Principesa Margareta, în vizită la tabăra mobilă a refuguaților de la Siret

Alături de Majestatea Sa va merge şi Alteţa Sa Regală Principele Radu.

„De la începutul conflictului armat în Ucraina, Majestatea Sa şi-a adus aportul la efortul autorităţilor române pentru soluţionarea problemelor generate de criza umanitară. Majestatea Sa s-a alăturat societăţii civile pentru a ajuta cetăţenii ucraineni de pe teritoriul României şi a le asigura un sprijin umanitar constant şi de durată”, se mai arată în comunicatul Casei Regale.

De la începutul războiului din Ucraina și până în acest moment, în România au intrat 291.081 de cetăţeni ucraineni şi au rămas pe teritoriul țării noastre doar 82.218, potrivit ultimelor informații oferite de Poliția de Frontieră.


Ucrainenii fug de teama războiului

Peste un milion de ucraineni au fugit din țara natală, de teama războiului. Trenuri pline cu refugiați străbat acum Europa. Majoritatea dintre ei se îndreaptă către Polonia, câteva sute au solicitat azil în România, prea mulți nu știu încotro să o ia, iar o parte vor în Ungaria, măcar în tranzit.

În prezent, și acolo sunt primiți cu brațele deschise, deși autoritățile impuseseră restricții pentru cei fără pașaport vizat.