Comisarii de la Garda de Mediu, însoțiți de polițiști și de trupe speciale, s-au deplasat în Bolintin Vale, unde au descins la persoanele vizate că ar arde necontrolat deșeuri pe câmp.

În urma perchezițiilor, au fost confiscate nu mai puțin de 140 de tone de fier vechi, alături de alte deșeuri, cabluri sau anvelope. Amenzile date sunt în cuantum de 500.000 de lei.

Peste 150 de oficiali au descins la mai bine de 20 de adrese din Giurgiu, iar vizate au fost societățile ilegale din Bolintin Vale.

Autoritățile au descins aici după ce localnicii s-au plâns că suspecții ard chiar în toiul zilei cabluri și anvelope. Oamenii legii au surprins cu drona o astfel de ardere, ale cărei degajări de fum se îndreaptă spre București.

Mărioara Gătej, comisar general al Gărzii de Mediu spune că ”arderile descoperite ar putea avea legătură cu poluarea din trecut, pentru că este o zonă destul de apropiată și depinde și de cantitățile de deșeuri incinerate. Este o zonă în apropiere, în care există o comunitate compactă de etnie romă și pe terenurile din spate se incinerează aceste deșeuri.”

Un bărbat din Vânătorii Mari a primit 40.000 de lei amendă pentru că dezemembra ilegal mașini, având deja câteva zeci de epave în curte. Mircea Nicolae, bărbatul amendat, se scuză și spune că ”Nu se vede ce casă am? Nu se vede ce mașină am? Asta nu e o afacere, e o necesitate. O să termin cu prostia asta”, conform stirileprotv.ro.