Podul peste râul Cibin din Sibiu a fost dat în folosință

"Mobilitatea alternativă este o prioritate pentru Primăria Sibiu, dar în paralel luăm în continuare măsuri care să decongestioneze traficul auto de pe arterele mari. Podul nou şi drumul peste Câmpşor vor constitui o variantă pentru traficul auto şi pentru biciclişti spre şi dinspre Zona Industrială Vest pentru sibienii care locuiesc în cartierul Ştrand, în Tilişca şi chiar în Valea Aurie, ocolind astfel Şoseaua Alba Iulia şi strada Maramureşului, supraaglomerate la orele de vârf.", a declarat primarul Astrid Fodor.

Potrivit acesteia, noul pod are două benzi de circulaţie auto, trotuare, piste pentru biciclete pe ambele părţi, separate de drum şi de trotuare prin parapeţi şi borduri. Aici a fost instalat un nou sistem de iluminat public, cu corpuri LED.

Acest pod nu este singurul în atenţia Primăriei Sibiu. Este în curs, aproape de finalizare, procedura de achiziţie pentru modernizarea podurilor peste Cibin de pe Şoseaua Alba Iulia şi construcţia unui nou pod în această zonă care să asigure legătura directă cu strada Maramureşului. De asemenea, pentru podul Maria Tereza, proiectul tehnic pentru reparaţiile capitale este în lucru, iar după predarea acestuia se va contracta execuţia lucrărilor.