Margherita de la Clejani, pedepsită dur de lege

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti a cerut ca magistrații să se ocupe de cazul vedetei care a fost prins conducând drogată și care a produs un accident, să o judece din nou și să îi fie modificată sentința. Astfel, judecătorii de la Curtea de Apel din București, au decis ca Margherita de la Clejani, pe numele ei adevărat Margareta Myriam Manole, să primească pedeapsa de 40.000 de lei amendă penală (200 zile amendă x 200 lei/zi) pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Inițial, aceasta primise o amendă penală în valoare de 16.000 de lei, echivalentul a 200 de zile de închisoare, dar magistrații au decis că este prea puțin pentru fapta comisă.


”Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi rejudecând: În baza art.396 alin.1, 2 şi 10 C.p.p. raportat la art.61 C.p., condamnă pe inculpata Manole Myriam-Margareta la pedeapsa de 40.000 de lei amendă penală (200 zile amendă x 200 lei/zi) pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe prevăzută de art.336 alin.2 C.p.. (fapta din 23.05.2020)”, este o parte a deciziei luate de magistrați, în proces, conform fanatik.ro.


Mai mult de atât, dacă în trecut i se interzisese să mai urce la volan timp de un, acum interdicția i s-a prelungit la trei ani de la data rămânerii definitive a deciziei.


”Atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor art.63 C.p. Conform art.66 alin. 1 lit. i C.p. aplică inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce vehicule pentru care este necesar permis de conducere pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii atacate privind plata cheltuielilor judiciare avansate de stat. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea apelului formulat de Parchet rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată prin punerea la dispoziția părților și a parchetului, prin mijlocirea grefei, azi, 29.06.2022”, scrie în decizia instanței.