Primul oraș din România cu stații de autobuz inteligente

Râmnicu Vâlcea se va bucura de cele mai moderne și inteligente stații de autobuze din țară. Stațiile de autobuz inteligente vor fi dotate cu panouri electronice care vor oferi informații în timp real despre locația autobuzelor, timpul de așteptare și ora sosirii.

Călătorii vor avea acces gratuit la internet în stații. Pe lângă modernizarea stațiilor, Primăria a achiziționat și peste 30 de autobuze electrice.

Un prototip al noiilor stații de autobuz a fost deja instalat deja în Râmnicu Vâlcea și prezentat cetățenilor. Modernizarea stațiilor au drept scop îmbunătățirea transportului public din oraș și asigurarea condițiilor de conform pentru călători. În prima fază voi fi modernizate peste o treime dintre stațiile de autobuz care deja există în municipiu.

Termenul de finalizare al proiectului este până la data de 31 decembrie 2022. Primăria a ales să investească și în modernizarea transportului prin procurarea de autobuze electrice.

De asemenea, în mai multe stații de autobuze se vor instala și tonomate automate prin care călătorii vor putea să își achiziționeze biletele de călătorie. Autoritățile spun că prețul unei astfel de stații moderne costă în jur de 7.000 de euro.


Primul oraș din România care are un sistem de biciclete smart

Sibiul a devenit primul oraș din România care dețin un sistem de biciclete smart. Localnicii și turiștii au la dispoziție peste 500 de biciclete care sunt distribuite pentru a acoperi întreg orașul.

Biciclete sunt monitorizate prin GPS și închirierea lor se face cu ajutorul unei aplicații de pe telefonul mobil. Prețul închirierii este unul extrem de min, practic simbolic pentru localnici.


”Încurajează mobilitatea alternativă, sunt 540 de biciclete în 49 de stații răspândite în tot orașul, astfel încât orice sibian își poate face un traseu în aplicație, poate să-și configureze propriul traseu de călătorie de mobilitate”, spune Smaranda Bălan, responsabil de proiect.