale lunga . Inteleg ca inca nu esti stabil emotional insa ai si tu o varsta , ar trebui sa intelegi cum sta treaba cu relatiile interumane . Sa nu mai indraznesti sa te referi la persoana mea ca te ia mama dracului . Mai spala-te pe dinti ca ti-a ramas ceva pe acolo si ca urmare folosesti doar cuvinte murdare . Poate ai remarcat ca sunt destul de multi care te apreciaza , atunci cand nu postezi .

Fosta membra 9am.ro

377 mesaje

Postat pe: 3 Martie 2011, ora 09:24

De la: ana__totir, la data 2011-03-03 00:54:34Scuza-ma galina ca sunt nevoita sa-i postez impotentului , pe topicul tau , dar consider ca am si eu dreptul la replica , impotriva marlaniilor , tiganului si jegosului de 736 !

Draga Ana, in momente ca cel de mai sus se impune si "o punere la punct" indiferent pe ce topic ne aflam!

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 3 Martie 2011, ora 09:34

De la: _galina_, la data 2011-03-03 09:24:37
De la: ana__totir, la data 2011-03-03 00:54:34Scuza-ma galina ca sunt nevoita sa-i postez impotentului , pe topicul tau , dar consider ca am si eu dreptul la replica , impotriva marlaniilor , tiganului si jegosului de 736 !

Draga Ana, in momente ca cel de mai sus se impune si "o punere la punct" indiferent pe ce topic ne aflam!

Fosta membra 9am.ro

377 mesaje

Postat pe: 3 Martie 2011, ora 10:02

De la: _KARPOV, la data 2011-03-03 09:34:13
De la: _galina_, la data 2011-03-03 09:24:37

Pentru mine? Pentru Ana? Sau le impartim? Tu care esti atat de profund, nu transferi nimic pe aici sa ne delectam putin?

Fosta membra 9am.ro

377 mesaje

Postat pe: 5 Martie 2011, ora 18:13

UN CAZ PARTICULAR
EL joacă table singur. EA, inspirată de zeița căreia i se închină ori de câte ori e singură și fără alte preocupări domestice, scrie la birou. Scrie o scenetă. EL nervos că a luat bătaie de la aceeași mână dar considerată adversar, se ridică de pe fotoliu apropiindu-se de spătarul scaunului EI, surprins de concentrarea cu care scrie. Citește cu glas tare:
- Undeva în Antarctida trăia un șef de secție la o anume întreprindere… Ce faci dragă?
- Scriu o scenetă despre un șef de secție care avea o secretară și… EL o întrerupe:
- Și ce dacă avea o secretară? Și de ce în Antarctida?
- E o conspirație. Și șeful meu are o secretară și nu vreau să creadă că m-am inspirat din relația lor, mai ales că nu e chiar așa cum se șușotește pe coridoare de către femeile cărora nu li se rezolvă problemele ridicate de ele în audiențe!
- Dar Antarctida nu e locuită! Vreau să zic, nu există întreprinderi doar exploratori vremelnici…
- Păi nu te-ai prins? Asta e! Unde puteam să plasez acțiunea? Unde există șefi care pot trăi fără secretare? Hă? Chiar dacă nu sunt prinse în schema de personal, sunt așa, pe lângă, să se ocupe și de ei cineva…
- Nu sunt de acord cu tine! Șeful meu nu are absolut nici un fel de secretară!
- Știi că ai spirit?! Azi tu ești muza mea binecuvântatule! Uite, mă inspiri! Cred că e mai interesant să scriu o scenetă despre un șef fără secretară și o voi intitula: „Un caz particular”.
Ia încearcă să-l descrii: cum arată? Iese anul acesta la pensie? E cocârjat? Șchiop? Miop din cale-afară? Hai, spune, vreau să aflu cât mai multe despre un astfel de șef!
- Din contra! E tânăr, înalt, frumos are și pe vină-ncoace dar nu poate să…
- Ei, eu nu mi-am permis să te întreb…
- Oh, că m-ai înțeles greșit! Nu poate să aibă o…
- O femeie!
- Doamne, Dumnezeule! Nu poate să aibă o secretară, ce naiba nu pricepi?
- Dar de ce nu poate dragă? Secretara nu-i tot femeie? Aa! Înțeleg, are un secretar! E cumva homo….?
- Ba bine că nu! Nu poate să aibă o secretară pentru că lucrează în biroul lui și nevastă-sa care-i rezolvă toate problemele de secretariat deși are atribuții proprii de serviciu!
- Păi acesta nu mai e caz particular! Voiam un șef care nu lucrează cu nevasta și totuși nu are secretară!
- Caută atunci în Antarctida! O încurajă EL regretând vizibil că a întrerupt-o din propria-i inspirație și mai ales că o încurajase să se agațe de un fir de păr de-al lui pentru salvarea ideii din materialul literar pe care, nevinovat, i-o întinse.
- Că bine zici! Nu se supără EA și reveni la locul inițial al desfășurării acțiunii dar uzând de ideea lui, murmurând abia auzibil: În Antarctida trăia un șef care se deosebea de restul șefilor de pe Terra prin faptul că nu avea nici un fel de secretară. Aflând despre varietatea de obligații ce derivă din cutezanța de a avea o astfel de angajată, găsise de cuviință că, în loc să aducă mereu cantități duble de cafea, s-ar putea chiar lăsa de un așa viciu și banii neirosiți îi va strecura lunar în pușculiță. Ba chiar nici nu va mai trebui să-i zâmbească și atunci când șefii lui abia îl trimiseseră undeva spre origine pentru că nu reușise să argumenteze de ce nu se realizaseră nu știu ce lucrări…, dar mai ales că nu trebuie să mai cumpere flori când e bosumflată, etc. și astfel reuși să se descurce singur. Și se descurcă până într-o zi când „cioc, cioc, cioc” se aude dinspre fața posterioară a ușii.
- Intră! Zice el ridicând capul dintr-un dosar care-l atrăsese la somn. Se deschide ușa și în prag apare o doamnă prepensionară.
EL o întrerupe pe EA fără să se scoale de pe fotoliul unde își reluase jocul de table:
- Nu știu cum poți dialoga singură!
- E mult mai simplu decât să joci table singur!
- O fi dar nu-i și la fel de cinstit!
- Ce nu-i cinstit? Întrebă EA pentru că nu se gândise până atunci că nu-i cinstit felul cum scrie, însă El interveni prompt pentru a nu lăsa să o subjuge îndoiala:
- Uite, eu joc table singur dar joc ce pică la zaruri și pentru mine și pentru adversar, pe când tu scrii pentru toate personajele ce-ți convine ție!
- Am o idee salvatoare: să colaborăm! Eu scriu dialogul pentru doamna prepensionară și tu ceea ce crezi că se cuvine pentru șef. Ei, ce zici? Și EL se simți privit atât de convingător de parcă îl invitase în dormitor, dar mai stătu o clipă în cumpănă:
- Ideea ta e bună, dar după încă o mamă de bătaie pe care mi-am încasat-o chiar acum în două marțuri la rând, moralmente nu mai fac doi bani!
- Păi dacă ți-ai dat-o singur nu înțeleg de ce suferi atâta!
- Eu eram celălalt, adversarul, cel care încasa, nu cel care bătea, înțelegi?
- Bietul de tine! Ce tânăr și ce păcat pe capul tău! Și EA făcu gestul cu degetele uneia din mâini în dreptul profilului capului, încercând astfel să-l consoleze.
- Nu înțeleg unde vezi păcatul! Îi răspunse EL după ce mai întâi își pipăi calotele propriului cap.
- Damblaua dragă! Îl lămuri EA prompt.
- Plictiseala dragă, plictiseala și mai ales oboseala! Uite, acasă mă plictisesc, la serviciu nu mai pot munci! Dacă nu-mi vor aproba cererea de avansare sau măcar a schimbării biroului de muncă, mă voi săvârși în lumea celor drepți! Nimeni din conducere nu mă crede că muncesc ca un câine!
- Dar ce dracu muncesc atâta câinii că ești așa obosit? Nu tu mă convingeai zilele trecute să nu cer să mă schimbe că de muncă n-a murit nimeni? Dar nu te-am ascultat și am depus cererea cu mâinile mele în mapa directorului!
- Nu a murit nimeni până la mine! Ei, acum vezi? Abia eu sunt un caz particular! Ce-ai zis că ai făcut? Întrebă EL într-un târziu din cauza remanenței primelor observații la adresa sănătății lui care încă îi mai vibrau în minte.
EA însă nu mai ținu seama de replicile lui deoarece nu-i aduceau nici un dram de îmbunătățire materialului literar care nu avansa. Citește în gând ce a apucat să scrie apoi cu tonul luat mai sus cu o gamă decât cel normal, reflectă cu glas tare:
- Am avut o idee dar cu tablele tale și cu plictiseala ta, am pierdut-o!
- Cioc, cioc, cioc și apare în ușa șefului prepensionara! Îi reîmprospătă EL memoria.

| Varianta pentru tiparire a topicului "Cinci minte de lectura originala!"
Mergi la: