Intrebat, intr-o conferinta de presa, daca va fi instalat un nou ministru al Muncii pana la expirarea interimatului, Basescu a raspus: "Intrebati-l pe domnul Emil Boc, eu zic ca o sa avem".

"Ne-am consultat azi. Eu cred ca o sa avem (ministru - n.r.). Dar cel care trebuie sa trimita propunerea de nominalizare este premierul", a continuat el, transmite MEDIAFAX.

Seful statului a precizat ca va exista un nou ministru al Muncii inainte de terminarea interimatului de 45 de zile.

"Vineri cel mai tarziu veti avea ministru, insa noi ne-am consultat, el (premierul - n.r.) trebuie sa mearga cu propunerea si la partid", a mai spus presedintele Basescu.

  • 4 nume pe lista Muncii
Cine va prelua Ministerul Muncii?

Emil Boc a declarat ca are o lista scurta de 4-5 nume de persoane propuse pentru postul de ministru al Muncii, dar ca trebuie sa se "puna de acord" si cu membrii partidului inainte de a transmite nominalizarea catre seful statului. [Raluca Turcan: "Numele meu e vehiculat pentru Ministerul Muncii"]

"Trebuie sa ma pun de acord cu partidul, sa obtin suportul pentru persoana nominalizata, iar propunerea trebuie sa acceptata de catre presedinte", a spus Boc.

El a aratat ca este nevoie de un ministru al Muncii care sa continue "politica de forta" a Guvernului si ca, din acest punct de vedere, fostul ministru Botis a fost performant.

Ioan Nelu Botis a anuntat, in 20 aprilie, ca a demisionat din functia de ministru al Muncii, in contextul scandalului legat de angajarea sotiei sale intr-un proiect european.

Intermatul la Ministerul Muncii a fost preluat in 22 aprilie de premierul Emil Boc.