George Buhnici, prezent la audierile CNCD

În luna iulie a acestui an, în cadrul festivalului Neversea, George Buhnici a făcut o serie de declarații controversate legate de femeile care nu se încadrează în standardele de frumusețe impuse de societate. Mai exact, fosta vedetă Pro TV a declarat că el merge la mare pentru a vedea piele, dar nu orice fel de piele, ci una care să nu aibă deloc vergeturi și nici celulită, motiv pentru care care tot internetul a luat foc.

Asta nu este tot! Jurnalistul a mai spus despre partenera sa de viață, Lorena Buhnici, că arată precum o minoră în timp ce o întoarcea pe toate părțile în fața camerelor de filmat, declarându-se un bărbat norocos în acest sens. Nu a durat mult, iar mii de oameni au început să își dea cu părerea despre afirmațiile făcute de George Buhnici, iar toate acestea au dus la autosesizarea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), unde jurnalistul nu s-a prezentat prima dată.

Ei bine, de data aceasta, George Buhnici a decis să îi onoreze cu prezența sa și a venit pregătit cu un discurs în apărarea sa, iar discuțiile au durat aproximativ 30 de minute, iar influncerul și-a cerut scuze spunând că atât ea, cât și partenera ei de viață au primit amenințări cu moartea.


„De data aceasta s-a prezentat. Discuțiile au durat aproximativ 30 de minute, iar George Buhnici și-a cerut scuze, ne-a spus că a primit amenințări cu moartea atât el, cât și soția lui. A avut o atitudine corectă la audieri”, au declarat surse din cadrul CNCD, pentru libertatea.ro.


Verdictul în acest caz va fi dat la începutul lunii septembrie, după cum Cristian Jura, membru al Colegiului Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.


„Pentru faptele în care este discriminat un grup de persoane, în cazul de față, domnul Buhnici s-a adresat femeilor în general, așadar ne putem raporta la un grup și nu la o persoană, amenda este între 2000 și 100.000 de lei”, a declarat Cristian Jura, pentru fanatik.ro.