back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Boc boc boc! cultura pica!!!...

 


 
Pagini: 1 2 3 >> Sari la pagina:
 
redactor9AM

6 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 18:22

Actorii nu mai vin pe scene!
Profesorii or sa inceapa iar grevele!
Pensionarii vor muri de foame!
Primele decizii ale Prim Ministrului Boc, salariul nu v-a mai putea fi cumulat cu pensia! Minunata alegere, ne va duce tara la foamete si prostie!

Raporteaza abuz de limbaj
dagaio

1073 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 18:25

Exagerezi grav.

Ai sa vezi ca Boc face tot posibilul sa ne mearga bine, pt. ca il intereseaza de noi si pt. ca e foarte harnic.


Lolozauru

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 18:33

E o incercare de a creea locuri de munca...


Fosta membra 9am.ro

2 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Iasi

Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 18:35

dar sa lasam ca castiga ei mai bine .... ii interesaza de noi ? unde este interesul lor pt tineri , pt cei care au plecat din tara ca sa poata tine aici copii la scoli ? si ce o sa faca ei sa mearga de acu in colo mai bine daca pana acum nu au facut decat sa distruga tot .............. cate societati si combinate s-au deschis dupa 1990 iar mai nou si cele care abia se mai tin nitel pe picioare le inchid pe motive economice dar lasa ca vin strainii si lor le dau salariul minim pe economie in UE si noi romanii o luam ca de obicei in freza ca doar suntem prostii satului si visam cu ochii deschisi inloc sda luam atitudine si sa incercam sa facem ceva ................ dar vborba romanului "las-o bre ca merge si asa"


Fosta membra 9am.ro

2 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Iasi

Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 18:37

incercare de a crea locuri de munca .... unde mai frate ca acum ma duc sa sa ma angajez .... nu vedeti ca tot ce face BOC e sa ne aduca din nou la sapa de lemn


dagaio

1073 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 19:00

Spune-mi pamiasi,

poti sa-l acuzi pe Boc pt. tot ce n-a fost bine in Romania de dupa revolutie?
Boc inseamna toata clasa politica?
Stii cand a aparut Boc?
Stii cate a facut Boc de cand e politician?
Mai cunosti vreun premier care sa lucreze in vacanta parlamentara?
Mai stii vreun politician care sa fi reusit sa traiasca o saptamana doar din salariul minim pe economie?

Adu argumente si o sa te credem.
Succes!


dagaio

1073 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 19:13

De la: redactor9AM, la data 2009-01-06 18:22:34Actorii nu mai vin pe scene!
Profesorii or sa inceapa iar grevele!
Pensionarii vor muri de foame!
Primele decizii ale Prim Ministrului Boc, salariul nu v-a mai putea fi cumulat cu pensia! Minunata alegere, ne va duce tara la foamete si prostie!



Mi se pare corect sa-i trimita pe cat posibil pe pensionari acasa pentru ca ei si-au trait perioada de glorie si ar trebui sa se gandeasca si la cei tineri care nu au loc de ei. Sunt atat de multi tineri foarte talentati care se pierd si care unii fac prea mari sacrificii sau compromisuri ca sa ajunga pe locurile alea putine acolo unde au dreptul sa fie.


d_bodron

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 19:46

nu cred!


ion_de_la_raion

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 20:03

politicieni tembeli
nu doar in teatre a lovit cu aceasta ordonanta
sunt multe companii nationale nu poti sa dai afara 60% din personal pentru ca nu ai de unde pune in loc
nimeni nu tine persoane de 60 de ani cand poate sa puna altele de 30 de ani cu aceeasi calificare. NIMENI


razvankyokushin

288 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Sibiu

Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 20:08

din pacate... sunt de acord cu Dagaio! tatal meu urmeaza sa iasa la pensie in cativa ani. este colonel in armata. vroia sa iasa la pensie acum si sa munceasca in alta institutie. stiu atatia care isi dubleaza pensia cu un alt loc de munca! :) acum tata nu o sa mai iasa la pensie ca nu ami are rost... si e prea in putere sa stea acasa... sa`si sape gradina (nu are numai flori in ea) . ei bine... locula cela pe care tata l-ar fi luat... il ia altul... poate mai tanar cum zice dagaio. un loc de munca in plus. FOARTE BINE! ASA SPUNE SI EL!
desi Boc pare si este jucatorul lui Basescu... haideti sa nu negam ce a facut cu acel oras... Cluj-Napoca. faceti o vizita... ! oras frumos... cultura destul de bogata... mii de noi locuri de munca anual. cred ca e orasul care se dezvolta cel ami frumos in Romania. cred ca a ajuns pe locul 3 ca numar de locuitori in Romania! personal dupa Sibiu... asi alege Clujul... mai ales ca acolo m-am nascut! :) Traim si vedem..! :)


