Ridley Scott, unul dintre cei influenți și mai renumiți regizori contemporani, colaborează astfel din nou cu Joaquin Phoenix în ceea ce se anunță un film istoric de mare succes. Adevărul istoric se dorește a fi respectat în firul epic al producției, însă perspectiva nuanțează aspecte ce țin de personalitatea lui Napoleon ca om de stat, dar și ca bărbat.

Napoleon, un lider de importanță istorică pentru Europa

Născut la data de 15 august 1769, Napoleon I al Franței a influențat puternic politica europeană de la începutul secolului al XIX-lea prin acțiunile sale. A fost căsătorit cu Joséphine de Beauharnais în perioada 1796 – 1810 și ulterior cu Marie Louise, ducesă de Parma, în perioada 1810 - 1821.
În această perioadă, regizorul Ridley Scott pregătește chiar o continuare la filmul Gladiator, în cadrul căruia actorul irlandez Paul Mescal îl va înlocui ca protagonist pe mult mai popularul Russell Crowe. La aproape 60 de ani, acesta din urmă se gândește serios să renunțe la actorie, nedorind să mai fie în prim-plan în showbiz.

În timp ce se afla la Festivalul de Film Karlovy Vary din Cehia, Russell Crowe a spus că nu ar fi încă hotărât în privința viitorului său profesional - dacă se va mai implica în proiecte cinematografice sau dacă va ieși total din universul cinematografic. Totuși, Russell Crowe este deja implicat în nu mai puțin de 8 proiecte în curs de derulare, conform portalului de specialitate IMDb. Printre cele mai recente filme din carieră se numără The Pope's Exorcist (2023) și Poker Face (2022).