AirConnect, o nouă companie aeriană românească. Unde va efectua zboruri

Începând de luni, 27 martie 2023, noua companie aeriană românească AirConnect operează zboruri regulate interne atât interne, din București, către Baia Mare, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș, cât și externe, din București și Cluj, către Budapesta. Începând din luna iunie, compania va opera și noi rute, estivale, ȋn țară și ȋn străinătate. Iar din toamnă, compania își propune să extindă lista destinațiilor interne și externe.


„Ne-am propus să devenim prima opțiune de zbor pentru pasagerii din Sud-Estul Europei, iar astăzi am făcut un prim pas ȋn această direcție. Ne bucurăm să putem oferi românilor o conexiune la prețuri avantajoase, sigură, rapidă și confortabilă ȋntre Capitală și unele dintre cele mai mari orașe ale țării. Lucrăm activ la diversificarea rutelor. Peste trei luni vom opera noi zboruri, special pentru sezonul estival. Cel mai probabil, din toamnă, vom extinde atât lista destinațiilor interne, cât și a celor externe”, a declarat Tudor Constantinescu, Directorul General AirConnect.


Din 27 martie, compania aeriană AirConnect operează următoarele zboruri:



  • București – Sibiu, 5 frecvențe săptămânale

  • București – Suceava, 5 frecvențe săptămânale

  • București – Baia Mare, 2 frecvențe săptămânale

  • București – Târgu Mureș, 4 frecvențe săptămânale

  • București – Budapesta, 2 frecvențe săptămânale

  • Cluj Napoca – Budapesta, 2 frecvențe săptămânale



AirConnect a fost lansată în 2021 la inițiativa a 5 investitori români

Din luna iunie, în sezonul estival, compania aeriană românească va opera zboruri externe ȋntre București și Dubrovnik și ȋntre Constanța și Cluj, Oradea, Suceava, Timișoara. Flota AirConnect cuprinde două aeronave ATR 72-600, cu o configurație de 68 de locuri. Aparatele de zbor sunt cele mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, având cu 40% mai puține emisii de CO2 într-o singură călătorie.

Noua companie aeriană românească AirConnect a fost lansată în anul 2021 la inițiativa a cinci investitori români. Organizația este condusă de Dorin Ivașcu, președinte al Consiliului de Administrare. În 2022, compania aeriană a operat zboruri charter către Grecia, Turcia, ȋn parteneriat cu touroperatori precum Karpaten Turism, Dertour, Cocktail Holidays, AeroVacanțe.

Tudor Constantinescu este unul dintre cei care a pus bazele companiei aeriene Bule Air, care a intrat în insolvență de curând. Acesta a preluat, în schimbul a 6 milioane de lei, brandul și activitatea Blue Air, obținând şi licenţa pentru transport aerian. În anul 2019, Tudor Constantinescu şi Luciana Păunescu şi-au vândut acţiunile, iar în mai 2021, împreună cu alţi patru investitori privaţi, au pus bazele noii companii aeriene românești AirConnect.

Compania aeriană low-cost Blue Air a intrat în insolvență din propria inițiativă, după ce în septembrie 2022 a anulat toate zborurile. Compania a adunat datorii de peste 230 de milioane de euro.