George Simion a fost din nou în centrul unui scandal în Parlament

Scandalul a început în timpul discursului liderului AUR, George Simion, după ce președintele de ședință i-a tăiat microfonul pentru că nu ar fi vorbit despre punctul din ordinea de zi care se discuta atunci.


„Aţi votat pentru închiderea minelor şi termocentralelor în 2025... Am avut un proiect de lege unde trebuia să avem explicarea votului. Ce numai? Staţi puţin, ce faceţi? Îmi tăiaţi microfonul că ce?”, a spus liderul AUR.


În dispută a intrat și Gheorghe Cârciu, secretar de stat în Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, iar de aici spiritele s-au încins considerabil.


„Tu eşti ministru pentru românii de pretutindeni, mă? Şi îmi zici mie că nu am voie să vorbesc? Păi cum adică? Lasă-mă să vorbesc!

A intervenit secretarul de stat, nici nu ştiau românii din Diaspora că au un secretar de stat, a intervenit să mă îndepărteze de la microfon. Nu avea nicio calitate. Mi-a făcut semne, „Gata, gata!“, să termin”, a completat George Simion.


În apărarea președintelui AUR a sărit și deputatul George Tănasă, cu o exprimare mai acidă, ceea ce a pus paie pe foc.


Simion către Cârciu: „Stai pe banii românilor din Diaspora!”

„Stai pe banii românilor din Diaspora! Ce merite ai tu, mă? Băi, ministrule! Băi, ministrule! Cine eşti tu, mă? Dispari, mă! Dispari de aici!”, a mai spus George Simion.


Liderul AUR a încheiat scandalul abia după ce a fost lăsat din nou să vorbească. La finalul ședinței, însă, scenariul s-a repetat afară.


„Am încălcat un pic regulamentul, dar ce au făcut ei este un act de trădare. Am filmat, da! Filmez în continuare, o să încalc regulamentul, dar ei îşi bat joc de ţară”, a declarat George Simion.

„Nu au fost replici. Oamenii aşa se comportă, asta este. Sănătate, să le dea Dumnezeu mult bine”, a transmis Gheorghe Cârciu, Secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.