ursima11

8 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Cluj

Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 20:17


facem cu toti instructie la prostie. se face tot posibilul ca toti locuitori acestei tzari sa paraseasca plaiurile...... In domeniul cultural de 20 de ani incoace numai legi proaste se dau si toti artisti traiesc cum pot si ei. Devin un fel de paria si ii vezi fara licarirea in ochi, acea licarire de care publicul se bucura odinioara. Boc care se lauda ca e mare consumator de arta, isi arata acum maiestria lui.... snobismul combinat cu incultura crasa de care da dovada.
Se stie de cind e lumea si pamintul : razboi intre generatii!!! E legea de baza a competitzie mai ales la noi in tzara. Economia tzarii n-are nici cea mai mica legatura cu starea spirituala sau culturala a tzarii noastre... de secole artistiti romani traiesc cum pot si se fac remarcati peste hotare. Nu ne-am apreciat niciodata geniile si ne facem treburile in ograda la noi apoi ne laudam cu poalele in sus. Atitudinea luata de artisti a fost intotdeauna vehementa si condusa cu cap... dar din pacate se loveste tot timpul de prostia guvernantilor. ..... In teatre mai activiveaza actori pensionari tocmai din cauza ca sunt lasati pe posturi ca sa-i invete pe noi veniti. Bucurestiul a facut intotdeauna rabat de la generatiile noi venite. ..... Opurtunismul e la el acasa. ...... Legea asta si ordonantza asta facuta fara cap e oglinda noul guvern si a starii de sanatate a societatii romanesti. ..... Fiecare are loc sub soare.....
Atitudinea pe care ar trebui noi s-o luam e formarea unei societati civice si sa se facem auziti la noi acasa sa nu-i mai lasam pe guvernanti sa-i faca tzara de rusine si sa ne condamne pe toti cu pistolul la timpla la o moarte lenta.
Daca vrei haideti sa incepem noi in acest topic sa formam un grup al societatii civice. Sa facem o lista lunga si sa facem ceva.
Bafta multa!!!! Fara cultura suntem fara identitate!!!!


cristi2_artist

5 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Cluj

Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 20:20

eu spun ca e totusi ceva bun in tot ce vrea sa faca noul premier, stiu ca schimba foarte radical lucrurile, mai ales si in cultura, dar e nevoie de o schimbare in economia tarii, parerea mea, trebuie sa invatam sa facem economii, sunt din cluj napoca si a realizat multe din ce a promis in campania electorala cand a venit primar la cj, deci asteptam lucruri bune si ca premier al romaniei


necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 20:22

Rezultatul unei politici absurde dusa in interesul intelectualilor dupa 1989,prin desfiintarea intreprinderilor productive si gonirea din tara a personalului productiv,incepe sa-si arate coltii.Guvernantii,presedintii care au gestionat tara au trait bine din ce a fost produs pina in 1989 ,au vindut strainilor fabricile pe 1 $ incasind in particular milioane,miliarde comisioane,strainii au vindut fabricile la fier vechi,pentru a lasa loc produselor aduse de ei de pe o piata de supraproductie,cauza care a gonit din tara romanii specializati in diferite meserii productive,oferindui cadou occidentului care nu investise nimic in calificarea in specializarea lor.
La o asemenea crima economica de masa ,stiind ca numai productia ,numai produsul finit vandabil creiaza plus valoarea si aduce venituri la buget,din care se platesc salariile intelectualilor,cum sa ne miram si sa ne exprimam"Cultura pica"? Cultura si celelalte activitati intelectuale nu produc ,CONSUMA !!! de unde ?
Eu am ca specialitate ,electronica si telecomunicatii,la 45 de ani am lasat pretentia asupra specialitatii vazind nenorocirea care se prevestea,am trecut la activitati si munci care se cautau la mimentul respectiv,am cotizat in continuare la CAS ,am iesit la pensie la nivelul salariului la care am cotizat,dar pina sa ies la pensie ,de la virsta de 45 de ani am muncit in orice sector se ivea de lucru pentru a supravetui ,pentru a intretine familia,nu am stat sa astept pomana de la Guvernantii care se jucau cu destinele poporului. Ia mai judecati putin !


