Acest protest este organizat de catre Asociatia pentru Drepturile Taximetristilor Independenti (A.D.T.I), Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania si Asociatia Nationala Patronala a Operatorilor de Transport in Regim de Taxi, potrivit Stiriong.ro.

In opinia A.D.T.I lipsa de profesionalism a organelor competente face ca pirateria in domeniul transporturilor sa continue sa se dezvolte. A.D.T.I. a cerut in nenumarate randuri organismelor din cadrul Ministerului de Interne, celor din Ministerul de Finante, dar si autoritatilor locale, sa aplice masuri legale pentru "starpirea" acestui fenomen, dar situatia nu s-a schimbat.

Protestatarii doresc elaborarea unei legi unice a transportului rutier, ce va trebui sa corespunda urmatoarelor revendicari: sanctionarea si eliminarea pirateriei existente, monopolurilor instaurate, concurentei neloiale si a fraudei fiscale.

De asemenea, Asociatia solicita elaborarea urgenta a unei hotarari de guvern, care sa stabileasca foarte clar, prevederi concrete de combatere a concurentei neloiale si a fraudei fiscale din randul transportatorilor neautorizati.


Saptamana protestelor incepe cu mitingurile profesorilor si studentilor