back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


hey, fetelor!!!! ce parere aveti despre revistele de femei din romania?

 


 
 
juditha

26 mesaje
Membru din: 26/06/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 12:03



Pregatesc un studiu despre revistele de femei, de aceea am nevoie de parerea voastra cu privire la acest subiect.

Vreau sa stiu daca va reprezinta revistele de femei din Romania, daca va identificati cu modelele de comportament care va sunt prezentate in reviste ca Tabu, Tango, Cosmopolitan, etc...

De ce cititi astfel de reviste? Ce alte subiecte ati vrea sa gasiti in acele reviste, dar ele nu sunt abordate?

...sper sa vi se para interesant subiectul.

Raporteaza abuz de limbaj
yo soy el tango
Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 17:01

Nu am mai deschis o revista romaneasca pt femei de vreo doi ani.
Am mai rasfoit pana de curand reviste straine, dar doar pt rubricile de moda, dar am facut atatea cumparaturi proaste luandu-ma dupa trend incat m-am lamurit si cu asta!!

Ce nu-mi place:
- Problemele prezentate acolo NU-mi apartineau, dar DEVENEAU ale mele in momentul in care le citeam... (nu stiu daca ma fac inteleeasa. Pe scurt, ma ajutau sa-mi umplu capul si timpul cu FALSE PROBLEME)
- Rubricile despre iubire: mi se par total pe langa. (Ideea mea despre iubire este cu totul alta.. este cea exprimata de sf. Apostol Pavel... nu o voi reda aici, dar nu are nimic de-a face cu egoismul, afirmarea sinelui etc...)
- Prezinta "fericirea" ca ceva ce poate fi obtinut lejer, retete cu toptanul... Fericirea este implicit o "obligatie". Is it so?
- Rubricile despre sex: sursa de nemultumire si de terorizare a sotului

Ce mi-a placut am gasit in reviste straine:
- Rubrici pozitive despre femei care au crezut in ceva (altceva decat succesul in afaceri) si au luptat pt idealurile lor: femei care au invins discriminarea si au schimbat legea, femei care si-au invins un handicap, care au facut lucruri extraordinare pt a ajuta pe altii... Astea sunt lucrurile despre care vreau sa citesc!! Nu despre lamentatii penibile si sfaturi de 2 bani!!!!


dagaio

1073 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 22:06

Revistele pentru femei NU ma ajuta cu nimic. De cate ori ajung sa rasfoiesc asa ceva, din totala plictiseala atunci cand astept undeva, pt. ca eu nu-mi cumpar niciodata, ma intreb ce fel de femei au scris acolo si imi dau seama ca acele femei sunt mult prea diferite de mine.
Nici o tema de acolo nu ma satisface intelectual si nici nu ma ajuta sa fiu mai femeie decat sunt. E o prostie sa crezi ca unele cazuri, poate adevarate sau inventate a unor femei, pot fi general valabile sau ca remediile pt. frumusetea interioara sunt intotdeauna asa de scumpe.
Feminitatea nu se masoara in numarul revistelor de femei citite. Prefer sa citesc o revista de stiinta, un almanah sau sa fac rebus, integrame sau sudoku ... asta daca vorbim doar de reviste.
Sa vezi doar imagini retusate a unor femei frumoase sau importante ( cele de pe coperta ), da e un lucru bun ( chiar daca sunt retusate ) pt. ca statutul femeilor trebuie demostrat in societate si explicat faptul ca frumusetea interioara poate merge mana in mana si cu inteligenta si cu puterea. Cam atat.
Mi-ar placea in reviste sa existe mai multe dovezi si marturii a unor femei importante pt. cultura, pt. istorie, pt. societate in general ( exceptand prostituatele cu fite de vedete ) care sa vorbeasca despre lucruri serioase importante/inteligente/interesante sau despre cum au reusit in viata/in cariera/in familie. M-as bucura sa se vorbeasca mai mult despre cum e sa fii de 3Xfemeie ( nu ma refer la emisiune! ) si in special despre femei corecte, adevarate.




