Actorul Alec Baldwin a ucis o femeie pe platourile de filmare

În timpul unor filmări, actorul Alec Baldwin a tras cu o armă de recuzită şi a ucis-o pe Halyna Hutchins, directorul de imagine, şi l-a rănit pe regizorul Joel Souza.

Tragicul incident a avut loc pe platoul de filmare a lungmetrajului independent „Rust”, a anunţat biroul şerifului din Santa Fe County într-un comunicat.

„Biroul şerifului confirmă că doi oameni au fost împuşcaţi pe platoul filmului . Halyna Hutchins, 42 de ani, director de imagine, şi Joel Souza, 48 de ani, regizor, au fost împuşcaţi când o armă de recuzită a fost descărcată de Alec Baldwin, 68 de ani, producător şi actor”, a anunţat poliţia într-un comunicat.


Poliția a început o anchetă penală

Potrivit autorităţilor, femeia a fost transportată de urgență cu elicopterul la Spitalul University of New Mexico, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva, fiindu-i constatat decesul, în timp ce regizorul a fost dus cu ambulanţa la Centrul Medical Regional Christus St. Vincent pentru a primi îngrijiri medicale.

În urma incidentului nu au fost depuse acuzații, însă poliția a deschis o anchetă pentru a investiga circumstanțele în care a avut loc tragedia.