Info
x
Interzicerea fumatului in spatiile inchise: pro sau contra?
|
stoian_72 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 15:18
contra
|
|
sunflower84 3 mesaje Membru din: 10/11/2009 |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 15:18
Sunt total de acord cu interzicearea fumatului in locurile publice, mai ales ca s-a demonstrat ca si fumatul pasiv este foarte daunator( poate provoca si cancer de plamani). Ca si fosta fumatoare, pot spune ca oamenii se pot simti bine in club sau intr-un bar / restaurant si daca nu fumeaza. E chiar deranjant cand din 10 amici , 2 fumeaza. Trebuie sa mergem la fumatori, ca ei nu pot trai fara tigari. Mai bine sa se interzica si sa se fumeze numai in spatiile deschise( gen terase).
E foarte usor sa te lasi de fumat! |
|
floricamaciu 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 15:20
Nu sunt deacord cu interzicerea fumatului in spatiile publice.localurile sunt prevazute cu spatii pt.fumatori si spatii pt.nefumatori.Fiecare opteaza pentru ce ii convine.De ce sa luam dreptul delor care fumeaza, nu sunt tot cetateni ai acestei tari , nu au aceleasi drepturi?
Raporteaza abuz de limbaj |
|
adyfreaka 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 15:26
deci fumez de 9 ani si nici nu intentionez sa le las ! asta ar fii ultima picatura care ar umple paharul! salarile scad si preturile pe vicii cresc NU VEDETI CA TARA ASTA SE DUCE PE DRAQ!!!!!
avem si noi o liniste cand fumam o tigara asa ca
|
manuflorina 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 15:28
Eu,desi sunt fumatoare,cred ca e mai bine sa nu se fumeze in spatiile inchise.Locuiesc de ceva ani in strainatate,si nici aici nu se fumeaza in spatii inchise,ba chiar nu se fumeaza in locuriile de joaca pt copii sau pe stadioane.Cand a fost votata legea,a fost greu pt fumatori sa se obisnuiasca sa bea cafeaua afara pe terasa,sau sa nu fumeze deloc daca vremea nu permitea sa iesi din restaurant,dar...toti ne-am obisnuit.Aici,nu sta lumea acasa doar pt ca nu poate fuma in club sau bar,sunt la fel de populate,chiar daca asa cum am mai zis,trebuie sa iesi din local sa poti fuma.deci sunt PRO!
|
|
9am243736 2704 mesaje Membru din: 19/11/2010 |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 15:29
De la: adyfreaka, la data 2011-02-21 15:26:35deci fumez de 9 ani si nici nu intentionez sa le las ! asta ar fii ultima picatura care ar umple paharul! salarile scad si preturile pe vicii cresc NU VEDETI CA TARA ASTA SE DUCE PE DRAQ!!!!! ai dreptate, tara se duce dracului de cand cresc preturile pe vicii...
|
Fosta membra 9am.ro 2310 mesaje Membru din: 6/06/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 15:41
De la: sunflower84, la data 2011-02-21 15:18:30 Sunt total de acord cu interzicearea fumatului in locurile publice, mai ales ca s-a demonstrat ca si fumatul pasiv este foarte daunator( poate provoca si cancer de plamani). Ca si fosta fumatoare, pot spune ca oamenii se pot simti bine in club sau intr-un bar / restaurant si daca nu fumeaza. E chiar deranjant cand din 10 amici , 2 fumeaza. Trebuie sa mergem la fumatori, ca ei nu pot trai fara tigari. Mai bine sa se interzica si sa se fumeze numai in spatiile deschise( gen terase). Inseamna ca din tot grupul, aia doi sunt cei mai interesanti ... De ce va duceti dupa ei, mamaita dulce ? De ce nu le spuneti verde in fata, ca nu-i suportati fumand ? Cum de nu-i lamuriti sa vina dupa voi la nefumatori, ca le e mai bine, alea, alea, bla, bla, bla .... ? Floarea-Soarelui, nu prea e asa ! Raporteaza abuz de limbaj
Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
|
|
Fosta membra 9am.ro 2310 mesaje Membru din: 6/06/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 15:44
O tigara scurteaza viata cu 4 minute !
