Info
x
Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
|
Fosta membra 9am.ro 23741 mesaje Membru din: 25/04/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Octombrie 2010, ora 09:34
De la: Marin56, la data 2010-10-11 09:03:24CARE CUVINTE.... Buna dimineata, Marine!!! Nu-ti bate capul cu ce cuvinte...crede-ma ca am vazut postari cu cuvinte tari, cu injurii, cu jigniri...nu e genul tau deci poti sa scrii ca si pana acum.
Nu te teme ca ai prea mult bun simt
|
|
necunoscut 1072 mesaje Membru din: 22/11/2009 |
Postat pe: 11 Octombrie 2010, ora 13:06
Nu mai scriu ca astia m-au suparat , ca cica vine al 3-lea razboi mondial. Nu stie astia ce sa mai scorneasca sa ne strice diminetile. Si de unde stiu ca axact la 11 NOIembrie....Se iau dupa toate babele ... sau fac iar propaganda .... popiii
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 Octombrie 2010, ora 13:09
Mi-am schimbat poza . Am pus-o pe matusa si bunica impreuna si cu mama....Cele doua pe care le-au omorat atunci, ala.....
|
Postat pe: 11 Octombrie 2010, ora 13:10
Pardon era si tata acolo
|
Postat pe: 11 Octombrie 2010, ora 18:06
Nu-mi place asa...vii, incepi o treaba si apoi iti iei jucariile si pleci...
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 8928 mesaje Membru din: 25/04/2010 |
Postat pe: 11 Octombrie 2010, ora 18:10
De la: Ingrid, la data 2010-10-11 18:06:59Nu-mi place asa...vii, incepi o treaba si apoi iti iei jucariile si pleci... Ai rabdare, Ingrid. Isi mai trage sufletul si Marin , apoi sper ca ne va povesti mai departe... Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Octombrie 2010, ora 04:34
De la: Marin56, la data 2010-10-11 09:03:24CARE CUVINTE.... Cele care le stim toti. Daca intra in cuvinte, chiar la inceput dee cuvint, nu-ti ia toata postarea. Trebuie sa-l gasesti si sa-l inlocuiesti sau sa-l legi in cuvinte. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 14:35
Chiar v-au placut povestile mele?... Aveti putintica rabdare.O sa mai continui, dar mai incolo acum sunt ocupat ca mi-a venit mandra acasa.De 10 luni nu am mai vazut-o. iar acu avem si putintica treaba Asa ca.... acum mai i-au o pauza. Imi pare rau ca cea cu `descoperirea` nu vrea sa mi-o ia.
|
|
|
|
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 18:39
Acu cateva zile in urma ,cand mergeam cu un maxi-taxi erau pe o linie de tramvai vreo sapte - opt ciori. Stateau la taifas. Probabil aveau sedinta. Puneau tara la cale.Aflasera si ele cred, de geaua iarna ce ne asteapta. La vreo 10 -15 metri de primele era o alta cioara. Cred ca statea de sase. Zambeam in sinea mea, amintindu-mi de cumnata mea .- Lia. Cand era mica eu ii spuneam `cioara` ca era cam bruneta. Asa ii era tenul avea un par negru ca pana corbului. Iar eu o necajeam, mereu de cate ori veneam pe acolo. Da de 2-3 ori pe an.Vai ce se supara , si se ducea sa ma pare la soacramea. la inceput se uita cam urat la mine , apoi s-a obisnuit cu ideeia. Soacramea a fost o femeie foarte harnica , in a muncii pamantul, unde se si duse. cand ma prindea acasa la ei , de abia ma astepta. Stateam vreo ora , doua de vorba de una alta, apoi se scula si zicea: Hai gata a-ti fost musafiri de acu hai la treaba. Si ne dadea cu portia de treaba. Si era . Mereu se gasea cate ceva de facut. Ba la depanusat porumb , ba dat porumbul la moara. Gasea ea mereu cate cava. Si avea grija ca sa nu cumva sa ne uscam de sete, aducandu-ne cate o cana de vin. A doua zi o lua de la capat. Ma scula numai pe mine