kupidana

3 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 20:36

dupa ce k sunt asa prost remunerati,nu sunt apreciati pt. efortul lor,conditiile de lucru sunt asa cum sunt , aceasta decizie vine k o lovitura de gratie ptr. acesta profesiune!!!!!!!!!!!!!!stie cineva cite frustari, deceptii si neimpliniri se ascunde sub masca unui actor datorita salariului f.mic?de ce trebuie sa fie sacrificata cultura?avem nevoie sa ridem,sa respiram ,sa ne oxigenam creerele acestea obosite !!!!!!!!!!!!daca ni se portioneaza si acestea... atunci e f. trist ........................ pacat .............


gonczisorin

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 20:42

eu cred ca este o decizie foarte buna,si asta nu numai in cazul actorilor,eu am 24 de ani si cred ca mi-ar conveni sa fiu la pensie acum dar si sa am un salariu de la stat,nu?
deci sa fim seriosi,actorii trebuie sa fie si ei putin realisti,asa cred
ai 70 ani,gata ajunge,sper ca domnul boc sa fie atent si pentru noi tinerii,nu numai pentru cei de peste 35 ani


dagaio

1073 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 20:46

De la: puiunelu62, la data 2009-01-06 20:22:37 Rezultatul unei politici absurde dusa in interesul intelectualilor dupa 1989,prin desfiintarea intreprinderilor productive si gonirea din tara a personalului productiv,incepe sa-si arate coltii.Guvernantii,presedintii care au gestionat tara au trait bine din ce a fost produs pina in 1989 ,au vindut strainilor fabricile pe 1 $ incasind in particular milioane,miliarde comisioane,strainii au vindut fabricile la fier vechi,pentru a lasa loc produselor aduse de ei de pe o piata de supraproductie,cauza care a gonit din tara romanii specializati in diferite meserii productive,oferindui cadou occidentului care nu investise nimic in calificarea in specializarea lor.
La o asemenea crima economica de masa ,stiind ca numai productia ,numai produsul finit vandabil creiaza plus valoarea si aduce venituri la buget,din care se platesc salariile intelectualilor,cum sa ne miram si sa ne exprimam"Cultura pica"? Cultura si celelalte activitati intelectuale nu produc ,CONSUMA !!! de unde ?
Eu am ca specialitate ,electronica si telecomunicatii,la 45 de ani am lasat pretentia asupra specialitatii vazind nenorocirea care se prevestea,am trecut la activitati si munci care se cautau la mimentul respectiv,am cotizat in continuare la CAS ,am iesit la pensie la nivelul salariului la care am cotizat,dar pina sa ies la pensie ,de la virsta de 45 de ani am muncit in orice sector se ivea de lucru pentru a supravetui ,pentru a intretine familia,nu am stat sa astept pomana de la Guvernantii care se jucau cu destinele poporului. Ia mai judecati putin !


D-le puiunelu62,

cu tot respectul va raspund.

Unde este sansa tinerilor care acum au 20-35 de ani, care s-au specializat si au fost dati la o parte pt. ca nu au experienta si nici nu li se da ocazia sa si-o faca? De ce vrem sa plece toti tinerii din tara asta?
Apoi cu intelectualii ce aveti? Nu avem nevoie decat de muncitori, credeti?
Care e politica aceea absurda care e in interesul intelectualilor?
De la revolutie, toti intelectualii se zbat sa supravietuiasca pe salarii de mizerie si sa suporte mojiciile celor imbogatiti peste noapte din tot felul de afaceri dubioase fara sa fi fost specializati ( majoritatea ) in domeniul in care s-au extins ca si caracatitele.

Sunteti pensionar si ar trebui sa va ajunga pensia daca ati lucrat atat de mult. Nimeni nu va opreste sa va pastrati pasiunile si sa le practicati, dar ganditi-va ca sunt foarte multi tineri care nu au din ce trai pt. ca nu li se da sansa sa lucreze aproape nicaieri ce sa mai vorbim de pretentia de a fi angajati pe domeniul lor dupa ce au absolvit scoli si facultati in care au invatat de la cei mai buni.
Cei pensinari acum, au primit sansa de a lucra in domeniul lor si de a se perfectiona. Acum e timpul sa lasati stafeta tinerilor, sa nu fiti egoisti.