O zi de munca cu 8 ore ! Propun interzicerea muncii ! E prea periculoasa ! Cine e "pentru" ? Raporteaza abuz de limbaj
Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
|
|
|
|
|
alintatu2006 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 15:45
asa. bravo..fara fumat..cea mai buna lege de pana acum ar fi pt romania!! si noi, angajatii am respira aer curat!
|
ala_michelin 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 15:52
De la: alexandragrin, la data 2011-02-21 11:42:35Un deputat PSD propune interzicerea fumatului in spatiile inchise: restaurante, baruri, cluburi si discoteci, localuri frecventate in special de tineri. daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am243736 2704 mesaje Membru din: 19/11/2010 |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 15:52
De la: Silviu, la data 2011-02-21 15:44:30O tigara scurteaza viata cu 4 minute ! nu mai trebuie sa propui asa ceva, se aplica cu succes in romania...
|
pricopel73 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 15:54
DA. categoric sunt pentru interzicerea fumatului in locuri publice; am fost fumator 15 ani, deci stiu ce inseamna sa nu poti fuma o tigara dupa o masa buna la un restaurant, sau la un PUB cu baietii, dar... credeti-ma... am rezistat. Acum am doi ani de cand nu mai fumez, este nemaipomenit.
Poate prin aceasta lege, foarte multi adolescenti, tineri , vor constientiza faptul ca FUMATUL DAUNEAZA GRAV SANATATII. Raporteaza abuz de limbaj |
|
rozalia_weisz 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 15:57
80 % dintre adultii Romaniei sunt fumatori in conformitate cu statistici ale Minisetrului Sanatatii...!
Agreez la modul absolut pentru interzicerea fumatului in toate spatiile publice inchise. Raporteaza abuz de limbaj |
|
militaru_daniel_silviu 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 16:15
in spatile inchise nu....findca sunt spati destinate fumatorilor.....dar in locuri publice da.
|
joana2009 1 mesaj Membru din: 30/11/2010 |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 16:16
pro
|
Fosta membra 9am.ro 4 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Sibiu |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 16:43
DE ACORD !!!
Oameni buni, haideti sa privim lucrurile obiectiv. Daca EU FUMEZ, e alegerea mea. Toti nefumatorii trebuie sa respecte aceasta decizie. Daca insa EU NU FUMEZ, e alegerea mea, de asemenea. Fumatorii respecta aceasta decizie? NU. Vor spune "daca nu-ti place, nu sta aici." Dar fratilor, CATE LOCALURI CUNOASTETI IN CARE NU SE FUMEAZA???? Si atunci nefumatorii sunt discriminati. Va dau un exemplu fortat: Daca am mancat fasole si am gaze... ma abtin. Pentru ca acele gaze (care sunt perfect normale - bunica mea spunea ca sunt rezultatul unei digestii sanatoase) deranjeaza pe ceilalti. Cum ar fi sa spun "Nu va place, stati in alta parte. Eu ma simt bine aici, platesc bautura, mancarea, mi-am rezervat masa, deci pot sa ma basesc in restaurant !" Ca sa nu mai spunem ca... nu s-a dovedit ca gazele intestinale dauneaza grav sanatatii... fumul de tigara insa... OHOHOOOO !! Ei?? Ce ziceti??? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 4 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Sibiu |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 16:49
De la: militaru_daniel_silviu, la data 2011-02-21 16:15:03in spatile inchise nu....findca sunt spati destinate fumatorilor.....dar in locuri publice da. Sa inteleg deci ca spatiile inchise sunt TOATE destitate fumatorilor? Fumati afara fratilor, unde nu sunt obligat sa inspir fumul. O placere ramane placere cat timp nu deranjeaza pe ceilalti. Nu credeti ca fumul de tigara e nociv in spatii inchise? Dar haideti sa fumam si in salile de cinema ! Nu e frumos sa stai cu o tigata si o bere... cat timp urmaresti un film de 2 ore jumate... eventual Avatar... 3D ??! Haideti sa fim rezonabili. Daca deranjeaza alte persoane, ar trebui interzis. Situatia ar trebui sa fie exact invers. Spatiile mari sa fie pt NEfumatori, pt ca fumatorii pot sta si acolo. Iar spatiile pt FUMATORI sa fie mici, izolate, ventilate. Eu chiar nu le-as ventila deloc. Sa se sufoce acolo, daca le place atat de mult fumul. I-as pune sa fumeze intr-un borcan !!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 16:53
Sa inteleg ca doar fumatorii au drepturi ... Eu sunt pentru interzicerea fumatului in locuri publice, pentru ca asa zisa separare care se aplica acum nu functioneaza. Sa va dau un exemplu. De curand ne-am botezat copilul si am dat o masa la un restaurant. Am ocupat cam 80% din spatiul destinat nefumatorilor. Cei care fumau din grupul nostru ieseau afara sau se duceau in zona fumatorilor. Totul ok pana aici. Ei, cand s-a umplut restaurantul si nu mai erau locuri la fumatori au pus scrumiere la cele doua mese de nefumatori ramase langa noi. Cu un copil de 3 luni in incinta sunt oamenii care au considerat ca e ok sa fumeze.
