Anterior, Comisia Europeană a aprobat comercializarea făinii de greiere de casă, un aliment nou și mai puțin obișnuit în UE. De curând făina de greiere a început să fie comercializată și în România. Pentru prima oară a fost văzută pe raftul unui magazin din Baia Mare. Prețul unui kilogram de făină de greiere este de 960 de lei.
Comerciantul a menționat că produsul alimentar este bogat în proteine, nu prezintă riscuri pentru sănătate și nu transmite boli, cum ar fi COVID-19 sau boala vacii nebune. De asemenea,comercianții recomandă ca făina de greiere să se consume în combinație cu un alt tip de făină.
Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, nu i-a prea surâs ideea comercializării făinii de greiere. Ministrul este de părere că greierii trebuie „lăsaţi să cânte” iar românii trebuie să consume hrana pe care o produc şi să nu-şi neglijeze patrimoniul gastronomic.
Greierele de casă a fost declarat aliment în UE
Oficial, greierele de casă este a treia insectă care a fost inclusă pe piața din UE ca aliment. Toate acestea după ce în luna iulie a anului trecut a fost autorizat viermele galben uscat, în luna noiembrie a fost aprobată lăcusta călătoare. Autorizaţia de consum a greierului de casă este valabilă sub formă congelată, uscată și pudră.
Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a transmis în ultimii ani că insectele sunt niște alimente foarte hrănitoare şi sănătoase, fiind o sursă bogată în grăsimi, proteine, vitamine, fibre şi minerale.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Făina de greiere, în magazinele din România. Cât costă un kilogram.