Sper sa intelegeti.



liv_xxxx

66 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 20:48

eu inteleg perfect ce a gandir Boc prin acesta ordonanta, deoarece am fost sapata de cateva ori la locul de munca de securistii pensionari colegi de serviciu, oameni fara scrupule veniti in sistem pe salarii mai mari decat ale noastre cei ce am suportat sacrificii in sistem. Pot sa spun ca ma durea sufletul cand vedeam ca nu sunt in stare de minimul de profesionalism ci numai de lins sefii in fund ... drept pentru care aveau prioritate la stimulete, salarii de merit si ne ranjeau in nas cu tupeul ce rasuna prin pielea lor ..
Sunt absolut convinsa ca numai oamenii din sectiunea armata, politie, marina si securitate sunt cei care au fost vizati de aceste masuri.
Cu privire la cadrele didactice, daca ati avea copii elevi ati observa ca timoratii sistemului sunt cei cu oarecare tulburari psihice - pentru aceasta bransa profesionala este necesar sa se introduca obligativitatea testarii psihologice periodice
Actorii trebuie sa stea linistiti, orice lege prevede si exceptii, astfel ca in cazul de fata pentru aceasta bransa profesionala lucrurile nu trebuie sa fie luate in tragic. E normal ca aceasta meserie sa se desfasoare ca profesiune liberala adica : vor beneficia de o acreditare profesionala, vor putea avea contracte multiple atat cu statul cat si cu studiourile private si e.t.c. AVEM O SINGURA TELEVIZIUNE PRIVATA FRATILOR ! Si cate televiziuni private ?
Oare cine poate crede ca nu pot face montaje de teatru si sa beneficieze de facilitati privind derularea acestor spectacole in teatrele nationale ?
MERSUL INAINTE al societatii noastre impune adoprarea unor legi care sa reglementeze drepturile si obligatiile fiecarei branse profesionale deoarece fiecare profesie are oportunistii si defavorizatii ei, exploatatorii si exploatatii ei.
Imi inunda gandirea un vechi dicton - SA-I DAM CEZARULUI CE-I AL CEZARULUI, trebuie sa intelegem ca sunt destul de multe persoane ce traiesc la limita saraciei in aceasta societate desi profesional sunt destul de pregatite - mai pregatite decat aservitii politici ce le devin colegi, decat propulsatii politici..... si cine oare ii apara ?
Alt exemplu : tara geme de juristi iar profesiile in specialitate pot fi - consilier juridic, jurist consult,magistrat, avocat, cu legi si statute speciale distincte, cu beneficii si satisfactii si mai distincte. Cei ce au acesta specializare, dup[ incetarea raporturilor de munca(consilierii juridici si magistratii) pot exercita profesiunea liberala de avocat dar marea problema a societatii noastre cu privire la perceperea vechimii in acesta profesie este alta si anume - in ultimii 10-12 ani o serie de juristi neavand alte posibilitati de afirmare profesionala s-au inscris intr-un barou de avocati. Pana aici toate bune si la locul lor, dar inca o sectiune de SMECHERI DE ROMANIA, multi din acestia nu au desfasurat activitate profesionala in fapt ci numai au platit contributiile banesti conform tarifelor stabilite. La momentul oprtun, cand s-a ivit posibilitatea ca omul potrivit la locul potrivit sa le poata oferi un loc de munca, acestia au aparut ca fiind marii specialisti cu vechime, DESI EI NU AU PROFESAT NICI MACAR O CLIPA IN SPECIALITATE - cine apara societatea de acesti farsori propulsati prin uz de fals ?
Unde sunt propulsati ? Pai in functii de magistrati prin concursul organizat pentru specialistii cu cel putin 5 ani vechime, magistrati promovati prin interviu dupa 10 ani vechime ;i in functii publice linistite si protejate.
O sa ziceti ca nu se poate dovedi inactivitatea acestora dar situatia este palpabila prin declaratia de venituri depusa anual, prin verificarea chitantierului de incasari .........




