Pe data de 23 martie 2022, sportiva australiancă a făcut surprinzătorul anunț, spunând că nu mai are motivația necesară pentru a continua și își dorește să facă un pas în spate atunci când se află în top. La mai bine de un an distanță, aruncăm o privire asupra vieții fostului număr 1 mondial, care tocmai ce a devenit mamă pentru prima oară. În momentul de față, aceasta nu se gândește la o revenire în circuit.


Ashleigh Barty a avut o carieră fulminantă

Ashleigh Jacinta Barty este o sportivă australiană ce s-a născut pe data de 24 aprilie 1996, în Ipswich, Queensland, Australia. Aceasta a debutat în tenisul profesionist în luna aprilie a anului 2010, la puțin timp după ce a împlinit vârsta de 14 ani. Sportiva de doar 1.66 m a urcat repede în topuri și a reușit să câștige 3 din cele 4 Grand Slam-uri la simplu. Barty s-a impus la Roland Garros în 2019, a câștigat Wimbledon în 2021, iar un an mai târziu a bifat ultimul mare succes – la Australian Open.


Iga Swiatek, noul număr 1 mondial

La mai bine de un an distanță, multe s-au schimbat în tenisul feminin. Poloneza Iga Swiatek este noul număr 1 mondial și, deși are doar 22 de ani, este favorita numărul 1 pe site-urile de pariuri sportive la toate turneele la care participă. Așa a fost și la Wimbledon 2023, însă poloneza a părăsit competiția britanică încă din sferturile de finală. Nu a reușit decât o evoluție modestă în fața Svitolinei, care a învins-o cu 7-2, 6-7 și 6-2.

În cele din urmă, sportiva din Ucraina a plecat și ea de la Wimbledon, după o înfrângere categorică în semifinale, cu Vondrousova. Marketa a dominat-o la toate capitolele pe Svitolina și și-a adjudecat victoria fără vreo emoție, 6-3 respectiv 6-3.

Următoarea pe listă în clasamentul WTA este Aryna Sabalenka, iar pe locul 3 se află Elena Rybakina. În clasament urmează americanca Jessica Pegula și Caroline Garcia. Top 10 este completat de Ons Jabeur, Coco Gauff, Maria Sakkari, Petra Kvitova și Daria Kasatkina.

După suspendarea Simonei Halep, cea mai bine cotată jucătoare de tenis din România este Sorana Cîrstea. Sportiva în vârstă de 33 de ani ocupă în momentul de față locul 37 în clasamentul WTA.