1. Material de calitate

Oricare ar fi ocazia pentru care vei cumpăra hainele, primul criteriu de care este necesar să ții cont atunci când cumperi haine pentru copilul tău este cel al calității materialului. Aspectul estetic este și el important, într-o anumită măsură, însă cel calitativ trebuie să primeze deoarece pielea copiilor este mult sensibilă decât cea a adulților și copiii sunt mult mai predispuși la iritații și alergii. De aceea, fie că alegi un trening pentru copilul tău, un tricou, o fustă sau o rochiță, verifică etichetele și asigură-te că materialele sunt naturale, cum ar fi bumbacul, de exemplu. Pe lângă faptul că sunt prietenoase cu pielea copilului tău, materialele de calitate sunt și rezistente în timp numărului ridicat de spălări și purtări.


2. Piese de bază

Copiii cresc foarte repede, așa că te sfătuim să nu cazi în capcana de a cumpăra exagerat de multe haine pentru că riști să nu apuce să le îmbrace pe toate. Orientează-te către piese vestimentare de bază, cum ar fi: hanoracele, tricourile, blugii, maletele, geci, mănuși, căciuli și fulare pentru sezonul rece și treningurile pentru copii. Este mult mai recomandabil să suplimentezi garderoba decât să umpli un dulap cu haine rămase mici, nemaipomenind de economia pe care o poți face.


3. Mărime și croială

Pe lângă calitatea materialului, despre care vorbeam mai sus, mărimea și croiala sunt și ele criterii importante atunci când alegi hainele pentru copilul tău deoarece acestea contribuie la crearea confortului. Te sfătuim să măsori copilul, înainte de a achiziționa o piesă vestimentară și să consulți apoi ghidul pentru mărimi deoarece vârsta nu este cel mai indicat criteriu de selecție. Fie că faci cumpărărtuirle din managazine fizice sau online, alege mărimi și croiuri lejere, în care să se simtă bine. Imaginează-ți ce grad de discofort ar simți fetița sau băiețelul tău ta ar îmbrăca un trening pentru copii care nu îi oferă libertate de mișcare.


4. Anotimpul potrivit

În cazul hainelor pentru copii, te sfătuim să nu ții cont de atât de utilul proverb românesc “Fă-ți vara sanie și iarna car’’, care se potrivește în multe contexte, dar nu și în acesta. De ce? Pentru că așa cum menționam și mai sus, copiii creesc foarte repede și s-ar putea să ai surpriza că ce ai cumpărat în urmă cu două-trei luni, nu le mai este bun. Așa că fă achiziția în sezonul în care te afli pentru a fi sigur că nu irosești banii degeaba.


5. Funcționalitatea

În funcție de vârsta copilului, acesta are nevoie de mai mult sau de mai puțin ajutor în ceea ce privește îmbrăcatul sau dezbrăcatul, așa că recomandarea este să te orientezi către piese vestimentare pe care să le poarte ușor, cum ar fi tricouri, pantaloni lejeri, fustițe și rochițe lejere, sau chiar treninguri pentru copii. În acest mod, va fi mai ușor și pentru tine pentru ca nu va mai fi nevoie să îl/o ajuți de fiecare dată când se îmbracă și se dezbracă și îi vei oferi și copilului tău gradul de independență de care are atât de mare nevoie. Evident, vor exista și ocazii speciale, pentru care va fi nevoie să alegi ținute mai fancy, dar având în vedere faptul că frecvența lor nu este una crescută, este de ajuns ca și numărul ținutelor să fie unul scăzut.

Sperăm că te-au ajutat sfaturile noastre și că vei transforma această activitate în una distractivă și utilă. Spor la cumpărături și nu uita să pui calitatea pe primul loc!