la 5 dimineata- cica eu eram in concediu- si plecam la piata in oras sa vindem cate ceva si apoi de banii ce-i primea lua branza rosii paine etc. Cumnata si mai ales cumnatul nu serveau. Ma lua cu ea la toate muncile campului. Si eu care ma si pricepeam la sa ceva. In viata mea nu vazusem cume e la tara. Stiu ca intruna din zile ma puse sa prasesc , porumbul. Am prast eu vreun metru , dar o data cu tarana se duceau si firele de porumb , ca era cam mic. Sau altadata mii-a reprosat ca `ramase porcii `din urma mea. M-am suparat si ia-m zis ca nu mai muncesc. Dar ea nu se supara ca mereu imi gasea cate ceva de facut. Ori varuiam pomii, ori pavam o alee cu dale, ori mai reparam cate ceva. Asta cand era singura. Cand mai venea a acasa si socrumiu ,ma mai scapa ,chemandu-ma sa jucam cate un sah. La capitolul asta statea mai bine . Cateodata il mai si bateam si se supara grozav , miscand pisele ,ca nu ar fi fost acolo, pana la urma ne suparam amandoi si rasturnam toate piesele. Nu suporta sa fie batut. Dupa care o trimitea pe soacramea sau se ducea el si aduce vin. El avea antrenament. Eu nu prea aveam, mai bine zis de loc. Taicamiu nu m-a invatat sa beau. Beia el si pentru mine.Si tot ma invita sa beau. Cand i-am cunoscut prima data la inceput cumnatul avea 6 ani iar cumnata- sorasa avea 10-11. Trebuie sa recunosc ca socrumiu sub masca indiferentei , tinea la mine, si ma iubea. El a fost de acord si cu maritatu lui fiisa cea mare cu care am ramas cu ea pana acu. - Rodica.
|
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 21:38
Trecuse opt luni , de cand venisem acasa. Era in luna Mai. De abia trecuse ziua mea.Tin minte ca le-am facut cinste cu un lichior . Chiar daca bunica mea avea 95 de ani si matusa 65 de ani , le-a placut. Bunica mea nu putea sa mearga in urma unei fracturi la bazin. Si se misca greoi si anevoie,mai mult in casa si gemand tot timpul. Intr-o zi ma duc prin piata si trec si pe la ele sa vad ce mai fac. Poarta era incuiata. Am strigat , nimic. Am sarit gardul, si am vazut ca usa de la intrare si de la magazie, era deschisa. M-am dus intai acolo, crezand ca se afla acolo, matusa, dar nu era. Am intrat in hol, si am vazut pe nailon jos pete de vopsea rosie- asa am crezut la inceput.Nci prin cap nu-mi trecea ca ar fi ceva rau. Cand sa intru in camera , ca si asta era intredeschisa, am ramas incremenit de privelistea ce se arata in fata ochilor. Bunica era in patul ei, iar langa celalalt pat pe jos era matusa, goala , intru-n chip grotesc, plina de sange, cu un topor langa ea, si el plin de sange. Nustiu daca am stat 5 secunde , ca am iesit repede, sarind gardul inapoi, si ducandu-ma la o verisoara de-a lui mama, spunandui totul. Binenteles ca am anuntat militia. Intretimp se adunase multa lume. Am fugit, acasa la nana mea , care era sora cu ele, si am incercat sa-i spun ce se intamplase. Nu mai spun ce scene a facut nana mea, cand a aflat vestea. Si a inceput ancheta. Va dati seama prin ce si cate am trecut eu pana cand l-au prins pe criminal. Norocul meu ca , respectivul se pregatea sa faca acelasi lucru la alte femei in varsta si singure. Numai ca una din ele l-a recunoscut la lumina lunii.. iar aceasta i-ar fi zis : ``tu esti George, la care acesta ar fi zis: da, ati avut noroc, ca altfel a-ti fi patit la fel ca si cele doua.