Alta problema e ca in mult localuri spatiul de nefumatori e o camera mica, nearisita si fara ferestre, un fel de mica inchisoare. Plus ca f multe localuri sunt doar de fumatori. Nu mi se pare corect ca eu ca nefumator nu am nici un drept, si fumatorii le au pe toate. Plus, chiar daca toti romanii ar fi fumatori, si toti copii, si chiar bebelusii, tot nu ar fi corect sa se fumeze in locurile publice, pentru ca personalul de serviciu este expus 100% din timpul de munca la fum excesiv. Voua dragilor fumatori v-ar placea sa lucrati in fumul dintr-un club, sau pub? De ce numai voi aveti drepturi si ceilalti nu au? De ce sa le scurtam viata chelnerilor, barmanilor si tuturor celor care lucreaza in bar? Discutii de astea cu lamentari ca nu poti sa iesi in club sau in bar fara sa fumezi, ca e o institurie, ca or sa dea faliment restaurantele si barurile au fost in toate tarile unde s-a interzis fumatul, gen Franta, Marea Britanie, etc... Toti fumatorii s-au lamentati si lamentat, dar e normal sa existe rezistenta la schimbare. Acum toti strainii s-au obisnuit si nu mai caraie atat, ies frumos in fata clubului si-si aprind o tigara si asta e. Noi ceilalti ne bucuram de aer curat. Este extraordinar de relaxant sa mergi intr-un club sau la un concert si sa nu se fumeze. Chiar si cand fumam se intampla sa fiu in club si sa ma usture ochii de la fumul de tigara. Raporteaza abuz de limbaj |
|
migerbera 23 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 17:07
Da, este o idee buna,cei care vor sa se otraveasca n-au decat s-o faca acasa la ei. Se pare ca asa functioneaza societatile cel mai bine,prin interzicerea lucrurilotr care ne fac rau noua tuturor, desi, banuiesc ca va fi o lupta acerba a producatorilor si vanzatorilor acestor produse aducatoare de mari profituri pentru ei...
Raporteaza abuz de limbaj
mi
|
|
mika18_02 1 mesaj Membru din: 30/11/2008 |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 17:16
PRO!!!! Dar.... ii pasa cuiva de parerea noastra? NU prea cred!
|
alin_18_best 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Galati |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 17:17
Eu nu cred ca ati citit printre randuri... "UN Deputat PSD" --- adica initaitiva legislativa nu are nicio sansa pentru ca nu ar permite cei de la putere ca o astfel de initiativa sa treaca in portofoliul celor de la PSD (o sa vedeti reactii din partea celor de la PDL prin care o sa se invoce drepturile omului,, liberul arbitru , bla bla) Nu mai fiti naivi, ati mai auzit vreodata de aceasta doamna deputat? vrea doar sa-si faca un nume pntru ca oricum nu are nicio sansa.
