Oficial, greierele de casă este a treia insectă care a fost inclusă pe piața din UE ca aliment. Toate acestea după ce în luna iulie a anului trecut a fost autorizat viermele galben uscat, în luna noiembrie a fost aprobată lăcusta călătoare. Autorizaţia de consum a greierului de casă este valabilă sub formă congelată, uscată și pudră.
Autorizaţia Comisiei Europene a fost susţinută de statele membre în data de 8 decembrie 2021, după o mai multe evaluări și investigații realizate de către Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA). În cele din urmă, EFSA a ajuns la concluzia că consumul acestei insecte nu prezintă pericole pentru viața oamenilor.
Produsele care în viitor vor conţine acest nou aliment vor trebui să fie etichetate corespunzător şi să fie menţioneze posibilele reacţii alergice.
Insectele, sursă bogată de proteine și vitamine
Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a transmis în ultimii ani că insectele sunt niște alimente foarte hrănitoare şi sănătoase, fiind o sursă bogată în grăsimi, proteine, vitamine, fibre şi minerale.
Sute de milioane de persoane din întreaga lume au inclus insectele în dietele sale și în cele mai importante mese.
Totodată, insectele au fost declarate fiind o sursă alternativă de proteine care ar putea facilita tranziţia spre un sistem alimentar mai sustenabil.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Greierele de casă a devenit a treia insectă aprobată ca aliment pe piaţa din Uniunea Europeană.