``(astea sunt spusele de la proces) .Dupa ce ne-a dat drumul sa intram in casa , am analizat toate detaliile si din cele spuse de martor- criminal-as putea reconstitui filmul ,care s-a petrecut in noaptea aia. Cred ca pe la 1 sau 12 s-au culcat, pentru ca statea si mai croseta sau lucra broderie, la altii- mai scotea si ea un ban. Pe la 2-3 noaptea vine individul si incearca usa . Inpinge cheia si aceasta cade in sild si nu pe jos cum vroia el, Asta am constatat-o si eu . A vazut ca nu poate intra pe usa , a mers la un geam si la fortat. Trezita de zgomot matusa a luat securea -ca o tine de atunci in casa langa ea- si a incercat sa se apere lovindu-l in cap. Vazand ca nu are suces , s-a dus afara - mare greseala- ca a deschis usa, si a luat de la magazie toporul. crezand ca asa o sa-i vina de hac. Numai ca nu a reusit. In timpul luptei bunica tipa si incerca sa -si ajute fica lovid-ul cu bastonul pe unde apuca. atunci criminalul a lovit-o si pre bunica si pe matusa , dupa care a violat-o pe bunica pana a omorat-o si bagand-ui un sapun intre picioare.( tot de la proces am aflat). Dupa care s-a luat de matusa si a violat-o si pe ea in chip bestial, folosindu-se la urma si de coada de topor. Cum toti peretii erau stropiti de sange se putea deduce ce lupte sau dat acolo.El a plecat plin de sange lasand dara in urma lui si incercand in hol sa stearga urmele. teribila moarte a mai avut. Si nu inteleg cu nimeni nu a auzit nimic.Ca ele aveau un tignal foarte mare. Vizavi cica , la un bloc s-ar fi auzit de cineva, ca ar fi spus: `sariti oameni buni , ne omoara, `dar asta e ,oameni nostrii...Asa a luat sfarsit cosmarul meu. in Octombrie a murit si nana mea.Si astfel am ramas iar singur. Mai avea o sora la Bucuresti, dar aceasta a interesat-o numai averea. M-a pus sa vand casa si iam dat si ei o patrime adica 5000 de lei plus inca 5000 pentru evaloarea lucrurilor din casa. 2 covoare, un recamier, o vitrina, o masa rotunda, o soba un godin, toate noi. Plus ca a mai gasit matusa de la Bucuresti , printre rufe inca 4500 de lei , ce-i avea stransi. Nu stiu cum nu ii daduse criminalul peste ei. ca rascolise toata casa. Se pregatea saraca sperand ca o sa demoleze si o sa se duca la bloc. Anul urmator m-am insurat si eu, cu o fata din beresti, care era inimoasa si mi-a fost aproape si la bine si la rau si la celelalte necazuri si cumpene pe care aveam sa le am mai tarziu....
|
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 21:39
interesant acu a luat-o am sters lichiorul de ca...o
|
Postat pe: 18 Octombrie 2010, ora 01:45
Marineee.....
|
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 18 Octombrie 2010, ora 02:18
De la: Marin56, la data 2010-10-14 21:38:14Trecuse opt luni , de cand venisem acasa. Era in luna Mai. De abia trecuse ziua mea.Tin minte ca le-am facut cinste cu un lichior . Chiar daca bunica mea avea 95 de ani si matusa 65 de ani , le-a placut. Bunica mea nu putea sa mearga in urma unei fracturi la bazin. Si se misca greoi si anevoie,mai mult in casa si gemand tot timpul. Intr-o zi ma duc prin piata si trec si pe la ele sa vad ce mai fac. Poarta era incuiata. Am strigat , nimic. Am sarit gardul, si am vazut ca usa de la intrare si de la magazie, era deschisa. M-am dus intai acolo, crezand ca se afla acolo, matusa, dar nu era. Am intrat in hol, si am vazut pe nailon jos pete de vopsea rosie- asa am crezut la inceput.Nci prin cap nu-mi trecea ca ar fi ceva rau. Cand sa intru in camera , ca si asta era intredeschisa, am ramas incremenit de privelistea ce se arata in fata ochilor. Bunica era in patul ei, iar langa celalalt pat pe jos era matusa, goala , intru-n