irinel_bea

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 7 Februarie 2009, ora 17:59

Unele reviste pentru femei de la noi ( din Romania) sunt,de fapt, reclame pentru anumite produse. Eu gasesc interesant sa stiu ce pretind a face anumite produse cosmetice. Am gasit unele informatii bune, folositoare, pe care le-am probat. asta doar in revista Prevention. E singura in care citesc despre lucruri normale. Ce nu-mi prea place la aceasta revista este partea dedicata exercitiilor fizice - personal nu am timp . Sunt foarte bine si concis exprimate, dar nu cred ca pot sa dea rezultatele descrise in paginile revistei. Nu am dobandit complexe sau false probleme citind aceste reviste, pentru mine ele sunt o lectura usoara, de divertisment. multe subiecte sunt tratate cu superficialitate, pot fi imbunatatite, oricum, cred ca de reviste pentru femei avem nevoie, ramane sa selectam si noi ce citim, nu?


getapitariu

12 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Suceava

Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 09:08

Cred ca suntem suficienti de inteligenti pentru a lua dintr-o revista exact ceea ce trebuie. Nu sunt decat lecturi usoare care ar trebuii cel mult sa ne destinda, nu un ghid care ne invata cum sa ne traim viata sau mai mult de a ne conduce dupa principiile trasate de specialistii angajati ai revistelor . Cred ca le dam prea multa importanta.


ioana_pavel

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 10:22

revistele pentru femei sunt mijloc de reclama pentru diferite produse..de la detergent si pasta de dinti..la nu stiu ce parfum scump de la Dior. Daca stau sa ma gandesc, nu pare chiar asa de rau (la o adica TV-ul ne ofera in fiecare zi reclame cat cuprinde, pe care le acceptam). Ceea ce ma deranjeaza este ca din 50 de pg de exemplu de revista..cred ca minim 25 sunt pagini inutile la care nici nu ma uit, pline de reclame..asa-zise sfaturi. Sunt convinsa ca scopul lor se regaseste in latura materiala....dar revista e ca o carte, vrei sa o citesti, sa aflii informatii, nu sa vezi iar si iar aceleasi reclame (majoritatea mi se par chiar tampite).

Mai mult majoritatea revistelor se vor a fi universale.."pentru femeia din tine". Mal!!! Mi se pare cea mai mare greseala a lor, mai ales ca aici e vorba de jurnalisti ce isi practica meseria (s eprespune ca au si faculate in domeniu, dar ma rog). Este stupid sa ai un articol despre moda in care sunt niste bluzite de 300 RON/buc si sa scrii ca "orice femeie trebuie sa o aiba" (avand in vedere cat e salariu mediu in Romania).

Articolele din revistele pentru femei sunt total discriminatoare, stupide, pline idei "cretze", nerealiste (si prin asta vreau sa spun ca se gasesc samburii comunismului in ele), manifestand un interes vadit de a face bani cu orice pret.


calindrule

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 10:25

sunt un baiat din cluj. vreau doar sa spun ca articolele postate pe 9AM lasa mult de dorit in ceea ce priveste caligrafia. sper ca sa ajunga si pe la urechile redactorilor aceasta observatie, desi ma tem ca ei sunt deja constienti de acest fapt.


Fosta membra 9am.ro

38 mesaje
Membru din: 8/12/2008
Oras: Baia Mare

Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 10:27

Am citit din revistele astea ocazional, nu stiu daca am cumparat doua.
Dar la coafor si la dentist....
In fine, sunt jalnice. Conform modelelor din aceste reviste, cred ca 99% din noi ar trebui sa trecem pe consum masiv de Xanax, sau sa jefuim cateva firme/banci si sa ne petrecem cateva luni prin clinici de chirurgie estetica si, dupa asta, sa ne cumparam serviciile unui gigolo pentru o calatorie prelungita prin marile sudului....
Oricum, n-am citit reviste glossy pentru barbati, dar imi spune cineva, exista si acolo o suma de articole echivalente celor cu titlul "arta de a-l face nebun dupa tine in 7 pasi", "cum sa-l satisfaci in locuri publice", "barbatii-cum sa-I, atragem cum sa-i pastram?"

