Mai mulți hotelieri au ales să nu mai organizeze petreceri de Revelion

Scumpirile i-au făcut pe mulți oameni să fie mai chibzuiți, astfel că o mare parte dintre ei vor renunța la petrecerile de Anul Nou. Acesta este motivul pentru care și patronii multor restaurante au hotărât să nu mai organizeze petreceri în noaptea dintre ani.


„Am luat hotărârea că ar fi mai bine să ne retragem anul acesta. Pentru că nu putem oferi ceva de calitate. Un revelion de calitate la preţuri la care oamenii să-şi poată permite”, a declarat Anca Suciu, proprietar restaurant, pentru Observator.



„Ce sesizăm e o tendința diferită fata de anii trecuți. Ne așteptam ca cele mai multe pachete sa se vanda pe ultima sută de metri. Oamenii așteaptă sa se așeze puțin lucrurile sa vadă cum va fi situația la momentul respectiv şi să ia decizia pe ultima sută de metri”, a spus Simona Veteleanu, director Hotel Iași, pentru sursa menționată.


În schimb, alți hotelieri vor să facă mai multe petreceri, pentru toate buzunarele. „Toate sunt mai scumpe decât anul trecut. Cu toate acestea, încercăm să găsim un echilibru, iar prețurile să rămână apropiate de cele de anul trecut”, a completat Simona Veteleanu, director Hotel Iași.


În 2022, oamenii au petrecut în stradă

Spre deosebire de anul 2021, când restricțiile erau mult mai aspre și i-au ținut în casă, în 2022, românii au putut petrece un Revelion aproape ca altădată. Au fost concerte și dans în stradă și petreceri în restaurante.

Nu toate primăriile au organizat evenimente, dar cele care au făcut-o nu s-au uitat la bani. La Buzău, noaptea de Anul Nou în stradă a costat peste 700.000 de lei, la Craiova 440.000 de lei, iar la Constanța au fost lansate focuri de artificii în 7 zone ale orașului, preț de 7 minute.

După miezul nopții, petrecerile s-au încins. Aproape 20.000 de turiști erau la acea oră pe Valea Prahovei. Nucleul distrației a rămas, însă, Centrul Vechi din București, unde au venit și mulți străini, tocmai pentru că au auzit că în România se pot distra fără restricții, toată noaptea.

Chiar dacă regula capacității de 50% a funcționat în restaurante, în exterior, nimeni nu a mai putut controla nimic. Oamenii au stat îngresuiți, fără mască, după cum era recomandarea, iar patrulele de poliție s-au dovedit a fi neputincioase în fața valului de oameni.