chip grotesc, plina de sange, cu un topor langa ea, si el plin de sange. Nustiu daca am stat 5 secunde , ca am iesit repede, sarind gardul inapoi, si ducandu-ma la o verisoara de-a lui mama, spunandui totul. Binenteles ca am anuntat militia. Intretimp se adunase multa lume. Am fugit, acasa la nana mea , care era sora cu ele, si am incercat sa-i spun ce se intamplase. Nu mai spun ce scene a facut nana mea, cand a aflat vestea. Si a inceput ancheta. Va dati seama prin ce si cate am trecut eu pana cand l-au prins pe criminal. Norocul meu ca , respectivul se pregatea sa faca acelasi lucru la alte femei in varsta si singure. Numai ca una din ele l-a recunoscut la lumina lunii.. iar aceasta i-ar fi zis : ``tu esti George, la care acesta ar fi zis: da, ati avut noroc, ca altfel a-ti fi patit la fel ca si cele doua.``(astea sunt spusele de la proces) .Dupa ce ne-a dat drumul sa intram in casa , am analizat toate detaliile si din cele spuse de martor- criminal-as putea reconstitui filmul ,care s-a petrecut in noaptea aia. Cred ca pe la 1 sau 12 s-au culcat, pentru ca statea si mai croseta sau lucra broderie, la altii- mai scotea si ea un ban. Pe la 2-3 noaptea vine individul si incearca usa . Inpinge cheia si aceasta cade in sild si nu pe jos cum vroia el, Asta am constatat-o si eu . A vazut ca nu poate intra pe usa , a mers la un geam si la fortat. Trezita de zgomot matusa a luat securea -ca o tine de atunci in casa langa ea- si a incercat sa se apere lovindu-l in cap. Vazand ca nu are suces , s-a dus afara - mare greseala- ca a deschis usa, si a luat de la magazie toporul. crezand ca asa o sa-i vina de hac. Numai ca nu a reusit. In timpul luptei bunica tipa si incerca sa -si ajute fica lovid-ul cu bastonul pe unde apuca. atunci criminalul a lovit-o si pre bunica si pe matusa , dupa care a violat-o pe bunica pana a omorat-o si bagand-ui un sapun intre picioare.( tot de la proces am aflat). Dupa care s-a luat de matusa si a violat-o si pe ea in chip bestial, folosindu-se la urma si de coada de topor. Cum toti peretii erau stropiti de sange se putea deduce ce lupte sau dat acolo.El a plecat plin de sange lasand dara in urma lui si incercand in hol sa stearga urmele. teribila moarte a mai avut. Si nu inteleg cu nimeni nu a auzit nimic.Ca ele aveau un tignal foarte mare. Vizavi cica , la un bloc s-ar fi auzit de cineva, ca ar fi spus: `sariti oameni buni , ne omoara, `dar asta e ,oameni nostrii...Asa a luat sfarsit cosmarul meu. in Octombrie a murit si nana mea.Si astfel am ramas iar singur. Mai avea o sora la Bucuresti, dar aceasta a interesat-o numai averea. M-a pus sa vand casa si iam dat si ei o patrime adica 5000 de lei plus inca 5000 pentru evaloarea lucrurilor din casa. 2 covoare, un recamier, o vitrina, o masa rotunda, o soba un godin, toate noi. Plus ca a mai gasit matusa de la Bucuresti , printre rufe inca 4500 de lei , ce-i avea stransi. Nu stiu cum nu ii daduse criminalul peste ei. ca rascolise toata casa. Se pregatea saraca sperand ca o sa demoleze si o sa se duca la bloc. Anul urmator m-am insurat si eu, cu o fata din beresti, care era inimoasa si mi-a fost aproape si la bine si la rau si la celelalte necazuri si cumpene pe care aveam sa le am mai tarziu.... Mai nene ...mi-e cunoscut cazul asta ...parca am citit pe undeva...a fost prin zona 1mai /gara?
|
Postat pe: 18 Octombrie 2010, ora 18:42
Nu , in Galati 20 mai 1980 zona , I.C.Frimu !
|
Postat pe: 18 Octombrie 2010, ora 18:43
CE ESTE , INGRID...?
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 01:04
De la: Marin56, la data 2010-10-18 18:43:43CE ESTE , INGRID...? Sa nu dispari, mi-ai promis o braga...dar eu mai asteptam poveste.. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 09:30
Poi si eu cum vrei sa-ti dau braga, prin net? Vad ca nu mai este nineni interesat , ce , eu ma chinui degeaba? O sa va spun una mai incolo , cred ca din perioada scolii primare....
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 09:56
De la: Marin56, la data 2010-10-19 09:30:40Poi si eu cum vrei sa-ti dau braga, prin net? Vad ca nu mai este nineni interesat , ce , eu ma chinui degeaba? O sa va spun una mai incolo , cred ca din perioada scolii primare.... Etete...de unde stii tu daca mai sunt interesati? tu esti scriitorul , restul sunt cititori, nu se exprima dar te asteapta. Eu stau cu ochii pe tine ca te cunosc de mititel, esti ala de la bariera care o incasa tot timpul.. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 11:40
SI TU BRUTUS...NU ERA NICI O BARIERA...STATEAM IN SPATELE CASEI DE CULTURA.... FACETI MISTO DE MINE.....ATUNCI PA....!!!
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 11:47
De la: Marin56, la data 2010-10-19 11:40:03SI TU BRUTUS...NU ERA NICI O BARIERA...STATEAM IN SPATELE CASEI DE CULTURA.... FACETI MISTO DE MINE.....ATUNCI PA....!!! In spatele casei de cultura? si nu stii de gluma? tocmai tu care-ai postat atatea bancuri? sau...nu mai vrei sa dai braga.... hai nu fii suparacios, promit sa nu mai glumesc cu tine!
|
|
Fosta membra 9am.ro 8928 mesaje Membru din: 25/04/2010 |
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 11:55
De la: Marin56, la data 2010-10-19 09:30:40Poi si eu cum vrei sa-ti dau braga, prin net? Vad ca nu mai este nineni interesat , ce , eu ma chinui degeaba? O sa va spun una mai incolo , cred ca din perioada scolii primare....Ei, Marine, suntem interesati de povestile tale, cand nu postezi chiar ne lipsesc insa noi nu avem harul povestirii ca si tine de aceea, doar citim si gata! Hai sa dam noroc cu o braga virtuala!! Sa fi sanatos!!
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 12:40
Nu m-am suparat asa de tare. Mai stiu si de gluma.... dar am crezut ca nu va intereseaza.... hai sa continuam atunci....Maicamea s-a ocupat personal de educatia mea .Tata era cu `incadrarea in societate`. Nu aveam decat 6 ani si deja ma pusese sa invat abecedarul intr-o zi . Stiu ca am tras-o tare cu asta. Trebuia sa repet intr-una toate literele si pe masura ce le invatatm trebuia sa le spun si invers. Din 2 ore in 2 ore ma asculta. Si a avut `grija`sa invat pana seara, tot alfabetul, scris ,citit si recitat. Pe undeva , mi-a prins bine . Cand am inceput clasa i-a ,eu deja stiam tot alfabetul si ma `mandream` in sinea mea. Asta m-a ajutat sa iau si note frumoase, fata de altii care erau incepatori, si nici nu stiau nici sa scrie. Ce sa mai spun de tabla inmultirii. A fost un infern . Dar tot ei `m-au ajutat` sa o invat tot intr-o zi . si asta m-a ajutat mult la scoala. Prindeam repede si aveam o memorie foarte buna . Numai ca era cateodata si puturos. Fapt constatat si de invatatoarea mea , Barbalata- care zicea: `Poti dar nu vrei` sau , ` esti branza buna in burduf de caine`. Asa