vasileseitin

82 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Arad

Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 20:49

Din nefericire |||||||....... Majoritarea ELITEI romanesti a fost cu Basescu si asa zisul partid PDL,acum incep sa se dumireasca,sincer imi pare rau de ei Totusi sa nu dispere, co o sa fie si mai rau nici nu stiu ce bucurii o sa vina Unde e partidul de drepta promis de BOC POC,STOLOJAN BASESCU etc Astia sunt flamizi rau si trebuie sa recupereze cheltuielile uriase din campania electorala


nice_girl_irinuk

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Constanta

Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 21:06

faptul ca lucreaza in vacanta nu o face pentru ca asa este bine . . . ci pentru ca da bine in fata poporului roman . . . chiar si multi dintre voi intreaba "cati si-au mai petrecut vacanta muncind ?" . . . vedeti, da bine . . . incearca sa dea bine in primele lui . . . pentru ca apoi sa se poata culca pe o ureche . . . nu le mai plangeti voi lor de mila . . . daca vor mai da cateva ordonante de genul asta nu vor mai rezista mult la guvernare . . . parca vad ca intre alegerile eurloparlamentare si cele prezidentiale mai facem si o serie de alegeri parlamentare . . . :)) :)) :))


vasile_zidaru2002

5 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 21:15

Le-ajunge!Au fost,sunt si vor ramane valori,dar e timpul sa se remarce si alti actori,tineri,care n-or fi avut loc de ei.Ce ,numai dinica,Moraru si...Beligan sau nu mai stiu eu cine pot fi Take ,Ianke si Kadir?Lasa,sa apara si altii,ca se vor forma.in timp.


kahlercalin

3 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 21:37

in loc sa salvam cultura o ingropam si mai tare. pacat ca se intampla asa ceva in o tara care se vrea europeana.


necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 21:49

Reforma pe care a inceput-o guvernul, era mai mult decat necesara, deoarece magistratii si generalii etc. (a singura persoana) lua bani de la stat (zeci de mii de lei ) cel putin de cat ar avea nevoie o comuna, pentru pensii - s-a spus si public asta - ce trebuia insa guvernul sa faca era sa se adreseze unei anumite parti din societate, care a iesit la pensie si lucreaza pentru stat. Astfel, Cultura era o zona foarte importanta de care nu trebuia sa se lege. De la cine vor invata tinerii actori sa faca publicul sa creada si sa traiasca ce se joaca pe scena ? Asa sunt obligati actorii de catre stat joace "comercial" prin telenovele romanesti si filme de 2 bani.
oare ce este o tara in care cultura este lasata de maestrii ei...


dagaio

1073 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 21:53

Stiti are este proba I de intrare in trupele de actorie a "marilor maestri actori romani" ( care prin "excelenta" sunt barbati toti! ), daca esti femeie?
Stiu din sursa sigura.
NUD IN FATA TUTUROR COLEGILOR. Daca asta nu o accepti, nu ai nici o valoare si nici un drept sa intri in trupa.
Alta proba, pentru obtinerea unui rol, este SEX CU MAESTRUL.
Aici vorbim de "mari maestri ai teatrului romanesc" -- acum pensionari -- nume rasunatoare.

Nu v-ati intrebat niciodata de ce in filmele romanesti si piesele de teatru nu vezi decat mosi, cativa barbati si restul tarfe?

Socant, nu-i asa?



radu_simionescu20

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 21:55

De la: redactor9AM, la data 2009-01-06 18:22:34Actorii nu mai vin pe scene!
Profesorii or sa inceapa iar grevele!
Pensionarii vor muri de foame!
Primele decizii ale Prim Ministrului Boc, salariul nu v-a mai putea fi cumulat cu pensia! Minunata alegere, ne va duce tara la foamete si prostie!


