Medvedev, despre dușmanii Rusiei

Fostul președinte rus a declarat că SUA s-ar afla în fruntea comploturilor contra Rusiei și ar alimenta acest val de rusofobie pentru a distruge țara. Medvedev a spus că Rusia este suficient de puternică pentru a face față acestor presiuni.

"Aceasta nu va reuşi: Rusia are forţa de a-i pune la punct pe toţi duşmanii noştri impertinenţi", a afirmat Medvedev.

Medvedev a ocupat funcția de preşedinte al Federaţiei Ruse din 2008 până în 2012, iar în prezent este vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei.

Miercuri, Putin a declarat că operațiunea militară din Ucraina care a început la data de 24 februarie este un succes, iar Kremlinul nu va lăsa ţara să devină un "cap de pod" pentru "acţiuni agresive" împotriva Rusiei.


Joe Biden l-a numit pe Vladimir Putin „criminal de război”

Președintele american Joe Biden l-a numit miercuri pe omologul său rus, Vladimir Putin, drept un „criminal de război” pentru tacticile sale militare barbare din timpul invaziei din Ucraina. Cuvintele șefului SUA au fost calificate de Kremlin drept „inacceptabile și de neiertat”.

„Considerăm că o astfel de retorică din partea unui şef de stat, ale cărui bombe au ucis sute de mii de oameni în întreaga lume, este inacceptabilă şi de neiertat", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Putin consideră că țările din Occident își doresc distrugerea Rusiei și vor recurge la diverse metode pentru a obține acest lucru.

„Occidentul vrea să ne divizeze societatea (...) să provoace un război civil în Rusia și să folosească a cincea sa coloană pentru a încerca să-și atingă obiectivul. Și există un obiectiv: distrugerea Rusiei”, a afirmat Putin