P#$$%%^%%#$ ma-sii!
Toate iti arata cat de imperfecta esti. Si asta, combinata cu reclamele care creaza impresia ca a fi superfemeie e o chestie banala, si numai proastele nu sunt superfemei....Numai bine te pregatesc pentru depresie daca nu reusesti sa fii superfemeie dupa modelul lor, si de moarte prin inanitie sau suprasolicitatre daca te incapatanezi sa fii...

Bai, si articolele alea erau semnate de femei...


camidamian2007

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Galati

Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 13:01

Am citit asemenea reviste si uneori mai citesc unele articole pe net. Am gasit cateva despre sanatate destul de interesante in paginile lor. Totusi majoritatea lor sunt pline de reclame. Daca citesti o revista de la prima la ultima pagina cred ca e imosibil sa nu vezi ceva si sa vrei sa cumperi...doar asa pentru ca vrei sa te simti altfel.
Daca lucrezi de la 9 la 18 si poate si mai tarziu nu ai timp sa te plimbi prin magazine, mai mult ca sigur porti 2 perechi de pantaloni si 3 bluze toata saptamana. Singurul timp disponibil il aloci teatrului, poate niste lectii de dans deoarece vrei sa faci miscare...si daca tot nu te duci la fitness cum ti se recomanda insistent in aceste reviste macar putina miscare la dans sa faci. In momentul in care deschizi o asemenea revista si vezi cum sunt imbracate tipele respective....serios cate dintre voi va simtiti bine cu ceea ce sunteti? Ti se sugereaza ca estii cool doar daca ai ceva din tot ce se prezinta acolo.
Important e sa nu luati aceasta intrebare ca o modalitate de a declara toate femeile idioate. Totul tine de psihologie si de unicul scop: SA CONSUMI CAT MAI MULT.
Nu uitati ca traiti inconjurate de oameni ...te uiti in jurul tau si cand vezi ceva frumos copiezi...te uiti in bucataria mamei si vezi ca are o cratita noua si mai mult ca sigur iti iei si tu deoarece mama ti-a recomandat-o. Daca noi care avem peste 25 de ani tot mai suntem incantate de aceste reviste, ganditi-va ca impactul pentru pustoaicele de 14-18 este cu atat mai mare cu cat ele sunt in formare.
Ce as vrea sa citesc? As vrea sa citesc articole care sa educe femeile, care sa le dea incredere in ele, etc.Mi-a placut un articol din Marie Claire despre violenta asupra femeii ( ce trebuie sa faci cand esti intr-o asemenea situatie). Cred ca aceste reviste pot educa societatea numai ca sunt prea ocupate sa o indobitoceasca. Ideea e sa formeze o femeie superficiala care sa fie fericita cand cumpara ultimele noutati.
Exact ca si televiziunile , au aratat ce se intampla in spitale abia cand a murit un om.Oare dintre atatia oameni care lucreaza in televiziuni ,nici unul nu a avut probleme de sanatate? Nici unul nu a fost in spital? Poate ratingul e mai mare cand arati ca X vedeta nu poarta chiloti.


florin_novak

1 mesaj
Membru din: 16/01/2009
Postat pe: 23 Februarie 2009, ora 15:13

De la: juditha, la data 2009-01-09 12:03:38

Pregatesc un studiu despre revistele de femei, de aceea am nevoie de parerea voastra cu privire la acest subiect.

Vreau sa stiu daca va reprezinta revistele de femei din Romania, daca va identificati cu modelele de comportament care va sunt prezentate in reviste ca Tabu, Tango, Cosmopolitan, etc...

De ce cititi astfel de reviste? Ce alte subiecte ati vrea sa gasiti in acele reviste, dar ele nu sunt abordate?

...sper sa vi se para interesant subiectul.


