"Consider ca aceasta teama pe care autoritatile de la Chisinau o au ca nu cumva sa existe infiltrari din Romania, care sa influenteze votul din 5 aprilie de la Chisinau, este nejustificata. Credem ca transparenta si democratizarea Republicii Moldova reprezinta conditii obligatorii pentru ca aceasta tara sa aiba un traseu european", a spus Mircea Geoana, informeaza NewsIn.

Acesta a adaugat ca obiectivul tuturor generatiilor de lideri politici din Romania este si va ramane ca Republica Moldova sa aiba un traseu european alaturi de ‘tara mama’, Romania.

In ultimele 5 zile, mai multe grupuri de cetateni romani si moldoveni si chiar delegatii oficiale au fost intorsi din drum de vamesii moldoveni sub diverse pretexte. Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad, a declarat, joi, ca va sesiza Ministerul Afacerilor Externe cu privire la faptul ca o delegatie oficiala formata din reprezentanti ai Consiliilor Judetene din Iasi si Vaslui nu a fost de asemenea lasata sa intre in Republica Moldova.

Abuz: Moldovenii nu ne accepta la ei in tara decat cu testul HIV

MAE: Tratamentul aplicat cetatenilor romani la vama cu Republica Moldova este inacceptabil