Autoarea personajului Harry Potter, ameninţată cu moartea pe Twitter

Mesajul de amenințare i-a fost trimis de pe un cont cu numele "Sam (Egocom Arc)". "Îţi doresc să ai parte de o bombă artizanală pe email", a fost mesajul amenințător.

Autoarea nu s-a speriat prea mult și a reamintit că ce a publicat a avut succes, chiar dacă a primit un val de critici de pe reţelele de socializare.

Rowling nu a întârziat să vină și cu un răspuns. "Să fiu sinceră, când nu poţi să dai la o parte, să arestezi sau să laşi o femeie fără contract cu editorul, să o anulezi, face ca vânzările cărţilor ei să crească şi îţi mai rămâne un singur lucru de făcut".

hjklkjhgfdcvbn

J.K. Rowling a făcut declaraţii despre problemele persoanelor transsexuale, fapt pentru care a fost criticată destul de dur. Autoarea în vârstă de 55 de ani s-a ciocnit de acuzaţii de transfobie după o postare pe blog în care afirma că sexul biologic este real.

Din cauza comentariilor, festivalul de carte din Noua Zeelandă, Wairarapa, a renunţat la un eveniment ce avea drept tematică "Harry Potter".

În pofida a tuturor întâmplărilor, Rowling continuă să se bucure de un succes literar nemaipomenit cu "Cormoran Strike" - scrisă sub numele Robert Galbraith - care a atins recent un record de 100.000 de descărcări audio.