Forțele ucrainene anunță succese lângă Harkov. Acuzații de tactici inumane către Rusia

„Îi conducem pe ocupanţi înapoi în direcţia graniţei (ruse)”, a spus el.


Oficialul a declarat că o clădire rezidențială a fost lovită în timpul atacurilor aeriene ruse asupra satului Oskil din regiunea Izium și patru membri ai unei familii au fost uciși. Informația nu a putut fi verificată independent. Atacurile aeriene rusești au vizat mai multe orașe din Ucraina duminică seară, se arată în presa ucraineană.

Kiev, Luzk și Harkov s-au numărat printre cele despre care se afirmă că au fost zguduite de mai multe explozii puternice. Un depozit de combustibil din Luzk, oraș situat în nord-vestul Ucrainei, a fost lovit duminică seară, iar alarmele de raid aerian au sunat mai devreme în cursul zilei de duminică în toate regiunile.

Conducerea ucraineană a acuzat armata rusă de „tactici inumane”, precum „blocarea parţială sau totală a coridoarelor umanitare, blocarea oraşelor asediate”, a scris duminică seară pe Twitter consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak.

Rusia continuă totodată și „atacuri totale cu rachete” împotriva oraşelor ucrainene, iar oraşul-port Mariupol este lovit de bombardamente de saturaţie, a spus el.


„(Rusia) nu mai are limbă, umanism, civilizaţie”, a scris Podoliak.

„Doar rachete, bombe şi încercări de a şterge (Ucraina) de pe faţa pământului”.