Fosta membra 9am.ro

534 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 23 Februarie 2009, ora 16:02

Citeam revista "Mama si Copilul" cand eram insarcinata si cat a fost mica fetita mea. Gaseam acolo destul de multe lucruri interesante despre sarcina si primii ani de viata ai copilului, retete pentru bebelusi; ordinea si varsta la care se introduc anumite alimente, problemele copilui mic, bolile copilariei etc.

Am cumparat de cateva ori reviste pentru femei pentru cultura mea generala, dar n-am devenit niciodata pasionata de ele. Cumparam asa ceva, de regula, daca mergeam la Bucuresti 8- 10 ore cu trenul - Femeia, Ioana, Cosmopolitan, Lime, Casa si gradina, Doina, Rebus, Intregrame sau vara la mare, pentru citit pe plaja. Mi se par potrivite pentru adolescente si fete tinere, pana in 20 -21 de ani. Continutul acestor reviste este usurel ca si "siropurile" Sandrei Brown.

Nu m-am identificat niciodata cu femeile din aceste reviste si nici cu problemele lor. Povestile insirate acolo (mai ales povestile de dragoste) mi se pareau infantile, iar femeile acelea niste tipe lipsite de charisma, confuze si care se lamenteaza in loc sa caute solutii si cer sfaturi de la acelasi gen de femei, nu pentru ca ar vrea sa le aplice, ci pentru a fi convinse ca si alte femei gandesc la fel. Am impresia ca si raspunsurile sunt de asa natura - li se raspunde ceea ce ar dori sa auda.

Rubrica medicala este fun. Cineva expune o problema medicala in 4-5 randuri de revista si un medic raspunde gen:"du-te la doctorul tau sa-ti puna un diagnistic corect sau sa-ti faca trimitere la specialist si sa-ti dea un tratament corespunzator, nu lua pastile dupa ureche" sau "care era disgnosticul excat si ce tratament ai urmat pana acum pt. ca altfel nu pot sa-ti dau un sfat competent". Apoi apar inca vreo 10 comentarii cu tot felul de sfaturi naturiste, homeopate, reiki, yoga, ceaiuri, aloe vera s.a.m.d. ....plictisitoare si inutila rubrica.

Sfaturile pentru slabit, gimnastica acasa, reclamele la diferite produse cosmetice si retetele de succes ale unor vedete mi se par niste tampenii, o gargara cu titlu pompos si fara continut; vorbim ca sa nu tacem!

Imi placeau cateodata sfaturile despre decorarea locuintei si gradinii, ingrijirea plantelor si animalelor de casa.

Ma informam si eu din acele reviste de la rubrica de moda, ce se mai poarta, luam la cunostinta ca sunt la moda papucii care iti fac picioare strambe si urate si in care n-ai cum sa mergi fara sa-ti scrantesti picioarele. Am aflat ca se poarta haine care stau pe tine ca pe gard. Am observat (citind asemenea reviste) ca de cativa ani este la moda "sleampata" imbracata in carpe si alte articole vestimentare "chic" in culori si croiuri din ce in ce mai stranii. Mie toate astea imi spun doua lucruri:
- imaginatia creatorilor de moda s-a cam epuizat si
- eu una n-am sa imbrac asa ceva niciodata.

Din aceleasi reviste pentru femei am aflat ca sunt la moda coafurile excentrice si machiajele care te fac sa arati ca un papagal sau ca un pom de Craciun. Pe mine nu ma intereseaza sa arat in halul acesta. Eu port imbracaminte business clasica si casual, coafuri clasice si machiaj discret care n-are nici o legatura cu ce se poarta acum, deci... nu-mi foloseste.

Eram si sunt o cititoare fidela de Wall Street, Ziarul Financiar, Revista XPRIMM, Bursa Asigurarilor si ziare obisnuite care au de toate - politica, social, economie, IT/stiinta, Imobiliare, Money, Life, International, Sernzational, Meteo, TV, Teatre/Filme, Anunturi s.a.m.d.