Nu o sa dau nici pro nici contra pentru ca votul nu-si are sensul..Batalia e doar la nivel politic, de imagine !! v-am pupat si nu mai visati la civilizatie in Romania
|
9am7712 1 mesaj Membru din: 12/03/2009 |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 17:21
cred ca ar fi o excelenta idee sa se interzica ar fi minunat de ce sa suferim atatia pt niste oameni inconstienti sa dea Dumnezeu sa treaca legea ar fi super
|
bluecrissy 10 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 17:24
PRO
|
Fosta membra 9am.ro 14360 mesaje Membru din: 27/05/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 17:27
bei dementilor care va ganditi numai la interziceri de toate genurile,suteti prosti,egoisti si inconstienti,ganditi-va si la profiturile celor care detin restaurantele,barurile si cluburile,nu numai la fitele voastre de retardati...io propun sa se interzica accesul in societate a tuturor celor care nu fumeaza...este ca nu sunteti de acord...nebunilor....exista si oameni care fumeaza,trebuie sa fie si ei respectati...CRETINILOR....
Raporteaza abuz de limbaj
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, sã îþi faci lectura pe vapor decât sã faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
|
Fosta membra 9am.ro 8928 mesaje Membru din: 25/04/2010 |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 17:30
De la: Silviu, la data 2011-02-21 15:44:30O tigara scurteaza viata cu 4 minute ! Propune si o alternativa. Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am146343 1 mesaj Membru din: 12/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 17:33
PRO
|
firemancristian 3 mesaje Membru din: 17/03/2010 Oras: Suceava |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 17:36
contra.La o cafea sau un spritz merge o tzigara.......cine nu fumeaza sa mearga la cofetarie. La local mergi sa te simtzi bine. Sunt localuri in totalitate pentru nefumatori......vira acolo!
|
firemancristian 3 mesaje Membru din: 17/03/2010 Oras: Suceava |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 17:38
De la: firemancristian, la data 2011-02-21 17:36:06 Apropo, eu sunt nefumator, dar nu sunt contra fumatorilor. Cei care vor legi sa faca ceva sa fie mai bine in tara asta nu sa distruga si ce-a mai ramas. Cu o astfel de lege unii patroni dau faliment.....si acestia dau la stat, nu fura........ Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 14360 mesaje Membru din: 27/05/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 17:45
De la: cristina_fofaza, la data 2011-02-21 16:53:47Sa inteleg ca doar fumatorii au drepturi ... Eu sunt pentru interzicerea fumatului in locuri publice, pentru ca asa zisa separare care se aplica acum nu functioneaza. Sa va dau un exemplu. De curand ne-am botezat copilul si am dat o masa la un restaurant. Am ocupat cam 80% din spatiul destinat nefumatorilor. Cei care fumau din grupul nostru ieseau afara sau se duceau in zona fumatorilor. Totul ok pana aici. Ei, cand s-a umplut restaurantul si nu mai erau locuri la fumatori au pus scrumiere la cele doua mese de nefumatori ramase langa noi. Cu un copil de 3 luni in incinta sunt oamenii care au considerat ca e ok sa fumeze. io zic sa te duci talica prin marea lu' britanie,franta sau oriunde exista gugustiuci care accepta orice ineptie pe post de lege...la noi in romanica nu avem nevoie sa importam toate aberatiile emise de minti cretine pe post de obligatie,scursura carele esti...
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, sã îþi faci lectura pe vapor decât sã faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
|
dan_pomana 8 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 18:07
Ar trebui sa incercam sa ne suportam unii pe ceilalti.Un spatiu(bar,restaurant,pub) ventilat corespunzator poate adaposti deopotriva fumatori si nefumatori fara a simti disconfort.
Exista astfel de locatii de unde unde pleca acasa fara mirosul de bucatarie sau mirosul de fum in haine. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

Ca sa nu mai spunem ca... nu s-a dovedit ca gazele intestinale dauneaza grav sanatatii... fumul de tigara insa... OHOHOOOO !!
Nu o sa dau nici pro nici contra pentru ca votul nu-si are sensul..Batalia e doar la nivel politic, de imagine !! v-am pupat si nu mai visati la civilizatie in Romania
contra.