era ma plictiseam repede. Mama ca sa ma stimuleeze , imi zicea : De abia astept sa intrii odata la scoala. Si eu ma bucuram , crezand ca o sa mai scap de bataile zilnice. Dar aveam sa ma insel groaznic. Scoala nu a fost decat o continuare a batailor de acasa. Trebuia sa recuperez , nu? Intr-un an am schimbat trei scoli si trei invatatoare. Prima , Popovici era de o bunatate nemai intalnita. Apoi m-am mutat la scoala 7 unde am si ramas pana in clasa a 8-a. Aici, am fost mutata in clasa a i-a d Aici aveam o invatatoare pe carea o chema � Mihai. Era de treaba , si se invata la ea. Dar nu am avut noroc , ca iar m-a mutat la o alta clasa, la `C`.Ei aici aveam sa fac ,cu o noua invatatoare pana in clasa a IV-a. Invatatoarea se numea `Barbalata`. Era tipul omului care a facut armata. Era foarte militaroasa, si trebuia sa stam sluji, cu mainele la spate , si sa nu se auda decat musca. Nu aveai voie sa te intorci in spate sau sa schimbi vre-o vorba cu cineva. Cine era prins , il scotea la catedra si ii aplica cateva lovituri la palma, pana se inroseau palmele. Avea o linie de aia triunghiulara groasa, gradata , si arat ca o piramida alungita. Va dati seama ce dureros era. Era si foarte pretentioasa atat la scris cat si la ascultat. Se enerva foarte repede, si isi iesea des din pepeni. Odata o fata , Trif Nicuta , a patit-o. A apucat-o de urechea dreapta si tragand de ea i-a dezbarnat-o. A inceput sa curga sange. O cam festelit-o. Nu a alergat cu ea la cabinetul medical? Apoi i-a spalat gulerasul si uniforma de sange. A doua zi stiu ca au venit parintii fetei si a iesit bai mare. Dar s-a mai muiat o perioada. Dupa aia a luat-o de la capat. Daca ne lovea mai rar la palma , in schimb, ne punea in picioare cu mainele ridicate in sus , sau in genunchi langa banca. In timp ce ceilalati scriau , astfel ramanand in urma. La altii mai grav ,ii punea sa vie cu parintii la scoala. Nu stiu dar am obsevata ca de la un timp pusese ochii si pe mine si nu ma mai slabea nici pe mine. In general eram cuminte dar prin recreatie ma mai `incalzeam ` si eu. Si asta nu-i era pe plac. Atunci chipurile ca sa ma linistesc m-a pus in banca cu o fata. O chema Boroda Any Sau poate asa o striga acasa, nu mai stiu precis. Eu nu stiu de ce imi ramasese in minte ca o chema `Elene` Dar asta era numele mamei ei � fapt ce aveam sa constat mult mai tarziu.Asta era una dintre metodele ei. Te punea cu cate o fata , chipurile aceasta te cumintea. Era o rusine pe atunci sa stai cu o fata in banca. Adevarul ca fata asta , avea nustiu de ce, o atractie de catre mine. Nu spun ca ma altoia cand depaseam masura, prin recreatie. Avea permanent `grija ` de mine. In timpul orelor chiar mereu ma certa. Totusi am simtit intr-o zi ,ca mai avea totusi cevabun in inima ei ,referitor la persoana mea. Ii parea rau cand o luama pe cocoasa din cauza ei. Si ne-am impristenit mai tarziu. In schimb tot `rautacioasa ` a ramas si cu mine si cu altii, mai ales cu altii. Cateodata ma apara de alti colegi, mai` interprinzatori`. Ca sa nu mai viu mereu `altoit ` de colegi tata m-a invata o metoda eficace de aparare. Ata era intorsul maineleor la spate. Era eficenta metoda mea. Asta o stapaneam bine. Si m-a ajutat sa ma mai ridic in ochii altor colegi.
