• Realizează o planificare bugetară
  • Ia în calcul veniturile și cheltuielile pentru a vedea dacă există anumite modificări. În plus, ține cont dacă au apărut și alte aspecte pe care să le iei în considerare, cum ar fi o vacanță exotică, cumpărarea unei mașini, o renovare sau alte planuri de viitor. Acesta este și un moment oportun pentru a cere înapoi banii pe care i-ai împrumutat altor persoane. Folosește serviciul de internet banking pentru a face solicitări de restituire a sumelor respective, pentru mai multă rapiditate. În paralel, verifică dacă ai la rândul tău datorii și achită-le tot prin această opțiune. Astfel, vei începe noul an cu bugetul personal bine pus la punct.


  • Mergi la un târg de Crăciun
  • Mișcarea în aer liber îți întărește sistemul imunitar, așa că profită de o activitate de sezon. Mergi la un târg de Crăciun și intră în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Aceste evenimente sunt cunoscute pentru mâncarea tradițională, decorațiunile și luminițele atractive și spectacolele deosebite. Totodată, ai oportunitatea de a cunoaște diverși meșteșugari, designeri și mici antreprenori din diverse colțuri ale țării. Invită-ți prietenii la un pahar de vin fiert, pentru o zi plină de voioșie. Iar dacă ai posibilitatea, mergi să patinezi în aer liber, deoarece acest lucru are un farmec aparte, mai ales dacă ai șansa de a te bucura și de o ninsoare.


  • Ia în calcul momente de introspecție
  • Finalul unui an este un timp potrivit în care să-ți iei o pauză de la activitățile zilnice, pentru a avea câteva momente doar pentru tine. Mergi într-o cameră în care este liniște și gândește-te la întâmplările și emoțiile prin care ai trecut până acum. Dacă ai o listă cu obiectivele pe care le-ai stabilit la începutul anului, analizează ceea ce ai reușit să realizezi și prin ce metode. În ceea ce privește lucrurile pe care nu ai apucat să le faci, vezi dacă mai sunt de actualitate și cum le poți ajusta pentru lunile care urmează.


  • Planifică activități pentru ianuarie
  • Luna ianuarie este considerată o lună în care te poți confrunta cu anumite sentimente mai puțin plăcute. De aceea, pentru a te simți pregătit și pentru a gestiona mai ușor stările emoționale, planifică din timp câteva activități. Fie că vrei să mergi într-un city break, să te întâlnești mai des cu prietenii sau să adopți un regim alimentar ceva mai lejer, este important să ai o activitate stabilită. Încearcă să faci o agendă săptămânală, în care să incluzi cât mai multă mișcare și odihnă corespunzătoare. În plus, ține un jurnal în care să notezi diverse aspecte, inclusiv ceea ce simți.


  • Verifică zilele libere din anul următor
  • Poate că vrei să pleci mai des în vacanță, să renovezi sau doar ai alte planuri, așa că notează zilele libere pentru anul viitor. În funcție de ceea ce îți dorești să faci, leagă, pe cât posibil, și weekendurile. Astfel, vei profita de un concediu mai lung și te vei bucura de mai multe avantaje. De exemplu, în cazul unei călătorii, organizează din timp ceea ce îți dorești să vizitezi. Iar dacă vrei să renovezi apartamentul, vei putea planifica mai bine etapele necesare.

    Finalul unui an este atât un moment în care vei trage linie pentru unele lucruri, cât și un nou început, cu diverse oportunități și provocări. Pentru a reuși, planifică atent anumite aspecte și privește realist spre viitor, dar cu optimism și încredere. Tu ce activități obișnuiești să incluzi în agenda ta la finalul anului?