In ultimii ani am citit doar presa on line, rareori citesc cate un articol din Incursiuni in mintea unui barbat sau Coltul Misoginului (pe www.ele.ro sau www.flu.ro) dar nu prea des, pentru ca misoginismele etalate acolo sunt uneori deranjante si dau nastere la polemici fara finalitate.

In concluzie, parerea mea este ca revistele pentru femei sunt intr-un procent covarsitor niste siropuri fara scop educativ sau cultural care se adreseaza adolescentelor si tinerelor pana in 20 - 21 de ani si/sau gasculitelor infatuate de toate varstele, aceeasi categorie care vizioneaza si telenovelele.

tuturor.


Dorulet

7896 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 23 Februarie 2009, ora 16:29

De la: mona_simona2002, la data 2009-02-23 16:02:16Citeam revista "Mama si Copilul" cand eram insarcinata si cat a fost mica fetita mea. Gaseam acolo destul de multe lucruri interesante despre sarcina si primii ani de viata ai copilului, retete pentru bebelusi; ordinea si varsta la care se introduc anumite alimente, problemele copilui mic, bolile copilariei etc.

Am cumparat de cateva ori reviste pentru femei pentru cultura mea generala, dar n-am devenit niciodata pasionata de ele. Cumparam asa ceva, de regula, daca mergeam la Bucuresti 8- 10 ore cu trenul - Femeia, Ioana, Cosmopolitan, Lime, Casa si gradina, Doina, Rebus, Intregrame sau vara la mare, pentru citit pe plaja. Mi se par potrivite pentru adolescente si fete tinere, pana in 20 -21 de ani. Continutul acestor reviste este usurel ca si "siropurile" Sandrei Brown.

Nu m-am identificat niciodata cu femeile din aceste reviste si nici cu problemele lor. Povestile insirate acolo (mai ales povestile de dragoste) mi se pareau infantile, iar femeile acelea niste tipe lipsite de charisma, confuze si care se lamenteaza in loc sa caute solutii si cer sfaturi de la acelasi gen de femei, nu pentru ca ar vrea sa le aplice, ci pentru a fi convinse ca si alte femei gandesc la fel. Am impresia ca si raspunsurile sunt de asa natura - li se raspunde ceea ce ar dori sa auda.

Rubrica medicala este fun. Cineva expune o problema medicala in 4-5 randuri de revista si un medic raspunde gen:"du-te la doctorul tau sa-ti puna un diagnistic corect sau sa-ti faca trimitere la specialist si sa-ti dea un tratament corespunzator, nu lua pastile dupa ureche" sau "care era disgnosticul excat si ce tratament ai urmat pana acum pt. ca altfel nu pot sa-ti dau un sfat competent". Apoi apar inca vreo 10 comentarii cu tot felul de sfaturi naturiste, homeopate, reiki, yoga, ceaiuri, aloe vera s.a.m.d. ....plictisitoare si inutila rubrica.

Sfaturile pentru slabit, gimnastica acasa, reclamele la diferite produse cosmetice si retetele de succes ale unor vedete mi se par niste tampenii, o gargara cu titlu pompos si fara continut; vorbim ca sa nu tacem!

Imi placeau cateodata sfaturile despre decorarea locuintei si gradinii, ingrijirea plantelor si animalelor de casa.

Ma informam si eu din acele reviste de la rubrica de moda, ce se mai poarta, luam la cunostinta ca sunt la moda papucii care iti fac picioare strambe si urate si in care n-ai cum sa mergi fara sa-ti scrantesti picioarele. Am aflat ca se poarta haine care stau pe tine ca pe gard. Am observat (citind asemenea reviste) ca de cativa ani este la moda "sleampata" imbracata in carpe si alte articole vestimentare "chic" in culori si croiuri din ce in ce mai stranii. Mie toate astea imi spun doua lucruri:
- imaginatia creatorilor de moda s-a cam epuizat si
- eu una n-am sa imbrac asa ceva niciodata.