|
Tramp 9944 mesaje Membru din: 16/08/2010 |
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 12:46
De la: Marin56, la data 2010-10-19 11:40:03SI TU BRUTUS...NU ERA NICI O BARIERA...STATEAM IN SPATELE CASEI DE CULTURA.... FACETI MISTO DE MINE.....ATUNCI PA....!!! Ne'a Marine ,nu-i frumos sa ne lasi cu..................ochii in ...............soare
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 12:47
De la: M_Elody, la data 2010-10-19 11:55:00De la: Marin56, la data 2010-10-19 09:30:40Poi si eu cum vrei sa-ti dau braga, prin net? Vad ca nu mai este nineni interesat , ce , eu ma chinui degeaba? O sa va spun una mai incolo , cred ca din perioada scolii primare....Ei, Marine, suntem interesati de povestile tale, cand nu postezi chiar ne lipsesc insa noi nu avem harul povestirii ca si tine de aceea, doar citim si gata! Ce?............mai buna0-i o palinca de Bihor .................sau izvorul minunilor
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 12:49
De la: Ingrid, la data 2010-10-19 11:47:26De la: Marin56, la data 2010-10-19 11:40:03SI TU BRUTUS...NU ERA NICI O BARIERA...STATEAM IN SPATELE CASEI DE CULTURA.... FACETI MISTO DE MINE.....ATUNCI PA....!!! pisicuto,acum preferi si prin spatele casei de cultura ........si se mai zice ca lumea nu ......evoluiaza
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 12:51
De la: Marin56, la data 2010-10-19 12:40:46 Nu m-am suparat asa de tare. Mai stiu si de gluma.... dar am crezut ca nu va intereseaza.... hai sa continuam atunci....Maicamea s-a ocupat personal de educatia mea .Tata era cu `incadrarea in societate`. Nu aveam decat 6 ani si deja ma pusese sa invat abecedarul intr-o zi . Stiu ca am tras-o tare cu asta. Trebuia sa repet intr-una toate literele si pe masura ce le invatatm trebuia sa le spun si invers. Din 2 ore in 2 ore ma asculta. Si a avut `grija`sa invat pana seara, tot alfabetul, scris ,citit si recitat. Pe undeva , mi-a prins bine . Cand am inceput clasa i-a ,eu deja stiam tot alfabetul si ma `mandream` in sinea mea. Asta m-a ajutat sa iau si note frumoase, fata de altii care erau incepatori, si nici nu stiau nici sa scrie. Ce sa mai spun de tabla inmultirii. A fost un infern . Dar tot ei `m-au ajutat` sa o invat tot intr-o zi . si asta m-a ajutat mult la scoala. Prindeam repede si aveam o memorie foarte buna . Numai ca era cateodata si puturos. Fapt constatat si de invatatoarea mea , Barbalata- care zicea: `Poti dar nu vrei` sau , ` esti branza buna in burduf de caine`. Asa era ma plictiseam repede. Mama ca sa ma stimuleeze , imi zicea : De abia astept sa intrii odata la scoala. Si eu ma bucuram , crezand ca o sa mai scap de bataile zilnice. Dar aveam sa ma insel groaznic. Scoala nu a fost decat o continuare a batailor de acasa. Trebuia sa recuperez , nu? Intr-un an am schimbat trei scoli si trei invatatoare. Prima , Popovici era de o bunatate nemai intalnita. Apoi m-am mutat la scoala 7 unde am si ramas pana in clasa a 8-a. Aici, am fost mutata in clasa a i-a d Aici aveam o invatatoare pe carea o chema � Mihai. Era de treaba , si se invata la ea. Dar nu am avut noroc , ca iar m-a mutat la o alta clasa, la `C`.Ei aici aveam sa fac ,cu o noua invatatoare pana in clasa a IV-a. Invatatoarea se numea `Barbalata`. Era tipul omului care a facut armata. Era foarte militaroasa, si trebuia sa stam sluji, cu mainele la spate , si sa nu se auda decat musca. Nu aveai voie sa te intorci in spate sau sa schimbi vre-o vorba cu cineva. Cine era prins , il scotea la catedra si ii aplica cateva lovituri la palma, pana se inroseau palmele. Avea o linie de aia triunghiulara groasa, gradata , si arat ca o piramida alungita. Va dati seama ce dureros era. Era si foarte pretentioasa atat la scris cat si la ascultat. Se enerva foarte repede, si isi iesea des din pepeni. Odata o fata , Trif Nicuta , a patit-o. A apucat-o de urechea dreapta si tragand de ea i-a dezbarnat-o. A inceput sa