Românii care fac bani pe OnlyFans, verificați de ANAF

ANAF a declanșat în vară controale amănunțite asupra a peste jumătate de milion de români bănuiți că au strâns averi impresionante fără să declare niciun ban la stat. Este vorba inclusiv despre cei care fac bani online, pe Facebook sau Instagram, cunoscuți ca influenceri.

La verificarea persoanelor fizice, s-au constatat venituri suplimentare de 8.015 milioane de lei, ceea ce înseamnă carențe fiscale de 2.081 milioane de lei. Într-un top 3 oferit de șeful ANAF, locul 1 este ocupat de o persoană din Suceava, cu diferență între veniturile declarate și cele estimate de 3.611 milioane de lei și o carență de 577.819 lei.

Pe locul 2 este un contribuabil din Ilfov, cu venituri de 1.481 milioane de lei și creanțe de 237.063 lei, iar pe 3 un contribuabil din Vâlcea, cu 1.212 milioane de lei și creanțe de 194.037 lei.

Totodată, preşedintele ANAF a completat că au fost iniţiate controale la 128 de influenceri. Până acum, acestea s-au soldat cu 58 de decizii de impunere, stabilindu-se venituri suplimentare de peste 6,5 milioane de lei.


„Au apărut profesii noi, acești influenceri care obțin și ei venituri de pe Facebook, Instagram, să vedem dacă au declarat veniturile obținute din acest gen de activitate”, declara în august Lucian Heiuș, președintele ANAF.


Fiscul anunța atunci că un cetățean din Iași trebuie să răspundă în fața ANAF pentru că nu a declarat 12 milioane de lei, iar alte două persoane, din București și din Buzău, au de explicat venituri de peste 3 milioane de lei, fiecare.


ANAF scoate la licitație mai multe bunuri ale Elenei Udrea

Direcţia Generală de Executări Silite Cazuri Speciale din cadrul ANAF, care se ocupă de recuperarea prejudiciilor din dosare penale, are în lucru aproximativ 40.000 de dosare de acest tip, a transmis președintele ANAF.


„La Direcţia Generală de Executări Silite Cazuri Speciale, care se ocupă de recuperarea prejudiciilor din dosare penale avem aproximativ 40.000 de dosare de acest tip în lucru”, a declarat Lucian Heiuş. De aceste dosare se ocupă circa 130 de angajaţi ai ANAF.


Heiuș a anunțat că ANAF organizează o primă licitație prin care vrea să vândă șase terenuri din București și două automobile care aparțin Elenei Udrea, bunuri sechestrate în dosarul Gala Bute. Fostul ministru al Turismului execută acum o pedeapsă de șase ani de închisoare, în urma condamnării în dosarul Gala Bute.


„Am scos la licitaţie 6 terenuri, bunuri ale doamnei Elena Udrea, pentru a recupera prejudiciul din dosarul penal Gala Bute, valoarea acestor terenuri este de 3,29 milioane lei, toate amănuntele legate de această licitaţie le găsiţi pe site-ul ANAF. La fel, sunt scoase şi două autoturisme aparţinând tot debitoarei.



Este vorba despre un Fiat 500 de 35.000 lei şi un Mercedes, cred că de 37.971 lei. Mi-aş dori ca cât mai multă lume să meargă pentru a creşte preţul acestor bunuri, ca să putem să ne recuperăm prejudicial pe care îl avem în acest dosar”, a spus Lucian Heiuş, preşedintele ANAF.


Astfel, în data de 27 octombrie, Direcția Generală Executări Silite Cazuri Speciale din cadrul ANAF va organiza o primă licitație pentru vânzarea a șase terenuri intravilane din București, cu un preț de pornire al licitației de 3.296.136 de lei, fără TVA. Este vorba despre terenuri care au între 596 metri pătrați și 885 metri pătrați, amplasate pe strada Constantin Dogeanu nr.55J, din Sectorul 1 București.



  • Imobilele Elenei Udrea au fost puse sub sechestru de DNA în luna februarie a anului 2-15.


În data de 8 noiembrie, ANAF va organiza licitația pentru vânzarea unei mașini Mercedes Benz s500 negru, an de fabricație 2005, cu 201.419 de kilometri parcurși, pus sub sechestru pe 17 febaruei 2015. Prețul de pornire al licitației este de 37.971 lei exclusiv TVA.

În aceeași zi, instituția va scoate la vânzare și un Fiat 500 din anul 2012, cu peste 70.547 de kilometri parcurși, la un preț de pornire de 35.368 de lei. În acest fel, Fiscul vrea să recupereze o parte din prejudiciul stabilit de instanță în dosarul Gala Bute, anume de 9,1 milioane de lei.

Totodată, s-a pus sechestru și pe 50% din acțiunile la Euro Hotel și pe terenurile din Dosarul Nana, care urmează să fie, de asemenea, vândute. Autoritățile evaluează acum acțiunile.