Orașul Zaporojie a fost bombardat din nou de soldații ruși

Forțele armate ruse au lansat un atac asupra orașului ucrainean Zaporojie. Bombardamentele au fost soldate cu moartea a zeci de persoane și zeci de răniți.


"Peste noapte, ocupanţii ruşi au lovit cu cinism clădirile rezidenţiale şi infrastructura civilă", a comunicat comandamentul ucrainean pe pagina sa de Facebook.



"Informaţiile despre victime sunt în curs de confirmare, dar se ştie deja despre zeci de morţi sau răniţi", precizează sursa respectivă.


Anterior, primarul interimar Anatoli Kurtev a anunțat că bilanțul persoanelor decedate se ridică la cel puţin 17 persoane dintre care un copil, după ce un șir de rachete au lovit un bloc-turn de locuinţe, dar şi în alte clădiri. Totuși, 21 de persoane au fost salvate, dintre care 12 au fost internate în spital.

Orașul Zaporojie a fost lovit de șapte rachete, dintre care 3 au lovit centrul orașului. Zaporojie nu este la primul atac cu rachete. Pe parcursul conflictului armat dintre Ucrain și Rusia, orașul Zaporojie a fost ținta multiplelor atacuri cu rachete. Autoritățile ucrainene condamnă aceste acțiuni ostile și inumane la adresa poporului ucrainean.

Oraşul Zaporojie este situat la câteva zeci de kilometri de cea mai mare centrală nucleară din Europa. Rusia şi Ucraina își aduc acuzații reciproce pentru bombardarea acestui oraș, care în prezent este ocupat de ruşi.


Centrala nucleară Zaporojie a fost deconectată de la alimentarea electrică

Centrala nucleară din Zaporojie, care se află sub controlul forțelor armate ruse din luna martie, a fost deconectată de la alimentarea cu curent electric în urma unui bombardament.


„Generatoarele diesel s-au activat automat. Rezervele de carburant diesel disponibile pentru funcţionarea lor în acest mod vor fi suficiente pentru zece zile", a transmis societatea pe canalul de Telegram.