curga sange. O cam festelit-o. Nu a alergat cu ea la cabinetul medical? Apoi i-a spalat gulerasul si uniforma de sange. A doua zi stiu ca au venit parintii fetei si a iesit bai mare. Dar s-a mai muiat o perioada. Dupa aia a luat-o de la capat. Daca ne lovea mai rar la palma , in schimb, ne punea in picioare cu mainele ridicate in sus , sau in genunchi langa banca. In timp ce ceilalati scriau , astfel ramanand in urma. La altii mai grav ,ii punea sa vie cu parintii la scoala. Nu stiu dar am obsevata ca de la un timp pusese ochii si pe mine si nu ma mai slabea nici pe mine. In general eram cuminte dar prin recreatie ma mai `incalzeam ` si eu. Si asta nu-i era pe plac. Atunci chipurile ca sa ma linistesc m-a pus in banca cu o fata. O chema Boroda Any Sau poate asa o striga acasa, nu mai stiu precis. Eu nu stiu de ce imi ramasese in minte ca o chema `Elene` Dar asta era numele mamei ei � fapt ce aveam sa constat mult mai tarziu.Asta era una dintre metodele ei. Te punea cu cate o fata , chipurile aceasta te cumintea. Era o rusine pe atunci sa stai cu o fata in banca. Adevarul ca fata asta , avea nustiu de ce, o atractie de catre mine. Nu spun ca ma altoia cand depaseam masura, prin recreatie. Avea permanent `grija ` de mine. In timpul orelor chiar mereu ma certa. Totusi am simtit intr-o zi ,ca mai avea totusi cevabun in inima ei ,referitor la persoana mea. Ii parea rau cand o luama pe cocoasa din cauza ei. Si ne-am impristenit mai tarziu. In schimb tot `rautacioasa ` a ramas si cu mine si cu altii, mai ales cu altii. Cateodata ma apara de alti colegi, mai` interprinzatori`. Ca sa nu mai viu mereu `altoit ` de colegi tata m-a invata o metoda eficace de aparare. Ata era intorsul maineleor la spate. Era eficenta metoda mea. Asta o stapaneam bine. Si m-a ajutat sa ma mai ridic in ochii altor colegi. Marine!..................le spui ,parca te tragi din neamul lui Ion Creanga!......... ...daca-mi permiti o sa le copii pe toate si ................o carte nu ar strica sa scrii
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 13:01
Mai stii?... sa stiti ca de mult ma batea ast gand , dar nu am avut curaj sa o fac Ma intrebam mereu , `oare cine o sa fie interesat sa-mi citeasca `istoriile astea`? Adica intr-un cuvant ,daca merita. O sa continui mai tarziu. Asta o fac acum cu scopul si cu speranta ca , poate unul din fostii colegi de generala o sa-si mai aduca aminte si de mine. Poate ne putem reintalnii, cine stie. Mie dor de ei....De cand nu i-am mai vazut, Is cam multi ani de atunci , tocmai din 1963. Cine stie cati mai sunt din ei...Nu i-am mai vazut ,cu 2 exceptii , pe nimeni altul.
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 13:06
De la: Marin56, la data 2010-10-19 13:01:55Mai stii?... sa stiti ca de mult ma batea ast gand , dar nu am avut curaj sa o fac Ma intrebam mereu , `oare cine o sa fie interesat sa-mi citeasca `istoriile astea`? Adica intr-un cuvant ,daca merita. O sa continui mai tarziu. Asta o fac acum cu scopul si cu speranta ca , poate unul din fostii colegi de generala o sa-si mai aduca aminte si de mine. Poate ne putem reintalnii, cine stie. Mie dor de ei....De cand nu i-am mai vazut, Is cam multi ani de atunci , tocmai din 1963. Cine stie cati mai sunt din ei...Nu i-am mai vazut ,cu 2 exceptii , pe nimeni altul. Marine o sa deschid un topic special , numai pentru cele scrise de tine ,pe care le mut acolo fara alte comentarii , din partea cuiva!
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 13:14
SUNT BUCUROS CA AM MAI GASIT SI PE CINEVA CARE SA INTERESEZE SI `PATANIILE `MELE... MULTUMESC ORICUM...
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 14:00
INGRID , CE ARE LUMEA SI CU TINE.... EU VORBEAM SERIOS....
|
|
|

hai nu fii suparacios, promit sa nu mai glumesc cu tine!
Hai sa dam noroc cu o braga virtuala!! Sa fi sanatos!!
Ne'a Marine ,nu-i frumos sa ne lasi cu..................ochii in ...............soare