Metrorex înlocuiește 18 km de șină

Metrorex a achiziţionat de curând 1.029 de tone de şină necesare pentru lucrările de înlocuire a șinelor de metrou. Acestea au ajuns zilele trecute în Depoul Berceni. Valoarea totală a șinelor se estimează la aproximativ un milion de euro şi este finanţat din surse proprii.


"Convoiul cu cele 150 de bucăți a câte 120 m lungime a fost descărcat de către personalul Metrorex și transportat pe amplasament, în zonele unde se va face înlocuirea de șine", potrivit unui comunicat al companiei.


Compania a transmis că aceste lucrări se vor efectua pe timp de noapte, iar mersul trenurilor nu va fi afectat în niciun fel de aceste lucrări. Înlocuirea șinelor se va face începând din primul semestru al anului 2023.


"Lucrările de înlocuire a șinei se vor realiza pe timp de noapte, fără afectarea circulației trenurilor cu călători realizată conform graficelor. Operațiunea de refacție a căii de rulare se va derula în primul semestru al anului 2023", a mai precizat Metrorex.



Magistrala de metrou Berceni-Pipera va avea o staţie în plus

Până la finalul anului, magistrala Berceni-Pipera va avea o stație în plus, în sudul Capitalei. Noua oprire, Tudor Arghezi, va fi gata în noiembrie, promite Primăria Sectorului 4. Dar prelungirea magistralei nu se oprește aici! Primăria de sector vrea să mai adauge alte 3 stații care vor ajunge până în comuna Berceni.


„Lucrările vor fi finalizate în cursul lunii noiembrie. În momentul de faţă suntem mobilizaţi 400 de oameni”, a declarat Gabriel Stănescu, Director Executiv Vector Internațional.


Primăria Sectorului 4 are planuri și mai mari. Vrea să facă încă trei stații, pe aceeași magistrală, până în comuna Berceni.