Ma fato tu pe ce lume traesti???Cum poti sa spui asa ceva in public???Tu stii ce inseamna o criza economica???O sa ramana o gramada de oameni fara locuri de munca,in imposibiliatea de a-si plati intretinerea/chiria/necesitatile zilnice si pe tine te preocupa ca nu o sa mai fie actori pe scena???Ma fato la cate piese de teatru ai fost in ultimul an?Lasand asta la o parte profesorii o sa iasa in strada?Pai ei au mare vina din toata problema asta din doua puncte de vedere,primul daca nu faceau ei greve sa li se dea 50% marire nu mai erau multe scandaluri si asa mai departe,al doilea si cel mai important daca is faceau datoria asa cum se facea pe vremuri nu mai eram o tara de manelisti muncitori in Spania la capsuni si in Italia la buzunare ci aveam acum oameni competenti in toate domeniile care ar fi lucrat fi la stat fie,mult mai important,in domeniul privat si ar fi platit astfel imnpozite,bani care ar fi garantat acum un trai decent si pentru profesorii aia pe care ii plangi si pentru pensionari.
Primele decizii ale cabinetului Prim Ministrului Boc???Bai fato omu asta in primul rand a preluat tara asta in situatia in care toti o stim.A pus la punct un cabinet executiv,bun sau rau,din doua partide care in toata istoria lor au fost opuse total,sa vezi ce misto ar fi fost sa avem acum criza financiara si criza politica pe motivul incapacitatii formarii unui guvern sustinut de parlament.Apoi omul s-a apucat de treaba asa cum stie el,din nou bine sau rau,nu a plecat in cine stie ce colt exotic de lume sa se relaxeze dupa alegeri.Nu am vazut pe nimeni sa spuna de toti oamenii care muncesc in domeniul apararii nationale,oameni care ies la pensie la varsta de 40-45 de ani si primesc indemnizatii de mii sau zeci de mii de euro,dupa care mai raman si in domeniu activi inca 10 ani sa mai "ia si ei un banut" adica salarii de alte mii de euro basca pensii "bine meritate".De ce nu spune nimeni ca Boc a limitat toate salariale din institutiile de stat la 4000 RON???Stiti ca erau oameni platiti cu sute de mii de ron pe luna si stateau in functii in dauna inconpetentei profesionale pentru ca erau sustinute politic acolo???
Va rog eu invatati macar sa va uitati asupra oricarei probleme din ambele puncte de vedere nu doar din cel de "mironosita": vai saracii profesori,saracii pensionari de parca e vina altcuiva ca ne aflam in situatia asta!!!



vasile_zidaru2002

5 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 22:03

Actoria nu e o meserie!Credeti-ma,ca stiu ce spun.Te scalambai,te smiorcai pe o scena si traiesti lejer din asta.E normal sa faci cu placere ceea ce-ti place!Si copiii se joaca,se scalambaie,se maimutaresc.E distractiv nu?Asta sa fie o meserie,D-le Actor?Hai pe Santier sa faci comparatia!Eu sunt un Artist consacrat,oarecum,in Folclor.La nunti si alte petreceri spun bancuri si ma maimutaresc pe scena.Nu-mi iese cum ar face-o un ... Actor,dar lumea rade si aplauda si zice ca sunt ..."tare".Nu-i adevarat!Dar imi iese .. onorariul.A fi Actor inseamna sa te porti ca tine insuti.Ce e greu in asta?Teatrul nu se ridica deasupra Circului(unde-s cu adevarat oameni magnifici si prost platiti,din pacate).Actorii recita versuri dar nu-s si poeti,intotdeauna.Ei nu scriu (sunt si cazuri,insa).Nu vedeti ca ei ,cu cat sunt mai urati(Mitica Popescu),cu nas mare(V.Muraru.St.M.Braila),cu defecte de vorbire(Bibanu,Moraru),Schilozi(Puiu Calinescu),sau merg pe cacialma,imitand borfasi,olteni,ardeleni sau limbaul tiganesc.Ce sa mai zic de Arsinel cu Stela,Vacanta Mare,Tociu si...ala care e cu el,care au repertorii vulgare,bazate pe aluzii la sex,ca obsedatii?Pai,romanii au ajuns chiar asa de jalnic?Eu nu-s obsedat de sex,asa ca vreau ca arta sa contina doar produsul de calitate.Atunci,unde-i talentul lor ? Caci Actorii,oricat ar fi ei de talentati,daca sunt normali,d.p.d.v.fizic,n-au succes,in ziua de azi.Asa ca,nu-i mai plangeti pe Actorii ce-au ramas fara chiolhan.Ei n-au stat niciodata la cozi si pe unde au fost,li s-au deschis usile si li s-au seriit...maslinuta si mititelul.Au pensie mai mare decat un biet AGRICULTOR,care,cu transpiratia si chinul sau a dus pe umerii lui apasati si umili bunastarea spritarilor si putorilor cu cearcane si riduri de la bautura-moca,colesterol in sange cat sange si dezmaturi , adultere , divorturi nepasare si niciun ban strans,la batranete .Acesta-i Actorul.Plangeti-i de mila Dv.,fiindca el n-o face.Dar,oricand ar intinde mana catre MILA SOCIALA.