Din aceleasi reviste pentru femei am aflat ca sunt la moda coafurile excentrice si machiajele care te fac sa arati ca un papagal sau ca un pom de Craciun. Pe mine nu ma intereseaza sa arat in halul acesta. Eu port imbracaminte business clasica si casual, coafuri clasice si machiaj discret care n-are nici o legatura cu ce se poarta acum, deci... nu-mi foloseste.

Eram si sunt o cititoare fidela de Wall Street, Ziarul Financiar, Revista XPRIMM, Bursa Asigurarilor si ziare obisnuite care au de toate - politica, social, economie, IT/stiinta, Imobiliare, Money, Life, International, Sernzational, Meteo, TV, Teatre/Filme, Anunturi s.a.m.d.

In ultimii ani am citit doar presa on line, rareori citesc cate un articol din Incursiuni in mintea unui barbat sau Coltul Misoginului (pe www.ele.ro sau www.flu.ro) dar nu prea des, pentru ca misoginismele etalate acolo sunt uneori deranjante si dau nastere la polemici fara finalitate.

In concluzie, parerea mea este ca revistele pentru femei sunt intr-un procent covarsitor niste siropuri fara scop educativ sau cultural care se adreseaza adolescentelor si tinerelor pana in 20 - 21 de ani si/sau gasculitelor infatuate de toate varstele, aceeasi categorie care vizioneaza si telenovelele.

tuturor.

Idem


Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
Fosta membra 9am.ro

534 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 23 Februarie 2009, ora 17:15

Dora, oare o fi semn de batranete daca nu ne incanta revistele pentru femei?


Dorulet

7896 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 23 Februarie 2009, ora 17:48

De la: mona_simona2002, la data 2009-02-23 17:15:01Dora, oare o fi semn de batranete daca nu ne incanta revistele pentru femei?

Mona drgã, nu este semn de bãtrâneþe (încã nu ºi-a rupt nimeni dinþi-n dosul meu ºi mã gândesc...nici în al tãu ) , este doar semn de maturitate în gândire...pur ºi simplu nu gãseºti în revistele alea fade, fãrã nici o noimã nimic interesant. Mã simt de o sutã de ori mai bine, cu un pix ºi cu revista Flacãra rebus, sau aici, cu voi pe forum decât citind elucubaþiile din acele reviste.


Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
Fosta membra 9am.ro

534 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 15:31

De la: dora_visinescu, la data 2009-02-23 17:48:47
De la: mona_simona2002, la data 2009-02-23 17:15:01Dora, oare o fi semn de batranete daca nu ne incanta revistele pentru femei?

Mona drgã, nu este semn de bãtrâneþe (încã nu ºi-a rupt nimeni dinþi-n dosul meu ºi mã gândesc...nici în al tãu ) , este doar semn de maturitate în gândire...pur ºi simplu nu gãseºti în revistele alea fade, fãrã nici o noimã nimic interesant. Mã simt de o sutã de ori mai bine, cu un pix ºi cu revista Flacãra rebus, sau aici, cu voi pe forum decât citind elucubaþiile din acele reviste.


corect!

Si eu la fel - prefer un newspaper sau ...vorba ta, povestitul pe Internet.



Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 28 Februarie 2009, ora 21:08

Ce-am gasit intr-o revista pt femei (sfaturi pt reducerea stresului, cica): statul in cap!!
Cica "s-a demonstrat" ca reduce stresul. Asa o fi, dar nu vad cum rezolva problemele (dusul este iar stricat, mancarea s-a ars, copilul are febra si mama.. sta in cap! )
Nu-mi vine sa cred.. cred ca ar trebui sa ne plateasca cineva sa citim unele aberatii!


adyhd1969

773 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 10 Martie 2010, ora 14:28

www.variantacojocaru.ro 20 000 EURO pt FIECARE roman MAJOR

Raporteaza abuz de limbaj
adyhd1969

773 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 10 Martie 2010, ora 14:28

www.variantacojocaru.ro 20 000 EURO pt FIECARE roman MAJOR

Raporteaza abuz de limbaj
| Varianta pentru tiparire a topicului Hey, fetelor!!!! Ce parere aveti despre revistele de femei din Romania?
Mergi la: