Aeroportul Brașov este aproape finisat

Aeroportul din Brașov se află pe ultima sută de metri spre a fi dat în folosință, lucru ce se va întâmplat în luna noiembrie a acestui an. Aeroportul este contruit de către români, iar 8 companii aeriene s-au arătat a fi interesate sa efectueze zboruri de pe aeroportul din Brașov. Brașovul devine al 17-lea oraș din România care va avea aeroport.

TAROM, Blue Air și Wizz sunt unele dintre cele 8 companii aeriene care își doresc să semneze contractul cu aeroportul din Brașov. Firmele sunt de părere că numărul pasagerilor va fi peste 300.000 și pentru acest lucru s-au investit surse financiare mai impunătoare. Suma cu ajutorul căreia a fost posibilă întreaga construcție a fost asigurată de către Consiliul Județean Brașov, dar și de către stat.

Terminalul aeroportului din Brașov va fi al treilea din țară, după lungime. Primul aeroport este cel din Capitală, aeroportul Otopeni, iar locul al doilea îi revine terminalului din Cluj-Napoca. Noul terminat de la Brașov va putea asigura o capacitate de peste 1,2 milioane de pasageri pentru a-l tranzita.


Ce tipuri de avioane vor putea decola și ateriza pe aeroportul din Brașov

Pistele noului aeroport a fost creat special pentru decolarea și aterizarea oricărui tip de avion, dar excepție modelului A380, cel mai mare avion cormercial din lume.

„Interesul companiilor de zbor este foarte ridicat şi real pentru că zona Braşovului este cu potenţial şi nu depinde de sezon. Practic am avut discuţii cu toate companiile mari din România”, a declarat Alexandru Anghel, directorul Dirceției de Implementare a aeroportului.

„Avem un proiect de a aduce calea ferată din Ghimbav până la aeroport. Cred că vom fi primul aeroport din România care avem prevăzută cale ferată”, a mai adăugat Alexandru Anghel.