cactus_flower_2005

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 22:16

pt dagaio.... si pt toti cei care sunt de acord cu aceasta ordonanta a guvernului
am o intrebare: ati fost de curand la teatru?
poate ca sistemul asta menit sa creeze locuri noi de munca prin expulzarea celor trecuti de varsta de pensionare e unul adecvat pt alte domenii de activitate... dar in teatru exista roluri pentru toate varstele.
si cum scopul oricarei productii teatrale este credibiliatea, mi se pare absolut normal ca personajele in varsta sa fie jucate de interpreti care se apropie de cerintele rolului, nu doar din punctul de vedere al calitatii interpretative, ci si din perspectiva autenticitatii. adica... daca un actor are peste 65 ani, respectiv daca o actrita a depasit pragul celor 62 de primaveri, inseamna ca gata, nu mai sunt "valabili"?
si...sa fim seriosi... marii actori sunt cei trecuti de primele tinereti... pentru ca au experienta si de-a lungul carierei si-au putut dezvolta si perfectiona tehnicile de joc.
in plus... spectacolele de teatru sunt produsul muncii in echipa, iar o echipa formata atat din interpreti tineri, cat si din maestri ai scenei, va produce spectacole de calitate, iar "bobocii" rampei au numai de invatat de la colegii mai in varsta. pentru ca in teatru meseria "se fura".
si de la cine vor mai fura generatiile viitoare de actori?
By the way... stiati ca un actor ajunge la maturitate artistica abia in jurul varstei de 40-45 ani? adica maria-sa "gloria" sau... "marile partituri" apar in vietile interpretilor destul de tarziu. daca sunt expulzati din teatre la 60 de ani nu pot fructifica experienta acumulata nu doar pe scena, ci si in viata.


dagaio

1073 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 22:23

Draga vasile_zidaru2002,

te faci de ras ca habar nu ai ce inseamna actoria.

Actorul nu merge sa faca show la nunti, incurci personajele. Crezi ca actorii sunt paiate sau manelisti? Mai citeste, mai documenteaza-te, mai treci pe la un teatru, mai invata!
Arta teatrala se face cu multa munca, ambitie, forta interioara si mult talent. Fara astea esti 0. Nu oricine poate sa fie actor! Nu oricine reuseste sa ridice sala in picioare!

Vrei o natiune de roboti? Vrei sa fim obiecte? Ce suntem noi oamenii fara arta?

Spre sfarsitul mesajului tau ai inceput sa-i descrii pe actorii de la Hollywood si nici decum pe actorii romani. Iar incurci personajele...


Fosta membra 9am.ro

10 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Curtea de Arges

Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 22:26

TE ROG: lasa-ne cu astfel de aberatii cu maturitate artistica si mai stiu eu ce...
Nu mai ai loc sa te afirmi din cauza lor, a celor care sunt pensionari si inca mai lucreaza la stat...
Sa se duca in sectorul privat. Tanar fiind si fara prea multa experienta ai sanse nule sa arati ce stii si poti sa faci. Si daca ar mai fi nevoie de un varstnic atat de profesionist nu cred ca ar fi o problema sa joace un rol sau mai stiu eu ce... Poate face un contract pt. rolul respectiv si etc. Se pare ca n-ai inteles ideea. ADIO FOSILE, DATI O SANSA SI TINERILOR! BUN PROIECT!

In rest... BRAVO DAGAIO si VASILE ZIDARU 2002.




sorinp82
Fosta membra 9am.ro

10 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Curtea de Arges

Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 22:29

Are dreptate Zidaru, pai de ce un agricultor care prin sudoarea fruntii castiga mai nimic si unul de se scalambaie e pus pe un piedestal si zeificat ca vai Doamne, ce poate el sa faca....?



sorinp82
Fosta membra 9am.ro

10 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Curtea de Arges

Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 22:34

A picat cam greu proiectul asta pentru toate lipitoriile ce se infruptau din banii statului de 2 ori, pai ori pensie ori salariu... Lasati si tinerii sa aiba o sansa, nu conteaza ca fosila ce era lipita de un post si avea profesionalism tre' sa plece, in timp si un tanar poate ajuge la maturitate profesionala, si asta nu la 60 de ani...




sorinp82
Pagini: 1 2 3 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Boc Boc Boc! Cultura pica!!!...
Mergi la: