Benone Sinulescu a murit la 84 de ani

Artistul a fost găsit inconștient, căzut în casă, în luna iulie. Fostul impresar al acestuia, Ionuț Pavel, spunea atunci că familia interpretului a decis ca Benone Sinulescu să fie dus la un centru paleativ, în loc să fie tratat într-un spital de specialitate. Conform impresarului, starea de sănătate a cântărețului de muzică populară a început să se deterioreze în urmă cu un an, însă, rămas izolat în pandemie și fără acces la medicul specialist, situația s-a agravat.


„Cu toate acestea, Benone Sinulescu nu a ajuns la spitalul de urgență, ci în clinica de îngrijiri paleative din apropierea Aradului, o clinică ce nu are condițiile necesare unei evaluări medicale adecvate pentru starea lui medicală din acest moment (RMN sau Electroencefalogramă) și unde se așteaptă „momentul de final” al artistului. O sursă din cadrul clinicii a spus că moartea lui Benone Sinulescu poate interveni oricând în următoarele zile,” declara Ionuț Pavel pentru TVR.



Biografie

Interpret de muzică populară din comuna Siriu, județul Buzău, Benone Sinulescu a colaborat cu diverși interpreți de muzică populară de-a lungul carierei, printre care Irina Loghin. După anul 1989, interpretul a abordat și stilul etno-dance și a colaborat în acest sens cu formația RO-Mania.

Prin Decretul nr. 1122 din 19 decembrie 1967 al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România, artistului i s-a acordat Ordinul Meritul Cultural clasa aIV-a „pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică”. Ion Iliescu, pe când era la conducerea României, i-a conferit interpretului, la 29 noiembrie 2002, Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”.

Tot din partea lui Iliescu solistul a primit, în 7 februarie 2004, și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D - „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.