Ce spun liderii coaliției de guvernare despre compensarea prețului la carburanți în 2023

Liderii coaliției de guvernare trebuie să ia această decizie până la finalul săptămânii, luând seama că ordonanța de urgență prin care este introdusă acea compensare de 50 de bani pe litrul de combustibil expiră la 31 decembrie.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, și-ar dori ca această măsură să fie prelungită pentru încă trei luni. Totodată, și cei de la UDMR ar susține această variantă. Pe de altă parte, cei din PNL, în special Nicolae Ciucă, ar vrea ca măsura de compensare a prețului la carburanți să fie suspendată până când costurile vor crește din nou la pompă.


Cu cât cresc prețurile după scoaterea compensării la carburanţi

Dacă ar dispărea această reducere de 50 de bani, am ajunge să plătim pentru un litru de benzină 6.7 lei, iar pentru unul de motorină 7.8 lei. Această măsură de compensare a prețurile carburanților se aplică din iulie și este valabilă până la sfârșit de an.

Jumătate din această reducere este decontată de către stat și jumătate de distribuitori. Compensarea este evidențiată pe fiecare bon fiscal emis la stațiile de alimentare cu combustibil.


Preț GPL, benzină și motorină astăzi, 27 decembrie

Foto: plinul.ro