La noapte începe furnizarea căldurii în Bucureşti

Compania reaminteşte, într-un comunicat de presă, că potrivit prevederilor articolului 117 din H.G. Nr. 425/1994, modificată prin H.G. Nr.337/2018, „începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20,00 – 6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 grade C sau mai mici”.


„Acţiunea se derulează progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare şi starea de degradare a conductelor, cauzată de lipsa investiţiilor din ultimii 30 de ani. De asemenea, este important de reţinut că, având în vedere prognoza meteorologică pentru următoarea perioadă, care prevede temperaturi crescute în timpul zilei, furnizarea căldurii va fi făcută mai ales în cursul nopţii”, se precizează în comunicat.


Probele la cald se vor desfășura în așa fel încât, pe măsura ce temperatura exterioară scade, toți consumatorii să beneficieze în condiții normale de furnizarea agentului termic pentru încălzire.


„Instituţia noastră a început furnizarea căldurii la cerere spitalelor, şcolilor, grădiniţelor, căminelor de bătrâni, precum şi tuturor celorlalte instituţii care au solicitat acest lucru”, menţionează compania.


Asociațiile de proprietari care vor amânarea furnizării agentului termic pentru încălzire pot cere în scris acest lucru, prin reprezentanții legali, la registratura instituției din strada Cavafii Vechi nr.15, la secțiile de termoficare de sector ori prin e-mail, la adresa relații@cmteb.ro.

Asociațiile de proprietari au obligația de a se asigura că instalațiile interioare proprii sunt în stare de funcționare și că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor, inclusiv operațiunile de aerisire a caloriferelor din apartamente.


Director Termoenergetica: „Sistemul e sensibil; ne așteptăm la avarii”

Claudiu Crețu, director general Termoenergetica, care a precizat că va începe progresiv încărcarea instalațiilor, a completat că se așteaptă la avarii, deoarece sistemul e sensibil.


„Începem cu școli, grădinițe, spitale. Durează în jur de o săptămână încărcarea sistemului. Sistemul e destul de sensibil, ne așteptăm la avarii", a spus Crețu.

„În unele blocuri, căldura se va simți mai puțin, în altele mai mult, depinde dacă proprietarii au aerisit caloriferele. Sunt blocuri care țin instalațiile de încălzire închise până la 1 noiembrie, când se sau ajutoarele pentru căldură”, a spus directorul Termoenergetica.

Cât vor plăti bucureștenii la căldură?

Bucureștenii vor plăti mai mult decât dublu pentru factura la încălzire față de iarna trecută. Prețul gigacaloriei pentru populație a crescut la 1 aprilie, de la 143 de lei la 350 de lei.

Astfel, dacă în sezonul rece trecut pentru o garsonieră costul cu încălzirea era în jur de 150 de lei, acum aceasta va fi aproape 350 de lei, iar pentru două camere, de pildă, va fi în jur de 700 de lei.

Temperaturile au început să scadă considerabil în ultimele nopți. Aseară, termometrele au arătat sub zero grade Celsius.